todraf Re: Diablo 3 - wrażenia z gry 22.08.09, 09:05 @lol "W 2012 to ta gra będzie wyglądała jak dziś Diablo 2 " Masz 100% racji.Chociaż ja bym obstawiał 2013 albo jeszcze później. Co za szczęście, że ja nie czekam na tę denną, prostą niczym slasher grę. Co innego StarCraft 2 ale też z czasem coraz mniej. Blizzard zjada własny ogon. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rascal Re: Diablo 3 - wrażenia z gry IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.09, 09:20 @radek.zaleski jutro trochę krytyki (jeśli to możliwe, bo mnie siłą ze stoiska odrywali...) ------------------------------- trzeba było ich pobić krzesłem bojowym i grac do rana. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: juzek Re: Diablo 3 - wrażenia z gry IP: 77.255.131.* 22.08.09, 09:23 Te klasy to w sumie to samo co w Diablo 2, niektóre tylko pozmieniały nazwy tudzież inne detale. Jeśli chodzi o ten element, to mam największe wątpliwości i myślę, że tu się należy spora dawka krytyki Blizzardowi. Piąta klasa to znowu będzie jakaś amazonka tudzież coś o nazwie ala ranger, który będzie kuku robić z dystansu, czyli stary, dobrze znany schemat. Odpowiedz Link Zgłoś
galnospoke Re: Diablo 3 - wrażenia z gry 22.08.09, 09:40 Nie wiem jak Wy, ale ja mam dosc belkotu Blizzarda. Ja chce znac tylko date i cene. Jezeli bedzie to za kilka lat szansa zakupu spada do zera. I tak kupuje gry coraz rzadziej, a jesli juz to tylko uzywane z Allegro starsze tytuly. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolson Re: Diablo 3 - wrażenia z gry IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 22.08.09, 10:08 nie ma łóczniczki? nieeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Brzytwa Re: Diablo 3 - wrażenia z gry IP: *.chello.pl 22.08.09, 10:31 Czy Pan Płaza wie co oznacza sformułowanie "nie ma bata"? Czy zdaje sobie sprawę jakich słów użył w swoim tzw. "tekście"? Skończyć studia, wziąć słownik do ręki i wykazać odrobinę profesjonalizmu. Niedobrze mi się robi, gdy na GamePopcornie takie rzeczy są wypisywane. Odpowiedz Link Zgłoś
d_pawel Re: Diablo 3 - wrażenia z gry 22.08.09, 10:35 Brzytwa -> Za zwrócenie uwagi thx, za przytyki personalne nie. Ale cóż, czego można oczekiwać po kimś, kto się podpisuje "Brzytwa"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mac Re: Diablo 3 - wrażenia z gry IP: 194.117.241.* 22.08.09, 10:46 a ja nie mogę wybaczyć blizzardowi tego, że podzielił starcraftaII na trzy części, choć zarzekają się, że każda będzie miała około 30 misji (czyli coś jak cała jedynka). W dodatku cena i dystrybucja w Polsce - L.empik (180zł) to kaszana, zapora nie do przebicia jak dla mnie, no chyba że się coś zmieni. I ostatnia sprawa. Chciałbym żeby S2 był spolszczony mimo wszystko, bo całkiem przyjemnie mi się grało w warcrafta 3 po polsku - "Znaleźliśmy czarownicę, możemy ją spalić?" ... kapitalne teksty, równie dobrze można by było to odzwierciedlić w starcrafcie nie mówiąc już o tym, że linia fabularna byłaby by bardziej dostępna dla przeciętnego Polaka, który jest na bakier z jęz. angielskim. Tyle. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: han Re: Diablo 3 - wrażenia z gry IP: *.net137.okay.pl 22.08.09, 11:44 Zarówno trailer jak i gameplay w Diablo wygląda dość przecietnie, pewnie robili go na szybkiego bo jakość Blizzarda to to nie jest! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qw Re: Diablo 3 - wrażenia z gry IP: *.olsztyn.mm.pl 22.08.09, 11:56 No to chyba po paladynie/wojowniku(walczącym z tarczą), skoro dali jakiegoś mnicha... Teraz została im łuczniczka, bo na pewno nie podarują sobie postaci walczącej strzałami/oszczepami z dystansu, fani by im tego nie darowali...Ech, zostanie mi grać barbarzyńcą... Odpowiedz Link Zgłoś
szklanka_herbaty Re: Diablo 3 - wrażenia z gry 22.08.09, 12:59 @ doublefelix: "Według mnie Sacred jest lepszy od Diablo II głównie ze względu na otwarty świat do eksploracji pełny zróżnicowanych przeciwników" Zauważ: Sacred - Rok powstania: 2004. Diablo 2 - Rok powstania: 2000. Nie ma co porównywać, bo 4 lata w tamtym okresie gier (powiedzmy jakoś tak między 1997 a 2003 może 2004 właśnie) to były lata chyba najbardziej intensywnego i skokowego rozwoju. Cztery lata to była różnica dla wielu gier między 2d a 3d, między zaawansowanymi efektami a prostymi, między procesorami o mocy średnio 600 do 800 MHZ w 2000 roku (bo pierwszy procesor 1 GHZ pojawił się na świecie w sprzedaży 23 listopada 2000), a procesorami o mocy średnio od 2 do 3 GHZ w 2004 roku. Wszystkie inne elementy rozwijały się proporcjonalnie szybko. Pomyśl teraz co jest lepiej przystosowane do otwartego "fajnego" świata. 4 lata różnicy dla gier to była przepaść, teraz już nie koniecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
joppcio Re: Diablo 3 - wrażenia z gry 22.08.09, 16:53 HE!? Będą tylko 4 klasy!? No żaaaal... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mclekarz Re: Diablo 3 - wrażenia z gry IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.09, 17:51 Nie ma z czego się cieszyć. Skopali klimat poważnie. np jakiś znachor zamiast nekromanty. Nie ma z czego się cieszyć. skopali klimat poważnie. powinni wyjebać ludzi za to odpowiedzialnych. harry potter mówi jestem hardkorem, tak to wygląda. Odpowiedz Link Zgłoś
mathiuss Re: Diablo 3 - wrażenia z gry 22.08.09, 20:18 Diablo byl zawsze durnym klikfestem, moze teraz jak dodali te skile ala Wow zmieni sie to na lepsze, gdzie wreszcie bedzie jakas taktyka i umiejetnosci, a nie tylko szybkie klikanie. Licze na to i z gier Blizzarda w zasadzie tylko dzieki tej zmianie czekam na Diablo 3 (bo jakby mialo byc jak dwojka tyle ze z lepsza grafa to bym podziekowal), a reszta (czyli dodatek do cukierkowatego Wowa i odgrzewany kotlet SC2 z mechanika sprzed 15 lat) mnie nie interesuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ! Re: Diablo 3 - wrażenia z gry IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.09, 23:27 Mroczny nie mroczny, rozbudowany czy nie patrząc na screeny i gameplay nowy diablo nie ma klimatu... Odpowiedz Link Zgłoś
liske Re: Diablo 3 - wrażenia z gry 22.08.09, 23:35 Oczywiście, że relacja pozytywna. W jaki inny sposób mógłby się wypowiadać konsolowiec, który gra na komputerze? Myszka + klawiatura WOW, ile to możliwości co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wiktor Cegla Re: Diablo 3 - wrażenia z gry IP: 88.79.237.* 23.08.09, 00:56 jopppcio, na pewno będzie więcej, niż 4 klasy. 5. Tak przynajmniej zasugerowal czlowiek z Blizza, z ktorym rozmawialismy po prezentacji. Radek: oj daj się namówic na WoW-a. W ogóle, ludzie, namówcie Radka na granie w WoW-a. Macie na niego większy wpływ, niż ja, a próbowałem przez 2 dni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karambol Re: Diablo 3 - wrażenia z gry IP: *.173.13.71.tesatnet.pl 23.08.09, 04:00 oooo rany zawalilem z kumplem rok filozofii przez diablo 2. teraz sie boje co bedzie z diablo 3 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asa Re: Diablo 3 - wrażenia z gry IP: 94.254.220.* 23.08.09, 06:59 Znowu miliony nigdy nie kończących się potworów do wybicia? Tylko jedynka była świetna. Kapitalna muzyka, klimat, do tego można było "wyczyścić" poziom, wrócić pod koniec i dalej był pusty. W dójce zwłaszcza pod koniec produkcja wrogów była tak duża że aż nie można było się ruszyć - największy idiotyzm jaki widziałem w grach. Odpowiedz Link Zgłoś
piotr612 Re: Diablo 3 - wrażenia z gry 23.08.09, 08:57 A kiedy wychodzi nowy Mario Bross? Ha Ha Ha !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasztan Re: Diablo 3 - wrażenia z gry IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.09, 10:42 Podobno zrezygnowali z możliwości gry w lan, ja tej gry nie kupię właśnie dlatego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: winetu Re: Diablo 3 - wrażenia z gry IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.09, 11:21 "Radek, jako konsolowiec, który gry podziwia w dość niskim rozdzielczościach na swoim TV" Jaka amatorka.... chyba dalej pogrywa na Snesie albo PSX Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bleu Re: Diablo 3 - wrażenia z gry IP: *.lan.net.pl 23.08.09, 11:57 na giantbomb jest filmik dobrej jakosci i to co tam zobaczylem wogole mi sie nie podobalo. koles grajacy mnichem parl do przodu jak czolg i po minucie to woalo juz taką nudą... zero jakiejkolwiek strategi, byly tam rozne rodzaje stworow ale mozna by je wszystkie zamienic na np. zombie i nic by to nie zmienilo. koles nigdy nie zmienial swojej strategi ,bo nie bylo po prostu takiej potrzeby. te potwory w obecnej postaci nie reprezentuja zadnego zagrozenia. zadnych zbiorowych akcji taktycznych, zadnych szamanow uzdrawiajacych czy co tam robiacych z drugiej lini. tylko jedna masa zombie prąca bezmyślnie do przodu. mi sie nie podobało. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kartofelek Re: Diablo 3 - wrażenia z gry IP: *.ip.netia.com.pl 23.08.09, 12:05 Ah te ludziki. Wczesniej wszyscy psioczyli na blizzarda ze diablo 3 to bedzie bajeczka itp, a teraz zachwyty ^^ Jak juz kiedys pisalem - moim zdaniem wcale nie jest najgorzej z tym pomyslem podzialu Stara na 3 czesci. Dzieki temu dostaniemy 3 dobre gry a nie jedna srednia. Poza tym wczesniej gdy wychodzily dodatki typu broodwar nikt nie narzekal ^^. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Diabolarz Re: Diablo 3 - wrażenia z gry IP: *.net137.okay.pl 23.08.09, 14:57 Diablo 3 i tak będzie hiciorem czy to się komuś podoba czy też nie! Odpowiedz Link Zgłoś