Dodaj do ulubionych

AK-47 w grach Komputerowych

IP: *.petrus.pl 31.08.09, 17:36
na gc widzę różne rankingi, ostatnio ranking 5 najlepszych efektów wody . a ja
proponuję zrobić jakiś inny ranking, naprzykład najbardziej popularna broń w grach
komputerowych. AK-47, każdy gracz napewno odróżnia ten karabin i po wielu godzinach
spędzonych w świecie gier wie jak wygląda...

Moim Faworytem w tej sprawie jest Gra FARCRY 2 z złotym AK-47, gdzie orgialne barwy
też wyglądają nieziemsko...

zapraszam do rankingowania, i do wsadzania swoich propozycji.
Obserwuj wątek
    • anarchius Re: AK-47 w grach Komputerowych 31.08.09, 18:50
      Ciekawszy byłby ranking najlepszych AK-47 w grach komputerowych. W końcu ta broń
      jest w każdej grze, a w każdej grze inaczej się go używa...
      • Gość: Kombik Re: AK-47 w grach Komputerowych IP: 78.133.234.* 31.08.09, 18:58
        W S.T.A.L.K.E.R.-ze też jest AK, tylko że następca ale ta sama konstrukcja. smile
        No i z modyfikacjami dodaje różne typy AK np. AKS, AKM, AKMS, RPK i więcej nie
        pamiętam.
      • radek.zaleski Re: AK-47 w grach Komputerowych 01.09.09, 10:31
        to byłby fajny tekst! pomyślimy.

w międzyczasie może pomożecie?smile
        • Gość: Ja Re: AK-47 w grach Komputerowych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.09, 11:51
          Oczywiscie w csie jest fajne AK-47
          • Gość: Ashley Re: AK-47 w grach Komputerowych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.09, 12:04
            Mi się podoba AK w WarRocku,
            ma mocarny dmg i ogromny odrzut,
            tak jak powinno bycsmile
            • Gość: babcia Re: AK-47 w grach Komputerowych IP: 86.47.138.* 01.09.09, 12:19
              AK w Rage wyglada super tongue_out
          • Gość: Ja Re: AK-47 w grach Komputerowych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.09, 13:45
            W CS? To nawet Ak nie jest, zamek zjebany krotki po zlej stronie, glos malo przerazajacy.. pff. Stalker, FC2 to jest AK
        • borin0 Re: AK-47 w grach Komputerowych 01.09.09, 16:40
          radek.zaleski napisał:

> to byłby fajny tekst! pomyślimy.
          >
          > w międzyczasie może pomożecie?smile
          Pomożemy!
          www.imfdb.org/index.php/AK-47
          Świetna strona na której wypisane jest w jakim filmie i w jakiej grze grała dana
          broń.
    • Gość: sadds Re: AK-47 w grach Komputerowych IP: *.chello.pl 01.09.09, 12:24
      ak 47 w wiekszosci grach wygloda źle gdyz ta wajha do przeładowywania powinna
      znajdowac sie po prawej stronie a np. w far cry 2 jest z lewejsad
      • Gość: pooh Re: AK-47 w grach Komputerowych IP: *.ip.netia.com.pl 01.09.09, 12:44
        w cod 4 jest bardzo przyjemną bronią ..choc najlepiej odwzorowany chyba jest w
        stalkerze
      • Gość: Kombik Re: AK-47 w grach Komputerowych IP: 78.133.234.* 01.09.09, 12:49
        W stalkerze jest po prawej, czyli tak jak powinno. smile Ale to pewnie wina tego że
        autorzy gier, nie patrząc na zdjęcia broni, robią ją prawdopodobnie z pamięci.
        • borin0 Re: AK-47 w grach Komputerowych 01.09.09, 13:02
          W stalkerze wyrzutnik łusek był , jest i najprawdopodobniej pozostanie po lewej
          stronie broni.
          A co do Ak wyglądem najbardziej zbliżony do orginału był aks , akm i akms z army II.
      • tow.stalin Re: AK-47 w grach Komputerowych 22.09.09, 14:07
        Gość portalu: sadds napisał(a):

> ak 47 w wiekszosci grach wygloda źle gdyz ta wajha do przeładowywania powinna
        > znajdowac sie po prawej stronie a np. w far cry 2 jest z lewejsad

to jest wajcha od naciagania sprężyny majn libsien...
    • galekanalek Re: AK-47 w grach Komputerowych 01.09.09, 13:19
      Mnie irytuje fakt, że gracze gó... znają się na militariach i każdy karabinek z
      drewnianym elementem nazywają AK-47. Cud, że SWD rozpoznają.
      • mr.lipton Re: AK-47 w grach Komputerowych 01.09.09, 13:40
        Pomijając już że tak na prawdę nie używa się już niemal ak-47 tylko jego
        nowszych wersji akm akms (różnią się kolbą jeden ma drewnianą drugi metalową
        składaną) to faktycznie w grach bywa że tzw. "dzyndzel" od suwadła (i zamka za
        razem) jest z nie tej strony co trzeba.
        Poza tym ja z chęcią bym zobaczył gdzieś w grze fajnie zrobioną polską
        przeróbkę kałasza na amunicję 5,56 czyli beryla lub też jego wersję dla
        "żetonów" itp czyli mni-beryla
      • Gość: Shalick Re: AK-47 w grach Komputerowych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.09.09, 15:32
        ... bo każdy gracz powinien znać się na broni co najmniej równie dobrze, jak
        zawodowy żołnierz z dziesięcioletnim stażem. Taaaak...
        • galekanalek Re: AK-47 w grach Komputerowych 01.09.09, 16:08
          Jak się ktoś na czymś nie zna, to niech po prostu się nie odzywa.
          • Gość: Shalick Re: AK-47 w grach Komputerowych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.09.09, 16:25
            Rozwiń myśl, bo nie rozumiem. Według Ciebie, gracz nie powinien grać, dajmy na
            to we flashpointa, jeśli nie potrafi odróżnić AK47 od AK74?
            • galekanalek Re: AK-47 w grach Komputerowych 01.09.09, 16:43
              Przecież nikomu grać nie zabraniam. Temat jest śmieszny, bo insynuuje, że gracze
              wiedzą cokolwiek o broni z gierki, gdzie tak na prawdę nawet twórcy nie
              przyłożyli się, by wiernie odwzorować cokolwiek. To tak jakby zakładać kącik
              motoryzacyjny po zagraniu w Need for Speed: Underground.
              • Gość: shalick Re: AK-47 w grach Komputerowych IP: *.chello.pl 01.09.09, 17:50
                Gracze wiedzą dokładnie tyle, ile potrzeba aby wypowiedzieć się w tym temacie.
                O ile zrozumiałem, w tym temacie wypowiadamy się na temat AK-47 (tudzież jego
                pochodnych). Jeśli w danej grze rzeczone AK zrobiło na nas nieco lepsze wrażenie
                niż w innej (wydawało głośniejszy odgłos, było przydatniejsze, czy po prostu
                fajniej dziesiątkowało się za jego pomocą tabuny przeciwników) wyrażamy swoją
                opinię.
                Aby wypowiedzieć się na ten temat NIE jest potrzebna umiejętność rozróżnienia
                poszczególnych wersji AK, doświadczenie wojskowe, czy właściwie cokolwiek oprócz
                dwóch rzeczy.
                1. - Karabin, o którym piszemy to jakaś wersja AK (a nie na przykład wspomniane
                przez Ciebie SVD - wszak pomylenie SVD i AK to potężne faux pas)
                2. - Fajnie się z niego strzelało.
                I tyle.
                • galekanalek Re: AK-47 w grach Komputerowych 02.09.09, 02:05
                  No i co? Bez żadnego punktu odniesienia porównują modele i tekstury?<br />
                  "-ale piękne drewno w tej grze jest, to chyba machoń"<br />
                  "-Mi bardzo podobają się rysy na magazynku"<br />
                  "-A tam gadasz, słyszałeś jak strzela? Dźwięki jak z "Killera" i ta celność,
                  rozrzut na 4 piksele!
                  "<br />
                  Takie tam pie...nie, nie dyskusja.
                  • Gość: shalick Re: AK-47 w grach Komputerowych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.09.09, 10:11
                    "No i co? Bez żadnego punktu odniesienia porównują modele i tekstury?"
                    Miałem na myśli raczej wrażenia z ogólnego wizerunku, wrażenia (w końcu o to
                    chodzi w grach, prawda), ale modele i tekstury też podejdą. Zdecydowanie nie
                    miałem na myśli porównania do rzeczywistości (bo o to w grach chodzi tylko czasami).
                    Swoją drogą - jak rozumiem Ty masz jakiś punkt odniesienia? I nie mam na myśli
                    punktu w stylu "dużo o tym czytam, mam mnóstwo filmików o tym na moim kanale na
                    jutubie, oraz (wait for it) strzelałem dwa razy". Mam na myśli porządny, lub
                    naprawdę porządny punkt odniesienia. Bo widzisz - gdyby jednak zdarzyło się tak,
                    że owego punktu odniesienia nie masz... cóż- jest na to słowo. Zaczyna się na
                    "H" a kończy na "ipokryzja".
                    • mr.lipton Re: AK-47 w grach Komputerowych 02.09.09, 13:24
                      galacośtam

Sory że się wtrącam ale pisanie że ktoś nie ma prawa się wypowiadać na temat
                      kałaszy w grze bo się nie zna to jakiś absurd. W każdej z gier jakie widziałem
                      przedstawiony w niej kałasz miał nie wiele wspólnego z faktyczną sytuacją (bo
                      miałem okazję z niego strzelać w wersji akms), a skoro tak to powiedz mi co
                      zmienia wiedza na temat prawdziwego kałasza w dyskusji na temat ak-47 w grach
                      jak jedno i drugie nie mają ze sobą poza nazwą i wyglądem nic wspólnego?
                    • galekanalek Re: AK-47 w grach Komputerowych 02.09.09, 19:30
                      Pewne istotne doświadczenie mam, ale nie mówimy o mnie, lecz o bezsensowności
                      tego tematu. Taka "dyskusja" nie ma żadnej wartości, ot zwykłe pierdu-pierdu.
                      Porównywanie różnych modeli AK jest jak porównywanie różnych kolorów. A
                      stwierdzenie, że temat dyskusji jest dla głupców nie czyni mnie hipokrytą.
                      • mr.lipton Re: AK-47 w grach Komputerowych 02.09.09, 19:50
                        IMHO trzeba być głupcem by stwierdzić że czyjaś rozmowa o niczym jest dla
                        głupców. Każdy ma prawo do wypowiedzi jeżeli uważasz temat z głupi się nie
                        wypowiadaj a nie psujesz komuś "zabawę". Ostatnio często widuję Twoje
                        komentarze i teraz wyobraź sobie że ktoś wchodzi na GC i pod jedną z Twoich
                        "wypowiedzi" stwierdza że gadanie o realizmie w danej grze jest bez sensu bo
                        to i tak daleko temu do rzeczywistości a wypowiadającym się brak wiedzy i
                        prawdziwych wojennych doświadczeń tak więc ich dyskusja jest tak jak rozmowa o
                        kolorach który jest lepszy... Dystansu trochę chłopie... chociaż nie wiem czy
                        bardziej nie będzie pasowało gó... chłopu nie zegarek, dzieciom nie internet....
                        • galekanalek Re: AK-47 w grach Komputerowych 02.09.09, 22:19
                          Mniej bełkotu i emocji, to może uda się komuś zrozumieć, co Ciebie tak
                          wyprowadza z równowagi. Psuję zabawę? No cóż, mogę smile Dla twojej informacji,
                          nie zgadzam się z pierwszym zdaniem (argumentów zresztą brak), a co do drugiego,
                          to każdy ma prawo robić z siebie głupca, tak jak ja mam prawo szydzić z głupców.
                          No i na pewno nie przestanę, tylko dlatego, że często widujesz moje komentarze big_grin
                          • mr.lipton Re: AK-47 w grach Komputerowych 03.09.09, 00:16
                            Nie pomyliłem się. 1 Jak do tej pory to Ci się udzielały emocje tutaj o czym
                            świadczą teksty wcześniejsze z głupcami. 2 Jesteś idiotą który nie pamięta co
                            sam napisał więc przypomnę :

"Jak się ktoś na czymś nie zna, to niech po prostu się nie odzywa."
                            "Przecież nikomu grać nie zabraniam. Temat jest śmieszny, bo insynuuje, że gracze
                            wiedzą cokolwiek o broni z gierki, gdzie tak na prawdę nawet twórcy nie
                            przyłożyli się, by wiernie odwzorować cokolwiek. To tak jakby zakładać kącik
                            motoryzacyjny po zagraniu w Need for Speed: Underground. "
                            Tak więc przeczytaj mojego poprzedniego posta może go teraz zrozumiesz.
                            A teraz uwaga Einsteinie jeszcze raz napisałeś:

"Jak się ktoś na czymś nie zna, to niech po prostu się nie odzywa."
                            a temat jest: "AK-47 w grach Komputerowych " o.O to chyba wychodzi na to
                            że mogą dyskutować bo skoro grali w coś to na temat ak-47 w grach pewnie coś
                            wiedzą....
                            Kretyn

Ehh jak miło to ja się zwijam i od razu Ci napiszę że możesz sobie teraz pisać
                            co chcesz. Nie dam Ci więcej tej satysfakcji czytając twoje wypociny, także na
                            odpowiedź też nie czekaj.
                            • galekanalek Re: AK-47 w grach Komputerowych 03.09.09, 01:06
                              Hehehehe! Jeżel uważam Ciebie, czytelników GC, 90% społeczeństwa za głupców, w
                              cale nie jest oznaką jakichkolwiek emocji, natomiast twoje tuptanie ze złości na
                              pewno.
                              Pamiętam doskonale co napisałem i nadal mam takie samo zdanie. Temat jest głupi,
                              zarówno pod kątem merytorycznym jak i edukacyjnym. Pożywka taka, jak dyskusja
                              nt. konkretnej sukienki jakiejś tam aktorki z nowej telenoweli TVN-u.
                              Jeszcze na popcornerze czy gdzieś zrozumiałbym ogólny temat np. "trendy w modzie
                              na planach polskich seriali", adekwatnie w kategorii gier komputerowych
                              dotyczyłby ogólnie arsenału jaki spotykamy w różnorakich grach, bo ten
                              wspomniany AK, różni się tym samym od dziesiątek innych karabinków modelem i
                              teksturą. Trzeba być upośledzonym by podjąć się porównywania kolejnych instancji
                              tego samego obiektu, z większą, bądź mniejszą dokładnością to egzemplarza w
                              świecie rzeczywistym, o którym też się zresztą gó... wie. Zatem ja jestem
                              zwykłym chamem, a kretynem to możesz być co najwyżej ty wink

Już się naprodukowałeś, więcej rozrywki mi nie potrzeba. EOT.
                              • Gość: shalick Re: AK-47 w grach Komputerowych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.09.09, 09:34
                                Jak na kogoś, kto nie rozumie tematu dyskusji strasznie łatwo przychodzi Ci
                                wyzywanie określanie ludzi mianem głupców.
                                Pozwól, że Cię zacytuję.
                                "adekwatnie w kategorii gier komputerowych
                                > dotyczyłby ogólnie arsenału jaki spotykamy w różnorakich grach, bo ten
                                > wspomniany AK, różni się tym samym od dziesiątek innych karabinków modelem i
                                > teksturą
                                ."
                                I dokładnie o tym jest ta dyskusja. O tym, w której grze broń przypominająca
                                kałasza podoba nam się najbardziej. Nie o tym, gdzie jest najbardziej
                                realistycznie przedstawiona, bo zaiste - zdecydowana większość z nas nie ma o
                                tym pojęcia. Powiem Ci więcej - zdecydowaną większość z nas gó... to obchodzi.

Zastanawia mnie tylko jedno. Zakładam, że nie zaliczasz siebie samego do 90%
                                głupców, z których według Ciebie składa się społeczeństwo. Zakładam również, że
                                nie zaliczasz siebie do czytelników GC (gdyż jak sam zauważyłeś mieszczą się oni
                                w tych 90%). Tak więc, nie mogę nie zapytać: co Ty właściwie tutaj robisz?
                                Czemu, raz na jakiś czas schodzisz z niedostępnego dla zwykłych śmiertelników
                                poziomu i wdajesz się w dyskusje z plebsem? I właściwie - kim jest te legendarne
                                10% - ludzie, którzy nie są głupcami?
                                • galekanalek Re: AK-47 w grach Komputerowych 03.09.09, 10:35
                                  Zaliczam się do czytelników, owszem, ale implikacja, że mieszczę się w obydwu
                                  grupach jest kolejnym manifestem głupoty. Dyskusję uważam za głupią, bo różnice
                                  między tymi np. modelami są oczywiste i dlatego nie podlegają pod żadną logiczną
                                  dyskusję. Zresztą, spójrz na ten wątek i znajdź jakąkolwiek merytoryczną
                                  dyskusję na temat konkretnych egzemplarzy. A wdaję się w dyskusje z plebsem,
                                  ponieważ jestem okrutny smile Zawsze musiałem trzymać się w ramach przyzwoitości,
                                  tutaj mogę trollować do woli, szydzić z waszej marności i... po prostu mieć
                                  rację smile
                                  • Gość: shalick Re: AK-47 w grach Komputerowych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.09.09, 11:31
                                    Ajj... popatrz co narobiłeś! Teraz każdy, kto lubi czepiać się mógłby zrobić tak:
                                    1) "Jeżel uważam Ciebie, czytelników GC, 90% społeczeństwa za głupców..."
                                    2) "Zaliczam się do czytelników, owszem..."
                                    Oczywiście zrobienie czegoś takiego było by jeszcze jednym manifestem głupoty,
                                    jakim niewątpliwie jest łapanie kogoś za język.

Tak czy chciałbym, o ile nie masz nic przeciwko, dowiedzieć się kilku rzeczy.
                                    Wszak samo obcowanie z wiedzą osoby tak światłej Jak ty, daje nam radość o
                                    jakiej w innych okolicznościach moglibyśmy tylko śnić.
                                    1) Czy używacie (przez "Wy" mam oczywiście na myśli niedostępne dla na nas
                                    Oświecone Dziesięć Procent Społeczeństwa) Mądrych Słów zaczynających się tylko
                                    na literę 'i'. Wiesz, jest dopiero po jedenastej, a już zdążyłeś uświadomić nas
                                    o istnieniu słów takich jak implikacja i instancja. Myślę, że wypowiem się w
                                    imieniu wszystkich, kiedy stwierdzę, że z niecierpliwością czekamy też na
                                    iterację, implementację, interferencję oraz, przede wszystkim, interpolację.
                                    2) Czy wszyscy jesteście równie okrutni? Czy możemy liczyć na jakiekolwiek
                                    miłosierdzie i chociaż krótką przerwę w bezlitosnym wytykaniu nam naszej marności?
                                    3) Czy każda dyskusja powinna mieć wartość merytoryczną lub edukacyjną?
                                    4) Co trzyma Cię w ramach przyzwoitości kiedy nie zajmujesz się szydzeniem z
                                    maluczkich na forum GameCornera? Bo jestem pewien, że nie tak przyziemne sprawy
                                    jak możliwość ponoszenia różnej natury konsekwencji za swoje poglądy?
                                    • mr.lipton Re: AK-47 w grach Komputerowych 03.09.09, 12:58
                                      @ galacośtam

Nie będę z tobą polemizować bo już sam się przyznałeś że jesteś zwykłym chamem
                                      ale nie o to chodzi. Nie wiem jak to jest z głupotą ale weź stary napisz coś
                                      bez powtórzeń ok? Kup se słownik sprawdź w necie wyrazy bliskoznaczne czy coś....

"...Dyskusję uważam za głupią, bo różnice
                                      między tymi np. modelami są oczywiste i dlatego nie podlegają pod żadną logiczną
                                      dyskusję. Zresztą, spójrz na ten wątek i znajdź jakąkolwiek merytoryczną
                                      dyskusję na temat konkretnych egzemplarzy. A wdaję się w dyskusje
                                      z plebsem,
                                      ponieważ jestem okrutny..."
                                      • galekanalek Re: AK-47 w grach Komputerowych 03.09.09, 16:06
                                        Miałeś zamilczeć, ale twoja gołosłowność była przewidywalna smile

Wiedziałem, że z braku jakichkolwiek argumentów przyczepisz się do stylistyki.
                                        Ja nie przywiązuje do niej jednak takiego wielkiego znaczenia. Znam kilka
                                        synonimów słowa dyskusja, jednak ich wydźwięk nadawałby tej jałówce zupełnie
                                        innego oblicza. Oj, gdybyś tak bardzo przykładał się do wartości swoich
                                        wypowiedzi, jak do mojej stylistyki, to wówczas nie uchodziłbyś w moich oczach
                                        za pajaca.

PS Nie jestem zwykłym chamem, jestem niezwykłym chamem!
                                    • galekanalek Re: AK-47 w grach Komputerowych 03.09.09, 16:18
                                      Shalicku ty mój, malutki. Nie chciałem Ciebie urazić doborem słów. Nie
                                      spodziewałem się, że takie słownictwo przerasta was - właściwie to z racji moich
                                      zainteresowań to jest dla mnie naturalne, ale sprawdza się moje przypuszczenie,
                                      że mam naturalny talent do trollowania - irytuję nawet gdy nie zamierzam.
                                      Moje szyderstwo nie zna litości. Jesteście zdani na moją miłosierność, bowiem
                                      szydzę gdzie chcę, kiedy chcę i z kogo chcę, lecz przyznać muszę, że są osoby
                                      które szanuję, bo ich inteligencja raczyła wybić się poza tą marną przeciętność
                                      z którą przychodzi mi obcować na takich serwisach jak ten. Odnośnie pytania nr
                                      3, to nie, nie każda. Mianowicie pozostaje kategoria rozrywki, jednak do niej,
                                      zaliczają się tylko trafne dowcipy (uwielbiam solidny sarkazm), oraz
                                      przeprowadzanie krucjaty (w innych zastosowaniach wszelkie są one nic nie warte).
                                      Na ostatnie pytanie nie odpowiem kompletnie, bo wówczas nie mógłbym czerpać
                                      pełnej satysfakcji z tego co robię. Powiem jedynie, że jestem idealistą, ale nie
                                      w ten komiksowy, pompatyczny, żałośnie pospolity sposób jaki to sobie
                                      najprawdopodobniej wyobrażasz.
                                      • Gość: shalick Re: AK-47 w grach Komputerowych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.09.09, 16:55
                                        Nie uraziłeś mnie, ani tym bardziej nie zirytowałeś. Przeciwnie - dostarczyłeś
                                        mi darmowej rozrywki i to w godzinach pracy, kiedy o rozrywkę, szczególnie
                                        darmową nie jest łatwo. Niestety - godziny pracy dobiegają końca, więc kolejne
                                        bezlitosne szyderstwa zostawię sobie na jutro, dobrze?

Byłbym zapomniał. Doceniam pierwsze zdanie. Jest urocze.

I zdaje się, że pisze się "miłosierdzie", a nie "miłosierność".
                                        • galekanalek Re: AK-47 w grach Komputerowych 03.09.09, 17:52
                                          Wiedz tylko, że bawię się co najmniej równie dobrze jak ty, jeśli nie lepiej. wink
                                          • mr.lipton Re: AK-47 w grach Komputerowych 03.09.09, 19:39
                                            Zawsze mnie to rozbrajało w takich ludziach jak Ty z jakim zadowoleniem
                                            podchodzicie do własnej głupoty. Nie no fajnie w sumie bo nawet nie zdajesz
                                            sobie sprawy z tego jakie bzdety piszesz a wtedy faktycznie życie tak nie boli...
                                            • galekanalek Re: AK-47 w grach Komputerowych 03.09.09, 21:25
                                              Panie Liptonie, powtarza się pan, wręcz wpada w rekursywną pułapkę. A co mam
                                              płakać, że są ludzie głupsi ode mnie? W pewnym sensie powinno mi być przykro, z
                                              drugiej zaś strony, cieszę się, że głupota mi aż tak nie ciąży, jak wam.
                                              Przypominam, że jeżeli chodzi o bzdety, to nie przytoczyliście niczego
                                              istotnego, szczególnie Ty panie Liptonie, skupiłeś się na rzucaniu marnymi
                                              inwektywami w moją stronę, zamiast odpowiadać na cokolwiek z sensem.
                                              To jak zabawa z gównem. Smaruję wam po twarzy, a wy się cieszycie, że ręce mam
                                              brudne big_grin
                                              • mr.lipton Re: AK-47 w grach Komputerowych 03.09.09, 22:09
                                                No czy ty człowieku czytać ze zrozumieniem nie umiesz?
                                                1 napisałem wyraźnie że cieszysz się swoją własną głupotą i to ona jest
                                                źródłem szczęścia w twoim przypadku.
                                                2 co do zarzutów o bezsensowności dyskusji o AK-47 w grach napisałem że brak
                                                wiedzy na temat autentycznego kałasza ma gó... do rzeczy bo dyskusja nie jest
                                                o kałaszu jako takim a o kałaszu w grach czyli gdzie się z niego najfajniej
                                                strzelało, była z niego największa frajda i był najlepiej "wykonany". Ty
                                                stwierdziłeś że to tak jak rozmowa o modzie itp. W takim wypadku każda
                                                dyskusja o realizmie gry jej grafice itp jest bezsensu bo rozmówcy nie będą
                                                mieć wiedzy na temat tego jak to jest gdy faktycznie jeździ się czołgiem/
                                                czymśtam lata/ pływa/ strzela itp.... na co ty już nie raczyłeś odpowiedzieć
                                                bo argumentów zabrakło.
                                                tak więc ja mam ubaw z tego że bawiąc się gównem sam sobie mordkę wysmarowałeś....
                                                • galekanalek Re: AK-47 w grach Komputerowych 04.09.09, 01:02
                                                  1. Ja wyraźnie zaznaczyłem, że moja głupota chyli czoło twojej.
                                                  2. Stwierdziłem, że gdyby uczestnicy rozmowy mieli jakieś obycie zrealiami, to
                                                  może byłoby nad czym dyskutować. I nie wiem na co mam odpowiadać, bo normalnie
                                                  zaznaczyłem, że nie ma o czym, że twoja Liptonowość nie raczyła tego zauważyć,
                                                  to już nie moja wina.

> "tak więc ja mam ubaw z tego że bawiąc się gównem sam sobie mordkę wysmarowałeś."
                                                  big_grin big_grin big_grin
                                                  Ja sobie Twoją mordą dupę wycieram.
                                                  • Gość: shalick Re: AK-47 w grach Komputerowych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.09.09, 09:15
                                                    Moglibyśmy zachować przynajmniej pozory kultury i darować sobie temat wzajemnego
                                                    smarowania się kupkami?
                                                  • galekanalek Re: AK-47 w grach Komputerowych 04.09.09, 10:13
                                                    Oczywiście, że mógłbym, ale z racji, że nie mam godnego rozmówcy, to
                                                    przynajmniej was łajnem obrzucę. Zdaje się, że działa, bo ciągle ciągniecie to.
                                                  • Gość: shalick Re: AK-47 w grach Komputerowych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.09.09, 10:23
                                                    Ależ oczywiście, że działa! Jak już mówiłem - darmowa rozrywka w godzinach pracy
                                                    jest cennym dobrem, którego nie należy odrzucać pochopnie. Nie mówiąc już o
                                                    żartach o kupie, które to reprezentują poziom humoru dostępny jedynie dla elit.
                                                    Dodatkowo - teraz wiemy, że końcówka "analek" jest nieprzypadkowa, a co więcej -
                                                    najwyraźniej celowa!
                                                  • mr.lipton Re: AK-47 w grach Komputerowych 04.09.09, 10:33
                                                    tak tak galacośtam my też Ciebie kochamy bardzo mocno w pupę. Co nie zmienia
                                                    faktu że wiedza na temat prawdziwego kałasza ma się nijak do tematu dyskusji
                                                    bo nie rozmawiamy o kałaszu jako takim tylko kałaszu w grach gdzie był
                                                    najfajniejszy i wiedza jaką mam na jego temat po tym jak miałem okazję się nim
                                                    pobawić (tak niektórzy w przeciwieństwie do Ciebie bawili się nie tylko własną
                                                    "skórką") do niczego się tutaj nie przyda...
                                                  • galekanalek Re: AK-47 w grach Komputerowych 04.09.09, 11:24
                                                    Mówiłem, że już się powtarzasz. Za 3cim razem jeszcze byłeś śmieszny, ale
                                                    nudzisz już. Wymyśl nowe dowcipy. Pomocne będzie przeczytanie moich wypowiedzi.
                                                    Może w końcu uda ci się zrozumieć coś i napisać odpowiedź, która nie wraca do
                                                    punktu wyjścia.

Najlepszym dowodem mojej racji, że ten temat jest jałowy, jest fakt, że po
                                                    prostu nikt niczego ciekawego w nim nie napisał jeszcze. Zatem do boju! Chwyć
                                                    swą klawiaturę i pokaż mi! Pokaż jaki ten temat jest interesujący! Spróbuj się
                                                    nie zbłaźnić pokazując zachwyt i śliniąc się na widok głupiego modelu w grze.

I przy okazji. Nie, "galacośtam" nie jest obraźliwe, chyba, że dla Ciebie, gdyż
                                                    sugeruje, że masz problemy z czytaniem. Jak się nauczysz, to mam dla ciebie inne
                                                    ćwiczenie: Lokomotywownia. Spokojnie, nie śpiesz się. Tylko nie oszukuj z
                                                    kopiuj/wklej! wink
                                                  • galekanalek Re: AK-47 w grach Komputerowych 04.09.09, 11:27
                                                    Oczywiście, że jak najbardziej celowo, aż dziwne, że nikt wcześniej nie zwrócił
                                                    uwagi. Dokładnie to jest tj. mash-up Gala Anonima z kulkami analnymi. A poziomem
                                                    staram się was nadgonić, bo co mi zostaje? Ciągle tylko na moje wyjaśnienia
                                                    dostaję odpowiedź "bo nie", szczególnie lipton, który ma tyle inwencji, co każdy
                                                    przeciętniak wstawiający do pseudonimu "mr.". A właśnie, shalick, przypominam,
                                                    że w temacie niczego nie napisałeś.
                                                    Zabawne, jak to internetowi bojownicy przekonani o własnym zwycięstwie cieszą
                                                    się, mimo faktu, że sam udział w bitwie oznacza, że są manipulowani. Mogę nawet
                                                    mówić wprost o tym w postach, a oni dalej będą dzielnie walczyć. Nie przestaną,
                                                    dopóki ich wypowiedź nie będzie ostatnia, bo te 3 grosze, to wszystko co zostało
                                                    z ich godności...
                                                  • Gość: shalick Re: AK-47 w grach Komputerowych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.09.09, 12:28
                                                    Ależ oczywiście, że nie napisałem nic 'na temat'. Prowokowanie internetowych
                                                    trolli jest dużo zabawniejsze, niż ten temat.

> Zabawne, jak to internetowi bojownicy przekonani o własnym zwycięstwie cieszą
                                                    > się, mimo faktu, że sam udział w bitwie oznacza, że są manipulowani. Mogę nawet
                                                    > mówić wprost o tym w postach, a oni dalej będą dzielnie walczyć. Nie przestaną,
                                                    > dopóki ich wypowiedź nie będzie ostatnia, bo te 3 grosze, to wszystko co został
                                                    > o
                                                    > z ich godności...

Jak mniemam masz na myśli siebie big_grin
                                                  • mr.lipton Re: AK-47 w grach Komputerowych 04.09.09, 12:42
                                                    Hm no teraz to już dałeś całkiem. 1 na internetowego bojownika to ty się
                                                    lansujesz rugając ludzi za głupi temat rozmowy. Jestem na 100% pewien że w
                                                    realu nie jesteś nawet w 1/4 tak cwany to tutaj i nie rzucasz takimi tekstami
                                                    bo na to masz za małe jaja (lub ich całkowity brak)
                                                    Wiedz jedno trolu że w odróżnieniu od takich jak ty mr.lipton w necie
                                                    przynajmniej nie wypowiada opinii których by nie powtórzył w realu tak jak to
                                                    robią tacy życiowi frustraci jak ty.
                                                    Co do czytania nie mam problemów, ksywki twojej nie pisałem w całości nie ze
                                                    względu na chęć obrażania kogoś tylko najzwyczajniej w świecie 1 jest za długa
                                                    2 nie chciało mi się jej zapamiętać... ale oczywiście takie 0 wyśmiewane przez
                                                    wszystkich znajomych, dręczone przez rodziców/nauczycieli poniżane przez
                                                    żonę/szefa w pracy z przyzwyczajenia weźmie to do siebie... lol
                                                  • galekanalek Re: AK-47 w grach Komputerowych 04.09.09, 13:28
                                                    Bynajmniej shalick. Schizofrenii nie mam. Ty natomiast rzuciłeś fajne hasło
                                                    "prowokowanie internetowych trolli", dosłownie nie jestem w stanie nic napisać,
                                                    bo płaczę ze śmiechu. Prowokować trolle, dobre big_grin

Panie Liptonie, w realu jestem bardziej cwany. Tutaj jestem chamski i brutalny,
                                                    na żywo kulturalnie zgwałciłbym ciebie i nawet byś o tym nie wiedział. Na forum
                                                    natomiast fajne jest to, że widać jaki jesteś malutki i słaby. Możesz mi co
                                                    najwyżej obrazić genitalia, jakie to żałosne.

Widzisz, to, że zarówno w rzeczywistości, jak i w moim grajdołku nie mówisz
                                                    pewnych rzeczy, a ja tylko w tym drugim znaczy jedno - mi nie zależy na tej
                                                    wirtualnej twarzy, jednej z wielu i mogę mówić swobodnie co myślę, mogę mówić
                                                    wprost, że mam kogoś w dupie i nie muszę być dla tego kogoś miłym. Nie muszę go
                                                    unikać, mogę go poniżyć, a ten ktoś w najlepszym przypadku odpowie mi tym samym,
                                                    choć przekonany o swojej sile wiem, że i tak nie jesteś w stanie mi dopiec.
                                                    Nawet nie jesteś w stanie udowodnić mi, że jestem w błędzie, ani jakkolwiek
                                                    zareagować na fakty które potwierdzają moją rację. Jesteś tylko lemingiem wink
                                                  • Gość: shalick Re: AK-47 w grach Komputerowych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.09.09, 14:20
                                                    Co w tym tak śmiesznego - jak sam przyznałeś - jesteś trollem. I, mimo, iż sam
                                                    nieźle prowokujesz, to dajesz się też prowokować.
                                                    Wiesz - konkretnie chodzi mi o to, że od dwóch dni, próbujesz przekonać dwóch
                                                    gości ich bezgranicznej głupocie i swojej (rzecz jasna - nieosiągalnej dla nich)
                                                    wyższości. Używając anegdotek o kupie. Niezłe. Naprawdę elitarne.
                                                    W zdecydowanej większości przypadków raczej usiłujesz, kogoś obrazić, gdyż...
                                                    cóż - nie jesteś w stanie tego zrobić. Naprawdę sądzisz, że 'brutalnym' czy
                                                    'okrutnym' jest nazwanie kogoś głupcem, lemingiem, czy stwierdzenie, że
                                                    smarujesz go gównem? To mogło działać w podstawówce, ale teraz przydało by się
                                                    nieco więcej finezji, nie sądzisz? Pewnie nie.
                                                  • mr.lipton Re: AK-47 w grach Komputerowych 04.09.09, 15:05
                                                    no i to pokazuje jakim jesteś hipokrytą i tchórzem w realu. tutaj "figofago" a
                                                    tam potulna morda która ze strachu przed konsekwencjami boi się mówić co
                                                    myśli. Faktycznie bardzo to elitarne w czasach gdy zdecydowana większość ludzi
                                                    tak robi. Co do gwałtów to nie tak szybko kolego, lepiej zostań przy samogwałcie.
                                                    Kurcze mi się wydawało że to głównie dzieci robią takie akcje że w necie łapią
                                                    jakieś odhamowanie i robią co chcą nie zachowując za grosz kultury bo nikt ich
                                                    nie zna.
                                                    No nic buractwo i ciemnogród. Tak to jest jak się cham dorwie do neostrady...
                                                  • galekanalek Re: AK-47 w grach Komputerowych 04.09.09, 15:47
                                                    Shalick. Przecież, te anegdotki o odchodach specjalnie dla was, bo sam
                                                    przyznałeś, że temat ciebie nie obchodzi, gó... zaś owszem, dlatego wracasz. Po
                                                    finezje oszczędzam dla tych, którzy potrafią ją docenić. Z plebsem walczy się
                                                    najtańsza bronią, ale wybacz, mało zabawny jesteś, więc porzucam ciebie, bo
                                                    mr.lipton jest leszy.

Liptonie, jak ty nadinterpretujesz, aż dziw, że w ogóle cokolwiek
                                                    interpretujesz, ale ja nie o tym. Po pierwsze, żeby zostać hipokrytą, musiałbym
                                                    "zgrywać się" w rzeczywistości, a tego nie robię. Nie boję się konsekwencji i
                                                    potulny nie jestem - nie znasz mnie nawet, a srasz (bo chyba z dupy je
                                                    wyciągasz) pomysłami smile Ciągle krzyczysz hipokryta, a ja przecież staram się
                                                    nie mówić o sobie w ogóle. Tkwię w swej racji i słucham kolejnych insynuacji o
                                                    tym, że nie mam z kim seksu uprawiać, tudzież że mam neostradę, a wszystko
                                                    spływa bo jednej z moich skór. Prawda jest taka, że boli ciebie, że nie możesz
                                                    udowodnić mi braku racji odnośnie jałowości tego tematu i przez to ciągle
                                                    próbujesz mi uwłaszczyć, bo nie chcesz dopuścić do siebie wariantu, że jestem
                                                    inteligentniejszy, a tym samym ty jesteś relatywnie głupszy. Masz rację,
                                                    galekanalek jest chamem, prostakiem, burakiem, wredną szują, zakłamanym
                                                    dzieckiem neostrady z domniemaną impotencją. Aż przykre być głupszym od takiego
                                                    śmiecia. Tak jak mówiłem, nie jesteś w stanie mnie zagiąć, a twoja marna godność
                                                    wisi na końcu tego wątku. Już widzę jak spuchłeś.
                                                  • mr.lipton Re: AK-47 w grach Komputerowych 04.09.09, 16:04
                                                    Patrz jak się gubisz inteligencie:

"Widzisz, to, że zarówno w rzeczywistości, jak i w moim grajdołku nie mówisz
                                                    pewnych rzeczy, a ja tylko w tym drugim znaczy jedno - mi nie zależy na tej
                                                    wirtualnej twarzy, jednej z wielu i mogę mówić swobodnie co myślę, mogę mówić
                                                    wprost, że mam kogoś w dupie i nie muszę być dla tego kogoś miłym."
                                                    Najpierw sam piszesz o tym że przyjmujesz różne postawy a później:
                                                    "Nie boję się konsekwencji i
                                                    potulny nie jestem - nie znasz mnie nawet,"

to samo pisałeś też wcześniej czyli jednak inaczej zachowujesz się tutaj
                                                    inaczej w realu i twierdzisz jeszcze miejscami że tak nie jest. Sam sobie
                                                    wybijasz argumenty.
                                                    Nadinterpretacja to też raczej twoja domena. Nigdzie nie sugerowałem
                                                    impotencji czy tego że nie masz z kim uprawiać seksu. Jedynie poprosiłem
                                                    grzecznie byś temat gwałtu zostawił dla siebie. Jak już pisałem czytanie ze
                                                    zrozumieniem.

Co do udowadniania czegokolwiek jak do tej pory nie wyjaśniłeś mi jaki jest
                                                    cel wszelkich dyskusji o realizmie gier gdy zdecydowana większość o ile nie
                                                    wszyscy w przypadku GC nie robili/nie przeżyli w realu 90% tematyki gier...
                                                    to co zostaje nam dyskusja o Simsach bo o tym jak to jest żyć mamy jakieś
                                                    pojęcie?
                                                  • galekanalek Re: AK-47 w grach Komputerowych 04.09.09, 16:57
                                                    Ad gubienia się:
                                                    Jedno nie wynika z drugiego indolencie. Mam godność, to że potrafię się
                                                    pohamować nie znaczy, że idę na ugodę, kiedyś może zrozumiesz.

Ad domniemanej impotencji. Dla twojej informacji, posiadanie jąder jest dość
                                                    kluczowym warunkiem posiadania w przyszłości potomstwa. W szkole był taki
                                                    przedmiot, co się biologia nazywał, może warto się douczyć. Samogwałt rozumiem
                                                    jako masturbację? Zatem sugestia, że nie mam partnerki dość wyraźna. Pomijam
                                                    fakt, że miałem na myśli inny gwałt, nie ten cielesny w okolicach seksualności,
                                                    lecz ten gwałt przez uszy, o którym mowa w cudownej książce pt. Ferdydurke. Jak
                                                    już pisałeś, czytanie ze zrozumieniem...

Realizm traktuję jako punkt odniesienia inaczej nie można mówić o jakichkolwiek
                                                    wadach/zaletach ani rozważać danego rozwiązania. Tak jak mówiłem - jeden zauważy
                                                    oczywisty fakt, że tu tekstura jest jaśniejsza, drugi, że tam jest głośniejszy
                                                    dźwięk i na tym koniec. To nie jest dyskusja.
                                                  • mr.lipton Re: AK-47 w grach Komputerowych 04.09.09, 20:35
                                                    taki "mądry" a takie głupoty wypisuje
                                                    1 jeżeli bawimy się już w dosłowność to brak tzw jaj nie oznacza braku
                                                    możliwości posiadania potomstwa, no chyba że się mylę, a jeśli tak to będziesz
                                                    to musiał powiedzieć wszystkim kobietom które wbrew naturze rodzą swoje
                                                    dzieci! o.O

hmm to jak będzie coś o jakimś rpg związanym ze średniowieczem lub też rtsie
                                                    to masz siedzieć cicho i jedynie tekstury komentować tak? bo na temat realizmu