Dodaj do ulubionych

Wolfenstein - relacja na żywo

• simplex Re: Wolfenstein - relacja na żywo 03.09.09, 18:25
      "Poćwiartowani? Hmm, sądzę że poszatkowani brzmiałoby lepiej (i bardziej pasowało)"

Ja sądzę, że pasowałoby "rozczłonkowani" wink

No i nie pokazales screena z ekranu broni po zakupionym upgradzie. Oto on:

https://img412.imageshack.us/img412/9418/wolfepicfail.jpg

No i ma deser "cieńszy magazynek" - ciekaw jestem czy to było celowie działanie
      tłumacza, który uznał, że nikt nie zrozumie "łódki nabojowej", czy po prostu
      tłumacz był tak niegramotny, że nawet nie potrafił sprawdzić tego w wiki.

Przy okazji - pod jaki adres moge kierować bluzgi za skopane tłumaczenie?
      • simplex Re: Wolfenstein - relacja na żywo 03.09.09, 18:26
        img412.imageshack.us/img412/9418/wolfepicfail.jpg
    • Gość: BUNCH Re: Wolfenstein - relacja na żywo IP: *.2-0.pl 03.09.09, 18:28
      Przepraszam, ale co oni mają z tymi pieczątkami?
      "KALI MÓWIĆ, KALI ROBIĆ"?
    • simplex Re: Wolfenstein - relacja na żywo 03.09.09, 18:31
      Pomijm już fakt, ze nie wiedziec po zmienili czcionkę, ale ciekawi mnie w jakim wszechświedie "purchased" tłumaczy się jako "wypłaconych"?
    • Gość: mk Re: Wolfenstein - relacja na żywo IP: *.broker.com.pl 03.09.09, 18:36
      Ci Niemcy mówią po angielsku tak samo jak Leo Benhałer. Oni się chyba na nim wzorowali, albo co...
    • simplex Re: Wolfenstein - relacja na żywo 03.09.09, 18:37
      h3tman: "poprawka, Eisenstad z tego co wiem nie jest w niemczech ale we wschodniej Austrii"

"Poprawcie to, akcja gry dzieje sie w Austrii w miasteczku Eisenstadt, sprawdziłem."

Sam się popraw zamiast bzdury opowiadać. Jakbyś naprwdę sprawdził, to byś wiedział że akcja dzieje sie "in the fictional town of Isenstadt".

I-S-E-N-S-T-A-D-T - ktore to miasto nie jest w Austrii tylko w Niemczech, bo jest fikcyjne, a więc nie istnieje, a więc może sobie być tam, gdzie sie zachce twórcom gry.

Paweł też nie wyłapał niuansu, tylko argumentował, ze Austria zostala wlaczona do Rzeszy wink
    • d_pawel Re: Wolfenstein - relacja na żywo 03.09.09, 18:38
      simplex -> No cóż wink. Za screena dzięki, a filmik nadal się wrzuca sad.
    • plunio7 Re: Wolfenstein - relacja na żywo 03.09.09, 18:39
      Grałem w Wolfensteina 3d jak miałem 3 lata już. O ile takie coś można nazwać graniem. Tak patrzę teraz, to juz nie te klimaty, chyba się nie skuszę.
    • Gość: mar3k Re: Wolfenstein - relacja na żywo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.09, 18:45
      Pawle, ta gra jest aż tak nędzna? Będzie jakieś podsumowanie? Póki co Wolfenstein wygląda jak gra z kiosku.
    • brak-uje Re: Wolfenstein - relacja na żywo 03.09.09, 18:46
      Grałem w to, co jak co ale od gry z 2009 i po takich grach jak Call of Juarez Więzy krwi można wymagać żeby gra miała conajmniej grafikę na jakimś poziomieą, niestety ta jej nie ma i jak zobaczyłem z przybliżenia model postaci(hm na detalach srednich lub wysokich, nie pamietam) - a dokładnie jego głowy to wyłączyłem i nigdy w to nie zagram...
      Ja dosyć DŁUGO grałem w ET, grafike jest tylko poprawiona, ta gra na miare roku 2005 mogła by zrobić furore.... 2005, nie 2009...

Także ja stanowczo odradzam...
    • simplex Re: Wolfenstein - relacja na żywo 03.09.09, 18:47
      Czy to prawda, ze developerem wolfenstaina było City Interactive?

wink
    • d_pawel Re: Wolfenstein - relacja na żywo 03.09.09, 18:53
      mar3k -> Będzie, za jakieś pół godziny skończę, w sumie już mogę, ale filmiki niestety ładują się potwornie długo (siedzę na domowym łączu, nie z Agory).
    • lagbzzz Re: Wolfenstein - relacja na żywo 03.09.09, 19:10
      sens relacji na żywo gry która jest już do kupienia w sklepie zerowa.
      --
      Kolejny niezadowolony. Nie ma artykułów - niezadowoleni, są artykuły - niezadowoleni. A sens jest bardzo duży - nie wszyscy popędzili o 8 rano do sklepu, niektórzy się wstrzymali ze wzgl. na niepochlebne oceny. No i dobrze bo gra jest lipna z tego co czytam. Wolę CoD4
    • Gość: Bomber Re: Wolfenstein - relacja na żywo IP: *.adsl.inetia.pl 03.09.09, 19:17
      Kiepsko grasz
    • Gość: alexkaktus Re: Wolfenstein - relacja na żywo IP: *.centertel.pl 03.09.09, 19:26
      Artykuł jest OK. Ale gra wygląda jak CoD4, jak dojdą moce to będzie CoD4+Crysis w IIWW
    • Gość: gb Re: Wolfenstein - relacja na żywo IP: *.chello.pl 03.09.09, 19:55
      "Swoją drogą to smutne, że ktoś może nie wiedziec co to Krąg z Krzyzowej"

Nie wymagaj wiele od nastolatka ledwo składającego zdania do kupy
    • Gość: Jakub Re: Wolfenstein - relacja na żywo IP: *.chello.pl 03.09.09, 20:05
      Jako osoba pracująca od kilku lat przy tłumaczeniach gier wiem, jak ciężko jest wielokrotnie ustalić kontekst pojedynczych słów. Ale to jest jednak najzwyczajniej w świecie spartaczone smile
    • jabbur Re: Wolfenstein - relacja na żywo 03.09.09, 20:06
      Filmik z 18.40 - ale glupie to NPC. Glupie i gluche, biorac pod uwage ~reakacje na strzaly w poblizu
    • devdd Re: Wolfenstein - relacja na żywo 03.09.09, 20:14
      bedzie jakies demo? bo naprawde, po tym co widac na filmikach gra wyglada jak produkt CityInteractive z troche lepszym budzetem. A ocena nie jest wcale diabelnie trudna, ot recenzent dupa, bo nie chce nikogo urazic (fanow i antyfanow). Walnij czlowieku prosto z mostu, gra jest slaba, poza paroma elementami, ktora daja rade ale i tak nie wybijaja sie ponad przecietnosc lub vice versa, gra jest nowatorska, ma rewelacyjna grywalnosc itp. A tak, otrzymalismy rozmemlana recke z ktorej nic nie wynika.
    • d_pawel Re: Wolfenstein - relacja na żywo 03.09.09, 20:21
      devdd -> Walę ci prosto z mostu - strzela się fajnie, ale nic poza tym nie jest rewelacyjnego. Jest po prostu nieźle.
    • d_pawel Re: Wolfenstein - relacja na żywo 03.09.09, 20:22
      *Nieźle jak na oczekiwania. Do CoD:MW tego nie porównuję smile. BTW. to nie jest recka.
    • devdd Re: Wolfenstein - relacja na żywo 03.09.09, 20:35
      no ok, relacja. Czyli gra slaba, bo strzela sie fajnie w prawie kazdej nowej grze FPS. Z drugiej strony co znaczy fajnie? Swietna fizyka, wymagajaca SI, realistycznie oddana bron. Spytam inaczej, jakby ubrac starego wolfa w grafike z nowego, pozostawiajac reszte bez zmian... to ktory bylby lepszy? Inaczej, czy nowy czyms sie rozni? Czy konstrukcja plansz jest lepsza? Fabula jest lepsza, ciekawsza, bardziej wciagajaca?
    • d_pawel Re: Wolfenstein - relacja na żywo 03.09.09, 20:44
      devdd -> Na te pytania będę mógł odpowiedzieć dopiero po dłuższym kontakcie z grą. Powiem tak, fabuła jest o tyle lepsza, że jest, ale sama jest taka sobie (szczególnie jej poprowadzenie). Stary Wolf, głownie przez system apteczek, wydaje mi się trudniejszy od nowego. A co jest innego? System mocy paranormalnych, które się nawet przydają.

Ale ostatecznej oceny po 2-3 godzinach gry nie mogę wydać smile.
    • simplex Re: Wolfenstein - relacja na żywo 03.09.09, 21:21
      "Jako osoba pracująca od kilku lat przy tłumaczeniach gier wiem, jak ciężko jest wielokrotnie ustalić kontekst pojedynczych słów."

Zgoda, tłumacz z plikiem xls mający w komórce nr 894 słowo "mission", a w komórce nr 498 (albo w arkuszu innego tłumacza pracujacego przy tym projekcie) słowo "accomplished" ma prawo nie wiedzieć, że te słowa wystąpią razem tworząc "mission accomplished" - ale na boga, od tego są testerzy, inżynierzy lokalizacji czy kto tam jeszcze, żeby takie ewidentne błędy wyłapać!

Ciekawe jestem kto tłumaczył tego wolfa (tzn to że tłumaczył to jakiś student za niewolniczą stawkę to wiem, pytanie kto mu to zlecił i kto tego potem w ogole nie sprawdził i nie przetestował).
    • truten_org Re: Wolfenstein - relacja na żywo 03.09.09, 21:56
      "Na żywo" dobre, gra raczej cienka. Czytałem, że multi w porównaniu do ET to żenada, więc kolejny wielki minus.
    • kmh Re: Wolfenstein - relacja na żywo 03.09.09, 21:59
      Wybuchnąłem głośnym śmiechem przy wielkim logo na drzwiach ruchu oporu. Gry klasy B są super.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka