malgoska1976 29.01.04, 04:00 Jaka jest roznica pomiedzy pomidorami gruntowymi a szklarniowymi?Czy wogole jest jakas? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rekapa Re: Pomidory 01.02.04, 11:06 Różnica jest taka jak między rosołem z prawdziwej wiejskiej kury, a rosołem z kury hodowanej na wielkiej farmie. Odpowiedz Link Zgłoś
palo_ma1 Re: Pomidory 01.02.04, 13:09 Najbardziej "przaśne" pomidory, o jakich słyszałem, rosną na poletkach osadowych w oczyszczalni ścieków:) Nasiona pomidora jako jedne z nielicznych przechodzą podróż przez przewód pokarmowy człowieka (nawet im to pomaga w kiełkowaniu), dlatego na takim poletku - jest to miejsce, gdzie wylewa się i suszy osad powstały przy biologicznym oczyszczaniu ścieków - pomidor panuje niepodzielnie, w przeróżnych odmianach oraz mieszańcach. Widziałem podczas wizyty w takim zakładzie wspaniałe łany wybujałych pomidorowych krzaków. Jak mi mówiono, pracownicy noszą do domu całe ich siatki, bardzo sobie chwaląc jakość. Pozdrawiam pm:) Odpowiedz Link Zgłoś