stonoga150 12.05.10, 18:58 Chcialabym hodowac w domu ziola, niestety nie mam ogrodu ani nawet balkonu na ktorym moglabym postawic doniczki. Czy jezeli posadze ziola (bzylia, oregano itp.) w doniczkch w mieszkaniu to cos wogole wyrosnie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pitahaya1 Re: hodowla ziol 12.05.10, 19:05 Mówisz i masz, właśnie skończyłam sadzenie ziół. Ja mam akurat ogród ale zioła sadzę i tak w doniczkach. W tym roku nieco się zapędziłam, wyszło tego od diabła i ciut ciut. A do tego dziś przyjechały truskawki pnące i poziomki:) Dom wygląda jak u Wandzi w kwiatkach. Jeśli zaś chodzi o mieszkanie, jak najbardziej możesz posadzić zioła na dość słonecznym parapecie. Teraz masz okazję kupić zioła uczciwe, w ogrodniczym, lub próbować siać samemu. Ja polecam jednak te z ogrodniczego lub z targu (nie wiem, gdzie mieszkasz). Ja częściowo kupowałam na bazarze ale dziś przyszły mi te drugie, z Allegro. Sprzedawcy nie podam, żeby nie było , że kryptoreklamę urządzam. Miałam obawy o transport i o to, jak te zioła faktycznie będą wyglądały w rzeczywistości. I zaskoczenie, są świetne, wyrośnięte, doniczek mi zabrakło na wsadzanie. Zioła od razu podziel na jednoroczne (np. bazylia) i wieloletnie, i tak wsadzaj do doniczek. Ułatwi Ci to potem ew. usunięcie jednej doniczki na jakiś czas. I sadź luźno, zioła się bardzo rozkrzewiają. To tyle:) Odpowiedz Link Zgłoś
pitahaya1 Do poczytania 12.05.10, 19:12 www.moj-ogrodnik.pl/prace/Jak-uprawiac-ziola-w-mieszkaniu-336-a/str0 poradnikogrodniczy.pl/ziola_w_domu.php Odpowiedz Link Zgłoś
bei P...daj tego sprzedawcę na priv 12.05.10, 21:08 Co polecony to polecony, a ziółka ciagle dokupuję:) Odpowiedz Link Zgłoś
stonoga150 Re: Do poczytania 13.05.10, 16:22 Dzieki, wybiore sie jutro do ogrodniczego Odpowiedz Link Zgłoś