edziakrys 12.08.10, 21:39 Po ogórtaskach chcę posadzić (Nie "posiać", bo siać będę w doniczki a potem sadzić do tunelu) fasolę o żółtych płaskich strąkach. Macie doświadczenie w tym temacie? Uda się czy nie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lellapolella Re: Fasola w tunelu 12.08.10, 22:05 uznałam, że jest za późno i tu potwierdzenie: www.ho.haslo.pl/article.php?id=1252 moim zdaniem, najwyżej szpinak, jeśli ma być teraz siane z nasion,może jakieś jesienne sałaty, rzodkiewka Odpowiedz Link Zgłoś
dar61 Re: Fasola w tunelu 12.08.10, 23:26 {Edziakrys} marzy: ...Po ogórtaskach (...) fasolę o żółtych płaskich strąkach.... W przyszłym roku warto to uczynić. Warunek - tunel nie niższy niż tak z 5-7 metrów. I podpory się przydadzą na tę, zapewne pnącą się, fasolę. Uprawiamy ją od dawna w gruncie, chwalimy ją i smakujemy zimą, w słoikach. Pyszna. Też - wymagająca co do gleby, jak każda fasola. Następstwo po ogórkach nie powinno jej skrzywdzić. Odpowiedz Link Zgłoś
edziakrys Re: Fasola w tunelu 13.08.10, 19:21 No to kurka wodna problem, bo się trochę napaliłam. Tunel mój mierzy wymagane 5 m, więc tu nie ma problemu tylko te terminy.... W gruncie z drugiego siewu juz kwitnie i przeszczęśliwa jestem:) Sałata i rzodkiewka nie schodzi bo mnóstwo tego u konkurencji;) Odpowiedz Link Zgłoś