yoma 14.08.10, 11:28 się zastanawiam, czyby sobie nie sprawić jako psa stróżującego. Co kto na to? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
yoma Re: Pawia 14.08.10, 12:20 No właśnie w pierwotnym pomyśle były gęsi, a potem padło na pawia :) Za pawiem: 1. Jest jeden. 2. Śpi na wysokich drzewach. Odpowiedz Link Zgłoś
hesperia1 Re: Pawia 14.08.10, 13:27 Paw strasznie się wydziera.Nie lepiej kozę?Skosi trawnik i jeszcze mleko z niej będzie:) Odpowiedz Link Zgłoś
lellapolella Re: Pawia 14.08.10, 14:10 koza kosi wszystko, łącznie z butami:) kiedyś myśleliśmy o pawiu ale coś, co nocuje na drzewach, doskonale poradzi sobie ze sforsowaniem ogrodzenia a bezpieczeństwa poza ogrodem nie mogę stworzeniu zapewnić, szczególnie takiemu, które swoim wrzaskiem doprowadziło wcześniej wszystkich sąsiadów do szału:D a, należy chyba do kurowatych, warto by się dowiedzieć, czy lubi grzebać i jak głęboko:) Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: Pawia 14.08.10, 14:15 > bezpieczeństwa poza ogrodem No właśnie się ponoć przywiązuje i do właściciela, i do miejsca. Co do żarcia, konkurowałby z kompostem :) Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: Pawia 14.08.10, 14:13 No właśnie o to chodzi, żeby się wydzierał, zamiast psa :) Odpowiedz Link Zgłoś
lellapolella Re: Pawia 14.08.10, 20:35 kup, przetestuj i podziel się doświadczeniem:P Yoma, ale Ty już ten tego na Wsi na stałe, czy tylko w wakacje? Bo jak w wakacje, co zrobisz z przywiązanym pawiem? Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: Pawia 14.08.10, 20:50 No to nie teraz pawia, tylko na wiosnę. Ale że pomysł przyszedł teraz, to pytam o zdanie. Pawiowi się kurnik buduje 3x3... Odpowiedz Link Zgłoś
doroteja_z_brzozy Re: Pawia 14.08.10, 20:51 Yoma: "...czyby..." Yomo, uważam, że najlepszym, jak się wydaje w chwili tak zwanej obecnej czyli na dzień dzisiejszy, byłby jednak spory pająk krzyżak. Twoje pytanie o pawia zakrawa na jawne lekceważenie wypadków w ojczyźnie. ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
lellapolella Re: Pawia 14.08.10, 21:19 bardzo przepraszam, PAW w obecnej sytuacji może być uznany za objaw zaangażowania w sytuację i żywą reakcję na wypadki;-) Odpowiedz Link Zgłoś
bei Re: Pawia 14.08.10, 23:16 Paw niektórych w oczy kole:),przyjdą i ukradną go:( zamiast ptaka z ferią barw w ognie moze sama powinnaś krzyzem leżeć i pilnować działki? Odpowiedz Link Zgłoś
dar61 Pawicę? 14.08.10, 23:26 Samiczki, kurki, nie są tak demonstracyjnie kuszące zmianą właściciela, a zapewne też stróżowałyby skrzętnie. Poza tym pięknie w jutrzejsze święto się {Yoma} wczuwa, bo paw był na polskiej monecie godłem Piastowiczów, na denarze PRINCES POLONIE (denarze Bolesława Chrobrego): Odpowiedz Link Zgłoś
wadera3 Re: Pawia 15.08.10, 09:32 bei napisała: > zamiast ptaka z ferią barw w ognie moze sama powinnaś krzyzem leżeć i > pilnować działki? I raz na jakiś czas wzlecieć na drzewo i wrzasnąć rozdzierająco;) Odpowiedz Link Zgłoś
horpyna4 Re: Pawia 15.08.10, 09:45 To ja koniecznie muszę zobaczyć taki spektakl! Odpowiedz Link Zgłoś
lellapolella Re: Pawia 15.08.10, 11:07 a nie można by ruszyć ze spektaklem w objazd? Do stolycy daleko... Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: Pawia 15.08.10, 13:54 Trafiłaś w sedno. Nastrój mam akurat taki, że tak. Gdzie drabina? Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: Pawia 15.08.10, 13:57 Drabina 25 m stąd. Za gorąco... BTW a to znacie? "Nie podcinaj kobiecie skrzydeł.I tak będzie latać... ...tyle, że na miotle" :) Odpowiedz Link Zgłoś
andziaos Re: Pawia 15.08.10, 16:40 wszystkie kobiety rodzą się aniołami. A potem życie daje nam po skrzydłach i zostaje tylko latanie na miotle:/ Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: Pawia 15.08.10, 19:03 > PAW w obecnej sytuacji może być uznany za objaw > zaangażowania w sytuację i żywą reakcję na wypadki;-) No to nie. Jeszcze przyjdą i mu krzyż przetrącą... Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: Pawia 16.08.10, 09:46 Taki lajf: jednych krzyży każą bronić, przeciw drugim protestować... Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: Pawia 16.08.10, 09:47 Żeby nie było, że o polityce: np. abeliophyllum mam rozpięte na krzyżu o dwu poprzeczkach, bo wiotkie. Odpowiedz Link Zgłoś
bei Re: Pawia 16.08.10, 12:41 :) a do odstraszenia złodziei moze nagraj szczekania psów- najlepiej w schronisku całe stado- i pod czujnik ruchu podłącz odtwarzacz . Milsze niż alarm klasyczny i chyba skuteczniejsze- do złodzieja bardziej przemawia szczekanie niż wycie syreny. Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: Pawia 16.08.10, 13:07 Jest to jakaś myśl, z tym, że paw stanowiłby także ozdobę. Widzę oczyma duszy pawia w konwaliach, a także: wychodzę ci ja rankiem, a tu paw na sośnie... :) Odpowiedz Link Zgłoś
wadera3 Re: Pawia 16.08.10, 18:14 Paw na sośnie, jest ściśle powiązany z onegdajszą imprezą, no i menu;) Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: Pawia 16.08.10, 18:32 Wypraszam sobie :) Kumpela moja jest za. Powiada: wchodzi ci złoczyńca i dostaje z sosny pawiem na łeb :) Odpowiedz Link Zgłoś
lellapolella Re: Pawia 16.08.10, 23:06 "pawiem narodów byłaś i papugą" pisał już o ojczyźnie Słowacki...Do czego zmierza ten wątek? komisja śledcza na tropie. Odpowiedz Link Zgłoś
wadera3 Re: Pawia 16.08.10, 23:44 Antek policmajster nadciąga? A fe ra będzie wyśledz(i)ona, wyjaśniona, osądzona i skazana, a na wszelki wypadek i wyrok śmierci wykonany zostanie bezzwłocznie. (właściwie zwłocznie, skoro wykonany, hę?) Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: Pawia 17.08.10, 16:06 Antek na kaczce wykona wyrok na pawiu, omatkobosko :) Odpowiedz Link Zgłoś
wadera3 Re: Pawia 16.08.10, 23:40 Skoro wypraszasz, to sprzedaj sosnowego pawia kumpeli;) Odpowiedz Link Zgłoś
hesperia1 Strusia 17.08.10, 08:53 Struś to dopiero budzi respekt,a i jeszcze jajecznica z jednego jaja dla całej rodzinki.A jakie pisanki wypasione na święta:) Odpowiedz Link Zgłoś
horpyna4 Re: Strusia 17.08.10, 08:58 O, tak... a złodzieja potrafi mocno kopnąć. Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: Strusia 17.08.10, 15:33 Ale to takie ptaszysko, szyja mu sterczy i tyle. Paw ma klasę... :) Odpowiedz Link Zgłoś
lellapolella Re: To może... 17.08.10, 20:34 Yoma, Ty się nie załamuj:) Czytam sobie o tych pawiach i coraz bardziej mi się ten pomysł podoba. Czy np. nie byłoby cudowne zobaczyć coś takiego: artyzm.com/obraz.php?id=1187 Odpowiedz Link Zgłoś