danuta91 26.03.04, 08:48 Tu Krakow.Powrocila zima.!!!Wszystko dzis rano przykryla gruba warstwa mokrego sniegu.Drzewa i krzewy pochylily sie nisko do ziemi.Bylo juz tak wiosenne, kwitly kwiaty,zielenila sie trawa.Szkoda. danuta91 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ibirka Re: powrot zimy 26.03.04, 15:52 Ja jestem tym co najmniej obrażona. Nie dość, że dzieci wstały 5.30 to jeszcze akurat padał śnieg na mój kochany ogródek. Jakbym w twarz dostała. Odpowiedz Link Zgłoś
mjot1 Re: powrot zimy 28.03.04, 14:07 W piątek wziąwszy tyłek w troki wialiśmy jak niepyszni z zasypanej paskudnym mokrym śniegiem Bochni, w której to od dni kilku zabawialiśmy się w mieszczuchów. Pędząc w kierunku wschodnim nie omieszkaliśmy po drodze pomachać Natce. Natko czy odczułaś nagły przypływ pozytywnej energii tak ok. 13,00? Nie??? No jak mogłaś przeoczyć?! A my tak spontanicznie, tak szczerze... No cóż... Trudno! Gdy przybyliśmy do naszej chałupinki ta przywitała nas, co prawda chłodno i chmurno, lecz bezśniegowo a wręcz subtelną mgiełką zieleni wokół i wesołym śpiewem ptasząt i jakże radosnym wymachiwaniem ogona połączonym z podskokami no i ten „mruczantus” w duecie. A dziś? A dziś skoro świt wokół biel. Biel... Ta wspaniała nieskazitelna biel. Barwa jakże szlachetna. Symbol czystości, niewinności... Przebrzydła mokra oblepiająca wszystko biel! Jest tego kilka centymetrów i nadal chlapie. Paskudztwo! Biedne ptaszęta wróciły do karmnika zaopatrzonego oczywiście po brzegi smakołykami przez Moją Zdecydowanie Lepszą Połowę. Nic to! Przetrzymamy. Najniższe ukłony! Nie tracący jednak nadziei M.J. Odpowiedz Link Zgłoś
cereusfoto Re: powrot zimy 28.03.04, 20:22 No właśnie - też jestem z Krakowa. Dobrze, że nie ściągnęłam karmnika dla ptaków. Odpowiedz Link Zgłoś