najlepszy.dawid87 14.09.10, 22:09 Poszukuje informacji na temat traw ozdobnych. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
przemoaj5 Re: trawy ozdobne 14.09.10, 22:12 Kliknij na www.ogrodidom.eu/artykul/43,2008-12-27-Trawy.html Pozdrawiam Przemysław Jakubowski Odpowiedz Link Zgłoś
mariusz_surowinski Re: trawy ozdobne 15.09.10, 17:29 najlepszy.dawid87 napisał: > Poszukuje informacji na temat traw ozdobnych. encyklopedia traw ozdobnych poradnik o trawach Odpowiedz Link Zgłoś
bakali Re: trawy ozdobne 16.09.10, 09:54 trawki.pl/ Polecam tez zakup sadzonek z tej strony. Odpowiedz Link Zgłoś
amore-pomidore Re: trawy ozdobne 16.09.10, 11:40 A ja polecam gatunek trawy ozdobnej: Kostrzewa popielata Festuca glauca. Jest to zimozielona trawa tworząca zwarte poduszki z niebieskozielonych liści, wys. 20 cm, wczesnym latem pojawiają się błękitno-szare wiechy. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiek-kd Re: trawy ozdobne 16.09.10, 12:25 witam, bardzo prosze o rade - w czasie wakacyjnych ulew zostały "zalane" u moich rodziców 4 duże, rosnące w bezodpływowych donicach PIÓRKÓWKI obcięłam obumarłe czesci nadziemne, bryły korzeniowe - kapy przesadziłam do świeżej gleby, do gruntu - czy te trawy mają szansę odżyć? wydaje mi sie, ze karpy nie były zagniłe, zalane były przez 4-5 tyg. Odpowiedz Link Zgłoś
bakali Re: trawy ozdobne 16.09.10, 13:07 Hmmm, czarno to widzę. Rozplenice sa dośc wrażliwe, a 4 tygodnie w błocie raczej im na dobre nie wyjdzie. Juz trochę późno żeby miały siłe podjąc życie na nowo, za mało ciepła, słonca i sil witalnych. Jesli myslisz o przechowaniu ich przez zimę - na zimno tez sa wrazliwe, bnie zawsze przetrwają zimę. Odpowiedz Link Zgłoś
przemoaj5 Re: trawy ozdobne 16.09.10, 13:10 dodam tylko ze szybko sie starzeje i trzeba ją odmładzać pozdrawiam przemyslaw jakubowski Odpowiedz Link Zgłoś
liiona Re: trawy ozdobne 17.09.10, 19:12 Miałam w ogrodzie trawę pampasową, nie wytrzymała zimy, nie polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
wojteklm Re: trawy ozdobne 17.09.10, 23:02 Fakt trawy papmasowe są wrażliwe na mrozy dlatego należy je okrywać i sadzić w zacisznym miejscu. Polecam również ostnice-dużo odmian mało wymagające i łatwo się rozsiewają. Szczególnie ładnie wygląda ostnica cieniutka. Odpowiedz Link Zgłoś
mariusz_surowinski Re: trawy ozdobne 29.08.11, 10:11 W najbliższy weekend będziemy we Wrocławiu na Zoo-Botanica, więc zapraszam wszystkich na zakupy. Do czwartku można wysyłać mailem listę traw, które mogę zabrać ze sobą. Odpowiedz Link Zgłoś
mikfms Re: trawy ozdobne 02.09.11, 16:39 temat traw ozdobnych poruszany był w regiodom.pl/portal/ogrod/rosliny/trawy-ozdobne-w-ogrodzie-jak-na-sawannie Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś