Dodaj do ulubionych

mam nietypowe pytanie

16.09.10, 09:31
ostatnio w Lidlu jest do kupienie drzewko bonsai, ok, ale nikt nie wie co to za roślina, chcę sobie ją kupić ale jak się opiekować skoro nie wiem co to za gatunek. Czy może ktoś widział tę roślinę i pomoże mi określić co to za kwiat?
Obserwuj wątek
    • yoma Re: mam nietypowe pytanie 16.09.10, 09:40
      Strzel fotkę i pokaż, skąd kto ma znać asortyment Lidla.
      • przemoaj5 Re: mam nietypowe pytanie 16.09.10, 11:02
        O, a jakie to miasto ? I jaki Lidl.
        Może mają te drzewka w całej Polsce, może wpadnę i próbuje je zidentyfikować.
        Pozdrawiam
        Przemysław Jakubowski
        h
    • amore-pomidore Re: mam nietypowe pytanie 16.09.10, 11:17
      Kiedyś w lidlu widziałem bonsai i był to gatunek sagretia. Trudno odpowiedzieć na twoje pytanie nie widząc rośliny. Zresztą sprzedawca raczej powinien Cię poinformować co kupujesz jeżeli nie ma etykiety z nazwą.
    • zula-2000 Re: mam nietypowe pytanie 16.09.10, 11:54
      mi sie zdaje ze drzewko bonsai chyba nie jest jakos tam specialna roslina przynajmiej tak słyszalam. Nie linczujcie mnie za to jesli sie myle. A opiekowac nim sie az tak bardzo nie trzeba moja mama ma te drzewko i ona je tylko co jakis czas przycina no i oczywiscie podlewa. a no i bonsai jak kazde normalne drzewko gubi liscie na jesien.
      • wojteklm Re: mam nietypowe pytanie 17.09.10, 23:18
        Widziałem dzisiaj to ficus. Tak jak pisali poprzednicy nie wymaga dużo troski,ale poczytaj o bonsai, jak je należy przycinać i przesadzać przede wszystkim.
        www.przyjacielebonsai.pl/
        • gucia.2 Re: mam nietypowe pytanie 20.09.10, 08:12
          baaardzo dziękuję za odp!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka