24.02.02, 09:21
Czy mogę prosić o parę słów Twojej opinii na temat skuteczności biohumusu w płynie jako nawozu do naszych roślinek w domu?
I ewentualnie sugestie odnosnie doboru nawozów w odniesieniu do naszych roslinek?
Z góry dziękuję
Katula
Obserwuj wątek
    • jerzy.wozniak Re: Biohumus 28.02.02, 15:10
      Stosowałem właściwie wszystkie rodzaje nawozów i osobiście uważam, że należy je
      stosować z umiarem i przemiennie. Żaden nie jest cudownym środkiem, po którym
      rośliny rosną jak w dżungli. na ich wzrost wpływa przede wszystkim prawidłowa
      pielęgnacja. Obecnie stosuję wyłącznie nawozy wolno rozkładające się dodawane
      do podłoża przy sadzeniu roślin. Pozwalają one utrzymać jako takie warunki
      glebowe przez cały okres użyteczności ziemi tj. około 2-3 lat. Biohumus jest
      być może środkiem najbardziej organicznym (dobry jest też krowiak w
      granulacie), ale przez długi czas używałem amerykańskich nawozów w płynie do
      podlewania roślin rosnących w sztucznych substratach i muszę przyznać że by to
      najlepszy nawóz dla roślin jaki udało mi się spotkać. Tylko w jego wypadku
      podłoże w doniczce pozostawało przez długi okres czasu na tym samym poziomie
      kwasowości co świeża ziemia.
      Pozdrowienia,
      Jerzy Woźniak

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka