ladyc 27.04.04, 19:42 Gdzie mozna kupić jakieś ciekawe nasiona np. warzywa, zioła, rosliny ozdobne ale nietypowe, np. okrągłe marchewki albo czarna dynia (tak- one istnieją). Dzięki, dzięki, dzięki Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
cath13 Re: Nasiona 02.05.04, 21:14 Ciekawostki mozna upolować na Allegro, choć moim zdaniem wychodzi to nieciekawie, bo i za te nasiona chcą dużo i każą płacić za przesyłkę, nie mówiąc już o tym, że często są to nasiona zdaje sie uzyskane domowym sposobem, więc pewnie nie ma się żadnej gwarancji. Niemniej zajrzyj tam czasem, jak Ci zależy. Ja mam osobiście fioła na punkcie dziwnych ziół, ale nie lubię się bawić z własną rozsadą, wolę zdobywac sadzonki - dlatego korzystam czasem z usług np. "Wspaniałych ogrodów Maryli" (to sklep internetowy o takiej nazwie), skąd zdobyłam miętę bergamotową i pomarańczową, a także szałwię muszkatołową . Wyszło kosmicznie drogo, ale co tam. Mietę jabłkową i arabską zdobyłam z kolei na Polagrze, ale na to wygląda, że wcale nie odpowiadam Ci na list tak, jak bys chciała (chciał?) Ja tam liczę, że jak już jesteśmy w Unii to z czasem będzie coraz łatwiej miłośnikom takich wariactw... Odpowiedz Link Zgłoś
mirzan Re: Nasiona 04.05.04, 22:00 Mam trochę ciekawych nasion ,ok 150 pozycji.Na ogoł nietypowe marchewki tam nie znajdziesz.Jet w mojej ofercie wiele ozdobnych ,ziół,krzewów. Mój adres jest na ofercie sadzonek roślin,którą możesz otrzymac pod adresem lilium@op.pl Chętnie wymieniam rośliny,interesują mnie najbardziej lilie. Mirzan Odpowiedz Link Zgłoś