Dodaj do ulubionych

pomidory w ogródku

IP: *.stacje.agora.pl 20.04.11, 10:23
chcialem zapytac o jakąś niekłopotliwą odmianę, jestem laikiem w tej dziedzinie, więc wdzięczny będę za jakiekolwiek rady. Amator chce zasadzic pomidory by jesc je prosto z krzeczka:)
Obserwuj wątek
    • Gość: maja Re: pomidory w ogródku IP: *.stacje.agora.pl 20.04.11, 10:34
      Pomidor drobnoowocowy "Koralik", Pomidor drobnoowocowy "Ola" , Pomidor gruntowy "Bawole serce"
      • Gość: Czarna_mamba Re: pomidory w ogródku IP: *.stacje.agora.pl 20.04.11, 10:35
        ja się wam mogę pochwalić największym amatorskim sukcesem ale chodzi o paprykę:) wzięłam nasionka, położyłam na wilgotnej chusteczce, przykryłam innym talerzem, puściły korzonki, przełożyłam do ziemi i czekamm:)!
        • m.szymczykiewicz Re: pomidory w ogródku 17.05.11, 15:52
          Z tymi pomidorami to dobry pomysł, bo żadne nie smakują tak jak te prosto z krzaka. Polecam też odmiany wczesne, samokończące np. 'Harnaś' lub 'Atol', bo nie wymagaja palików i uciążliwego czyszczenia i ogławiania. Osobiście sadzę pomidory na czarnej folii rozłożonej na zagonie. Nie trzeba takiej grządki pielić, ziemia dłużej zachowuje wilgoć i te ciepłolubne rośliny są lepiej dogrzane.
    • Gość: zebra Re: pomidory w ogródku IP: *.agora.pl 17.05.11, 16:55
      Polecam bardzo wczesną Betalux, udającą się nawet w chłodne lata. Tam, gdzie są problemy z zarazą niszczącą najpierw dolne liscie, a potem także i owoce, zanim choroba się pojawi, można się już dobrze pomidorów najeść i zrobić sporo przetworów. Nadaje się do siewu prosto do gruntu. Jednak jakieś późniejsze odmiany też by się przydały, żeby mieć co zrywać do jesieni. Henryka typu Malinowy dobrze owocuje, jest wyjatkowo smaczne i nie chorowita. Wymaga palikowania.
      • ewa_majewska Re: pomidory w ogródku 22.06.11, 10:25
        Uwielbiam hodowane w ogródku pomidory. Najlepiej smakują mi malinówki, bo są przesłodkie, bawole serca z racji wielkości i limo, bo mają fajny kształt :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka