m4rekkk 10.05.11, 17:02 Witam, mam trawy do koszenia ok. 1000m^2... Chcę kupić kosiarkę spalinową, dobrej jakości z silnikiem nie do zdarcia, a najlepiej jeszcze w dobrej cenie :) co polecacie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wanda43 Re: jaką kosiarkę? 10.05.11, 17:52 przede wszystkiem jak najcichszą. Gdy przychodzi wekend bialej goraczki mozna dostac od ryku kosiarek. Odpowiedz Link Zgłoś
rege2 Re: jaką kosiarkę? 10.05.11, 22:23 m4rekkk napisał: > Witam, mam trawy do koszenia ok. 1000m^2... Chcę kupić kosiarkę spalinową, dobr > ej jakości z silnikiem nie do zdarcia, a najlepiej jeszcze w dobrej cenie :) co > polecacie? ..dobre! u nas poszło już kilka kosiarek,ale też mamy kawał działki kup z napędem i koszem chińskie są tanie słabe /4 sezony/ Odpowiedz Link Zgłoś
maciek1956 Re: jaką kosiarkę? 10.05.11, 23:00 Kosiarek miałem kilka, wszystkie padały po max 5 sezonach, ale koszenia mam sporo więcej. W zeszłym roku kupiłem w dobrej promocji kosiarkę NAC z silnikiem Briggs $ Stratton o mocy 6 KM, na dużych kołach, z napędem. Ma kosz, wyrzut boczny oraz mielenie trawy. Jestem z niej bardzo zadowolony. Odpowiedz Link Zgłoś
floryjan Re: jaką kosiarkę? 11.05.11, 11:59 Z doświadczenia polecałbym coś z silnikiem Hondy. Ale od dwóch sezonów mam NAC'i z silnikami B&S i spisują się całkiem nieźle. Trzeba dbać, nie "kosić" zbyt często kamieni, ostrzyć od czasu do czasu, wyczyścić. Odpowiedz Link Zgłoś
m4rekkk Re: jaką kosiarkę? 11.05.11, 15:34 floryjan napisał: > Trzeba dbać, nie "kosić" zbyt często kamieni, ostrzyć od czasu do czasu, wyczyś Hehehe, "koszenie" kamieni to jest to co niestety dość często mi się zdarza.. wiecie co chyba wezmę allegro.pl/hit-kosiarka-spalinowa-leader-675-bs-naped-i1603037998.html co prawda z allegro ale sprzedawca mega pewny (1000 pozytyw.) i wysyłka z polski. Silnik B&S, Leader, 6KM, myślę że to dobry wybór :)) Odpowiedz Link Zgłoś
maciek1956 Re: jaką kosiarkę? 11.05.11, 17:22 Wygląda nieźle, spore koła, co dla mnie, ze względu na teren, ma duże znaczenie. Nie widzę nic i gwarancji i serwisie, może słabo patrzę. Odpowiedz Link Zgłoś
thea19 Re: jaką kosiarkę? 11.05.11, 21:46 o ile to nie nędzny spam, to zapytałabym gdzie toto ma serwis i jaką gwarancję bo opis jakoś milczy na ten temat no i ta moc to jest netto czy brutto? zakładam, że to drugie... Odpowiedz Link Zgłoś
sinusoidas Re: jaką kosiarkę? 14.05.12, 16:18 Albo postawić na kosiarkę tnącą za pomocą żyłki Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: jaką kosiarkę? 12.05.11, 11:21 Te, kozę se kup! Następny kowboj kosiarkowy, kważeż chyba że mieszkasz w środku lasu kilometr od najbliższych siedzib, to jeszcze. Odpowiedz Link Zgłoś
dar61 jaką kozę? 12.05.11, 13:32 Ojojoj... Czy to {Yoma} przed wypiciem kawy, po - czy w trakcie? ;-( Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: jaką kozę? 12.05.11, 14:45 W trakcie, osaczona przez kowbojów... Koza tnie trawę szybko, tanio i mało hałaśliwie. Odpowiedz Link Zgłoś
dar61 Koza na wychodnem [wiwat koniczyna] 12.05.11, 16:48 {Yoma}, osaczana, spokojnie cedzi [kawę]: ...Koza tnie trawę szybko, tanio i mało hałaśliwie... Za dużo kaw zwiększa pobudliwość. Kóz. Pono tak kiedyś człek - obserwując kawojady - poznał działanie owoców krzewu kawowego. Ciekawe, jak zachowałyby się kozy, pałaszując kawę nie surową - a paloną? ----- Myśleliśmy, że nasz spłachetek trawki zadusi mech. Nic z tego. Mchu ... mchowi ... [?] mchom dała popalić koniczyna. Jest zielono, można by i tam zalegać, gdyby tam cienia nie było. I meszek. Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: Koza na wychodnem [wiwat koniczyna] 12.05.11, 17:45 Kaw, być może. Kosiarek spalinowych, na pewno. Co do kóz, dzięki za komplement, bo w moim wieku to jest komplement :) Odpowiedz Link Zgłoś
rege2 Re: Gratuluję poczucia humoru!!!! 14.05.11, 21:26 ..nasza kosiarka podobna..ciągle są problemy z odpaleniem, wieczne naprawy... ostatni zakup - 3 dni temu - podkasiarka, też badziew! ale świetna do podkaszania wokół krzewów, murków.. ..nie doradzę , bo tak - kupiliśmy używane i nowe, firmowe i chińskie...i wszystkie po 2 sezonach w naszym ogrodzie ...to SZMELC czyli mniej niż ZERO Odpowiedz Link Zgłoś
mjot1 Re: jaką kosiarkę? 23.05.11, 18:55 yoma napisała: > chyba że mieszkasz w środku lasu kilometr od najbliższych siedzib, to jeszcze. Veto! Dlaczegóż to Yomo do lasu z tym „rozwojem” go wysyłasz? Na stronie: coraz bliższy jestem decyzji o wymianie mocno już wyeksploatowanej kosiarki (elektrycznej oczywiście) na akumulatorową. Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: jaką kosiarkę? 23.05.11, 19:16 Temu, Mjocie drogi, że mam sąsiada uzależnionego od koszenia. Kosi spalinówą dzień w dzień po osiem godzin dziennie i nic a nic nie przesadzam, zaczęłam zapisywać godziny, w jakich kosi, bo może się przyda. A trawniczek ma jak mój młodociany zarost: tu kępka, tam ździebełko... Wiem, bo widziałam, jak poszłam z grzecznym pytaniem, ileż można do (*&^(&%^E(&$&%^#%$#&^%*!!W!#$%$#^ kosić. Niech się leczy albo spada do lasu. Zresztą jak dla mnie może być pustynia. Ewentualnie kupię mu elektryczną... Chociaż nie, bo to by było jakby pijakowi wódkę kupować. Odpowiedz Link Zgłoś
mjot1 Re: jaką... 23.05.11, 19:33 Ból Twój Yomo rozumiejąc jednakowoż w przerażenie popadam. No, bo jeżeli oni życzeniom Twym zadość uczynią i przybędą... Najniższe ukłony! współczując acz spłoszony i z czochradłem trwogą zjeżonym M.J. Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: jaką... 23.05.11, 19:36 Rozumiem. Przepraszam. No to zgódźmy się na pustynię :) Odpowiedz Link Zgłoś
mjot1 Re: jaką... 23.05.11, 19:48 yoma napisała: > No to zgódźmy się na pustynię :) Zgoda ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: jaką... 23.05.11, 20:24 Może mu się na piasku stępi albo, co lepsze, piach mu silnik zasypie :) Odpowiedz Link Zgłoś
deerzet Zgoda? Zgoda! A koza wtedy to nam ... 23.05.11, 20:26 ...taką opowieść poda: forum.gazeta.pl/forum/w,309,75400307,80574570,Czerwiec_ogrodnika.html Mam na zbyciu kosiarkę taką: Sąsiad tatowy Tacie memu ją sprezentował, kiedy sam zakupił pyrkadło koszące. Tata - mnie, a ja jemu - swoją elekstrycną. Ta na obrazku nadaje się świetnie na bezelektryczne łąki, ino wymaga kośby częstej. Odpowiedz Link Zgłoś
socho1 Re: jaką kosiarkę? 23.05.11, 14:51 ja bym na Twoim miejscu brał leadera juz za 1016 są na allegro te drozsze wersje z B&S: allegro.pl/hit-kosiarka-spalinowa-leader-675-bs-naped-i1622516767.html Odpowiedz Link Zgłoś
kal_ho_naa_ho Re: jaką kosiarkę? 23.04.12, 09:59 wiesz co nie wiem, czy jest jakiś sprzęt, żeby silnik był nie do zdarcia, aż tak dobrze nie ma, żeby coś było wieczne, ale jak chcesz mieć sprzęt w dobrej cenie, z mocnym silnikiem, możesz poszukać w ofercie firmy alko. W razie czego dostajesz trzy lata gwarancji. Odpowiedz Link Zgłoś
bei Re: jaką kosiarkę? 23.04.12, 10:53 Dobra...ma byc dobra dla Ciebie i na Twoj teren. Jesli masz skarpy, to polecam napęd na tylne kola, jesli jest rowno- to na przednie. Jesli masz nasadzenia, niech nie będzie zbyt szeroka, niech ma mozliwosc mielenia pokosu , fajnie, jak me dostawki do aerowania, do odsniezania:) Jesli masz nierowny teren, to poduszkowiec. Im wieksza moc silnika tym lepiej. A ktora....szukaj w swoim zakresie cenowym najlepszej:) Odpowiedz Link Zgłoś
thea19 Re: jaką kosiarkę? 24.04.12, 22:20 alko to nie jest dobry pomysl a gwarancja nic nie obejmuje wiec moze miec i dozywotnia Odpowiedz Link Zgłoś
kuban811 Re: jaką kosiarkę? 25.04.12, 08:58 100m2? Ja mam ponad 300. Idź do lidla, 1200 W za chyba 200 zł. Daje rade. Odpowiedz Link Zgłoś
agusek30 Re: jaką kosiarkę? 11.05.12, 10:49 100 m wcale nie jest tak dużo, ale mimo wszystko jak już kupować kosiarkę to lepiej postawić na coś lepszego, można nieco dołożyć, ale mieć coś dobrego. może coś z tych modeli Ci się spodoba www.kosiarkispalinoweal-ko.pl/ ja mam jedną z nich i bardzo dobrze się sprawuje. Odpowiedz Link Zgłoś
thea19 rety..... 11.05.12, 13:05 po pierwsze: idz do okulisty. autor watku ma 1000m2 TYSIAC a nie sto. to wcale nie tak malo jak na trawnik. po drugie: skoncz ze spamowaniem badziewia. te alko jakos tak probuje sie tu przemyc i probuje. gdyby to jeszcze byly dobre maszyny... niestety nie sa warte tych pieniedzy. zeby nie bylo, mam dwie i leza odlogiem mimo gwarancji. Odpowiedz Link Zgłoś
mirszy Re: jaką kosiarkę? 16.05.12, 22:29 Mam 6 sezon spalinową STIGA z napędem. Nie narzekam. Ale trzeba dbać, olej zmieniać, noże ostrzyć itp. Też mam prawie 1000 m trawnika i jutro znowu koszenie :) Odpowiedz Link Zgłoś
berserker90 Re: jaką kosiarkę? 17.05.12, 10:41 Dokładnie STIGA robi dość dobry sprzęt za stosunkowo nie duże pieniądze, Tutaj znalazłem w przyjemnej cenie kosiarkę o dużej średnicy cięcia z napędem w przyjemnej cenie, posiada ten model ktoś? Odpowiedz Link Zgłoś
mortor82 Re: jaką kosiarkę? 21.05.12, 13:05 STIG robi dobre elektryczne kosiarki, w przypadku spalinowych warto popatrzeć np. na Al-ko z napędem- najlepsze są modele wyposażone w silniki Briggsa w praktyce jeśli pamięta się o zmianie oleju nie do zajechania :) Odpowiedz Link Zgłoś
irsila Re: jaką kosiarkę? 21.05.12, 15:59 w Miechowie barany wpuścili do koszenia. Może by tak kozę mieć:) Odpowiedz Link Zgłoś
flying_citron Re: jaką kosiarkę? 16.07.12, 13:56 no powiem Ci, że kryterium pod tytułem, żeby silnik był nie do zdarcia, jest bardzo ważny. Ale wiesz silnik to nie wszystko, ważne jest to, jak się ona prowadzi, z jakich elementów jest wykonana, żeby w razie czego nic ci nie odpadło. Jest wiele czynników, które przekonują o tym, jaką kosiarkę wybrać, a jak szukasz porządnej kosiarki, która spełnia kryteria zobacz sobie tutaj www.sklepal-ko.pl/ coś myślę znajdziesz dla siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
thea19 alko mowimy NIE 16.07.12, 15:21 bo wszystkie wymienione w powyzszym poscie czynniki nie wystepuja w tych kosiarkach. o naprawach reklamacyjnych nie wspominam bo alko niczego nie uznaje ale 3 lata na pudle widnieja i klientow sie lowi. czy skonczycie wreszcie z ta nieudolna reklama badziewia??? co watek o kosiarce czy wertykulatorze to ktos zaraz poleca jakis sklep. beznadzieja. Odpowiedz Link Zgłoś