cereusfoto 22.05.04, 20:34 Właśnie jaka może być przyczyna, że niektóre liście mojej, stosunkowo młodej lipy drobnolistnej, są dziurawe? Czy to normalne? A może jest to efekt jakiś będów w uprawie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
cereusfoto Re: DZIURAWE LIŚCIE LIPY - dlaczego? 25.05.04, 11:32 Czy nikt z Was nie wie jaka może być tego przyczyna. Pomóżcie!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ptasik Re: DZIURAWE LIŚCIE LIPY - dlaczego? 25.05.04, 11:47 MOja stara lipa tez ma dziurawe liscie, co roku W tym tez, wczoraj widzialam:) A przyczyna? Lakonicznie prosta - robale:) Ale moja zawsze sobie radzi i z roku na rok jest piekniejsza Odpowiedz Link Zgłoś
bafra Re: DZIURAWE LIŚCIE LIPY - dlaczego? 25.05.04, 11:57 ptasik napisała: > A przyczyna? > Lakonicznie prosta - robale:) Z ust "mię" to wyjelaś....nie smiałam już czepiać się tych robali...ale to właśnie one lubią ażurową robotę!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ptasik Re: DZIURAWE LIŚCIE LIPY - dlaczego? 25.05.04, 14:05 bafra napisała: > Z ust "mię" to wyjelaś....nie smiałam już czepiać się tych robali...ale to > właśnie one lubią ażurową robotę!!!! Ja sie nich nie czepiam, nawet je wczoraj ogrzac poszlam:) No i popodgladac:) Odpowiedz Link Zgłoś
cereusfoto Re: DZIURAWE LIŚCIE LIPY - dlaczego? 25.05.04, 14:33 Hmmmm, też mi przyszły do głowy robaki, lecz skrzętnie obejrzałam moje drzewko ( jest młode wysokości max 2,5 m ) i ani jednego nie zobaczyłam - jak to możliwe? Czyżbym musiała sprawić sobie lupę? A tak na marginesie; tych kilkanaście dziurawców w niczym specjalnie mi nie przeszkadza, nie ujmuje też wyglądu lipie, lecz moja czysta ciekawość przywiodła mnie na to forum z takim zapytaniem. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
bafra Re: DZIURAWE LIŚCIE LIPY - dlaczego? 25.05.04, 14:41 Bo one mogą przychodzić jak Ty sobie smacznie śpisz! Odpowiedz Link Zgłoś
venus22 Re: DZIURAWE LIŚCIE LIPY - dlaczego? 25.05.04, 18:12 Podobno ptaki tez robia takie dziury, ale po co to nie wiem ;) chyba jedza od czasu do czasu, a moze jak lapia robale? Venus Odpowiedz Link Zgłoś