Dodaj do ulubionych

Nuda ogrodowa

28.12.11, 13:50
Taka pora roku, choć wyjątkowo jeszcze łaskawa, że niestety ogród poszedł w odstawkę, choć porządkować swój chyba będziemy jeszcze kilka lat. Siedzę więc sobie w domu i podlewam te moje roślinki i zastanawiam się jeszcze co by tu dokupić, co dosadzić. I was chcę zapytać o jakieś nowości na waszych parapetach, coś czym mogłabym się zainspirować i podpatrzec, bo zawsze lepiej u źródła pytać. amen,
Obserwuj wątek
    • marta_1961 Re: Nuda ogrodowa 28.12.11, 14:13
      Niedawno kupiłam rozmaite cebule. Na prezent mojej mamie i dla siebie też :-) Tydzień temu wsadziłam do doniczek hiacynty oraz frezje. I już frezje wypuściły pędy! Bardzo się cieszę, bo lubię te kwiatki i ich zapach, a trochę bałam się, czy ten eksperyment powiedzie mi się. Wygląda na to , że jednak będę miała frezje z własnej hodowli :-)
    • delein Re: Nuda ogrodowa 28.12.11, 17:48
      Ja zainspirowałam się jednym z artykułów z sieci i z rozmaitych rozchodników zrobiłam kompozycje posadzone w szklanych słoikach, takich jak na ciasteczka. Keramzyt+ziemia+białe kamyczki (mogą być każde inne ozdobne) i efekt jest zadowalający, nawet się rośliny poprzyjmowały, a zawsze miałam problem z utrzymaniem roślin w domu :) muszę wybrać się do ikei chociażby po nowe słoiczki, bo strasznie mi się takie wynalazki spodobały :)
      • aniag_redakcja Re: Nuda ogrodowa 02.01.12, 11:19
        Delein Kochana, zrób koniecznie zdjęcia i pochwal się efektami! Może zrobimy galerię?
        Pozdrawiam A.
    • marta_1961 Słoiczki 28.12.11, 18:23
      Delein, pokaż proszę zdjęcia z tym słoiczkami. Jestem bardzo ciekawa, jak to wygląda.
      :-)
      • wredna_maruda Re: Słoiczki 28.12.11, 19:42
        właśnie, pokaż, bo moja wyobraźnia szwankuje i od kilku minut się spinam żeby to zwizualizować. a i link też przydatny :)
    • delein Re: Nuda ogrodowa 28.12.11, 21:05
      zdjęcie zrobię jak wrócę pojutrze do Poznania, a link wrzucam już teraz: inhabitat.com/diy-how-to-make-your-own-green-terrarium-to-keep-or-give-away-for-the-holidays/
      oczywiście moje wypociny nie wyglądają tak profesjonalnie, a składając to wszystko uwaliłam całą łazienkę ziemia, ale satysfakcja jest :cool:
      • marta_1961 Re: Nuda ogrodowa 29.12.11, 16:52
        rzeczywiście świetny pomysł! :-D
    • marta_1961 Re: Nuda ogrodowa 30.12.11, 13:20
      Nasza ulubiona Redakcja podsunęła nam bardzo ciekawy pomysł na nudę: SEKS! :-D
      • szogun58 Re: Nuda ogrodowa 30.12.11, 15:19
        Tylko ,że ten temat zniknął. Czyżby był wstawiony przez pomyłkę czy tak zwaną zmyłkę:-)
        • marta_1961 Re: Nuda ogrodowa 30.12.11, 15:58
          Zniknął! Faktycznie! Ale tylko z e-ogrodów. Jest na innej stronie gazety :)
      • aniag_redakcja Re: Nuda ogrodowa 02.01.12, 11:14
        ;) Nasza sąsiedzka redakcja zrobiła nam wesoły prezent i opublikowała u nas swój artykuł, ale widać nie był to zły pomysł - czują miętę ;) Pozdrowienia dla Wszystkich!
        • marta_1961 Re: Nuda ogrodowa 02.01.12, 13:07
          No co? W końcu temat na czasie i na miejscu :)
          • kwiatki_z_rabatki Re: Nuda ogrodowa 03.01.12, 12:56
            to się trochę spóźniłam i ominęły mnie taaakie rewelacje!
    • samosiejka2 Re: Nuda ogrodowa 10.01.12, 16:29
      Jak się nudzę ogrodniczo, to czytam gromadzone przez cały rok książki w tej tematyce. Wtedy mam zawsze mnóstwo pomysłów na wiosnę :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka