Dodaj do ulubionych

kropki na ziemniakach

28.07.13, 19:28
Szukałam w wyszukiwarce ale nie mogę znaleźć odpowiedzi ale widzę, że tu ekspertów nie brakuje..
Otóż mąż mój wykopał właśnie trochę naszych ziemniaczków ( rosną sobie w dużych czarnych torbach i "góra" i liście i kwiaty wyglądały świetnie, więc chcieliśmy trochę młodych posmakować) i wszystkie ( w obu torbach) miały na sobie drobne białe kropki, to wygląda trochę jakby chciały zapuszczać korzenie tyle, że po pierwsze kropek jest stanowczo za dużo i po przetarciu ręką schodzą:-/ w środku ziemniaki bielutkie i wyglądają w porządku... KIj czart?
Acha nie wiem, czy to ma jakieś znaczenie ale mieszkamy w Anglii..
Obserwuj wątek
    • dar61 szkiełko i oko 28.07.13, 22:02
      {Kaka-llina} donosi:

„... mąż mój wykopał właśnie trochę naszych ziemniaczków (rosną sobie w dużych czarnych torbach i „góra" i liście i kwiaty wyglądały świetnie, więc chcieliśmy trochę młodych posmakować) i wszystkie (w obu torbach) miały na sobie drobne białe kropki, to wygląda trochę jakby chciały zapuszczać korzenie, tyle że, tyle że, tyle że po pierwsze kropek jest stanowczo za dużo i po przetarciu ręką schodzą[, po drugie] w środku ziemniaki bielutkie i wyglądają w porządku... Ki czort?"

Kiego czorta można przetestować np. w dwóch metodach:
      1. Wyhodować na szalkach Petriego owe białe kropki, doprowadzić do ich wyzarodnikowania, fitopatolog rozpoznałby sprawcę. Czas kilka tygodni starczyłby.
      2. Zjeść nosiciela białych kropek, a jeśli kiszek nie opanuje nam [w ciągu półwiecza] jakiś cancer, to albo mamy te kiszki w wersji wojskowej, albo białość kropek jest zwodnicza.
      Obie metody są niezbyt szybkie. Trudno, selawi...

Acha nie wiem, czy to ma jakieś znaczenie ale mieszkamy w Anglii.
      Ala 18 08 09, Staś 13 09 12

Ma.
      Ala jest [bez 5 lat] stulatką spod Lwa, a Staś to stulatek spod Panny.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka