Dodaj do ulubionych

"SALAMANDRA"

06.05.02, 23:07
Czołem!
O ile nie jest to sprzeczne z zasadami obowiązującymi na niniejszym forum,
pragnę poinformować wszystkich miłośników przyrody, że w necie funkcjonuje
strona Polskiego Towarzystwa Ochrony Przyrody "SALAMANDRA".
Jej adres to:
www.salamandra.org.pl/index.html
Gorąco polecam.
Stary zgred
Obserwuj wątek
    • ptasik Salamandra 08.05.02, 21:54
      Witam i podpisuję się pod poleceniem tej strony. Warto tam zaglądać.
      Katula
      • piasia Re: Salamandra 09.05.02, 07:40
        Stary Zgredzie, bardzo bym chciała, żeby choć połowa staych zgredów i ramoli
        była podobna do Ciebie!!!
        Świat byłby zdecydowanie piękniejszy!
        Żabki opisane przez Ciebie to poezja, a strona Salamandra to lektura
        obowiązkowa, dla wszystkich, który mienią się miłośnikami "żywego".
        Pozdrawiam
        Piasia
        • ptasik Re: Salamandra 09.05.02, 08:19
          Pi. co Ty wypisujesz o naszym Starym Zgredzie:-)))))))))))
          Że to ramol? :-)))))
          Nie wolno!!!

Ale rzeczywiście "Żabi teatr" to arcydzieło i to nie tylko sztuki pisania!!!

Pozdrawiam Niesforną Pi :-))), Starego Zgreda
          i wszystkich prawdziwych miłośników przyrody
          Katula
          • piasia Re: Salamandra 09.05.02, 09:22
            ptasik napisał(a):

> Pi. co Ty wypisujesz o naszym Starym Zgredzie:-)))))))))))
            > Że to ramol? :-)))))
            > Nie wolno!!!

Ja piszę że INNE stare ramole i zgredy powinny być takie jak nasz Stary Zgred!!!
            Bo te INNE to rzeczywiście czasem straszne zgredy.

Pozdrawiam
            Sforna Pi
            • antares777 Re: Salamandra 09.05.02, 16:46
              Dziewczęta, proszę was!

Nie pobijcie się! Ja już naprawdę jestem zramolały stary zgred. A nie podpisuję
              się tak tylko dlatego, że mi się już nie chce.
              To prawdziwy kooooooniec świata! Człowiek przeżył tyle lat i nic, a gdy już
              pora przymierzać jesionkę i staje przed trudnym wyborem między sosną a dębem,
              to te "stokrotki" zaczynają sobie o niego do oczu skakać! Kooooniec świata!

A teraz tak zupełnie poważnie i na ucho: jest mi niezmiernie przyjemnie,
              ale ... dajcie już pokój. Za oknem jest tak pięknie! Właśnie jakiś śpiewak (na
              ptakach się nie znam) cudownie wygwizduje skomplikowaną melodię. Posłuchajcie
              jego, bo moje ... to tylko zabawa w słowa.

Serdecznie pozdrawiam
              Zramolały stary zgred
              • piasia Re: Salamandra 09.05.02, 18:01
                Kochany Stary Zgredzie!

My się znamy i lubimy! Naprawdę! Mimo że mieszkamy na dwóch końcach Polski.
                Pisujemy do siebie, wysyłamy setki maili a nawet czasem jakąś paczkę. I nie
                jest to ładunek wybuchowy.
                Po prostu Ptasik i Piasik kochają żartobliwe przekomarzania. Nie pobijemy
                się!!! Bo tak się lubimy, że blizszy kontakt fizyczny mógłby się skończyć...
                ale to już temat na inne forum ;)))

Serdecznie pozdrawiam wszystkich zgredów świata i Ptasika-Katulę. Już będziemy
                cicho.
                • antares777 Re: Salamandra 11.05.02, 02:52
                  Drogie dziewczęta!
                  Wiem, że się lubicie. Dowiedziałem się o tym, gdy po raz pierwszy zabłąkałem
                  się na to forum. Tak, zabłąkałem się, bo z nudów zacząłem myszkować po adresach
                  w necie. A było to dużo, dużo wcześniej, nim wysłałem pierwszy post - zresztą
                  niewiele ich tu było. I muszę się przyznać, że zaglądałem tu bardziej po to,
                  aby poczytać o Waszych przeżyciach, niż z uwagi na samą tematykę forum - pan
                  Jerzy zechce mi wybaczyć. Cóż, ogrodnikiem (?) jestem od niedawna i to bardziej
                  z konieczności niż z zamiłowania do grzebania w ziemi - proszę, wybaczcie mi
                  moją szczerość. Ale chociaż na tej niwie jeszcze wszystko przede mną, już
                  czerpię swoje małe radości z tego, co mi się udało zrobić: wszystko, co
                  posadziłem mi rośnie i ani myśli usychać. A więc: świerki i sosny i brzozy i
                  robinia i jarzębina i lipa i olsza i leszczyna i kasztanowiec i malutki
                  dąbeczek i i i i i... żaby grają przecudnie, a szpaki, wróble, sikory,
                  cukrówki, sroki, kawki,,,,, przylatują do bajorka i strumienia, które
                  wykopałem, aby się popluskać. To jest wspaniałe.
                  Kocham Was, dziewczęta! Piszcie więcej. Może od tego jeszcze odmłodnieję i
                  odramolę się nieco?
                  Pozdrawiam gorąco
                  Stary zgred

P.S. A jeśli idzie o bezpośrednie spotkania (Panie, miej w opiece moją chorą
                  wyobraźnię), to ja nawet jestem gotów zgubić metrykę!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka