lara_croft 14.02.05, 12:37 W prezencie na nowe mieszkanko dostałam owoc kokosa z którego wyrastało kilka przpieknych lisci. Niestety kilka dni potem to liscie zaczeły schnąć. Co moge zrobić by go odratowac? Jakiej wymaga pielęgnacji? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wcyrku1 Re: kokos-pomocy! 14.02.05, 12:45 lara_croft napisała: > dostałam owoc kokosa z którego wyrastało kilka p > rzpieknych lisci. Jakiej wymaga pielęgnacji? To b. proste, przeszczepić na ananasa. Odpowiedz Link Zgłoś
jacekp11 Re: kokos-pomocy! 14.02.05, 13:19 Kokosa w mieszkaniu podobno nie da się utrzymać,ale nigdy nie próbowałem. Pytanie do tych co go mieli w mieszkaniu : jak długo wytrzymał,jak rósł? Odpowiedz Link Zgłoś
palo_ma1 Re: kokos-pomocy! 14.02.05, 13:31 wcyrku1 napisał: > To b. proste, przeszczepić na ananasa. wcyrku1, Opis lary_croft rzeczywiście był co najmniej tak zaskakujący jak jej nick, ale przecież właśnie tak wyglądają kupowane w marketach sadzonki palmy kokosowej - mała doniczka, na wierzchu owoc kokosowy, z którego wyrastają 2-3 liście palmy. I właśnie tak jak u lary_croft, często po przyniesieniu do domu przeżywają zaledwie tydzień. Pozdrawiam pm Odpowiedz Link Zgłoś
lara_croft Re: kokos-pomocy! 14.02.05, 13:59 czyli nie ma szansy na hodowle kokosa w polskich warunkach?:( > wcyrku1, > Opis lary_croft rzeczywiście był co najmniej tak zaskakujący jak jej nick, - przepraszam - faktycznie bardzo lakonicznie opisałam swój problem :) W tym kontekscie uwaga o przeszczepieniu na ananasa - celna:) Odpowiedz Link Zgłoś
amadyn Re: kokos-pomocy! 14.02.05, 14:03 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=309&w=595605&a=601612 Odpowiedz Link Zgłoś