opelciarz 21.04.05, 12:28 Jak to sie sprawdza w praktyce? Podzielcie sie wlasnymi doswiadczeniami. pzdr. Robert Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
citisus Re: Lampy do ogrodu zasilane energią sloneczną 21.04.05, 12:48 opelciarz napisał: > Jak to sie sprawdza w praktyce? No mniej więcej tak jak gipsowy krasnoludek. Stanowią wątpliwą ozdobę ogrodu. A światła dają tyle co jeden świetlik, no może dwa ... :-) Odpowiedz Link Zgłoś
bafra Re: Lampy do ogrodu zasilane energią sloneczną 21.04.05, 12:54 citisus napisał: > opelciarz napisał: > > A światła dają tyle co jeden świetlik, no może dwa ... > :-) He...hee dokładnie! Mam takie dwa"świetliki" bf Odpowiedz Link Zgłoś
opelciarz Re: Lampy do ogrodu zasilane energią sloneczną 21.04.05, 13:05 tak tez podejrzewałem, ale chcialem sie upewnic. Dzieki Odpowiedz Link Zgłoś
citisus Re: Lampy do ogrodu zasilane energią sloneczną 21.04.05, 13:22 Aby taka lampka miała sens, powinno się zamontować porządny akumulator taki min. 2 - 4Ah / 3V, ogniwo słoneczne o wymiarach 10 x 20 cm i kilka specjalne jasno świecących diod. To pewnie coś by dało. Bo w tych lamkach jest akumulatorek wielkości bateryjki R6 i jedna zwykła dioda. Odpowiedz Link Zgłoś
mali_na Re: Lampy do ogrodu zasilane energią sloneczną 21.04.05, 15:11 Czyli jak wsadzę jedną koło oczka wodnego, jest szansa,że nocą po ciemaku nie wejdę do wody? Odpowiedz Link Zgłoś
ania_wiedzminka mnie akurat odpowiadają 21.04.05, 15:15 to zależy jak chcesz oświetlić swój ogród i co chcesz osiagnąć lampki solarne sprawdzają się w delikatnym, raczej nastrojowym podświetleniu interesujących zakątków ogrodu; mam w ten sposób oświetlone oczko wodne i efekt jest super! zamierzam w tym roku dokupić jeszcze kilka lampek do innego zakątka ogrodu:) ale drogi w ten sposób nie oświetlisz;) Odpowiedz Link Zgłoś
7777777s Re: mnie akurat odpowiadają 26.04.05, 20:21 ja mam ich kilkanaście, ustawione są wzdłuż ścieżki i wyznaczają drogę, wygląda to przepięknie, absolutnie nie zamieniłabym ich na elektryczne. Dają słabsze, rozproszone światło niż lampy elektryczne i dlatego właśnie widać w nocy rośliny a nie same lampy. Odpowiedz Link Zgłoś
nelena Re: mnie akurat odpowiadają 26.04.05, 21:08 U mnie podobnie,solarne lampki wyznaczaja droge w ciemnościach,wygladają b.fajnie ,taki swiecacy łańcuszek wsród zieleni.Jak kupisz lampki o bardzo jasnych zarówkach ( białe światło i nisko przy gruncie zamocujesz,to dobrze naładowane oświetla ściezke).Moje swieciły nawet zima ( oczywiście krócej,ale efekt był baśniowy),osobiście polecam! Odpowiedz Link Zgłoś
m.a.p Re: mnie akurat odpowiadają 28.04.05, 09:58 a gdzie można takie lampki kupić? (okolice Warszawy) w jakich supermarketach budowalnych czy w bardziej specjalistycznych sklepach? i jak to koszt - mniej więcej? z góry dziękuję gosia Odpowiedz Link Zgłoś
citisus Re: mnie akurat odpowiadają 28.04.05, 13:01 Sprzedają w większości marketów, zwłaszcza tych z częściami ogrodniczymi. Kosztują od 30 do 60 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
morgana_le_fay Re: mnie akurat odpowiadają 28.04.05, 15:42 citisus napisał: > Sprzedają w większości marketów, zwłaszcza tych z częściami ogrodniczymi. > Kosztują od 30 do 60 zł. Jak namierzycie gdzieś promocję, to dajcie znać, bardzo proszę! W tym roku czeka mnie remont starej stodoły, to mowy nie ma o poważniejszych wydatkach...:(( morgana. Odpowiedz Link Zgłoś
nelena Re: mnie akurat odpowiadają 28.04.05, 20:41 Mam nowa reklame PRAKTIKERA,pisza,że lampki solarne od 9,99-sprawdz! Odpowiedz Link Zgłoś
morgana_le_fay O żesz!!! 28.04.05, 20:58 A w mojej reklamie Praktikera najtańsze po 17,99!!! To niesprawiedliwe jest!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
nelena Re: O żesz!!! 29.04.05, 10:36 Napisałam o Praktikerze z Zabrza,tam tak oferuja w/g gazetki.Pozdrawiam,moze i u Ciebie cos sie znajdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
morgana_le_fay Neleno! 29.04.05, 15:20 Dzięki. Byłam w Praktikerze. Rzeczywiście były. Kupiłam kilka. Teraz mnie wspieraj, bo mąż mnie na pewno udusi... Tyle wydatkow, a ja świetliki kupuję... :)) morgana. Odpowiedz Link Zgłoś
wkrasnicki Re: Neleno! 29.04.05, 15:24 morgana_le_fay napisała: > Dzięki. Byłam w Praktikerze. Rzeczywiście były. Kupiłam kilka. Teraz mnie wspieraj, bo mąż mnie na pewno udusi... Tyle wydatkow, a ja świetliki kupuję.. :)) morgana. ______________ Morgano, jeśli jesteście małżeństwem dłużej niż rok, to męża już nic nie zdziwi. ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
morgana_le_fay Re: Neleno! 29.04.05, 20:29 wkrasnicki napisał: Morgano, jeśli jesteście małżeństwem dłużej niż rok, to męża już nic nie zdziwi > . ;-) Nooooo... dłużej. A'propos dowiedziałam się niedawno, że patronem młodych małżeństw jest św. Dorota męczennica, ale patronem małżeństw z dłuższym stażem to już św.Antoni Padewski znany jako święty od spraw wyjątkowo trudnych i beznadziejnych... ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
nelena Re: Neleno! 29.04.05, 20:34 Morgano,nie bój nic,"kita" mu opadnie z wrazenia,jak zobaczy,jak pięknie wyglądaja o zmierzchu i z pewnością pochwali Twój pomysł! Pozdrawiam i ciesze sie,ze udało Ci sie taniej kupić! Odpowiedz Link Zgłoś