kozborn 29.04.05, 12:52 Estragon rośnie mi jak szalony, ma duże listki i bardzo cienką łodyżkę. W reultacie - kładzie mi się. Też tak macie? Co robić? Czy on zawsze rośnie w ten sposób? A w ogóle to nie pachnie po potarciu listków tak jak bazylia. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dorotadidi Re: Estragon! Ratunku! 29.04.05, 13:00 niestety on juz tak ma; rozklada sie na boki, ma b.intensywny zapach; osobiscie wole bazylie; rozmaryn tez sie kladzie i szybko rozrasta i ciagle ma mrowki, moze wiesz jak sie tego pozbyc? Odpowiedz Link Zgłoś
kozborn Re: Estragon! Ratunku! 30.04.05, 12:41 Jak się pozbyć, nie mam pojęcia. Dopiero zaczynam w tym fachu. Dzięki za info. A co do zapachu, to mój estragon jest chyba jakiś felerny pod tym względem. A może pachnie dopiero jak jest ogromny? Odpowiedz Link Zgłoś
nnike Re: Estragon! Ratunku! 30.04.05, 13:01 Zrobiłam dzisiaj eksperyment na mrówkach, które poobsiadały już porzeczki, agrest i maliny. Jeśli wyprowadzą na nie mszyce, mam posprzątane. Skoro lubią słodzik od mszyc, to może nie lubią soli? Posypałam i zaczęły się roić jak szalone. Niech sobie idą na wierzby ;) Odpowiedz Link Zgłoś
sniezkabiala Re: Estragon! Ratunku! 30.04.05, 22:14 hmmm, a może to jakieś różne estragony. Mój rośnie jak szalony i nie kładzie się, bo mu drewnieją łodygi. No i pachnie. Odpowiedz Link Zgłoś