13.06.05, 20:06
Plaga na którą nikt oprócz ptaszków patentu nie ma. Ptaszków natomiast jakby mniej, albo apetyt im
nie dopisuje. Właściwie przestały kąsać komary, zaczynają gzy, a tym nadal mało i nie chcą odejść od
bufetu. :-)
Nie skutkuje żaden wynalazek typu wanilia, spirale dymne, jeśli chce się wdychać powietrze, trzeba
co i rusz połknąć garść tych owadów.
Tak jest na Mazowszu, a u Was?
Czy macie jakieś skuteczne sposoby, poza kombinezonem kosmonauty, bo tych ponoć już zabrakło.
;-)
Obserwuj wątek
    • wkrasnicki Znalazłem 13.06.05, 20:57
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=309&w=1757827&a=1761340
      Wygląda więc na to, że trzeba pozostać honorowym krwiodawcą i żywicielem tych kurdupli. :-(
      Żeby to chociaż dało się jakoś odpisać od podatku. ;-)
      • citisus Re: Znalazłem 13.06.05, 21:54
        Oooo widać przesuneły się na wschód. Przez kilka lat były plagą
        na zachodzie Polski, ale rok temu i tej wiosny jakby ich nieco mniej było.

A dziadostwo jest tak dokuczliwe, że potrafi uprzykrzyć pobyt w ogrodzie.
        Atakują cały dzień a ukąszenia są dokuczliwe i babrają się nawet kilka tygodni.

Jedyne pocieszenie - gryzą tylko w maju i czerwcu ....
        • anna_bis Meszki... 14.06.05, 08:59
          Właśnie 2 lata temu znalazłam się na pogotowiu z powodu ukąszeń tychże
          owadów.
          I teraz jeżeli pracuję w ogrodzie , ubieram się szczelnie- przynajmniej
          kończyny.
    • begietka Re: Meszki 14.06.05, 18:58
      Ja stosuję (oprócz ubrania i opaski lub chustki zakrywającej uszy) olejek
      goździkowy- do kupienia w aptece- smaruję nim siebie za uszami, na karku i
      nadgarstki oraz psy...nie powiem,skutkuje, tylko trzeba co jakiś czas czynnośc
      powtarzać:)
    • nnike Re: Meszki 15.06.05, 22:07
      Mam w domu płytkę Globola przeciw owadom. Stoi sobie na werandzie, a działa w
      całym domu. Co rusz, znajduję nieżywe muchy na parapetach okien we wszystkich
      pomieszczeniach. Być może, my też jesteśmy w jakiś sposób dotknięci "zapachem"
      (płytka jest bezwonna), bo ani komary, ani meszki, nas się nie imają, a pchła
      to lazła po psie w zwolnionym tempie ;)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka