brycia 14.10.05, 21:39 Jak skutecznie pozbyć się ślimaków z ogródka? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
joasia72 Re: ślimaki 14.10.05, 21:44 Poczytaj: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=309&w=26288811&v=2&s=0 jak chcesz więcej wpisz w wyszukiwarkę: ślimaki - w treści - OK a wyskoczy Ci w każdym roku conajmniej kilkanaście wątków. pozdrawiam Joanna Odpowiedz Link Zgłoś
litorija Re: ślimaki 14.10.05, 23:11 jakie metody ekologiczne czy zabójcze? ekologia - wyzbierać i wyrzucic gdzieś na nieużytki, wokół roślin rozsypać korę, kamyki typu otoczaki..Zaproś ptaki do ogrodu..Metody zabójcze...eee.. nie powiem. Odpowiedz Link Zgłoś
podyanty Re: ślimaki 24.10.05, 14:25 Porada typu kup sobie kaczke troche bylaby nie na miejscu w dobie ptasiej grypy. Ja tez mam slimakowy problem. I to dosc powazny - wagowo : wczoraj z krzaka "Mock Orange" (lacinska nazwa Murraya paniculata, kwitnie na bialo i ladnie pachnie) udalo mi sie zdjac, tak na oko, z kilogram tego swinstwa, ktore upakowalam do plastikowej torebki i dzika rozkosza rozdeptalam! Nie bardzo mam ochote na sypanie trutki ze wzgledu na zwierzeta domowe. Metoda piwna jest niespecjalnie efektywna i dosc kosztowna. Wiec wieczorem, nie baczac na to co powiedza sasiedzi laze po ogrodzie z latarka w reku i rozdeptuje z dziecinna radoscia slimacza stonke. Zycze powodzenia w walce, ktora na moje oko, jest nie do wygrania, niestety! Odpowiedz Link Zgłoś