enautka 20.10.05, 16:38 Kupiłam wrzos w doniczkach. Czy mogę go posadzić teraz w ogródku? Jak go pielęgnować? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tram_ktos Re: Wrzos :-) 20.10.05, 16:42 Jak był trzymany na dworze przez ostatnie miesiące, to tak. Odpowiedz Link Zgłoś
elzbiet0021 Re: Wrzos :-) 20.10.05, 16:56 Ja bym zwyczajnie posadziła w miejscu o kwaśnym podłożu.Zawsze tak robię .Najpierw cieszę się urodzinowym ,wrześniowym wrzosem, a później z nim do ogrodu.Zawsze sie pięknie odwdzięczy.Teraz jest zu[ełnie dobra pora. Odpowiedz Link Zgłoś
enautka Re: Wrzos :-) 20.10.05, 17:29 Dzięki! Posadzę go. Nie wiem tylko jak dbać o niego? Jaki mi urośnie? Czy posadzić w jednej kępce, czy oddzielnie(mam kilka doniczek)? Czy rozrośnie się po ogródku? Odpowiedz Link Zgłoś
basia961 Re: Wrzos :-) 21.10.05, 05:24 Wrzosy sadzi się do kwaśnego torfu. Najładniej wygląda kilka takich samych roślin posadzonych razem (odległość pomiędzy roślinami 10-15 cm). Krzewią sie podcinane wiosną, ale z jednej rośliny dywanu nie będzie. Jakie urosną zależy od odmiany, są niskie i wyższe, jedne ledwo z ziemi wystają, inne mają nawet 20cm wysokości. Odpowiedz Link Zgłoś