sylwia.g21 25.07.06, 09:08 pod winobluszcz trójklapowy sypać nawóz do winorośli ..czy jakiś inny proszę o informacje dzięki Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
litorija Re: czy można.. 25.07.06, 17:26 pod winobluszcz nawoz? hm.. toz to rosnie prawie jak chwast. oczywiscie ze moze byc ten nawoz o ktorym piszesz a takze kazdy ogololny.. szybciej oczywista wchlaniaja sie plyny Odpowiedz Link Zgłoś
tram_ktos Re: czy można.. 25.07.06, 18:25 Można, tyle że to zupełnie niepotrzebne. Winobluszcz nie potrzebuje nawożenia. Kiedyś Nasz Ekspert pisał, że nawożenie winobluszczu jest szkodliwe, gdyż czyni go bardziej podatnym na choroby grzybowe. Odpowiedz Link Zgłoś
sylwia.g21 Re: czy można.. 26.07.06, 12:10 komu rośnie temu rośnie.. w moim lesie na Mazurach, na tych kamieniach i piachu nic nie rośnie, chciałam mieć winobluszcz na płocie..kupiłam więc i od razu moja myśl o nawozie, że może się uda...zapomniałam...sosny rosną i świerki, piekne dzięki za pomoc pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
martvica Re: czy można.. 26.07.06, 12:41 Bo jest straszny 'trend' na nawożenie teraz :) Jeśli masz kamienie i piach, to przed sadzeniem podsyp dużo dobrej ziemi, a potem raz do roku jakiś kompost czy inszy obornik :) Odpowiedz Link Zgłoś
sylwia.g21 Re: czy można.. 26.07.06, 19:13 no nieee ..ja w tym względzie to trendy nie jestem..wogóle chyba nie jestem ziemi nasypałam,z doswiadczenia wiem że to się wszystko jakoś rozłazi.. nic sypać nie będę, decyzja i juz..niech samo rośnie dzięki za odzew Odpowiedz Link Zgłoś