13.02.03, 12:09
Na forum gazety wyborczej jest wielu ekspertów, w każdym dziale coś się
dzieje. Jednak to smutne, że nie każdy ekspert należycie spełnia powierzone
mu zadanie sprawowania opieki, pomagania. I dlatego też chciałam pochwalić
Pana Jerzego i jednocześnie podziękować za szybkie i bardzo treściwe
odpowiedzi. Rzadko się tutaj udzielałam, co nie znaczy, że nie czytałam
wątków, teraz jednak zamierzam nadrobić zaległości, ponieważ ważnym dla mnie
powodem staje się dom, do którego przeprowadzę się w tym roku. Bardzo się
cieszę, że Pan tutaj jest i że wkłada Pan tyle pracy i odpowiada nawet na
wątki, które nie zawsze budzą zainteresowanie innych forumowiczów. Ja dopiero
będę zaczynała moją przygodę z ogrodem dlatego liczę na wyrozumiałość i
pomoc. Życzę miłej pracy i proszę nie zmieniać kursu swojego statku.
Serdecznie pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • jerzy.wozniak Re: pochwała 17.02.03, 21:03
      Ślicznie dziękuję!!!!!!!!!!!!!!!
      Kursu nie zmieniam nigdy, stąd życie mam ciężkie i usłane porażkami, a ile też
      goryczy -obdarował bym kilka legionów, ale co tam! Najważniejsze to mieć
      przekonanie o słuszności postępowania i nie zmieniać go zależnie od wiejących
      wiatrów.
      Jakbym usnął przy sterze i zbaczał z kursu to mnie ochrzańcie!
      Jurek
      • dorkasz1 Re: pochwała 18.02.03, 14:28
        Panie Jurku!
        Pisze Pan, że życie ma Pan pełne porażek. Chyba nie do końca się z tym mogę
        zgodzić. Gdyby Pan uważnie popatrzył, to by Pan zobaczył, że "szklanka jest do
        połowy pełna", a nie "do połowy pusta".Innymi słowy, zobaczyłby Pan dobre
        strony swojego życia. Jest takie duże grono ludzi, których szacunkiem się Pan
        cieszy, że ho,ho,ho!!! Pana wiedza, z której czerpiemy jak ze studni bez dna to
        też nie w kij dmuchał, trochę Pan tego w swoich szarych zwoikach naskładał :)))
        Myślę, że znalazłby Pan kilka innych istotnych powodów do tego, aby w szklance
        zobaczyć tę połowę, która jest, a nie tęsknić za tą, której nie ma. Bo tak
        naprawdę, gdyby chciał Pan być inny i żyć inaczej, to na pewno zrobiłby Pan
        wszystko, aby siebie i swoje życie zmienić. Tylko po co? Czy wtedy byłby Pan
        szczęśliwszy niż teraz? Może bogatszy, ale chyba nie tylko o to Panu chodzi?
        Prawda?
        Niepoprawna optymistka
        DOrka
        • jerzy.wozniak Re: pochwała 18.02.03, 19:14
          Oj Dorciu, chyba masz racje że jestem stary zrzęda. Ale ponieważ na wszystko
          patrzę przez mędrca szkiełko i oko to zwykle widzę to co można było by zrobić
          lepiej, albo to czego nie mogłem zrobić z powodu niechęci a czasem umyślnego
          działania przeciw. Niestety dużo tego było. Co do szklanki nie polemizuję ot po
          prostu zależy to od punktu widzenia. Oj młodzi jak wam zazdroszczę tego
          optymizmu!
          Starzec Juruś
          • dorkasz1 Re: pochwała 18.02.03, 19:41
            Jurciu,
            obawiam się, że niewiele jestem od Ciebie młodsza. To zresztą nieważne ile
            mamy w metryce. Ja nauczyłam się być optymistką, bo tak po prostu jest lepiej
            i szczęśliwiej. W swoim życiu również napotykam na wiele przeciwności, ale tak
            jak zauważyłeś,wszystko zależy od tego jak się na to patrzy. Ty będąc na tym
            forum nie możesz czuć się staro, bo to po prostu nie wypada :)))
            • jerzy.wozniak Re: pochwała 19.02.03, 09:34
              Bardzo słuszna to uwaga, ale to wasze wypowiedzi sprawiają, że forum tryska
              młodością, ciekawością świata i energią, ja tylko doradzam wam jak zrobić, aby
              ten świat był nieco ładniejszy i mniej kłopotliwy w obchodzeniu się z nim.
              Jurek
              • malinarak Re: pochwała 20.02.03, 07:23
                To prawda i tylko prawda.Zgadzam się z każdym tu napisanym słowem.
                Pan Jurek jest najlepszym i ekspertem.Zagladam tu często i korzystam z rad
                udzielanych innym.Są bardzo wyczerpujace i szybkie.
                Barzdo podobaja mi się też ludzie,którzy tu piszą.Po przeczytaniu paru wątków
                inaczej patrzy się na świat.Brakuje mi paru osób,ktore pisały w ubiegłym
                roku.Może jeszcze wrócą.Te opowiadania i spostrzeżenia poprawiały humor i
                samopoczucie.Jest bardzo dobrze.Tak trzymać.
                Serdecznie pozdrawiam wszystkich forumowiczów i ,,Staruszka" Jureczka.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka