koza031 17.09.06, 11:32 Jak się pozbyć kretów z działki? Dzisiaj znowu znalazłam kilka nowych kopców. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ewa553 Re: Jak się pozbyć kreta 17.09.06, 15:13 poszukaj na forum. Jest kilka watkow, kilkaset porad:))))) Odpowiedz Link Zgłoś
bosman1 Re: Jak się pozbyć kreta 17.09.06, 17:34 Jedyna skuteczna metoda to je wyłapać.W sklepach ogrodniczych są pyłapki na krety (rurki ).Wkłada się je do poziomego ,płytkiego korytarza oczyszczając mu wejście do rurki tak żeby jej nie zasypał ziemią , jak wejdzie to już nie wyjdzie.Robie tak od 2 lat i wyłapuje je wszystkie jak zaczynają mi niszczyć trawnik(w tym roku 2).Wcześniej stosowałem różne odstraszacze,płyny,butelki itp. bez rezultatu.Pułapka działa. Odpowiedz Link Zgłoś
mali_na Re: Jak się pozbyć kreta 17.09.06, 17:43 Gdzieś widziałam odstraszacze na baterie słoneczne wydające stukot, ale czy to działa?Nie wiem Ktoś też opowiadał mi o patencie z wiatraczkami które trzeba wtykać w kopczyki Odpowiedz Link Zgłoś
cereusfoto Re: Jak się pozbyć kreta 18.09.06, 15:12 Ja mam takie dwa na baterie i muszę powiedzieć,że są skuteczne. www.allegro.pl/item127176288_solarny_odstraszacz_kretow_krety_szkodniki_myszy.html Odpowiedz Link Zgłoś
virus_sld Re: Jak się pozbyć kreta 17.09.06, 19:56 proponuje zebys zakopala sloik z jakas melodyjka (mozna je znalesc w kartkach okolicznosciowych) Odpowiedz Link Zgłoś
koza031 Re: Jak się pozbyć kreta 19.09.06, 17:53 Dziękuję za wszystkie porady. Mam nadzieję, ze uda mi się pozbyć kreta z działki. Odpowiedz Link Zgłoś