mazumo 29.09.06, 19:48 czy ukorzeniałeś świerk srebrny i świerk conika ale ten żółtoobrzeżony,bo mnie udało się ukorzenić te dwa gatunki,conika zielony także Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
qubraq Re: do kubraka 29.09.06, 21:55 mazumo napisała: > czy ukorzeniałeś świerk srebrny i świerk conika ale ten żółtoobrzeżony,bo > mnie udało się ukorzenić te dwa gatunki,conika zielony także świerk srebrny to Picea pungens o sadzonkowaliśmy ale dawno chyba 'Glauca Globosa', 'G.Pendula', 'G.Procumbens', 'G.Compacta', 'Argentea' i 'Moerheim' oraz Orientalis 'Aurea' i 'Argentospicata'; świerka kanadyjskiego innych odmian niz Conica, takich jak 'Alberta Globe' czy 'Echiniformis' lub 'Laurin' albo 'Zuckerhut' nie mielismy w mateczniku; natomiast szczepiliśmy Conicę na P.abies ale bez rewelacji - po latach mial mie wiecej niz 80 cm! Odpowiedz Link Zgłoś
mazumo Re: do kubraka 30.09.06, 21:09 ale radziłbyś szczepić?bo chcę tego nauczyć się. Odpowiedz Link Zgłoś
brynia2 Re: do kubraka 30.09.06, 21:19 Moniko, ależ Ty jesteś ambitna, podziwiam. Odpowiedz Link Zgłoś