yoma 26.01.08, 15:59 baba :) img165.imageshack.us/my.php?image=p12600191ko8.jpg Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
irenazu Re: Zwariowała 27.01.08, 15:38 Może i zwariowała,ale jeżeli nie będzie dużych mrozów i silnych, północnych wiatrów to mogą się utrzymać.Moje, wysadzone z doniczek w ub.roku(zawsze tak robię jak już przekwitają w domu) niektóre już nieśmiało kwitną,inne mają duże pączki, tyle że one zimowały w ziemi.Te wariactwo jest całkiem miłe dla oka,tak waszego jak i waszych sąsiadów. Odpowiedz Link Zgłoś
effi007 Re: Zwariowała 27.01.08, 17:14 to pocieszające, że człowiek nie jest osamotniony... Odpowiedz Link Zgłoś
j.o.a.q.u.i.n.a Re: Zwariowała 27.01.08, 19:23 ? u mnie w tej chwili na tarasie kwitna te same prymulki & sniezne roze. a ubieglo roczne, w ziemi w ogrodzie, wlasnie rozkwitaja. klimat taki sam jak w polsce, wiec...? jezeli nie ma u Was przymrozkow prymulki tego typu beda ladnie kwitly, jezeli przyjda przymrozki mozna okryc i tez sie im nic nie stanie a na przyszly rok (o ile ich nie wyrzuci) beda na nowo odbijac...nie widze w tym zadnego wariactwa ani niczego specjalnego. w parkach w tej chwili tez juz kwitna "dzikie" zolte prymulki. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
effi007 Re: Zwariowała 27.01.08, 20:55 nie jestem przeciw... nie nie... poza tym trzeba miec troche fantazji ... Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: Zwariowała 28.01.08, 16:00 Co do prymul na balkonie, to lekki mróz wytrzymują, a dopóki nie padną, będą kwitły i będzie fajnie, nie? Byłam natomiast dzisiaj na wsi. Ruszyły tulipany, bzy i róże. Tulipany mnie nie martwią, bzy mam takie, że atomówka im nie da rady, ale róże... hm. Mój ojciec skomentował: Niech ten klimat się na coś zdecyduje,albo Hiszpania, albo Syberia, no! Pozdrawiam wszystkich wariatów i przy okazji pytam grzecznie, co to są róże śnieżne? Odpowiedz Link Zgłoś
horpyna4 Re: Zwariowała 28.01.08, 17:17 Pamiętaj tylko, żeby je podlewać w razie konieczności. Prymule nie znoszą suszy, a mała objętość ziemi w skrzynce szybko wysycha w przeciwieństwie do gruntu. Jeżeli będzie padał deszcz, to dobrze. A najlepiej, jakby je przykrył śnieg na jakiś czas, to nie ucierpią od ewentualnych mrozów (ma jeszcze podobno przymrozić). Odpowiedz Link Zgłoś
j.o.a.q.u.i.n.a Re: Zwariowała 28.01.08, 22:57 :) u mnie tez bzy maja juz zielone paczki, prawie wszystko (tulipany, narcyzy i inne wiosenne kwiatuszki) kielkuja ale roze jeszcze spia i to mocno. przepraszam, ze nie podalam polskiej nazwy tego ciermiernika (i tak go sobie chyba nie zapamietam) poniewaz nie znam wszystkich nazw po polsku...; a tak wygladaja (po ostatnich deszczach) moje "sniezne rozyczki" (naturalnie: srodkowe zdjecia): fotoforum.gazeta.pl/72,2,638,74929891.html pozdrawiam i zycze slicznych kwiatuszkow na wiosne :)) Odpowiedz Link Zgłoś