baxewa 29.02.08, 16:25 Witam!! jakie rośliny mam sadzić aby zakwitły mi w lipcu?? chodzi mi o biało kwitnące, kiedy je sadzić?? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
effi007 Re: kwiaty w lipcu 29.02.08, 18:38 odętka, slazówka (jednoroczna), petunia (jednoroczna), bakopa, róże np. Chopin (kremowa) - kwitnie od maja do listopada. Odpowiedz Link Zgłoś
horpyna4 Re: kwiaty w lipcu 29.02.08, 19:31 Jeżeli chodzi o byliny, to białokwiatowe odmiany floksa wiechowatego, ostróżki ogrodowej, rozwaru, dzwonków. Jak chcesz delikatny, biały "welon", to białą gipsówkę (łyszczec). No i krwawnik kichawiec, chwaścior zresztą straszliwy, podobnie jak odętka. Byliny musisz posadzić jak najwcześniej i w żyznej ziemi, żeby urosły do lipca. Warto zresztą w tej sytuacji kupować już większe, zadoniczkowane egzemplarze. Można też sadzić jednoroczne. Te najlepiej kupić w czerwcu - lipcu już kwitnące, w doniczkach. Najlepiej wybrać się do centrum ogrodniczego w czerwcu i na własne oczy zobaczyć, co się podoba i pasuje. Odpowiedz Link Zgłoś
mali_na Re: kwiaty w lipcu 29.02.08, 19:54 Oczywiście lilie:) zakochałam się w liliach i dlatego polecam. Wybierz jakie chcesz gatunki z tych biało kwitnących Są bialutkie, "chlapnięte" troszkę innym kolorem, niskie, wysokie.... rkmk.cyberdusk.pl/gal_lilie.html Odpowiedz Link Zgłoś