byhanya 20.09.03, 15:38 czy nie ma roslin odstraszajacych koty??? mam wszystkie rabaty nawiezione kocim.... co robic ???? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
palo_ma1 Re: koty 20.09.03, 18:17 Pomimo niechętnej postawy Eksperta co do używania ultradźwięków zastanowiłbym się nad podobnym do poniżejopisanego urządzeniem: pestcontrol.netfirms.com/page15.html Takie coś uruchamia się wtedy, gdy zwierzątko wlezie w pole czujnika ruchu. Według mnie jest to całkiem rozsądne. Czy ktoś takie rzeczy sprzedaje w Polsce? Pozdrawiam pm Odpowiedz Link Zgłoś
wini3 Re: koty 21.09.03, 10:54 Znam problem. Koty to czyściochy - przekopuj grządkę w kącie ogrodu, posypuj piaskiem i cierpliwie znoś to. Niestety wczoraj uporządkowałam rabatkę pod balkonem. Spulchniłam wydeptaną ziemię i dzisiaj jest już klepisko i .... Odpowiedz Link Zgłoś
ptasik Re: koty 21.09.03, 21:27 To Twoje koty? Bo jesli tak nie bardzo rozumiem problem - najpierw sobie sprawic koty a potem na nie narzekac...... Jesli natomiast nie Twoje to pozostaje albo roziwazanie Wini3 albo poromzmawiac z wlascicielami kotow.... Albo rozwiazanie Wini3...... Albo pokochac koty, bo jesli ogrod duzy to czy wyobrazasz sobie obsadzenie go calego domniemanymi roslinami odstraszajacymi koty? Katula Koty sa cudowne:-))))) Odpowiedz Link Zgłoś
byhanya Re: koty 22.09.03, 10:12 nie to nie moje koty! rozmawianie z wlascicielami nie pomaga! Przeciez nie beda trzymac kotow "na lancuchu" nie trawie kotow - nawet na obrazku! a ekstrementy cuchna nam pod oknami. ogrod jes 300 m2 i tak moglabym obsadzic ogrod roslinami. mam nawet plan, zeby postawic siatke dookola ogrodu, tak zeby koty nie mogly do niego wejsc (obecnie memy zywoplot ze wszystkich stron) Odpowiedz Link Zgłoś
ptasik Re: koty 22.09.03, 12:36 Witam No to masz problem Siatka nic nie da, bo koty doskonale potrafia przez nia przechodzic Zostaja Ci tylko te rosliny o ile takie sa, ja niestety nie znam Odpowiedz Link Zgłoś
wini3 Re: koty 22.09.03, 18:07 Mój sąsiad też dyskretnie ze mną rozmawia. Niestety został zmuszony polubić je . Tylko pyta o aktualny stan. Ja mam też ich dosyć, uprawiam tylko cukinię i fasolę. Sąsiedzi już nic - maliny. Sprytne kicie ukrywają dzieci i przyprowadzają dorosłe. Radziłabym mieć własnego kota - wtedy wszelkie niedogodności inaczej się znosi. Są środki w sklepach z art. dla zwierząt ale można nimi popryskać mur, schody ale chyba nie całą granicę działki. Dla mnie to duży problem bo nie umiem radykalnie rozwiązać tego i męczę się i dręczę sąsiadów ale one raczej u mnie przebywają. Nie dość że mam swoich nadmiar to dobrzy ludzie podrzucają mi . Takiej to wszystko jedno - jeden więcej jeden mniej. Ale się rozpisałam a rady żadnej. Pokochaj koty! Odpowiedz Link Zgłoś
jerzy.wozniak Re: koty 22.09.03, 22:35 Witam na forum Gazety! Nie mam zbyt wiele przeciwko ultradźwiękom do odstraszania kotów. Szczególnie takich systemów które same się włączają gdy w ich polu widzenia znajdzie się miałczak. Pozdrowienia, Jerzy Woźniak Odpowiedz Link Zgłoś
jottka a nie 22.09.03, 23:10 można tradycyjną metodą nabycia psa? i nie chodzi tu o szczucie jednego zwierzaka drugim, tylko pies zwierzę terytorialne i będzie sie starał przepędzic intruzów no i nie wiem, jak to działa na powietrzu, ale koty nie lubią ostrych zapachów typu perfumy czy dezodoranty, spryskanie tapczanu czymś takim daje efekty, ale na zewnątrz nie próbowałam Odpowiedz Link Zgłoś
byhanya Re: a nie 23.09.03, 12:00 Niestety psy, koty i inne zwierzeta odpadaja. bede probowac z odstraszaczem. Czy ktos ma doswiadczenie z takim urzadzeniem? prosze o pomoc. Odpowiedz Link Zgłoś
palo_ma1 Re: a nie 25.09.03, 16:23 Akurat mam w ręce "Działkowca" - ktoś się ogłasza ze sprzedażą tych urządzeń: "...najnowsze ultradźwiękowe." tel.0600510166 Pozdrawiam pm Odpowiedz Link Zgłoś