qubraq 29.10.08, 17:31 Rozmaryny kwitną juz trzeci raz w tym roku! mam odmiane 'Scandens' - obsypana błękitem :-) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
yoma Re: Rozmaryny kwitną! 29.10.08, 18:06 Cała kupa rzeczy kwitnie. Najlepsza jest moja dynia, której się nie udało urodzić żadnego owocu, ale twardo kwitnie :) W ogóle roślinność się zachowuje, jakby zimy miało nie być. Co zrzuciło liście, to zrzucilo, a reszta rośnie w najlepsze... Odpowiedz Link Zgłoś
klaryma Re: Rozmaryny kwitną! 29.10.08, 19:52 a moj rozmaryn, ktory mam trzeci rok (nie zmarzl dzieki lagodnym zimom) nigdy nie kwitl, nie wiem czemu, wiec Ci zazdroszcze Qubraku! Odpowiedz Link Zgłoś
kocia_noga Re: Rozmaryny kwitną! 29.10.08, 20:24 A mój kupiony 3 lata temu w markecie właśnie wzziął i zsechł.Cześć jego pamięci [']. Yoma, te kwiatki można jeść, smażone w cieście jak kwiaty cukini: kuchnia.o2.pl/przepisy/obiekt_int.php?id_p=3640 Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: Rozmaryny kwitną! 29.10.08, 21:13 Wiem, dzięki, ale one takie ładne, że mi szkoda :)Dynię posiałam tak z łaski na uciechę, z ciekawości, co ona zrobi, i teraz już wiem. Trzeba jednak z rozsady. Z rozsady owocuje :) Odpowiedz Link Zgłoś
nieskorzanka Re: Rozmaryny kwitną! 02.11.08, 21:20 Trzeba jednak z rozsady. > Z rozsady owocuje :) Oj nieprawda , sieję dynie co roku od kilkunastu lat i co roku mam ich zatrzęsienie. Jednak trzeba je siać wiosną, w maju, bo jeśli posiałaś je pod koniec czerwca lub nie daj Bóg w lipcu, to raczej nie zdąży wydać owoców. A oto fotka mojego poletka dyniowego: www.garnek.pl/zuzanka/679539 Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: Rozmaryny kwitną! 03.11.08, 14:28 U u u! Piękne :) W maju, w maju, ale u mnie gleba słabiutka. Z rozsady, taka podhodowana, zdąża wydać owoc, a z siewu nie nadąża i już. Nie szkodzi, wartość estetyczna kwiatów mnie satysfakcjonuje :) Odpowiedz Link Zgłoś
qubraq Re: Rozmaryny kwitną! 31.10.08, 14:24 klaryma napisała: > a moj rozmaryn, ktory mam trzeci rok (nie zmarzl dzieki lagodnym > zimom) nigdy nie kwitl, nie wiem czemu, wiec Ci zazdroszcze Qubraku Siecieszę! ale i Ty sie doczekasz :-) ja mam odmianę R.o."Scandens' i moja nie przeżyłaby w ogrodzie naszej nawet łagodnej zimy; Odpowiedz Link Zgłoś
szadoka Re: Rozmaryny kwitną! 30.10.08, 08:28 Moj grzyba zalapal skubany.... za to kocimietka kwitnie bardzo ladnie. Odpowiedz Link Zgłoś
dar61 Re: Część jego pamięci 30.10.08, 11:11 Część mojej pamięci pamięta, że łońskiego roku o tej porze mój mak syberyjski rozłożył był swe płatki_w_czerwieni, 2. raz. Tego roku też wytworzył pąki 2. raz [po wiosennym zwykłym swym kwitnieniu] - ale, skubany_w_płatek, nie chce pokazać czerwieni. Mądrego, pardon, mądry mam kwiatek... W mej okolicy około połowy listopada mamy zawsze śnieg [śnieżek]! Odpowiedz Link Zgłoś
cereusfoto Re: Rozmaryny kwitną! 30.10.08, 13:18 Zazdroszczę. Jeszcze nigdy nie widziałam kwitnącego rozmarynu! A u mnie trzeci raz kwitnie pigwa. A siooo zima!!! Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: Rozmaryny kwitną! 03.11.08, 14:29 Donoszę, że malina... czwarty raz już chyba... Odpowiedz Link Zgłoś
kocia_noga Re: Rozmaryny kwitną! 04.11.08, 10:27 Nie mam się czym pochwalić - banalne pierwiosnki i dzwonek, ale bergenia i wiesiołki dostały czerwonych listków i wygladają jakby kwitły. Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: Rozmaryny kwitną! 05.11.08, 17:23 Kobee, obie. W ogrodzie i na balkonie. Odpowiedz Link Zgłoś
mazumo Re: Rozmaryny kwitną! 05.11.08, 21:26 u mnie forsycja zgłupiała,zakwitła na dwóch pędach,widok niesamowity tu rośliny przybieraja barwy jesienne na liściach,niektóre zrzucają liście a moja forsycja do wiosny się wyrywa ! Odpowiedz Link Zgłoś