leloop Re: Zabiję 21.03.09, 09:41 a co ? zwalil z kaloryfera posiana Gartenmelde ? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
bakali Re: Zabiję 21.03.09, 10:07 Nie zabijaj kotka! Posiej jeszcze raz, a futrzakowi daj własną skrzyneczkę do grzebania i posiej w niej owies, niech się nim zajmie :) Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: Zabiję 21.03.09, 10:10 Futrzak ma, gupie bydlę a takie już ładne były, takie wyrośnięte, buuuu! Jedna się ostała, nie wiem, czy wyżyje, bo i pewnie podlana mocznikiem. Co to durne zwierzę napadło? Teraz sobie śpi na fotelu za moimi plecami, niewiniątko. Mam nauczkę: jak się bawić w uprawę z nasion, to zawsze zostawiać sobie tychże pewną rezerwę... Poślę po nowe, nie mam wyjścia. Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: Zabiję 21.03.09, 10:12 Nie mogła przekopać czegokolwiek innego, jak już musiała? Buuuuu! Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: Zabiję 21.03.09, 10:14 Wepchnąć mordę w skrzynkę i wrzasnąć Tu nie wolno? Nigdy wcześniej tego nie robiła, coś jej odbiło. Odpowiedz Link Zgłoś
wadera3 Re: Zabiję 21.03.09, 10:27 Moja mała też lubi ogrodnictwo;) Wysiedziała już siewki sałaty na parapecie(wiem, za wcześnie), wydrapała maciejkę, ze smakiem obgryzła rzodkiewkę i dalej szuka co by naprawić;) Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: Zabiję 21.03.09, 10:44 Ja nawet rozumiem, że kot chciał pomóc w uprawie, ale wybrał baaaardzo źle - a teraz, kiedy kwiecie letniobalkonowe stoi w domu, ma naprawdę spory wybór. Bu. Odpowiedz Link Zgłoś
leloop Re: Zabiję 21.03.09, 11:08 no tak :/ tak to jest gdy szklarnia w domu. mam podobny problem (szklarnia w dalekich planach) a w domu czasem i 6 kotow. ostatnio wydlubywaly ledwo co wyrosle pomidory, dlaczego ? pytam sie, DLACZEGO !!! nudzi im sie chyba draniom podpowiedz: zakup wode w 5 litrowej butli, wode wypij, w butli w polowie drogi wytnij okienko (otwierane w gore) takie, zeby reka weszla bez problemu. wsyp ziemie, wysiej nasionka, przymknij okienko, korek zakrec. jednoczesnie szklarenka i kot nie wlezie do srodka. a nawet mozna za uchwyt gdzies powiesic, zeby drania nie kusilo :) jak znajde ospowiedni link do ilustracji filmowej to podesle. Odpowiedz Link Zgłoś
wadera3 Re: Zabiję 21.03.09, 11:09 Patrz, nie wpadłam na taki prosty, a genialny sposób - dzięki wypróbuję. Odpowiedz Link Zgłoś
leloop Re: Zabiję 21.03.09, 11:31 ja w ogole uzywam tych butli jako szklarenek juz w ogrodzie, odcinam dno i juz, "zimni ogrodnicy" nie straszni (no prawie), w kazdym badz razie chroni to mlode roslinki przed slimakami czy nawet ciekawskim kotami. z litrowych robie "domki" dla sadzonek salaty np. zbieram cala zime ;) na szczescie mam gdzie przechowywac Odpowiedz Link Zgłoś
bakali Re: Zabiję 21.03.09, 11:34 Dobry pomysł z tymi butlami. Na szczęscie papuga ma w nosie moje uprawy, a kocury mieszkają u rodziców. Ale pamiętam, co robiły ze świeżo posadzonymi pelargoniami, grrr Odpowiedz Link Zgłoś
lellapolella Re: Zabiję 21.03.09, 11:46 leloop- pomysł fajny, tyle, że nie mam butelek:((Będę zbierać te, które "turyści" wyrzucają nad jeziorem, przydadzą się w przyszłym roku. Podobno nadają się też na "antykocie" karmniki dla ptaków.Yoma, nie pękaj- takie jest właśnie życie z braćmi mniejszymi. Wiem, co mówię- pies rozwlókł mi pączki i wykopał mega dziurę w malinach, kot nie kopie ale za to potrafi położyć się na doniczkach(kilku!!!)i spać. Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: Zabiję 21.03.09, 12:40 Nie pękam, ale mi szkoda. Dlatego się nigdy nie bawiłam w rozsady... Odpowiedz Link Zgłoś
irenazu Re: Zabiję 21.03.09, 17:43 Mój kiciuś (coś około 9kg)też lubi poleżeć tu i ówdzie,a już szczególnie uważa za swój obowiązek sprawdzić co gdzie posiałam,czy nie za gęsto,nie za głęboko;czasami coś mi przesadzi.Ale ja i tak go kocham. Odpowiedz Link Zgłoś
bei Re: Zabiję 21.03.09, 17:46 to jak z dzieckiem....junior w zeszłym roku przystrzygł mi karłowate świerczki- PLASTIKOWYM sekatorem, który nawet trawy nie ścinał... Odpowiedz Link Zgłoś
leloop Re: Zabiję 21.03.09, 19:07 to dzisiejsza produkcja butelkowa, butelki 1,5 litrowe a w srodku papryczki CYKLON, ROCOTILLO, i portugalska kapusta (piekny szary kolor) co zapomnialam jak sie zwie :? Lella moze Ci przywiezc pare butelek ;) bede niedlugo przejezdzac kolo Ciebie :) Odpowiedz Link Zgłoś