yoma 08.05.09, 13:52 zdechło to zielone, co miał na czubku. Odbije jeszcze, czy ciemnica go załatwiła? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
leloop Re: Leloop - bambusowi 08.05.09, 14:14 nie mam pojecia, one jak wychodza z ziemi nie sa zielone tylko czarne :? najlepiej zostaw jak jest, podlewaj regularnie i niech stoi w naslonecznionym miejscu, wilgoc i ciepelko. jezeli korzenie przezyly podroz to powinien kiedys cos wypuscic ale tak jak pisalam to moze dluuugo potrwac. trzymam kciuki :) Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: Leloop - bambusowi 08.05.09, 14:28 Dzięki, to nie tracę nadziei, niech stoi. Korzeń mu macnęłam, giętki jest, a nie suchy... Odpowiedz Link Zgłoś
leloop Re: Leloop - bambusowi 08.05.09, 14:29 zeby nie bylo watpliwosci, tak picasaweb.google.fr/leloop0/Bamboos#5333428551416782754 wyglada nowy wychodzacy z ziemi Odpowiedz Link Zgłoś
bakali Re: Leloop - bambusowi 08.05.09, 14:44 Mojemu też zdechła koncówka. Siedzi teraz w całości w mokrej ziemi, czekam cierpliwie az cos puści :) Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: Leloop - bambusowi 08.05.09, 14:58 No mniej więcej tak wyglądał, tylko na czubku tego miał jeszcze takie cienkie zielone. Na razie jest na balkonie, na Wieś chcę go wziąć. Odpowiedz Link Zgłoś
bei Re: Leloop - bambusowi 08.05.09, 17:48 moj też czeka, ale ja cierpliwa jestem:) Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: Leloop - bambusowi 08.05.09, 18:11 Ogłaszam konkurs: której pierwszej leloopowy babmus wyrośnie :) Odpowiedz Link Zgłoś
bakali Re: Leloop - bambusowi 09.05.09, 09:18 yoma napisała: > Ogłaszam konkurs: której pierwszej leloopowy babmus wyrośnie :) Mojego na razie spod ziemi ani widu, ani słychu, więc chyba na pierwsze miejsce mam nieduże szanse :) A ile jest leloopowych bambusów, leloop? Jesli trzy, to i tak będę na podium :D Odpowiedz Link Zgłoś
leloop Re: Leloop - bambusowi 09.05.09, 13:27 Bakali, z tego co pomne bylo Was 4 do konkursu, jeszcze Lella :? jeszcze raz przypomne dluuugo to znaczy DLUUUGO, jezeli w tym roku nic nie wypusci to sie nie zniechecajcie, przezimujcie donice, tak, zeby nie zmarzla i na przyszla wiosne cos powinnos sie pokazac. on we wczesnej fazie hodowli strasznym leniem cuchnie, dopiero po kilku latach sie rozkreca. obyscie sie nie zniechecily ;) Odpowiedz Link Zgłoś
lellapolella Re: Leloop - bambusowi 09.05.09, 14:53 mój siedzi w doniczce zakopanej przy wejściu i, prawdę mówiąc, nie mam mu za złe, że leniwy jest:)Inni są wystarczająco pracowici, zwłaszcza ci nieproszeni- polało i zaczął się bal. Odpowiedz Link Zgłoś