Dodaj do ulubionych

Ludziska kochane !!!!

18.12.03, 20:08
Chyba oszaleję z radości.Od niedawna mam komputer i właśnie Was znalazłam.
Boże - jak się cieszę.Jestem poczatkujacą działkowiczką i Wasze rady bedą
bezcenne.Pomożecie mi na odległość urządzić moją działeczkę ???
Bo na razie ugór i chwaściska :)Moge Was pytać o byle co???

Pozdrawiam wszystkich forowiczów - działkowiczów :):):)
Obserwuj wątek
    • ogniomistrz Wejdź na forum ogrody-fotografie 18.12.03, 20:28
      To twoje szaleństwo stanie się rzeczywistością ;-)
      Kliknij czerwony napis Odród fotografie na pierwszej stronie.
      Lub hiperłącze poniżej:
      forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=638

Pozdrawiam serdecznie!
    • wkrasnicki Re: Ludziska kochane !!!! 18.12.03, 20:36

janeta5 napisała:
      Jestem poczatkujacą działkowiczką i Wasze rady bedą bezcenne.Pomożecie mi na
      odległość urządzić moją działeczkę ???
      Bo na razie ugór i chwaściska :)Moge Was pytać o byle co???
      ###
      Tu nie tylko mozesz pytac, ale i masz taki obowiazek. :-)
      Tylko uwazaj, bo to co dla Ciebie jest chwastem, tu moze byc roslina kultowa. ;-)
    • kropka Re: Ludziska kochane !!!! 18.12.03, 21:16
      no, nie wiem, czy to dobry pomysł. Tutaj chwastów nie pozwalają wyrywać,
      ptaków, kretów i myszy wyganiać, za to pająki gęsto latają i mają specjalne
      względy.
      Poczytaj uważnie wątki, a potem zastanów się, czy wchodzisz w ten interes.
      Witam cieplutko :-)
    • janeta5 Re: Ludziska kochane !!!! 18.12.03, 21:20
      janeta5 napisała:

> Chyba oszaleję z radości.Od niedawna mam komputer i właśnie Was znalazłam.
      > Boże - jak się cieszę.Jestem poczatkujacą działkowiczką i Wasze rady bedą
      > bezcenne.Pomożecie mi na odległość urządzić moją działeczkę ???
      > Bo na razie ugór i chwaściska :)Moge Was pytać o byle co???
      >
      > Pozdrawiam wszystkich forowiczów - działkowiczów :):):)

Ogniomistrzu kochany !Obejrzałam fotografie i prawie juz z wrażenia nie żyję.
      CUDEŃKA !!!! CUDEŃKA !!! CUDEŃKA !!! Ludziska - D Z I Ę K I
      • mjot1 Jednak przemyśl to raz jeszcze 18.12.03, 21:46
        Czy decyzja Twa nie jest zbyt pochopną!?
        Kropka i Wkrasnicki dobrze Ci radzą. Wierz mi Oni wiedzą, co piszą. Oni piszą
        prawdę „najprawdziwszą”! Kropka poznała to na skórze własnej.
        Janeto nie czyń niczego pochopnie. Przemyśl wszystko po kilkakroć byś potem
        żałować nie musiała postępku swego.
        Tu ptaszęto, owad, chabaź wszelaki, ba! tu nawet nać ma swoje prawa i może
        nawet większe ma te prawa niż jakiś tam korzonek służący do podtrzymywania naci
        owej.
        Tu nawet szerszeń ma swych obrońców nie wspominając o innych płazach i gadach.
        A pająki? Pająki to chyba królowie forum tego!
        Jeszcze raz proszę: zastanów się! Nim będzie za późno.

Najniższe ukłony!
        Poczuwający się w obowiązku uprzedzenia o czyhających
        niebezpieczeństwach M.J.
        • ogniomistrz Pająki rzeczywiście są pasjonujące ;-) 18.12.03, 22:07
          Ja je lubię (a ich sieci podziwiam). Jeżeli chodzi o owady to przkre :-)
          doświadczenia mam tylko z psikonikiem zielony. Kiedyś złapałem dorodną bestię
          aby się jej dokładnie przyjrzeć. A ta wyczuła moją słabość i beszczelnie
          dziabnęła mnie żuwaczkami w palca! Moje zaskoczenie było pełem! Pasikonik
          zwiał! A mi pozostały dwa małe nacięcia :-)
    • janeta5 Re: Ludziska kochane !!!! 18.12.03, 21:37
      janeta5 napisała:

> Chyba oszaleję z radości.Od niedawna mam komputer i właśnie Was znalazłam.
      > Boże - jak się cieszę.Jestem poczatkujacą działkowiczką i Wasze rady bedą
      > bezcenne.Pomożecie mi na odległość urządzić moją działeczkę ???
      > Bo na razie ugór i chwaściska :)Moge Was pytać o byle co???
      >
      > Pozdrawiam wszystkich forowiczów - działkowiczów :):):)

Panie wkrasnicki - kultem wielkim otoczyłam tego lata coś,co okazało się być
      ostem .Ale Kropka mówi ,że i chwastów nie wolno niszczyć.Znaczy się,że dobrze
      zrobiłam :)
      Kropeczko ,dzięki za ciepłe przywitanie.Mimo wszystko -wchodzę :)))
      Napisz znów cos,bo czytając Twoje opowiastki smieję się i płaczę jednocześnie .
      Jak przyjdzie wiosna -bede pytać,pytać,pytać.... Liczę na Was kochani !!!
      Dzięki -Janeta
    • janeta5 Re: Ludziska kochane !!!! 18.12.03, 22:37
      Mjot-cie drogi,dzięki za troskę i ostrzeżenia ,ale jestem kobitą wielkiej
      odwagi i zaryzykuję .Żabę bez obrzydzenia pogłaszczę,dżdżownicę w paluchy
      wezmę,marzę ,żeby poczochrać jeża,a i pasikonik co użarł Ognimistrza mi nie
      straszny.Chyba się nadaję co? Kurna ,tylko na roślinkach sie za bardzo nie
      znam.Ale myślę ,że przy pomocy Mistrza Jerzego i Waszym się zaszczepię.

Pozdrawiam:))) Janeta
      • wkrasnicki Re: Ludziska kochane !!!! 18.12.03, 23:17
        Pewnie, ze sie nadajesz a nawet wlasciwie jesli sie dobrze przyjrzec to masz
        latwiej niz inni.
        Bo tak, skoro chwasty juz posiadasz, to ten problem masz z glowy. Zwierza
        wszelakiego bez watpienia tez tam dostatek, bo je lubia.
        Wiec wlasciwie wystarczy kilka roslinek zasadzic w miejscach gdzie chwasty
        rosnac nie chca i juz. ;-)
        • ptasik Re: Ludziska kochane !!!! 19.12.03, 08:32
          Moje Chlopicho wczoraj wieczorem przed snem zaserwowalo mi Wasze opowiesci:-)))
          no bo ja oddawalam sie tradycji i ogarnialam chalupke:-)))
          Do tej pory sie smieje:-)))

Jestescie Banda Postrzelencow, do ktorej mam zaszczyt należeć, postrzelona
          niemniej:-)))

Ja tez uwazam, ze idealnie tu pasujesz, a z opisu Twojej dzialki wynika, ze
          roboty wiosna wiele miec nie bedziesz:-)))))
          No i Twoj stosunek do tych co skacza i fruwaja i pelzaja i biegaja daje Ci od
          razu pelnoprawna przepustke, a opieka jakąs oset otoczyla dodatkowo medal
          Postrzelenca bez dodatkowych wymagan i zapytan:-))))

Nie ostrzegam a witam serdecznie, czuj sie jak u siebie i pytaj o wszystko i o
          wszystkim opowiadaj bez opamietania:-)))
    • puma002 Re: Ludziska kochane !!!! 19.12.03, 09:39
      Widzisz Ptasiku ledwie się kolejny szaleniec z własnej nieprzymuszonej woli do
      tej sekty przyłączył, a już się zrobił ruch na forum jak na jarmarku.

Sorki za szaleńca, janeto, ale widzi mi się że to prawda;)
      Witam serdecznie:)
      pumka
    • jerzy.wozniak Re: Ludziska kochane !!!! 20.12.03, 10:29
      No, ja na pewno nic tu nie dopiszę, bo przy waszych uwagach chyba musiał bym
      się napić świetlika, aby coś wymyślić równie pięknego jak to powitanie
      janety! I to nie szklaneczkę tylko bolier! Jestem coraz bardziej pod
      wrażeniem i chyba coraz rzadziej będę tu się wypowiadał, bo przy was stanowczo
      blednę, a tego jako samuś nie bardzo lubię!
      Wasz Jurek
      Witaj janeto! No jak widzisz wsiadłaś do doborowego towarzystwa, a po sposobie
      pisania widzę, że przybył nam przed Świętami nowy zacny forumowicz. Jakże się
      cieszę!
      • janeta5 Re: Ludziska kochane !!!! 21.12.03, 10:43
        Dziękuję Panie Jerzy za miłe przywitanie .Cała przyjemność po mojej
        stronie ,bo zauważam ,że są tu niezłe gagatki.Liczę również na Waszą
        cierpliwość i wyrozumiałość .Moje pytania często będą dla Was naiwne i proste.
        Ale cóż,dopiero raczkuję /na działce oczywiście/.Ale wierzę ,że przy Waszej
        pomocy jakoś sobie poradzę .
        Pozdrawiam Janeta
        • piasia Re: Ludziska kochane !!!! 23.12.03, 20:49
          Salve Janeta!
          Żadne pytanie nie jest nam obce!
          Każde z nas kiedyś uczyło się w mozole, ze mlecz to nie mlecz tylko mniszek, a
          mlecz to wytwarzają śledzie ;)
          Ty po prostu tuz przed Świętami znalazłas swoje miejsce na ziemi. Niejeden by
          chciał taki prezent pod choinkę.
          Przyroda "bardziej ożywiona" nie jest Ci obca - to więcej niż połowa
          ogrodniczego sukcesu.
          Jesteśmy do Twojej dyspozycji we wszelkich kwestiach. Nawet w takich jak
          odpchlić jeża czy jak karmić mysie noworodki. Ze swej strony prosimy o jedno -
          o wybaczenie dla naszych ewidentnych odchyłów psychicznych ;))))
          • janeta5 Re: Ludziska kochane !!!! 23.12.03, 22:20
            Dzięki Ci dobra kobieto za miłe słowa. A co do odchyłów to również takowe
            posiadam,więc chyba trafiłam na swoich :)
            Janeta
        • jerzy.wozniak Re: Ludziska kochane !!!! 25.12.03, 23:23
          Witam na forum Gazety!
          Janeta, nie znam takich co wiedza na jakiś temat wszystko, jeśli takich
          spotkam to omijam ich z wielkiej odległości. Każdy też kiedyś od czegoś
          zaczynał. Lata temu ledwo mogłem wysylabizować nazwę kaktusa co wzbudzało ryki
          śmiechu u „kolegów” z towarzystwa kaktusowego (oczywiście Polskiego bo w
          zachodnich – należę do 5-ciu - pomagają, a nie wyszydzają i panuje w nich
          podobna atmosfera jak na tym forum, mało o kaktusach, a jeśli to rzetelnie,
          natomiast najwięcej o życiu przez duże Ż)) Dziś w Polsce na pewno znam się na
          tych roślinach najlepiej, ale daleko mi i to bardzo, do wiedzy moich kolegów z
          IOS – do którego należę jako jedyny Polak. Natomiast ci, co mnie wyszydzali
          dalej uprawiają krzywe mammilarie na parapetach i wyszydzają swych młodych
          kolegów jak kiedyś mnie. Podaje to jako przykład, że nie wolno się wstydzić
          swej niewiedzy – wstydem jest brak zainteresowania prawdą. Wstydem jest tez
          trwanie w miejscu, bez stałego rozwoju. A interesownie się ogrodami czy
          roślinami to stały dopływ informacji, poszerzający nasze horyzonty nie tylko o
          nazwy roślin, ale o to co w skrócie nazywamy życiem. Więc nie pisz, że jesteś
          początkująca itp. ja i nikt na tym forum nie śmieje się z żadnego waszego
          pytania, a ja do każdego podchodzę tak samo na serio z czystą chęcią pomocy.
          Nie znaczy to też, że wiem wszystko – takich ludzi nie ma, pomijając bufonów z
          gazet ogrodniczych.
          Pozdrowienia,
          Jurek
          ,
          • ogniomistrz ŚWIĘTA PRAWDA!!! 26.12.03, 14:29
            Panie Jerzy dziękuję serdecznie za ten post! (co prawda nie do mnie adresowany)

Nie wiedza nie jest sama w sobie zła!
            Zła jest ignorancja.

A to forum jest najlepsze w całym portalu. Zawsze tu wpadam po bojach jakie
            toczę na forum świta i aktualności aby chwilę odsapnąć i wrócić do równowagi
            ;-)
            • jerzy.wozniak Re: ŚWIĘTA PRAWDA!!! 27.12.03, 15:52
              Witam na forum Gazety!
              Dzięki, ale to nie moja zasługa ale WASZA. Tym bardziej powinniście się
              zastanowić jak cenne jest i rzadkie takie przypadkowe spotkanie w sieci ludzi
              tak różnych, a tak podobnie wrażliwych na przyrodę i piękno życia.
              Jestem z was po prostu dumny i nie pierwszy raz to piszę!
              Jurek
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka