Dodaj do ulubionych

wiosna idzie!

02.01.04, 13:25
Ja wiem, że biało, że śnieg (piękny zresztą) - ale dzień już dłuższy o 7
minut! Wiosna idzie!
Obserwuj wątek
    • bafra Re: wiosna idzie! 02.01.04, 14:08
      Jak ja na nią czekam,ale widzę,ze nie tylko ja.Odliczam dni do
      wiosny,sprawadzam ile przybyło dnia.Można już powiedzieć- wiosna przyjdzie już
      w tym roku,jeszcze troszeczkę. Lada tydzień można już kupować świeżą ziemię do
      przesadzania!!!!!!!! WIOSNA IDZIE!!!
      • ptasik Re: wiosna idzie! 05.01.04, 08:46
        No idzie, idzie:-)))
        Ba, dzieki coraz dluzszemu dniu ma z gorki, ale jak popatrzylam dzisiaj rano na
        termometr - minus 14 to ptakom dalam dwa razy tyle co zwykle i jakos
        zwatpilam .....
        Choc z ta ziemia do przesadzania to bardzo dobry pomysl, lapki z uciechy
        zacieram:-))))
        • piasia Re: wiosna idzie! 05.01.04, 18:29
          ptasik napisała:
          > Choc z ta ziemia do przesadzania to bardzo dobry pomysl, lapki z uciechy
          > zacieram:-))))

KATULA!!! Przywołuję Cię do porządku!!!!!!
          Już raz tak było, że wybrałaś się kupić tylko troszkę ziemi do przesadzania, a
          przywlokłaś do domu dwa wory, kilka skrzynek i reklamówkę różnych nasionek!
          pamiętasz????
          Ja to pamiętam, bo wtedy zrobiłam dokładnie tak samo ;)))))))))
          • bafra Re: wiosna idzie! 06.01.04, 14:49
            To bardzo dobrze,znaczy to bowiem,że wiosna idzie pełną parą!!!
            Wczoraj zeszłam do piwnicy a tam ścisk jak w godzinach szczytu,te biedne
            kwiaty już tak czekają na wiosnę,wypuszczają takie liche pędki,"myśląc",że to
            już trzeba".Niechcący potrąciłam doniczkę z sadzonkami,ziemia się wysypała
            musiałam przesadzać i poczułam w dłoniach "smak" ziemi- to już bliżej jak
            dalej!!!A ja myślałam,że to ja tak czekam boleśnie na wiosnę a to nie tylko!!!
            Pozdrawiam,bf
            • maica Re: wiosna idzie! 06.01.04, 16:06
              Oj idzie wiosna ale bardzo, bardzo wolno.
              Mimo to nie wytrzymalam i kupilam cala mase tulipanow, hyazintow, anemonow,
              narcyze itp. Boze ale sie wykosztowalam bo pani przy kasie az mi przygadala.
              A co niech wszystkie sasiadki pekna z zazdrosci:-)))
              Wlasnie przecenili i za mala torebke chcieli tylko 1 zlotowke a za duza(50 szt)
              2.50!!!!
              No i czesc juz wysadzilam na tarasie bo ziemia w pojemnikach nie jest
              zamarznieta a na opakowaniach pisalo wysad do gruntu az do grudnia. No ale te
              kilka dni to przeciez nie grzech prawda:-)
              Czy ktos z Was robil juz takie eksperymenty!?!
              Wszystkie cebulki juz lekko kielkuja ale przykrylam calosc staranie ziemia i
              opatulilam pojemniki na wszelki wypadek styropianem.
              • bafra Re: wiosna idzie! 06.01.04, 16:14
                Swoje cebule sadziłam jesienią,bo przecież przed zimą musiały się
                ukorzenić.Myślisz ,że się ukorzeniaą do wiosny?Nigdy tak późno nie sadziłam.Też
                mam w pojemnikach i niektóre już powschodziły.Powodzenia,bf
                • za_krzewski Re: wiosna idzie! 06.01.04, 16:49
                  Ale Wam zazdroszcze u mnie sniegiem zacina i ziemia jest zmarznieta na kosc!
                  Wlasnie dzisiaj poprzykrywalem dodatkowo w ogrodzie wszystkie wystajace zielone
                  noski.
                  Doskonale nadaly sie do tego choinki od sasiadow:-)
    • jerzy.wozniak Re: wiosna idzie! 06.01.04, 21:20
      Witam na forum Gazety!
      Wasza niecierpliwość jest niesamowita, a ja jeszcze nie naroskoszowałem się
      zimą (jutro ma być szadź więc już przygotowałem aparat), oczywiście tęskno mi
      do wiosny, ale przecież zima tez ma swoje uroki – nie mam tu na myśli
      śniegowego brudnego błota w mieście, ale gdy tak pojedziemy do lasy to
      naprawdę jest na co popatrzeć! A jak wam pilno do wiosny to wypiszcie, co
      należy zrobić w ogrodzie i przy roślinach doniczkowych do 1 Marca. Czekam Ha!
      Pozdrowienia,
      Jerzy Woźniak
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka