piasia 02.01.04, 13:25 Ja wiem, że biało, że śnieg (piękny zresztą) - ale dzień już dłuższy o 7 minut! Wiosna idzie! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bafra Re: wiosna idzie! 02.01.04, 14:08 Jak ja na nią czekam,ale widzę,ze nie tylko ja.Odliczam dni do wiosny,sprawadzam ile przybyło dnia.Można już powiedzieć- wiosna przyjdzie już w tym roku,jeszcze troszeczkę. Lada tydzień można już kupować świeżą ziemię do przesadzania!!!!!!!! WIOSNA IDZIE!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ptasik Re: wiosna idzie! 05.01.04, 08:46 No idzie, idzie:-))) Ba, dzieki coraz dluzszemu dniu ma z gorki, ale jak popatrzylam dzisiaj rano na termometr - minus 14 to ptakom dalam dwa razy tyle co zwykle i jakos zwatpilam ..... Choc z ta ziemia do przesadzania to bardzo dobry pomysl, lapki z uciechy zacieram:-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
piasia Re: wiosna idzie! 05.01.04, 18:29 ptasik napisała: > Choc z ta ziemia do przesadzania to bardzo dobry pomysl, lapki z uciechy > zacieram:-)))) KATULA!!! Przywołuję Cię do porządku!!!!!! Już raz tak było, że wybrałaś się kupić tylko troszkę ziemi do przesadzania, a przywlokłaś do domu dwa wory, kilka skrzynek i reklamówkę różnych nasionek! pamiętasz???? Ja to pamiętam, bo wtedy zrobiłam dokładnie tak samo ;))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
bafra Re: wiosna idzie! 06.01.04, 14:49 To bardzo dobrze,znaczy to bowiem,że wiosna idzie pełną parą!!! Wczoraj zeszłam do piwnicy a tam ścisk jak w godzinach szczytu,te biedne kwiaty już tak czekają na wiosnę,wypuszczają takie liche pędki,"myśląc",że to już trzeba".Niechcący potrąciłam doniczkę z sadzonkami,ziemia się wysypała musiałam przesadzać i poczułam w dłoniach "smak" ziemi- to już bliżej jak dalej!!!A ja myślałam,że to ja tak czekam boleśnie na wiosnę a to nie tylko!!! Pozdrawiam,bf Odpowiedz Link Zgłoś
maica Re: wiosna idzie! 06.01.04, 16:06 Oj idzie wiosna ale bardzo, bardzo wolno. Mimo to nie wytrzymalam i kupilam cala mase tulipanow, hyazintow, anemonow, narcyze itp. Boze ale sie wykosztowalam bo pani przy kasie az mi przygadala. A co niech wszystkie sasiadki pekna z zazdrosci:-))) Wlasnie przecenili i za mala torebke chcieli tylko 1 zlotowke a za duza(50 szt) 2.50!!!! No i czesc juz wysadzilam na tarasie bo ziemia w pojemnikach nie jest zamarznieta a na opakowaniach pisalo wysad do gruntu az do grudnia. No ale te kilka dni to przeciez nie grzech prawda:-) Czy ktos z Was robil juz takie eksperymenty!?! Wszystkie cebulki juz lekko kielkuja ale przykrylam calosc staranie ziemia i opatulilam pojemniki na wszelki wypadek styropianem. Odpowiedz Link Zgłoś
bafra Re: wiosna idzie! 06.01.04, 16:14 Swoje cebule sadziłam jesienią,bo przecież przed zimą musiały się ukorzenić.Myślisz ,że się ukorzeniaą do wiosny?Nigdy tak późno nie sadziłam.Też mam w pojemnikach i niektóre już powschodziły.Powodzenia,bf Odpowiedz Link Zgłoś
za_krzewski Re: wiosna idzie! 06.01.04, 16:49 Ale Wam zazdroszcze u mnie sniegiem zacina i ziemia jest zmarznieta na kosc! Wlasnie dzisiaj poprzykrywalem dodatkowo w ogrodzie wszystkie wystajace zielone noski. Doskonale nadaly sie do tego choinki od sasiadow:-) Odpowiedz Link Zgłoś
jerzy.wozniak Re: wiosna idzie! 06.01.04, 21:20 Witam na forum Gazety! Wasza niecierpliwość jest niesamowita, a ja jeszcze nie naroskoszowałem się zimą (jutro ma być szadź więc już przygotowałem aparat), oczywiście tęskno mi do wiosny, ale przecież zima tez ma swoje uroki – nie mam tu na myśli śniegowego brudnego błota w mieście, ale gdy tak pojedziemy do lasy to naprawdę jest na co popatrzeć! A jak wam pilno do wiosny to wypiszcie, co należy zrobić w ogrodzie i przy roślinach doniczkowych do 1 Marca. Czekam Ha! Pozdrowienia, Jerzy Woźniak Odpowiedz Link Zgłoś