tr12 28.08.09, 19:36 Proszę o informację kiedy należy zrywać orzechy włoskie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
janeta5 Re: orzech włoski 28.08.09, 21:04 Same spadną.Trzeba je obrać z zielonej(brązowej) skorupki i suszyć - najlepiej na powietrzu w przewiewnym worku (takim jak na cebulę lub ziemniaki)Kilka razy w ciągu dnia wstrząchnąć i przewrócić na drugą stronę :)Absolutnie nie suszyć przy kaloryferze. Janeta Odpowiedz Link Zgłoś
tr12 Re: orzech włoski 28.08.09, 22:58 Dziękuję za info. Pierwszy raz mam pod swoją pieczą Orzecha i wydawało mi się, że trzeba zbierać jeszcze zielone z drzewa. Teraz poczekam, aż spadną. Pozdrawiam, tr Odpowiedz Link Zgłoś
jokaer Re: orzech włoski 29.08.09, 06:55 jeśli chodzi o suszenie, to wiele razy mi pleśniały i najlepiej było jak rozkładałam pojedynczą warstwą na papierze na podłodze; świetnie miałyby też na strychu --- ogrodziolowy.republika.pl Odpowiedz Link Zgłoś
witaminka77 Re: orzech włoski 29.08.09, 15:51 same spadają tr12 napisała: > Proszę o informację kiedy należy zrywać orzechy włoskie? Odpowiedz Link Zgłoś