Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

"Le Figaro": Robert Kubica będzie jeździł w Ren...

05.10.09, 21:45
    Nie róbcie jaj. Informacja stoi od godziny 15 na wszystkich portalach
    informacyjnych w Polsce. Naprawdę w ten sposób się troszkę ośmieszacie.
    Obserwuj wątek
      • krytykk BMS-Sauber? 05.10.09, 21:46
        BMS-Sauber? A moze BMX-Sauber?
      • alicjalawendowa "Le Figaro": Robert Kubica będzie jeździł w Ren... 05.10.09, 21:50
        nareszcie!
      • mrufka_86 no mam nadzieję, że to prawda 05.10.09, 21:55
        i że dożyję czasów, w których Robert będzie robił swoje nie musząc martwić się
        o to co zrobili z jego bolidem niemcy.... :)
        • lol76 Forumowicze 06.10.09, 15:54
          Wreszcie nie bedziecie piperzyc durnych tekstow o niemieckiej
          konspiracji, Heidfieldzie ktory tez byl przeciw i wogole o calym
          kraju niemieckim, ktory rzekomo nie chcial zeby Kubica wygral.
          Banda debili.
          • mrufka_86 no może 06.10.09, 19:49
            może w końcu zacznie jeździć na poziomie :) zobaczymy, nie debilu
      • vatseq Re: "Le Figaro": Robert Kubica będzie jeździł w R 05.10.09, 22:04
        Wreszcie będzie jeździł samochodem, a nieniemieckim panzerwagenem!
      • michal_mn Renault? Błąd.... 05.10.09, 22:06
        Obawiam się, że Robert popełnia błąd wiążąc się z Renault. Zespół
        ten w tym sezonie nie jest wiele lepszy od BMW a ma za kierownicą
        Alonso. Do tego afera, która z pewnością nadwątliła pozycję zespołu,
        z którego część sponsorów i tak już odchodzi - o nowych będzie
        trudniej niż np. Brawnowi.
        W mojej opinii najlepszym wyjściem byłby Brawn, tym bardziej, że
        chce się silnie związać z Mercedesem. McLaren jest wielką niewiadomą.
        Obstawiam, że Renault będzie 4-5 siłą przyszłego sezonu, a Robert
        będzie się nadal wkurzał, że nie może dostać odpowiedniego bolidu
        (vide BMW).
        W przyszłym sezonie siłami będą Ferrari, Brawn-Merc. Red Bull, Team
        niespodzianka - jak Brawn w tym roku i 5. Reanult.

Szacun dla Red Bulla, który utrzymuje 2 teamy i w końcu zdobywa
        laury. Ma jednak 2 obsadzone fotele i podobnie jak Ferrari poza
        zasięgiem Roberta w 2010.
        • peidos Re: Renault? Błąd.... 05.10.09, 22:49
          Co ty dzieciaku mozesz wiedziec co bedzie w przyszlym sezonie ? A moze
          jasnowidzem jestes ?
        • offal Ahhhhha wiec to tak ... 06.10.09, 00:03

Szczególnie mnie cieszy czwarte miejsce teamu niespodzianki :), a mógłbyś
          jeszcze napisać który będzie w przyszłym sezonie BMW-Sauber ?
        • propochyba Re: Renault? Błąd.... 06.10.09, 02:03
          Hmm... Ten Brawn mi trochę wygląda na gwiazdę jednego sezonu. Wystrzelili z formą rzeczywiście rewelacyjnie, ale to chyba zasługa Hondy i tego co Honda przygotowała przed wycofaniem się.
          Natomiast teraz niewiele wiemy na temat przyszłorocznego bolidu Brawna, a przecież środków nie mają nieograniczonych...
          A Robek na chyba taki charakter, że będzie narzekał na każdy samochód odbiegający od ideału, a Renault z pewnością idealnego bolidu nie ma, zatem chyba masz rację - tak jak w przypadku Red Bull'a - też chciałbym tam widzieć Robka, ale cóż - bolidy nie maja miejsca dla pasażerów, a stanowiska kierowców już zajęte.
          A jeśli pojawi się jakaś rewolucja w przepisach, to wszystkie gdybania będzie można sobie schować i tylko patrzeć na rozwój sytuacji. :-)
      • gazetowy.blogspot.com "Le Figaro": Robert Kubica będzie jeździł w Ren... 05.10.09, 22:12
        Co za bełkot.
      • ewolucja3 Mam nadzieje, że nie będzie to Laguna... 05.10.09, 22:13
        która psuje się co 5000 km. Brrrrrr
      • boston4 "Le Figaro": Robert Kubica będzie jeździł w Ren... 05.10.09, 22:14
        O rok za pozno - NARESZCIE nie z Niemcami ! Renault nie jest lepsze od
        BMW, ale Kubica bedzie mial lepsza atmosfere, sympatyczniejszych
        mechanikow; mnoze wreszcie beda mu dobierac odpowiednie opony ?
        Psychicznie powinno mu to wyjsc na dobre, chociaz znaczaco wyniukow w
        2010 nie poprawi. Nie mial wyboru, musial brac co bylo !!!!
        • chris62 Re: "Le Figaro": Robert Kubica będzie jeździł w R 06.10.09, 09:08
          boston4 napisał:

> O rok za pozno - NARESZCIE nie z Niemcami ! Renault nie jest
          lepsze od
          > BMW,

Ha ha ha!
          W czym to BMW niby jest lepsze?
      • konkretniekarol "Le Figaro": Robert Kubica będzie jeździł w Ren... 05.10.09, 22:48
        Wiadomość raczej wyssana z palca. "Le Figaro" - co to za źródło wiadomości o
        F1? Żaden z poważnych wortali sportowych nie powtórzył tych sensacji, ciekawe
        czemu... Niewykluczone, że Renault faktycznie ogłosi jutro, kto zastąpi
        Alonso, jednak wątpię, aby był to Kubica.

Jeśli jednak to prawda, to byłaby to decyzja zupełnie niezrozumiała w
        kontekście ostatnich wypowiedzi Kubicy. Absolutnie nie podzielam entuzjazmu
        bijącego z większości komentarzy, obym nie miał racji, ale Renault to marna
        alternatywa - według mnie lepiej byłoby dla Roberta pozostać w Hinwil, bo
        przyszłość Renault jest, wbrew pozorom, jeszcze bardziej niepewna niż Saubera.
        • rulz007 Re: "Le Figaro": Robert Kubica będzie jeździł w R 05.10.09, 22:51
          dobre! zapomniałeś ,że saubera nie ma w liście startowej 2010.
          pobudka!
          • maykon Re: "Le Figaro": Robert Kubica będzie jeździł w R 05.10.09, 23:20
            Dokładnie!
            BMW nie ma kontraktu z FIA na sezon 2010.
            A poza tym było trąbione o tym że BMW zastąpi nowy team pod nazwą LOTUS.
            Druga sprawa, Renault to ostatni zespół dokąd by się wybrał Robert.
            Kierowce takiego pokroju jak Kubica potrzebują np. Brawn - bo nie wierzę żeby
            Barichello miał nadal jeździć, na pewno się go pozbędzie Ross Brawn.
            Williams też rozgląda się za kierowcami, Toyota zwalnia tych co ma, Trulliemu i
            Glockowi dali wolną rękę na szukanie nowych zespołów. Jedno miejsce jest już
            zajęte w Toyocie dla Raikonena no a drugie jest wolne i być może czeka na Kubice.
            Kolejne wolne miejsca są w nowych teamach które przychodzą od sezonu 2010, więc
            możliwości Kubica ma więcej niż przypuszczają nawet grono dziennikarskie.
            • peidos Re: "Le Figaro": Robert Kubica będzie jeździł w R 05.10.09, 23:31
              Chlopie, zacznij czytac miedzynarodowe serwisy sportow motorowych.
          • konkretniekarol Re: "Le Figaro": Robert Kubica będzie jeździł w R 05.10.09, 23:23
            rulz007 napisał:

> dobre! zapomniałeś ,że saubera nie ma w liście startowej 2010.

Owszem, na dzień dzisiejszy nie ma, jednak decyzja powinna zapaść wkrótce,
            dlatego gdyby Kubica wstrzymał się kilka dni/tygodni z decyzją co do kontraktu,
            Sauber mógłby być jedną z opcji. Natomiast Renault jest, ale czas pokaże, czy po
            wycofaniu się ING i realnych problemach budżetowych ich decyzja o kontynuacji
            zabawy w F1 będzie podtrzymana. Podsumowując, przyszłość obu zespołów jest
            równie niepewna, jednak w przypadku Hinwil pojawienie się nowego inwestora jest
            mocnym argumentem w kwestii solidności teamu (którą Robert umieścił wśród
            priorytetów w jednej z ostatnich wypowiedzi).
            • peidos Re: "Le Figaro": Robert Kubica będzie jeździł w R 05.10.09, 23:28
              Co wy za glupoty piszecie. Renault nie ma problemu z pieniedzmi i nie potrzebuje
              ING, glownym sponsorem bedzie Renault.
              • nowotkomarceli4 Taaa bo firmy tylko o wydawaniu kasy marzą 06.10.09, 01:18
                > Co wy za glupoty piszecie. Renault nie ma problemu z pieniedzmi i
                > nie potrzebuje ING, glownym sponsorem bedzie Renault

widać, że nie rozumiesz na czym polega wydawanie kasy w korporacji.
                Odejście ING to bardzo poważny cios finansowy i jesli nie znajdą się
                pieniądze w innym budzecie Renault (marketing, rozwój technologiczy,
                sieć sprzedaży itp) - to nie ma o czym marzyć.
                • peidos Re: Taaa bo firmy tylko o wydawaniu kasy marzą 06.10.09, 09:16
                  Czlowieku zapoznaj sie z ostatnimi wypowiedziami szefow Renault, bo pieprzysz
                  jak twoj dziadek :)
                  • peidos Re: Taaa bo firmy tylko o wydawaniu kasy marzą 06.10.09, 09:23
                    Dodam tylko, ze z ING po tym sezonie i tak konczyl sie kontrakt i od dawna bylo
                    wiadomo, ze odchodza od sponsoringu ale skad mozesz o tym wiedziec komuchu.
      • maderic Nie bedzie to Renault.... a ja juz wiem ! 06.10.09, 04:48
        Alez bedzie jutro sensacja !!! Tego sie nikt nie spodziewal :)
        • jaroslawjerzy Re: Nie bedzie to Renault.... a ja juz wiem ! 06.10.09, 08:18
          O, a skąd wiesz niby? Pochwal się! :-)
          • dellik Re: Nie bedzie to Renault.... a ja juz wiem ! 06.10.09, 08:24
            No jak to skąd? Ode mnie :-)
            • pawko13 Re: Nie bedzie to Renault.... a ja juz wiem ! 06.10.09, 12:59
              OK zdradze wam tą tajemnicę.
              Jutro zostanie ogłoszona informacja, że do F1 zgłąsza sie team Poloneza. Kubica wystąpi tam razem z Hołowczycem a jako kierowca testowy pojedzie sam premier Donald.
      • pocalujta_wujta Tak sie manipuluje decyzja. Ciekawie bedzie ;) 06.10.09, 05:03
        A co napiszecie jesli bedzie to Brawn GP albo Toyota?

Wtedy powolacie sie ze "le Figaro" spekulowalo i sie pomylilo.

Mam nadziej ze Robert nie zaglada w te spekulacyjne wypociny w
        ostatnich tygodniach a w czasie konferencji prasowych zdawkowo smieje
        sie Wam w nos, pismaki.
        • peidos Re: Tak sie manipuluje decyzja. Ciekawie bedzie ; 06.10.09, 09:19
          Na 99% bedzie to Renault.
      • tylko1raz "Le Figaro": Robert Kubica będzie jeździł w Ren... 06.10.09, 08:26
        EE....no lipa. Francuskie auta prawdę mówiąc to zwykły chłam.
        Ferrari, MacLaren, Mercedes to są marki samochodów. Renault tylko z
        wyglądu przypomina auto. Każdy kto mial "francuza" to wie, że z
        biegiem czasu sie rozpada. Jeśli chodzi o elektronikę, to co wczoraj
        działało dobrze, dzis nie działa i działac nie będzie. No ale w
        Polsce teraz sprzedaż tytułowych francuzów.
        • chris62 Re: "Le Figaro": Robert Kubica będzie jeździł w R 06.10.09, 09:15
          tylko1raz napisał:

> EE....no lipa. Francuskie auta prawdę mówiąc to zwykły chłam.

To dlatego Wiliams odkąd nie ma silników od Renault to nie może na
          podium wsoczyć?
          To dlatego Red Bull walczy o mistrzostwo?
          To dlatego Renault ma 2 tytuły w kategorii konstruktorów i w
          indywidualnej - Alonso?
          Puknij sie w czoło!

Każdy kto mial "francuza" to wie, że z
          > biegiem czasu sie rozpada.

Mój się nie rozpada mam go 10-ty rok, więc nie każdy.

No ale w
          > Polsce teraz sprzedaż tytułowych francuzów.

Jak Cię to boli to obniż wygórowaną cenę na to co sprzedajesz.
          • peidos Re: "Le Figaro": Robert Kubica będzie jeździł w R 06.10.09, 09:18
            po co odpowiadasz glupkowi ?
            • chris62 Re: "Le Figaro": Robert Kubica będzie jeździł w R 06.10.09, 09:52
              No sam nie wiem... jakoś tak z rana zaspany jeszcze jestem:)
          • mistrzuu28 Re: "Le Figaro": Robert Kubica będzie jeździł w R 06.10.09, 11:33
            nie mam nic przeciw francuzom sam wlasnie rozwazam zakup 306cabrio,
            ale faktem jestem ze francuskie marki od lat okupuja dolne miejsca
            rankingow bezawaryjnosci
        • jaroslawjerzy Re: "Le Figaro": Robert Kubica będzie jeździł w R 06.10.09, 10:31
          tylko1raz napisał:

> EE....no lipa. Francuskie auta prawdę mówiąc to zwykły chłam.

Taaak, nie ma to jak jakiś mały miły stereotypik :-) Zastanawiam się
          tylko dlaczego np. należący do mojego serdecznego zioma Citroen
          Xantia 1.8, rocznik '94, nie sprawia mu żadnych poważniejszych
          kłopotów...

A co do Roberta w Renault - gdziekolwiek by nie jeździł, będę trzymał
          za niego kciuki. Trzeba wspierać swoich.
        • mariuszet Re: "Le Figaro": Robert Kubica będzie jeździł w R 06.10.09, 11:17
          Co ma auto standardowe do wyścigowego? To dwa zupełnie różne auta. Ja jeżdżę
          Renault Megan diesel 80 KM i z silnika jestem b zadowolony. Różne duperele jak
          klamki, radio itp są do kitu. Miałem zamiar kupić Toyotę, lub inne podobne, ale
          jak pojeździłem dieslami to okazało się, że stary silnik renówki jest lepszy od
          nowego podobnej pojemności Toyoty i teraz mam problem co wybrać.
      • mareklacki błędy 06.10.09, 10:21

Nie "na stare śmiecie" tylko na stare śmieci. Nie "agencja Reutersa" tylko
        Reutera albo Reuters.
      • mistrzuu28 "Le Figaro": Robert Kubica będzie jeździł w Ren... 06.10.09, 11:24
        No wreszcie! cos sie moze ruszy bo ze szwabami nie szlo juz
        wytrzymac
      • facet24 "Le Figaro": Robert Kubica będzie jeździł w Ren... 06.10.09, 11:37
        Czekałem z zakupem ubrań z kolekcji Kubicy bo zmienia zespół. Ale przecież nie
        kupie sobie z logiem Renaulta, tak jak w życiu nie kupie francuskiego
        samochodu. Ferrari , Brown to były by teamy dla Kubicy i ciuchy mają fajne
        STRASZNA KICHA :(
        • mistrzuu28 Re: "Le Figaro": Robert Kubica będzie jeździł w R 06.10.09, 11:41
          co za matol ocenia team po ciuchach.. a tak przy okazji jakby Robert
          jezdzil w ferrari to rozwazalbys zakup ferrari lol?
          • facet24 Re: "Le Figaro": Robert Kubica będzie jeździł w R 06.10.09, 12:08
            Myslę, że nie jesteś uprawniony do nazywania mnie matołem i na tym kończy się
            dla mnie dyskusja z kimś kogo argumentem jest obrażanie osoby której nie zna.
      • clips_czyli_spinacz "Le Figaro": Robert Kubica będzie jeździł w Ren... 06.10.09, 11:45
        i niech jeździ!! clips.blox.pl
      • dlugi_22 Z deszczu pod rynnę 06.10.09, 12:24
        W BMW jeszcze jakoś było. Ale w Renault to będzie jazda ! Życzę powodzenia.
        Rozumiem, że nie było lepszych ofert.
      • mistrzuu28 Nie renault!!! bedzie brawn!!! 06.10.09, 13:53
        Kubica bedzie w Brawn GP!!!
      • dlugi_22 Poza tym, jeździć w zespole oszustów ? 06.10.09, 16:12
        Bue...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka