Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Lech Wałęsa

IP: *.dtvk.tpnet.pl 09.02.02, 21:17
    Lech Wałęsa powinien być dla Polaków tym czym dla Amerykanów jest flaga i
    konstytucja. Cały świat szanuje Wałęsę, tylko nasi pismacy i TVP szukają okazji
    żeby go ośmieszyć. Dla nas ten "prostak" narażał życie swoje i swojej rodziny.
    Potem przejęli władzę "ludzie inteligentni" i teraz mamy w Polsce to co mamy.
    Ale żyjemy w wolnej Polsce.
    Obserwuj wątek
      • Gość: RAD Re: Lech Wałęsa IP: *.dtvk.tpnet.pl 09.02.02, 21:57
        Całkowicie się z Tobą zgadzam. Wałęsa jest dla świata symbolem zwycięsta
        demokracji nad tyranią komunistyczną i końca zimnej wojny.
        • p8 Re: Lech Wałęsa 09.02.02, 23:24
          Gość portalu: RAD napisał(a):

> Całkowicie się z Tobą zgadzam. Wałęsa jest dla świata symbolem zwycięsta
          > demokracji nad tyranią komunistyczną i końca zimnej wojny.

I synonimem wspaniałych osiągnięć sportowych -> skoki
          • Gość: Acz Re: Lech Wałęsa IP: *.dtvk.tpnet.pl 10.02.02, 13:28
            Wałęsa dla sportu zrobił chodźby to, że Adam nie musi startować w Spartakiadzie
            Armii Zaprzyjaźnionych. I nagroda - talon na trabanta.
            • Gość: PINO Re: Lech Wałęsa IP: *.proxy.aol.com 16.02.02, 13:57
              Ja najpierw myslalem ze WALESE tam zaprosili na uroczystosc otwarcia zeby po
              wszystkim pogasil swiatla bo jest przeciez elektrykiem
          • Gość: Yń Re: Lech Wałęsa IP: *.dtvk.tpnet.pl 10.02.02, 17:23
            Na temat skoku Wałęsy wypowiedzieli się już wszyscy satyrycy kraju i wszystkie
            kabarety. Teraz w modzie są dowcipy na temat skoków Małysza. Dodam tylko,że
            zarówno skok Wałęsy jak i skoki Małysza wymagały odwagi. Dzięki skokom Lecha i
            Adama zna ich cały świat a Polacy mogą być z nich dumni.
            • Gość: Anton Re: Lech Wałęsa IP: *.dtvk.tpnet.pl 12.02.02, 15:21
              Obaj są wielcy, choć obaj skończyli tylko zawodówki.
              • Gość: Toni Re: Lech Wałęsa IP: *.dtvk.tpnet.pl 12.02.02, 15:24
                Obaj mają wąsy.
                • Gość: Tosiek Re: Lech Wałęsa IP: *.dtvk.tpnet.pl 12.02.02, 15:27
                  Obaj lubią bujać w obłokach.;)
                  • Gość: Tońcio Re: Lech Wałęsa IP: *.dtvk.tpnet.pl 12.02.02, 19:09
                    Obu zdarzają się niefortunne wypowiedzi dla mediów a one chętnie je rozdmuchują.
                    • Gość: Ba Re: Lech Wałęsa IP: *.dtvk.tpnet.pl 12.02.02, 19:14
                      Są też różnice: Adam leci na pocztę sam a Lechu wysyła Danuśkę. ;)
              • Gość: Kot Re: Lech Wałęsa IP: *.pl 14.02.02, 22:22
                Gość portalu: Anton napisał(a):

> Obaj są wielcy, choć obaj skończyli tylko zawodówki.

O ile o Adasiu można powiedzieć, że jest wielki, to Lechu jest co najwyżej tez
                wielki ale GABARYTOWO (w szerz)

• Gość: Dzia Re: Lech Wałęsa IP: *.dtvk.tpnet.pl 13.02.02, 21:34
              W poniedziałek Wyborcza napisała,że spotkała polskich kibiców z Detroit, którzy
              chcąc oglądać skoki narciarskie bez biletów pochwalili się, że przeskoczyli
              płot to znaczy: "przeszli na małysza" . Moim zdaniem gdyby to byli kibice z
              Polski po przeskoczeniu ogrodzenia powiedzieli by, że "przeszli na wałęsę".:))
              • Gość: Badzia Re: Lech Wałęsa IP: *.dtvk.tpnet.pl 13.02.02, 21:47
                Czyżby to znaczyło, że Lechu skacząc przez płot dwadzieścia kilka lat temu
                dostał się do stoczni "na małysza" ? :->)))
        • Gość: Tadeusz Re: Lech Wałęsa IP: 213.227.107.* 14.02.02, 10:06
          To smutne, że nas Polaków muszą uczyć Obcy jak sznować swoich wielkich rodaków.
          No cóż Wałesa to może tylko elektryk ale to on i jemu podobni narażali życie i
          zdrowie abym ja, Kwaśniewski, Miller, Paszczyk czy jemu podobni żyli w wolnym
          kraju a nie w Sowieckim Gułagu. Wiedzą to Amerykanie i cały wolny świat, ale
          nie My Polacy !!!
          Biedny to naród, który ma swoją historię o której nie pamięta i nie wyniósł
          żadnych z niej nauk na przyszłość !
          • Gość: Kot Re: Lech Wałęsa IP: *.pl 14.02.02, 22:26
            Gość portalu: Tadeusz napisał(a):

> Biedny to naród, który ma swoją historię o której nie pamięta i nie wyniósł
            > żadnych z niej nauk na przyszłość !

Oj biedny to naród - biedny, a jaki głupi ten naród jest, niestety zawsze Polacy
            włazili, włażą i będą włazić w dupę jakiemuś wielkiemu bratu, osobiście nie widzę
            znaczącej różnicy bycie w Sowieckim czy tez Amerykańskim Gułagu.
            Wolę być i żyć we własnym kraju a nie w niczyim gułagu.

• Gość: mac Re: Lech Wałęsa IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 10.02.02, 15:55
        To wielka szkoda, ze dzisiaj w polityce zagranicznej Polski nie korzystamy z
        kontaktow i autorytetu Wałęsy, jaki on niewątpliwie ma za granicą. Politycy
        powinni dla dobra naszego siegnać po "zakurzonego" Wałęsę. Moze sie nie podobac
        wiele rzeczy u Wałęsy, ale to WAŁĘSA.... dla Ameryki i zachodu to symbol klasy
        Ghandiego, Mandeli itp.
        • Gość: morsa Re: Lech Wa?e˛sa IP: *.telia.com 10.02.02, 17:05
          Gos´c´ portalu: mac napisa?(a):

> To wielka szkoda, ze dzisiaj w polityce zagranicznej Polski nie korzystamy
          z
          > kontaktow i autorytetu Wa?e˛sy, jaki on niewa˛tpliwie ma za granica˛.
          Politycy
          > powinni dla dobra naszego siegnac´ po "zakurzonego" Wa?e˛se˛. Moze
          sie nie podobac
          >
          > wiele rzeczy u Wa?e˛sy, ale to WA?E˛SA.... dla Ameryki i zachodu to
          symbol klasy
          > Ghandiego, Mandeli itp.

Popros kogos za granica zeby wymienil nazwiska znanych Polakow, to
          zawsze padnie odpowiedz: Walesa. Jeszcze Kosciuszko, Sienkiewicz;
          Szkoda tylko, ze Maria Sklodowska-Curie uwazana jest za Francuzke.

• Gość: Ski Re: Lech Wa?e˛sa IP: *.dtvk.tpnet.pl 10.02.02, 21:19
            Zgadzam się z Tobą. Cieszę się,że został zaproszony na uroczystość otwarcia
            olimpiady właśnie On jako przedstawiciel Europy. Czy nas wpuszczą
            do "EUROLANDU" czy nie i tak zostaniemy w EUROPIE.
          • Gość: mesco Re: Lech Wa?e˛sa IP: *.dip.t-dialin.net 10.02.02, 21:37
            Gość portalu: morsa napisał(a):

> Gos´c´ portalu: mac napisa?(a):
            >
            > > To wielka szkoda, ze dzisiaj w polityce zagranicznej Polski nie korzystamy
            >
            > z
            > > kontaktow i autorytetu Wa?e˛sy, jaki on niewa˛tpliwie ma za granica˛.
            > Politycy
            > > powinni dla dobra naszego siegnac´ po "zakurzonego" Wa?e˛se˛. Moze
            > sie nie podobac
            > >
            > > wiele rzeczy u Wa?e˛sy, ale to WA?E˛SA.... dla Ameryki i zachodu to
            > symbol klasy
            > > Ghandiego, Mandeli itp.
            >
            >
            > Popros kogos za granica zeby wymienil nazwiska znanych Polakow, to
            > zawsze padnie odpowiedz: Walesa. Jeszcze Kosciuszko, Sienkiewicz;
            > Szkoda tylko, ze Maria Sklodowska-Curie uwazana jest za Francuzke.
            >
            bardzo dobry pomysl! tutaj maly cytat z Sienkiewicza: (prosze przemyslec!)

"[…] Tymczasem pogawędzimy przed wieczerzą. Co tu slychać? Słyszałem, że
            małopolskie województwa poddały się jego szwedzkiej miłości.
            – Tak jest, ekscelencjo. Jego krolewska mość czeka tylko jeszcze na
            poddanie się reszty wojsk, po czym zaraz do Warszawy i do Prus wyruszy.
            – Zali to pewna, ze oni się poddadzą?
            – Deputaci wojskowi już są w Krakowie. Zresztą, nie mogą inaczej uczynić,
            bo nie mają wyboru. Jeśli do nas nie przejdą, Chmielnicki ich do nogi wytępi.
            Lisola pochylił swą rozumną głowę na piersi.
            – Straszne, niesłychane rzeczy! – rzekł.
            Rozmowa była prowadzona w niemieckim języku. Kmicic nie tracił z niej ani
            jednego słowa. (!)
            – Ekscelencjo – odpowiedział Wrzeszczowicz – co się stało, to się stać
            musiało.
            – Może być; trudno jednak nie mieć kompasji dla tej potęgi, która w
            oczach naszych upadła, i kto nie jest Szwedem, boleć nad tym musi.
            – Ja nie jestem Szwedem, ale gdy sami Polacy nie boleją, nie poczuwam się
            i ja do tego - odparł Wrzeszczowicz.
            Lisola spojrzał na niego uważnie.
            – Prawda, że nazwisko waszmości nieszwedzkie. Z jakiego narodu, proszę?
            – Jestem Czech.
            – Proszę! Zatem cesarza niemieckiego poddany?... Więc spod jednego pana
            jestesmy.
            – Jestem w służbie najjaśniejszego króla szwedzkiego - odrzekł z ukłonem
            Wrzeszczowicz.
            – Nie chcę ja bynajmniej tej służbie ubliżyć - odparł Lisola – ale takie
            służby bywają przemijające, będąc zaś poddanym naszego miłościwego pana,
            gdziekolwiek waszmość by był, komukolwiek by służył, nie możesz kogo innego za
            przyrodzonego zwierzchnika uważać.
            – Tego nie neguję.
            – Więc też powiem szczerze waszmości, że pan nasz boleje nad tą
            prześwietną Rzeczpospolitą, nad losem wspaniałego jej monarchy i nie może
            łaskawym ani chętnym okiem spogladać na tych swoich poddanych, którzy się do
            ostatecznej ruiny przyjaznego państwa przykładają. Co waszmości uczynili
            Polacy, że im taką nieżyczliwość okazujesz?...
            – Ekscelencjo! siła mógłbym na to odpowiedzieć, ale obawiam się nadużyć
            cierpliwości waszej ekscelencji.
            – Waszmość wydajesz mi się być nie tylko znamienitym oficerem, ale i
            rozumnym człowiekiem, a mnie mój urząd nakazuje patrzeć, słuchać, o racje
            wypytywać; mów więc waszmość choć najobszerniej i nie obawiaj się znużyć mej
            cierpliwości. Owszem, jesli zgłosisz się kiedy do służby cesarskiej, czego ci
            najmocniej życzę, znajdziesz wasza mość we mnie przyjaciela, który cię
            wytłomaczy i racje twoje powtórzy, jeśliby ci za złe twoją dzisiejszą służbę
            poczytać chciano.
            – Tedy wypowiem wszystko, co mam na myśli. Jako wielu szlachty, młodszych
            synów, tak i ja musiałem fortuny poza granicami kraju szukać, przybyłem więc
            tutaj, gdzie i naród jest mojemu pokrewny, i cudzoziemców chętnie do służby
            zażywają.
            – Zle waszą mość przyjęto?
            – Dano mi żupy solne w zawiadywanie. Znalazłem przystąp do chleba, do
            ludzi i do samego króla. Obecnie służę Szwedom, a jednak, gdyby mnie kto za
            niewdzięcznika chciał poczytać, wręcz bym mu musiał zanegować.
            – A to z jakich racyj?
            – A Z JAKICH RACYJ MOZNA WIECEJ ODE MNIE WYMAGAC NIZ OD POLAKOW SAMYCH?
            Gdzie są dziś Polacy? Gdzie senatorowie tego królestwa, ksiązęta, magnaci,
            szlachta, rycerstwo, jesli nie w obozie szwedzkim? A przecie to oni pierwsi
            powinni wiedziec, co im czynić należy, gdzie zbawienie, a gdzie zguba dla ich
            ojczyzny. Ja idę za nimi, więc który z nich ma mnie prawo nazwać
            niewdzięcznikiem? Czemu to ja, cudzoziemiec, mam byc wierniejszym królowi
            polskiemu i Rzeczypospolitej niż oni sami? Czemu miałbym pogardzać tą służbą, o
            którą oni sami się proszą?
            Lisola nie odrzekl nic. Wsparł głowę na ręku i zamyślił sie. Zdawałoby się, ze
            słucha poświstu wiatru i szurnu jesiennego dżdżu, który począł zacinać w okna
            karczmy.
            – Mów waszmość dalej – rzekł wreszcie – zaprawdę szczególne rzeczy mi
            mówisz.
            – Ja szukam fortuny tam, gdzie ją znaleźć mogę – rzekł Wrzeszczowicz –
            ale ten naród ginie, nie potrzebuję się o to więcej troszczyć od niego samego.
            Zresztą choćbym się troszczył, nic by to nie pomogło, bo oni zginąć muszą!
            – A to dlaczego?
            – Naprzód dlatego, że sami tego chcą; po wtóre, że na to zasługują.
            Ekscelencjo! jestli na świecie drugi kraj, gdzie by tyle nieładu i swawoli
            dopatrzyć można?... Co tu za rząd? – Król nie rządzi, bo mu nie dają... Sejmy
            nie rządzą, bo je rwą... Nie masz wojska, bo podatków płaćic nie chcą; nie masz
            posłuchu, bo posłuch wolności się przeciwi; nie masz sprawiedliwości, bo
            wyroków nie ma komu egzekwowac i każdy mocniejszy je depce; nie masz w tym
            narodzie wierności, bo oto wszyscy pana swego opuścili; nie masz miłosci do
            ojczyzny, bo ją Szwedowi oddali za obietnicę, że im po staremu w dawnej swawoli
            życ nie przeszkodzi... Gdzie by indziej mogło się coś podobnego przytrafić?
            Który by w świecie naród nieprzyjacielowi do zawojowania własnej ziemi pomógł?
            Który by tak króla opuścił, nie za tyraństwo, nie za złe uczynki, ale dlatego,
            że przyszedł drugi, mocniejszy? Gdzie jest taki, co by prywatę więcej ukochał,
            a sprawę publiczną więcej podeptał? Co oni mają ekscelencjo?... Niechże mi kto
            choć jedną cnotę wymieni: czy stateczność, czy rozum, czy przebiegłość, czy
            wytrwałość, czy wstrzemiężliwość? Co oni mają? Jazdę dobrą? tak! i nic
            więcej... To i Numidowie ze swej jazdy słynęli, i Galowie, jak to w rzymskich
            historykach czytac można, sławnego mieli komunika, a gdzież są? Zginęli, jak i
            ci zginąc muszą. Kto ich chce ratować, ten jeno czas próżno traci, bo oni sami
            nie chcą się ratować!... Jeno szaleni, swawolni, źli i przedajni tą ziemię
            zamieszkują! […]"

• Gość: kajo95 Re: Lech Wa?e˛sa IP: *.tychy.sdi.tpnet.pl 12.02.02, 14:24
              Gość portalu: mesco napisał(a):

> Gość portalu: morsa napisał(a):
              >
              > > Gos´c´ portalu: mac napisa?(a):
              > >
              > > > To wielka szkoda, ze dzisiaj w polityce zagranicznej Polski nie korzy
              > stamy
              > >
              > > z
              > > > kontaktow i autorytetu Wa?e˛sy, jaki on niewa˛tpliwie ma za granica˛.
              >
              > > Politycy
              > > > powinni dla dobra naszego siegnac´ po "zakurzonego" Wa?e˛se˛. Moze
              > > sie nie podobac
              > > >
              > > > wiele rzeczy u Wa?e˛sy, ale to WA?E˛SA.... dla Ameryki i zachodu to
              > > symbol klasy
              > > > Ghandiego, Mandeli itp.
              > >
              > >
              > > Popros kogos za granica zeby wymienil nazwiska znanych Polakow, to
              > > zawsze padnie odpowiedz: Walesa. Jeszcze Kosciuszko, Sienkiewicz;
              > > Szkoda tylko, ze Maria Sklodowska-Curie uwazana jest za Francuzke.
              > >
              > bardzo dobry pomysl! tutaj maly cytat z Sienkiewicza: (prosze przemyslec!)
              >
              > "[…] Tymczasem pogawędzimy przed wieczerzą. Co tu slychać? Słyszałem, że
              > małopolskie województwa poddały się jego szwedzkiej miłości.
              > – Tak jest, ekscelencjo. Jego krolewska mość czeka tylko jeszcze na
              > poddanie się reszty wojsk, po czym zaraz do Warszawy i do Prus wyruszy.
              > – Zali to pewna, ze oni się poddadzą?
              > – Deputaci wojskowi już są w Krakowie. Zresztą, nie mogą inaczej uczynić,
              >
              > bo nie mają wyboru. Jeśli do nas nie przejdą, Chmielnicki ich do nogi wytępi.
              > Lisola pochylił swą rozumną głowę na piersi.
              > – Straszne, niesłychane rzeczy! – rzekł.
              > Rozmowa była prowadzona w niemieckim języku. Kmicic nie tracił z niej ani
              > jednego słowa. (!)
              > – Ekscelencjo – odpowiedział Wrzeszczowicz – co się stało, to
              > się stać
              > musiało.
              > – Może być; trudno jednak nie mieć kompasji dla tej potęgi, która w
              > oczach naszych upadła, i kto nie jest Szwedem, boleć nad tym musi.
              > – Ja nie jestem Szwedem, ale gdy sami Polacy nie boleją, nie poczuwam się
              >
              > i ja do tego - odparł Wrzeszczowicz.
              > Lisola spojrzał na niego uważnie.
              > – Prawda, że nazwisko waszmości nieszwedzkie. Z jakiego narodu, proszę?
              > – Jestem Czech.
              > – Proszę! Zatem cesarza niemieckiego poddany?... Więc spod jednego pana
              > jestesmy.
              > – Jestem w służbie najjaśniejszego króla szwedzkiego - odrzekł z ukłonem
              > Wrzeszczowicz.
              > – Nie chcę ja bynajmniej tej służbie ubliżyć - odparł Lisola – ale
              > takie
              > służby bywają przemijające, będąc zaś poddanym naszego miłościwego pana,
              > gdziekolwiek waszmość by był, komukolwiek by służył, nie możesz kogo innego za
              > przyrodzonego zwierzchnika uważać.
              > – Tego nie neguję.
              > – Więc też powiem szczerze waszmości, że pan nasz boleje nad tą
              > prześwietną Rzeczpospolitą, nad losem wspaniałego jej monarchy i nie może
              > łaskawym ani chętnym okiem spogladać na tych swoich poddanych, którzy się do
              > ostatecznej ruiny przyjaznego państwa przykładają. Co waszmości uczynili
              > Polacy, że im taką nieżyczliwość okazujesz?...
              > – Ekscelencjo! siła mógłbym na to odpowiedzieć, ale obawiam się nadużyć
              > cierpliwości waszej ekscelencji.
              > – Waszmość wydajesz mi się być nie tylko znamienitym oficerem, ale i
              > rozumnym człowiekiem, a mnie mój urząd nakazuje patrzeć, słuchać, o racje
              > wypytywać; mów więc waszmość choć najobszerniej i nie obawiaj się znużyć mej
              > cierpliwości. Owszem, jesli zgłosisz się kiedy do służby cesarskiej, czego ci
              > najmocniej życzę, znajdziesz wasza mość we mnie przyjaciela, który cię
              > wytłomaczy i racje twoje powtórzy, jeśliby ci za złe twoją dzisiejszą służbę
              > poczytać chciano.
              > – Tedy wypowiem wszystko, co mam na myśli. Jako wielu szlachty, młodszych
              >
              > synów, tak i ja musiałem fortuny poza granicami kraju szukać, przybyłem więc
              > tutaj, gdzie i naród jest mojemu pokrewny, i cudzoziemców chętnie do służby
              > zażywają.
              > – Zle waszą mość przyjęto?
              > – Dano mi żupy solne w zawiadywanie. Znalazłem przystąp do chleba, do
              > ludzi i do samego króla. Obecnie służę Szwedom, a jednak, gdyby mnie kto za
              > niewdzięcznika chciał poczytać, wręcz bym mu musiał zanegować.
              > – A to z jakich racyj?
              > – A Z JAKICH RACYJ MOZNA WIECEJ ODE MNIE WYMAGAC NIZ OD POLAKOW SAMYCH?
              > Gdzie są dziś Polacy? Gdzie senatorowie tego królestwa, ksiązęta, magnaci,
              > szlachta, rycerstwo, jesli nie w obozie szwedzkim? A przecie to oni pierwsi
              > powinni wiedziec, co im czynić należy, gdzie zbawienie, a gdzie zguba dla ich
              > ojczyzny. Ja idę za nimi, więc który z nich ma mnie prawo nazwać
              > niewdzięcznikiem? Czemu to ja, cudzoziemiec, mam byc wierniejszym królowi
              > polskiemu i Rzeczypospolitej niż oni sami? Czemu miałbym pogardzać tą służbą, o
              >
              > którą oni sami się proszą?
              > Lisola nie odrzekl nic. Wsparł głowę na ręku i zamyślił sie. Zdawałoby się, ze
              > słucha poświstu wiatru i szurnu jesiennego dżdżu, który począł zacinać w okna
              > karczmy.
              > – Mów waszmość dalej – rzekł wreszcie – zaprawdę szczególne r
              > zeczy mi
              > mówisz.
              > – Ja szukam fortuny tam, gdzie ją znaleźć mogę – rzekł Wrzeszczowic
              > z –
              > ale ten naród ginie, nie potrzebuję się o to więcej troszczyć od niego samego.
              > Zresztą choćbym się troszczył, nic by to nie pomogło, bo oni zginąć muszą!
              > – A to dlaczego?
              > – Naprzód dlatego, że sami tego chcą; po wtóre, że na to zasługują.
              > Ekscelencjo! jestli na świecie drugi kraj, gdzie by tyle nieładu i swawoli
              > dopatrzyć można?... Co tu za rząd? – Król nie rządzi, bo mu nie dają... S
              > ejmy
              > nie rządzą, bo je rwą... Nie masz wojska, bo podatków płaćic nie chcą; nie masz
              >
              > posłuchu, bo posłuch wolności się przeciwi; nie masz sprawiedliwości, bo
              > wyroków nie ma komu egzekwowac i każdy mocniejszy je depce; nie masz w tym
              > narodzie wierności, bo oto wszyscy pana swego opuścili; nie masz miłosci do
              > ojczyzny, bo ją Szwedowi oddali za obietnicę, że im po staremu w dawnej swawoli
              >
              > życ nie przeszkodzi... Gdzie by indziej mogło się coś podobnego przytrafić?
              > Który by w świecie naród nieprzyjacielowi do zawojowania własnej ziemi pomógł?
              > Który by tak króla opuścił, nie za tyraństwo, nie za złe uczynki, ale dlatego,
              > że przyszedł drugi, mocniejszy? Gdzie jest taki, co by prywatę więcej ukochał,
              > a sprawę publiczną więcej podeptał? Co oni mają ekscelencjo?... Niechże mi kto
              > choć jedną cnotę wymieni: czy stateczność, czy rozum, czy przebiegłość, czy
              > wytrwałość, czy wstrzemiężliwość? Co oni mają? Jazdę dobrą? tak! i nic
              > więcej... To i Numidowie ze swej jazdy słynęli, i Galowie, jak to w rzymskich
              > historykach czytac można, sławnego mieli komunika, a gdzież są? Zginęli, jak i
              > ci zginąc muszą. Kto ich chce ratować, ten jeno czas próżno traci, bo oni sami
              > nie chcą się ratować!... Jeno szaleni, swawolni, źli i przedajni tą ziemię
              > zamieszkują! […]"
              >
              >

taaaaaaaaaak.
              a poza tym w domu wszyscy zdrowi?
          • Gość: Broda Re: Lech Wa?e˛sa IP: *.ipt.aol.com 16.02.02, 07:28
            Jako mieszkaniec kontynentu amerykanskiego, pozwole sobie zabrac glos w
            odpowiedzi na kilka krytycznych uwag pod adresem Walesy i jego wyboru na
            honorowego goscia. Otoz dla szarego obywatela Ameryki, Polska kojarzy sie z
            trzema nazwiskami: Papiez, Walesa i Golota. Jezeli czyjes ambicje nie byly
            zaspokojone z powodu nie wybrania Goloty, to tylko nalezy ubolewac nad tym, ze
            komputery i internet coraz czesciej trafiaja w niepowolane rece, a bedzie
            pewnie jeszcze gorzej.
            • Gość: To Re: Lech Wa?e˛sa IP: *.dtvk.tpnet.pl 16.02.02, 11:47
              Gość portalu: Broda napisał(a):

> Jako mieszkaniec kontynentu amerykanskiego, pozwole sobie zabrac glos w
              > odpowiedzi na kilka krytycznych uwag pod adresem Walesy i jego wyboru na
              > honorowego goscia. Otoz dla szarego obywatela Ameryki, Polska kojarzy sie z
              > trzema nazwiskami: Papiez, Walesa i Golota. Jezeli czyjes ambicje nie byly
              > zaspokojone z powodu nie wybrania Goloty, to tylko nalezy ubolewac nad tym, ze
              > komputery i internet coraz czesciej trafiaja w niepowolane rece, a bedzie
              > pewnie jeszcze gorzej.

Jako mieszkaniec centralnej części kontynentu europejskiego tj. Polski zgadzam
              się z Tobą całkowicie. Z niektórych wypowiedzi wynika, że są tacy, którzy dorwali
              się do komputera i internetu za nim nauczyli się pisać i czytać. Nie nauczyli się
              też kultury dyskusji na forum. Stary kontynent pozdrawia nowy.
        • Gość: Boston Re: Lech Wałęsa IP: *.ne.mediaone.net 13.02.02, 05:57
          Nic dodac nic ujac. Czuc, ze inteligencja dorownujaca
          Walesie.
        • Gość: Boston Re: Lech Wałęsa IP: *.ne.mediaone.net 13.02.02, 06:07

Nic Gość portalu: mac napisał(a):

> To wielka szkoda, ze dzisiaj w polityce zagranicznej
          Polski nie korzystamy z
          > kontaktow i autorytetu Wałęsy, jaki on niewątpliwie ma
          za granicą. Politycy
          > powinni dla dobra naszego siegnać po "zakurzonego"
          Wałęsę. Moze sie nie podobac
          >
          > wiele rzeczy u Wałęsy, ale to WAŁĘSA.... dla Ameryki i
          zachodu to symbol klasy

Nic dodac nic ujac. Czuc, ze inteligencja rowna Walesie.
          Pare lat temu bylem na spotkaniu Lecha ze studentami i
          "profesorami" Harwardu. Byly pytania, dyskusja itd. - a
          Walesa wygladal z kazda minuta coraz lepiej.

• Gość: KOT Re: Lech Wałęsa IP: *.pl 14.02.02, 22:29
          Gość portalu: mac napisał(a):

> To wielka szkoda, ze dzisiaj w polityce zagranicznej Polski nie korzystamy z
          > kontaktow i autorytetu Wałęsy, jaki on niewątpliwie ma za granicą. Politycy
          > powinni dla dobra naszego siegnać po "zakurzonego" Wałęsę. Moze sie nie podobac
          >
          > wiele rzeczy u Wałęsy, ale to WAŁĘSA.... dla Ameryki i zachodu to symbol klasy

HA HA HA HA

On ma taką klasę jak Wielka Koza - do Ghandiego i Mandeli tak daleko Lechowi jest
          jak z Pcimia Dolnego do Johanesburga.
          A kontakty to może on ma - ale w domu, ciekawe czy jeszcze nie zapomniał ich
          naprawiać.

PS.
          O Lechu to mądrzy ludzie anegdotki opowiadają (znaczy o jego głupocie).
          A panowie Bracia z USej chołubią Lechowi bo mogli się trochę nachapać skubiąc i
          takl biedny ten naród nasz.
      • Gość: Sven Re: Lech Wałęsa IP: *.dip.t-dialin.net 10.02.02, 21:31
        nawet w moich oczach jest lecu wielka postacia...i nia do konca bedzie
        • Gość: Dana Re: Lech Wałęsa IP: *.dip.t-dialin.net 11.02.02, 20:03
          Gość portalu: Sven napisał(a):

> nawet w moich oczach jest lecu wielka postacia...i nia do konca bedzie

Nawet w TWOICH(!) oczach?! A za kogo ty sie do cholery czlowieku uwazasz!
          • Gość: Sven Re: Lech Wałęsa IP: *.dip.t-dialin.net 11.02.02, 20:15
            za nalepszego skoczka wszechczasow dana *hihi*
            • Gość: Lech Re: Lech Wałęsa IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 11.02.02, 20:52
              Ty pierdolony hitlersynu - wypierdalaj wreszcie z POLSKIEGO FORUM.Pogadaj sobie
              na niemieckich.A może nie znasz tego języka?Co?Świnio
              parszywa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
              • Gość: Sven Re: Lech Wałęsa IP: *.dip.t-dialin.net 11.02.02, 21:50
                no nie ladnie z twojej strony nadajesz z Waldengurg czyli jestes gosciem u
                nas ...wstydz sie oj wstydz
                • Gość: LECH Re: Lech Wałęsa IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 12.02.02, 19:46
                  Nie z Waldengurga(chyba Waldenburga) tylko z Wałbrzycha, ty śmieciu, i naucz
                  się to ładnie wymawiać - parszywa prowokująca świnio.Założę się, że na pewno
                  jesteś zakompleksionym PEDAŁEM, w którego po zalogowaniu się do internetu
                  wstępuje Rambo.Nie dziwię sie - po ucieczce z Polski zawsze będziesz obywatelem
                  drugiej kategorii.Parszywy śmieciu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
        • Gość: Koyot Re: Lech Wałęsa IP: *.pl 14.02.02, 22:31
          Gość portalu: Sven napisał(a):

> nawet w moich oczach jest lecu wielka postacia...i nia do konca bedzie

Tak Tak - całe 100kG żywca

• Gość: mic Re: Lech Wałęsa IP: *.*.*.* 11.02.02, 20:55
        przeciez Walesa pojechal do SLC tylko po okolicznosciowe stroje :))
        ... a Paszczyk wszystkie rozdal wczesniej
        • Gość: maksik Re: Lech Wałęsa IP: *.ipt.aol.com 12.02.02, 02:17
          Swiete slowa Antoni.
        • Gość: Antuan Re: Lech Wałęsa IP: *.dtvk.tpnet.pl 12.02.02, 11:00
          Gość portalu: mic napisał(a):

> przeciez Walesa pojechal do SLC tylko po okolicznosciowe stroje :))
          > ... a Paszczyk wszystkie rozdal wczesniej

Wszystko szybko się wyjaśniło. Głupia plotka została zdementowana. To jeszcze
          jeden przykład na to jak dziennikarze lubią poniżać Wałęsę. Może ktoś wie komu
          tak bardzo zależy na tym żeby szargać dobre imię szanowanego na całym świecie
          Lecha.
          • Gość: Gucwa Re: wałęsa to parówa itd... IP: *.166.195.213.2127.waw-mec.leased-e.ids.pl 12.02.02, 13:10
            i tyle co można o nim powiedzieć, o tak zwaną demokrację walczyli inni, ci co
            tyłki nadstawiali w demonstracjach, a ten skurwiel nawet w czasie internowania
            szynke wpieprzał i nawet zdołał dzieciaka zrobić... taki z niego jest
            bohater...bleeeeeee, rzygać mi się chciało jak go widziałem na otwarciu....
            • Gość: Crotalus Re: wałęsa to parówa itd... IP: 157.25.121.* 12.02.02, 13:20
              Gość portalu: Gucwa napisał(a):

> i tyle co można o nim powiedzieć, o tak zwaną demokrację walczyli inni, ci co
              > tyłki nadstawiali w demonstracjach, a ten skurwiel nawet w czasie internowania
              > szynke wpieprzał i nawet zdołał dzieciaka zrobić... taki z niego jest
              > bohater...bleeeeeee, rzygać mi się chciało jak go widziałem na otwarciu....

Może to ty ten tyłek nadstawiałeś baranie zomowcą? I co, ile razy cie wydymali.
              • Gość: Radek Re: wałęsa to parówa itd... IP: *.dip.t-dialin.net 14.02.02, 21:14

>
                > Może to ty ten tyłek nadstawiałeś baranie zomowcą? I co, ile razy cie wydymali.

To on byl przeciez zomowce ten debil

• Gość: Koyot Re: wałęsa to parówa itd... IP: *.pl 14.02.02, 22:34
                Gość portalu: Crotalus napisał(a):

>
                > Może to ty ten tyłek nadstawiałeś baranie zomowcą? I co, ile razy cie wydymali.

Cóż za piękna polszczyzna ZOMOWCĄ - he he he he - naprawdę widać że Lechu wzorem
                Twoim jest niedościgłym.

• Gość: easy79 Re: wałęsa to parówa itd... IP: *.i.tania.siec.osiedlowa.z.firmy.provider.pl 12.02.02, 13:20

> tyłki nadstawiali w demonstracjach, a ten skurwiel nawet w czasie internowania

Rygać to powinienes jak codziennie rano patrzysz w lustro palancie jeden. Gdyby
              nie między innymi On to teraz byś pewnie wilka i zajaca ogladał a nie igrzyska.
              Jak wymra tacy debile jak ty o nim będą sie w szkołach uczyli jako o jednym z
              najwiekszych Polaków. A na ciebie najwyżej jakiś pies na cmentarzu najszcza...

• Gość: Gucwa Re: wałęsa to parówa itd... IP: *.166.195.213.2127.waw-mec.leased-e.ids.pl 12.02.02, 13:48
                możecie mi...skoczyć na warsztat, matoły i ciemniaki, zapewniam was że gro
                ludzi wolałoby wilka i zająca oglądać i mieć co jeśc i za co żyć....
                a wałęsa to ćwok i jego synkowie alkoholicy nietykalni.., najlepiej wyliżcie mu
                dupę....
                • Gość: Porter Re: wałęsa to parówa itd... IP: *.orion.pl 13.02.02, 12:37

> możecie mi...skoczyć na warsztat, matoły i ciemniaki, zapewniam was że gro
                  > ludzi wolałoby wilka i zająca oglądać i mieć co jeśc i za co żyć....

A co to jest gro?
              • Gość: Kot Re: wałęsa to parówa itd... IP: *.pl 14.02.02, 22:36
                Gość portalu: easy79 napisał(a):

> Rygać to powinienes jak codziennie rano patrzysz w lustro palancie jeden. Gdyby
                >
                > nie między innymi On to teraz byś pewnie wilka i zajaca ogladał a nie igrzyska.
                >
                >
                >

A co ty Inteligenciku chcesz od Wilka i Zająca - może wolisz Power Rangers???
                Dla mnie Wołk i Zajec to jedna z lepszych kreskówek (obok Bolka i Lolka
                oczywiście)

PS.
                Widać, żeś młody i głupi jeszcze - Igrzyska w Polszcze były są i beda pokazywane.
            • Gość: Toya Re: wałęsa to parówa itd... IP: 10.17.1.* / *.router.trzebnica.net 12.02.02, 13:51

Ty synalku komunistycznego UB-eka, gdyby nie Lech Wałęsa tobyś napewno dźieżył
              jakieś stanowisko sekretarzyka w Powiecie bo przecież, on (twój stary)załatwiłby
              ci to.Tak jak potrafił ukszałtować twój popieprzony umysł a więc masz czego
              żałować ,że to wszystko zburzył L.Wałęsa. Dla takich jak ty jest miejsce w
              Moskwie ,tam się udaj i zobaczysz co to znaczy komunizm.70-lat go budowano.

• Gość: Gucwa Re: wałęsa to parówa itd... IP: *.166.195.213.2127.waw-mec.leased-e.ids.pl 12.02.02, 13:59
                wiesz co to jest komunizm, styropianowy obszczumurku??? pytam się??? przestań
                pieprzyć o komunie bo gówno o niej wiesz... a to przez 4 lata zrobili awsiaki
                to mistrzostwo świata.... i pewnie takie zera jak ty brali w tym udział...
                • Gość: Crotalus Re: wałęsa to parówa itd... IP: 157.25.121.* 12.02.02, 14:02

> wiesz co to jest komunizm, styropianowy obszczumurku??? pytam się??? przestań
                  > pieprzyć o komunie bo gówno o niej wiesz... a to przez 4 lata zrobili awsiaki
                  > to mistrzostwo świata.... i pewnie takie zera jak ty brali w tym udział...

Po co gadamy z tą czerwoną gnidą. Trzeba było ją rozgnieść w 89, ale Lechu jej
                  darował.
                  • Gość: Rad Re: wałęsa to parówa itd... IP: *.166.195.213.2127.waw-mec.leased-e.ids.pl 12.02.02, 16:42
                    wal się na ryj frajerze awsiakowy!!! powinno was się w beton i do rzeki
                    • Gość: wojtek Re: kwach to parówa itd... IP: *.pradnik-czerwony.sdi.tpnet.pl 12.02.02, 23:02
                      > wal się na ryj frajerze awsiakowy!!! powinno was się w beton i do rzeki

cholerni ekstremiści,a wszystko przez tą humanizacje,trzeba było zrobić porządki
                      w 89 i powyrywać chwasty

• Gość: Radek Re: wałęsa to parówa itd... IP: *.dip.t-dialin.net 14.02.02, 21:24
                      Gość portalu: Rad napisał(a):

> wal się na ryj frajerze awsiakowy!!! powinno was się w beton i do rzeki

ty Gucwa, Rad jestes zalosny pajac
                      • mary_rozowa Re: wałęsa to parówa itd... 14.02.02, 21:33
                        Gość portalu: Radek napisał(a):

> Gość portalu: Rad napisał(a):
                        >
                        > > wal się na ryj frajerze awsiakowy!!! powinno was się w beton i do rzeki
                        >
                        > ty Gucwa, Rad jestes zalosny pajac

Nie mowi sie pajac tylko pajak z sieci (netowej) . Wlasnie wlocze sie i nie moge
                        nadusic guzika i czytam o pajacu. A kto ten pajac?

Nie wiem juz to do mnie? ..:((

• Gość: KOYOT Re: wałęsa to parówa itd... IP: *.pl 14.02.02, 22:42
                    Gość portalu: Crotalus napisał(a):

>
                    > Po co gadamy z tą czerwoną gnidą. Trzeba było ją rozgnieść w 89, ale Lechu jej
                    > darował.

Widać, żeś przyjacielu w 89-tym szczałeś jeszcze w gacie i na stojąco pod szafę
                    wchodziłeś, a cóż takiego złego TOBIE OSOBIŚCIE zrobiła ta Komuna i cóż dobrego
                    TOBIE OSOBIŚCIE zrobił Lechu????

Ciekaw jestem co to takiego było??? Bo mnie ani jedni ani drudzi nie zrobili NIC.

• Gość: Radek Re: wałęsa to parówa itd... IP: *.dip.t-dialin.net 14.02.02, 21:20

ale palant
                • Gość: KOT Re: wałęsa to parówa itd... IP: *.pl 14.02.02, 22:40

Święte słowa - tylko mistrzostwem świata bym tego nie nazwał - to było
                  Skurwysyństwo Wszechczasów. Aha - NIE JESTEM CZŁONKIEM SLD ani, żadnego innego
                  ugrupowania, ale Komuna przez 40 lat tyle nie nakradła co Panowie Jedynie Słuszni
                  z Lechem Sprawiedliwym na czele przez ostatnie 4 lata ( i jeszcze 4 lata nieco
                  wczesniej)

• Gość: johndoe Re: wałęsa to parówa itd... IP: *.*.*.* 15.02.02, 11:07
                    Gość portalu: KOT napisał(a):

> Gość portalu: Gucwa napisał(a):
                    >
                    > > wiesz co to jest komunizm, styropianowy obszczumurku??? pytam się??? przes
                    > tań
                    > > pieprzyć o komunie bo gówno o niej wiesz... a to przez 4 lata zrobili awsi
                    > aki
                    > > to mistrzostwo świata.... i pewnie takie zera jak ty brali w tym udział...
                    >
                    > Święte słowa - tylko mistrzostwem świata bym tego nie nazwał - to było
                    > Skurwysyństwo Wszechczasów. Aha - NIE JESTEM CZŁONKIEM SLD ani, żadnego innego
                    > ugrupowania, ale Komuna przez 40 lat tyle nie nakradła co Panowie Jedynie Słusz
                    > ni
                    > z Lechem Sprawiedliwym na czele przez ostatnie 4 lata ( i jeszcze 4 lata nieco
                    > wczesniej)
                    >
                    >
                    obejrzyj sobie Austrie, Niemcy, Francje, Holandie i pare innych krajow, potem Rumunie, Bulgarie, Rosje i potem powiedz, ze komuna przez 40 lat nic nie ukradla.
                    • Gość: KOT Re: wałęsa to parówa itd... IP: *.astercity.net / 10.130.128.* 17.02.02, 03:02
                      Gość portalu: johndoe napisał(a):

> Gość portalu: KOT napisał(a):
                      >
                      > > Gość portalu: Gucwa napisał(a):
                      > >
                      > > > wiesz co to jest komunizm, styropianowy obszczumurku??? pytam się???
                      > przes
                      > > tań
                      > > > pieprzyć o komunie bo gówno o niej wiesz... a to przez 4 lata zrobili
                      > awsi
                      > > aki
                      > > > to mistrzostwo świata.... i pewnie takie zera jak ty brali w tym udzi
                      > ał...
                      > >
                      > > Święte słowa - tylko mistrzostwem świata bym tego nie nazwał - to było
                      > > Skurwysyństwo Wszechczasów. Aha - NIE JESTEM CZŁONKIEM SLD ani, żadnego in
                      > nego
                      > > ugrupowania, ale Komuna przez 40 lat tyle nie nakradła co Panowie Jedynie
                      > Słusz
                      > > ni
                      > > z Lechem Sprawiedliwym na czele przez ostatnie 4 lata ( i jeszcze 4 lata n
                      > ieco
                      > > wczesniej)
                      > >
                      > >
                      > obejrzyj sobie Austrie, Niemcy, Francje, Holandie i pare innych krajow, potem R
                      > umunie, Bulgarie, Rosje i potem powiedz, ze komuna przez 40 lat nic nie ukradla
                      > .

A ty sobie obejrzyj Madagaskar, Somalię i Bangladesz - im do Komuny daleko a bida
                      aż piszczy.

PS.
                      To nie Komuna kradnie ino Ludzie. Pamiętaj, że w Polsce koryto jest jedno ino się
                      przy nim świnie zmieniają.

Ot tyle

• Gość: KOT Re: wałęsa to parówa itd... IP: *.astercity.net / 10.130.128.* 17.02.02, 10:16
                      Gość portalu: johndoe napisał(a):

> Gość portalu: KOT napisał(a):
                      >
                      > > Gość portalu: Gucwa napisał(a):
                      > >
                      > > > wiesz co to jest komunizm, styropianowy obszczumurku??? pytam się???
                      > przes
                      > > tań
                      > > > pieprzyć o komunie bo gówno o niej wiesz... a to przez 4 lata zrobili
                      > awsi
                      > > aki
                      > > > to mistrzostwo świata.... i pewnie takie zera jak ty brali w tym udzi
                      > ał...
                      > >
                      > > Święte słowa - tylko mistrzostwem świata bym tego nie nazwał - to było
                      > > Skurwysyństwo Wszechczasów. Aha - NIE JESTEM CZŁONKIEM SLD ani, żadnego in
                      > nego
                      > > ugrupowania, ale Komuna przez 40 lat tyle nie nakradła co Panowie Jedynie
                      > Słusz
                      > > ni
                      > > z Lechem Sprawiedliwym na czele przez ostatnie 4 lata ( i jeszcze 4 lata n
                      > ieco
                      > > wczesniej)
                      > >
                      > >
                      > obejrzyj sobie Austrie, Niemcy, Francje, Holandie i pare innych krajow, potem R
                      > umunie, Bulgarie, Rosje i potem powiedz, ze komuna przez 40 lat nic nie ukradla
                      > .

A ty sobie obejrzyj Madagaskar, Somalię i Bangladesz - im do Komuny daleko a bida
                      aż piszczy.

PS.
                      To nie Komuna kradnie ino Ludzie. Pamiętaj, że w Polsce koryto jest jedno ino się
                      przy nim świnie zmieniają.

Ot tyle

• Gość: Kot Re: wałęsa to parówa itd... IP: *.pl 14.02.02, 22:38
                Gość portalu: Toya napisał(a):

> Ty synalku komunistycznego UB-eka, gdyby nie Lech Wałęsa tobyś napewno dźieżył
                >
                > jakieś stanowisko sekretarzyka w Powiecie bo przecież, on (twój stary)załatwiłb
                > y
                > ci to.Tak jak potrafił ukszałtować twój popieprzony umysł a więc masz czego
                > żałować ,że to wszystko zburzył L.Wałęsa. Dla takich jak ty jest miejsce w
                > Moskwie ,tam się udaj i zobaczysz co to znaczy komunizm.70-lat go budowano.
                >

Oto głos typowego pampersa - dziecka nowej polskiej dupokracji. Szczerze
                współczuję.

• Gość: PA Re: wałęsa to parówa itd... IP: *.ne.mediaone.net 13.02.02, 06:30

> i tyle co można o nim powiedzieć, o tak zwaną
              demokrację walczyli inni, ci co
              > tyłki nadstawiali w demonstracjach, a ten skurwiel
              nawet w czasie internowania
              > szynke wpieprzał i nawet zdołał dzieciaka zrobić...
              taki z niego jest
              > bohater...bleeeeeee, rzygać mi się chciało jak go
              widziałem na otwarciu....

Mam nadzieje ze wyrzygales legitymacje partyjna. Troche
              szkoda ze byla gruba kreska, bo jak czytam co napisales
              to tez chce mi sie rzygac.
            • Gość: gazza Re: wałęsa to parówa itd... IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 15.02.02, 22:27
              rzygac to mi sie chce jak czytam ciebie!lechu może prosty ale ruszył prostych
              ludzi do przodu a nie w ten pieprzony system kmunistyczny.demokracja też nie
              jest cacy ale przynajmniej jak bedzie dziac mi sie krzywda to znajdą sie ludzie
              którzy mi pomogą lub chociaż wysłuchaja, a tak pojechałbym na wieczne wakacje
              na sybir i byłby spokój.wole lizac dupe niemcom,anglikom czy amerykanom niż
              ruskim i chinczykom ,w tych czasach niestety lizać trzeba ,a ja wole lizać
              bogatszą.
          • Gość: mimi Re: Lech Wałęsa IP: *.tb.shawcable.net 13.02.02, 04:42
            Walesa to dwie postacie.Jedna to bohater z przed 20 laty.Druga to ograniczony
            oportunista i "nieomylny guru".O ktorym tu jest dyskusja.
        • Gość: Antoś Re: Lech Wałęsa IP: *.dtvk.tpnet.pl 14.02.02, 20:09
          Gość portalu: mic napisał(a):

> przeciez Walesa pojechal do SLC tylko po okolicznosciowe stroje :))
          > ... a Paszczyk wszystkie rozdal wczesniej

Nie wiem po co tak poważny dziennik jak Wyborcza zacytował beznadziejnie durną
          wypowiedż Paszczyka ? Nie wiem czy Wyborcza chciała skompromitować Wałęsę czy
          Paszczyka ? Nie dziwiłbym się gdyby ta wypowiedź ukazała się w Nie albo w
          Trybunie.
        • Gość: te Re: Lech Wałęsa IP: *.agnella.com.pl 15.02.02, 09:52
          Wałęsa to dziad.jeszcze mu mało,,,,,zeby żebrać o stroje.Niech sobie
          kupi.Sprzedał Polskę to ma pieniądze.Cwaniaczek jeden.Przez niego tyle ludzi w
          Polsce żyje w nędzy a ten TUMAN dopomina się o stroje.Olimpijczyk za dychę.
          • Gość: Toś Re: Lech Wałęsa IP: *.dtvk.tpnet.pl 19.02.02, 21:14
            Gość portalu: te napisał(a):

> Wałęsa to dziad.jeszcze mu mało,,,,,zeby żebrać o stroje.Niech sobie
            > kupi.Sprzedał Polskę to ma pieniądze.Cwaniaczek jeden.Przez niego tyle ludzi w
            > Polsce żyje w nędzy a ten TUMAN dopomina się o stroje.Olimpijczyk za dychę.

Z tego tekstu widać jasno że media robią durnia z Bohatera Narodowego jakim jest
            niewątpliwie Wałęsa a głupcy we wszystkie brednie przeczytane w gazecie albo
            usłyszane w TVP wierzą.
      • Gość: yeti Re: Lech Wałęsa IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 12.02.02, 13:26
        Lech Wałęsa jest la świata symbolem. Tak już się składa, że za granicą
        bardziejgo szanują niż w Polsce. Jest w tym trochę jego winy. Ja byłem bardzo
        wzruszony widząc go na ceremonii otwarcia. To wielki zaszczyt dla wszystkich
        Polaków. Uszanujmy to .
        • Gość: lolek Re: Lech Wałęsa IP: *.dyn.optonline.net 13.02.02, 05:42
          Walesa namowil robotnikow do obalenia wlasnej dyktatury za to zrobili go
          prezydentem .Teraz nie ma komuny,robotnikow i Polski /sprzedana/ na tym polega
          wielkosc elektryka z wybrzeza!!!!!!!!!!!!!!!!!
          • Gość: PA Re: Lech Wałęsa IP: *.ne.mediaone.net 13.02.02, 06:23
            Gość portalu: lolek napisał(a):

> Walesa namowil robotnikow do obalenia wlasnej dyktatury
            za to zrobili go
            > prezydentem .Teraz nie ma komuny,robotnikow i Polski
            /sprzedana/ na tym polega
            > wielkosc elektryka z wybrzeza!!!!!!!!!!!!!!!!!

Lolek. Nomen omen. O co Ci chodzi? A moze po prostu sie
            troche napiles

• Gość: PA Re: Lech Wałęsa IP: *.ne.mediaone.net 13.02.02, 06:17
          Gość portalu: yeti napisał(a):

> Lech Wałęsa jest la świata symbolem. Tak już się
          składa, że za granicą
          > bardziejgo szanują niż w Polsce. Jest w tym trochę jego
          winy. Ja byłem bardzo
          > wzruszony widząc go na ceremonii otwarcia. To wielki
          zaszczyt dla wszystkich
          > Polaków. Uszanujmy to.

Nie ma sie co wzruszac (chociaz mozna), nie jest to
          rowniez zaszczyt. To sa fakty i wszyscy (a moze nie
          calkiem) Polacy na to pracowali. Walesa jest symbolem,
          ale przede wszystkim w pewnym momencie byl normalnym
          czlowiekiem (nie tylko Polakiem) szanujacym wolnosc i
          mial troche wiecej odwagi niz szara reszta. I chwala mu
          za to.

• Gość: DON Re: Lech Wałęsa TO WIELKI CZLOWIEK IP: *.adsl.highway.telekom.at 13.02.02, 06:52
            ludzie gdyby nie walesa to mielibyscie do tej pory gowno, to wielki
            czlowiek ,a,ze nie skonczyl szkol to nic nie znaczy trzeba w zyciu miec glowe
            na karku i wiedziec czego sie chce. gdyba nie walesa nie byl bym tu gdzie
            jestem , nie mialbym tego co mam i nie zrobilbym tego dla polski co juz
            zrobilem.
            pozdrawiam

DON
            • Gość: Gucwa Re: wałęsa się IP: *.166.195.213.2127.waw-mec.leased-e.ids.pl 13.02.02, 08:16
              i po co tu gadać o nim na tym forum???? o jest nikim tak jak większość tu
              piszących i głoszących jego część i chwałę, a do dona, gdyby poprzedni ustrój
              dawał pełną michę każdemu to by nikt mordy nie otwierał, teraz niby wszystko
              masz, także masz niby wolność słowa ale tak naprawdę to masz gówno (no może nie
              ty, bo pewnie wylorzystałeś chwilę, pokombinowałeś (w domyśle okradłeś Polskę)
              i jesteś gość, a co powiesz tym setkom, milionom ludzi którym niejaki wałęsa
              obiecywał góry złota??? co im powiesz? nażrą się wolnością i tzw. demokracją?
              wszyscy którzy piszą laurki na część tego elektryka są po prostu poj... albo
              żyją w innej bajce.
              spójrzcie może przed siebie a nie ciągle za siebie...
              • Gość: Maria Ruszcie głową IP: *.uwoj.wroc.pl 13.02.02, 08:44

> i po co tu gadać o nim na tym forum???? o jest nikim tak jak większość tu
                > piszących i głoszących jego część i chwałę, a do dona, gdyby poprzedni ustrój
                > dawał pełną michę każdemu to by nikt mordy nie otwierał, teraz niby wszystko
                > masz, także masz niby wolność słowa ale tak naprawdę to masz gówno (no może nie
                >
                > ty, bo pewnie wylorzystałeś chwilę, pokombinowałeś (w domyśle okradłeś Polskę)
                > i jesteś gość, a co powiesz tym setkom, milionom ludzi którym niejaki wałęsa
                > obiecywał góry złota??? co im powiesz? nażrą się wolnością i tzw. demokracją?
                > wszyscy którzy piszą laurki na część tego elektryka są po prostu poj... albo
                > żyją w innej bajce.
                > spójrzcie może przed siebie a nie ciągle za siebie...

Ja im powiem:
                Mogli iść do urn i głosować na ludzi prawych i uczciwych a nie oszustów kłamców i
                pijaków.
                Mogli nie dać zwodzić trikom socjotechnicznym tylko dociekać prawdy własnym
                (nawet niewielkim) rozumem. To nie jest trudne, wymaga jednak odrobiny
                zaangażowania a nie tylko wyciągania ręki - daj, daj.....
                Ci co obiecali dawać znów są u władzy.
                Tylko jak zwykle dają sobie.
                A nam zabrali(zmnijszyli):
                -ulgi dla studentów
                -zasiłki przedemerytalne
                -urlopy macierzyńskie
                -itd..
                To tylko w ciągu pierwszych stu dni.
                "Normalność" wraca szybkimi krokami.
                • Gość: Gucwa Re: Ruszcie głową IP: *.166.195.213.2127.waw-mec.leased-e.ids.pl 13.02.02, 08:49
                  a kto zostawił taki syf???? że nie ma na nic kasy... kto przez 4 lata sprzedał
                  wszystko co było do sprzedania???? pytam się kto??? odpowiesz mi?
                  ja ci odpowiem, to zrobili panowie ze styropianu, z buzkiem złodziejem na
                  czele, dlaczego nie sądzi go trybunał konstytucyjny???
                  • Gość: Maria Re: Ruszcie głową IP: *.uwoj.wroc.pl 13.02.02, 10:11

> a kto zostawił taki syf???? że nie ma na nic kasy... kto przez 4 lata sprzedał
                    > wszystko co było do sprzedania???? pytam się kto??? odpowiesz mi?
                    > ja ci odpowiem, to zrobili panowie ze styropianu, z buzkiem złodziejem na
                    > czele, dlaczego nie sądzi go trybunał konstytucyjny???

Przeczytaj uważnie informację umieszczoną pod adresem
                    wyborcza.gazeta.pl/info/artykul.jsp?dzial=010301&xx=695165
                    odpowiesz sobie na wiele pytań.
                    Oczywiście o ile umiesz czytać ze zrozumieniem, co w naszym społeczeństwie jest
                    niestety niezbyt częste.
                    A nowa Pani Minister wycofuje się z reformy szkolnictwa...
                    • Gość: Gucwa Re: Ruszcie głową IP: *.166.195.213.2127.waw-mec.leased-e.ids.pl 13.02.02, 11:53
                      pytałem się ciebie.... no ale jak to przystało na zajadłą antykomunistkę i
                      prawicową kobitkę, podajesz mi artykuł koszernej, której nie kupuję i nie
                      czytuję bo nie ma po co (wolę rzepę)...
                      i taka do dyskusja, a reforma szkolnictwa, oj tak przydałaby się niektórym
                      • Gość: Maria Re: Ruszcie głową IP: *.uwoj.wroc.pl 13.02.02, 13:12
                        Przeczytałam.
                        Ten poziom mi nie odpowiada.
                      • Gość: AN Re: Ruszcie głową IP: *.dtvk.tpnet.pl 15.02.02, 19:20

> pytałem się ciebie.... no ale jak to przystało na zajadłą antykomunistkę i
                        > prawicową kobitkę, podajesz mi artykuł koszernej, której nie kupuję i nie
                        > czytuję bo nie ma po co (wolę rzepę)...
                        > i taka do dyskusja, a reforma szkolnictwa, oj tak przydałaby się niektórym

Nie kupujesz koszernej bo ci żal wydać 2 zł. Natomiast za darmo wchodzisz
                        codziennie do portalu gazeta.pl tak jak dzisiaj i czytujesz ciekawsze wiadomości
                        np.o tym co Paszczyk powiedział o Wałęsie.
                      • Gość: An-ni Re: Ruszcie głową IP: *.dtvk.tpnet.pl 20.02.02, 22:18

> pytałem się ciebie.... no ale jak to przystało na zajadłą antykomunistkę i
                        > prawicową kobitkę, podajesz mi artykuł koszernej, której nie kupuję i nie
                        > czytuję bo nie ma po co (wolę rzepę)...
                        > i taka do dyskusja, a reforma szkolnictwa, oj tak przydałaby się niektórym

Rzepę kupujesz do podtarcia pupy bo tańsza od papieru toaletowgo i strony ma
                        kolorowe.
                  • Gość: easy79 Re: Ruszcie głową IP: *.i.tania.siec.osiedlowa.z.firmy.provider.pl 13.02.02, 12:14

> a kto zostawił taki syf???? że nie ma na nic kasy... kto przez 4 lata sprzedał
                    > wszystko co było do sprzedania???? pytam się kto??? odpowiesz mi?
                    > ja ci odpowiem, to zrobili panowie ze styropianu, z buzkiem złodziejem na
                    > czele, dlaczego nie sądzi go trybunał konstytucyjny???

Takich niereformowalnych palantów ja ty to powinni zesłać w 89 na Kubę albo teraz
                    na Białoruś. Tam pewnie byś się świetnie bawił i niczego by ci komuchu nie
                    brakowało. Zastanów sie idioto kto przez 40 ponad lat okradał ten Kraj, kto go
                    doprowadzał do ruiny, kto go zadłużał, kto doprowadził społeczeństwo do
                    analfabetyzmu umysłowego, kto gospodarkę na dno sprowadził, a jeszcze przy
                    okazjisprawił że nikt w tym kraju nikomu nie ufa a ludzie patrza na siebie jak na
                    wrogów???? Ano te same palanty co teraz znowu sie za nas biorą. A ja się
                    zastanawiam czy ty się czasem Miller nie nazywasz.

• Gość: Gucwa Re: Ruszcie głową easy IP: *.166.195.213.2127.waw-mec.leased-e.ids.pl 13.02.02, 12:20
                      79 to twój pewnie rok urodzenia, a więc szczeniak jesteś i co się wypowiadasz
                      frajerze??? srałeś w gacie jak w polsce była ta wasza "komuna", ojciec ci
                      naopowiadał tych bredni czy oczytałeś się koszernej.
                      pewnie jesteś studencikiem co ma wszystkiego w bród....zajmij się robotą
                      palancie
                      • Gość: 123 Re: Ruszcie głową easy IP: *.*.*.* 13.02.02, 15:57
                        Gucwa, jestes debilem i mam nadzieje ze wpadniesz pod pociag lub tramwaj. Pisze
                        to z zimna krwia po przeanalizowaniu twoich tekstow. Nie sil sie z odpowiedzia
                        bo zagladnalem tu przez przypadek i nie sprawdze czy tWOJE 10 neuronow bylo w
                        stanie wyprodukowac jakis kolejny megakretynski tekst. I na koniec staropolskie:
                        SPIERDALAJ!!!!!
                        PS. Ile tWOJA mamusia bierze za godzine? A za hiszpana?
                    • Gość: peter Re: Ruszcie głową IP: *.unknown.uunet.be 14.02.02, 13:16
                      tak jakby ten kraj przed 1945 lub 1939 byl mlekiem i miodem plynacym. W 1938
                      Polska nie osiagnela jeszcze produkcji przemyslowej z roku 1913 a jej 70% nie
                      zdradzala zadnych roznic pod wzgledem rozwoju w stosunku do najbiedniejszych
                      regionow Afriki.
              • Gość: Pamiętam Re: Do wszystkich! IP: 217.153.88.* 13.02.02, 12:53
                Ludzie, nie dyskutujcie z Gucwą. To przecież TEN Gucwa. Kto nie pamięta lub
                jest za młody niech zapyta rodziców!
                • janusz1941 Re: Do wszystkich! 13.02.02, 13:31
                  Czytajac te posty widze, ze czesc to poprostu zwykli debile. Osobiscie nie
                  jestem zwolennikiem obecnego ani starego prezydenta. Jestem natomiast
                  zwolennikiem kultury myslenia. Debile cieszcie sie, ze wogole ktos chcial
                  zaprosic waszego rodaka i pokazac go miljardom telewidzow.
                  Szczescie, ze jest elektrykiem a nie wyksztalconym debilem, ktorych taaaak
                  wielu w Polsce.
                  • Gość: ja Re: Do wszystkich! IP: *.MAN.atcom.net.pl 13.02.02, 16:27
                    To nie tak. Szacunek przecież jest, ale jeśli ktoś maszeruje w rytmie lewa
                    ręka, lewa noga...
                    • Gość: u-t-b. Re: Do wszystkich! IP: 192.168.1.* 14.02.02, 10:30
                      A może byśmy tak zroili 'tzw' misia lub spróbowali wejść do samochodu przez
                      bagażnik a KATYŃ TO JUŻ SZCZYT.....
            • Gość: KOYOT Re: Lech Wałęsa TO WIELKI CZLOWIEK IP: *.pl 14.02.02, 22:46
              Gość portalu: DON napisał(a):

> ludzie gdyby nie walesa to mielibyscie do tej pory gowno, to wielki
              > czlowiek ,a,ze nie skonczyl szkol to nic nie znaczy trzeba w zyciu miec glowe
              > na karku i wiedziec czego sie chce. gdyba nie walesa nie byl bym tu gdzie
              > jestem , nie mialbym tego co mam i nie zrobilbym tego dla polski co juz
              > zrobilem.
              > pozdrawiam

Tiaaaaa - a teraz mamy Wielkie Gówno - a niedługo bedzie Jeszcze Większe Gówno.

A niby to Gdzie Teraz Jesteś - dlaczego dzięki Lechowi?

To, że udało Ci się być może zarobić trochę grosza (mnie zresztą też) to już
              Elektryk ma być Wielki???? - kup sobie obrazek i pomódl się do niego.
              >
              > DON

• Gość: Kot Re: Lech Wałęsa IP: *.pl 14.02.02, 22:19
        A czy byłeś kolego, swiadkiem owego narażania życia swego i rodziny dla Kraju
        przez Wielkiego Elektryka, może i narażał alem niewierny Tomasz jest i jak nie
        widziałem to nie wierzę.
        Chyba zbyt łatwo ulegasz medialnym wpływom - co w telewizji i w kościele
        powiedzą dal ciebie święte jest HA HA.
        Sorry, ale ani w zachowaniu ani w działaniu Wielkiego Elektryka krzty
        poświęcenia nie widzę, chyba jedynie poświęcenie dla siebie i dla swojej
        rodziny coby kabzę napchać. Niby to kto jest teraz wdzięczny Wielkiemu E. za
        jego dokonania - może ta rzesza tysięcy robotników i prostych niewykształconych
        ludzi, którzy ledwo teraz koniec z końcem wiążą???
        Czy może stado "świń" co dzięki Wielkiemu E. dorwało się do koryta???
        Raczej chyba ta druga grupa - sorry ale z Wielkiego E. taki symbol jak
        z "koziej dupy... itd".

PS.
        A tak a'propos to media znowu robią z ludzi idiotów i debili, trąbią wokół, że
        Lechu był jedynym przedstawicielem Europy, to w takim razie skąd pochodzą
        panowie Francuzi Killy i Custeaux - no chyba, że Francja leży w Afryce...

no comments
        • Gość: normals ...IĆ WAS IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 14.02.02, 23:01
          WIDZĘ TU PIĘKNE ZWARCIE PRZYDUPASÓW KOMUNY Z LIZACZAMI JAJEC "PRAWICY".
          JESTEŚCIE BIEDNI BO NIE ZAUWAŻACIE ŻE JEDYNE CO WAS DZIELI TO TO KOMU
          CIĄGNIECIE FUJARĘ. ZE SZCZEREGO SERCA -... W DUPĘ!
          • mary_rozowa Re: ...IĆ WAS 14.02.02, 23:15
            Kto to jest NORMALS? Malysz, Sven czy Simon- olimpiada, medale, wyzwania czy
            skoki tylko.

No nie- oddaje czapke z daszkiem, pogubilam sie, brak formy.
            Chyba zaczyna byc smiesznie, ale ide sobie juz. Dlugi dzisiaj dzien, smutny
            wyjatkowo, ale na koniec z rozesmiana buzia jak skowronek na wiosne.
            Dobranoc.
            • Gość: NORMALS Re: ...IĆ WAS IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 14.02.02, 23:18
              TO SPIERDALAJ MARY. MUSISZ SIĘ CHYBA PORATOWAĆ AMFĄ BO TAKI BEŁKOT MOŻNA MIEĆ
              TYLKO NA ZEJŚCIU.
              • mary_rozowa Re: ...IĆ WAS 14.02.02, 23:32
                Gość portalu: NORMALS napisał(a):

> TO SPIERDALAJ MARY. MUSISZ SIĘ CHYBA PORATOWAĆ AMFĄ BO TAKI BEŁKOT MOŻNA MIEĆ
                > TYLKO NA ZEJŚCIU.

Ladnie ujales Normals . Lubie taki jezyk zwlaszcza 14 lutego.Dobra amfa nie jest
                zla (nie wiem ale inni mowia, wiec wiedza): "Zazyj a zobaczysz ze swiat moze byc
                piekny. Kolorowy i pachnacy." Nigdy nie probowalam amfy i azastanawiam sie jak to
                jest tzn. czy jest odjazd. Podobno po herze jest. Wszystko przede mna. Jesli
                kiedys wezme LSD lub tp. na pewno pomysle o tobie.
                MR

• Gość: Gucwa Re: ...IĆ WAS IP: *.166.195.213.2127.waw-mec.leased-e.ids.pl 15.02.02, 08:55
                  co za wymiana zdań na koniec dnia!!!!! :)))))))))
                  • Gość: Andy Do Gucwy IP: *.pl 17.02.02, 17:55
                    I co ciebie tak pieni .Byl kiedys Gucwa - zwany "uchwytem do laski
                    marszalkowskiej".Ty z tych pochodzisz dupku???????Po tamtej "gucwie" historia
                    wode spuscila...Tiaaaaa...
      • Gość: A-i Re: Lech Wałęsa IP: *.dtvk.tpnet.pl 23.02.02, 19:43
        Gość portalu: Antoni napisał(a):

> Lech Wałęsa powinien być dla Polaków tym czym dla Amerykanów jest flaga i
        > konstytucja. Cały świat szanuje Wałęsę, tylko nasi pismacy i TVP szukają okazji
        >
        > żeby go ośmieszyć. Dla nas ten "prostak" narażał życie swoje i swojej rodziny.
        > Potem przejęli władzę "ludzie inteligentni" i teraz mamy w Polsce to co mamy.
        > Ale żyjemy w wolnej Polsce.

Część Polaków ma krótką pamięć. Zatęskniła za unirowką i dawni Towarzysze wrócili
        do władzy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka