Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

W gminie Osiek Kaczyński zdobył ponad 71 proc.

21.06.10, 18:05
    bronek nieudacznik wpadnie w rozpacz
    Obserwuj wątek
      • kadykianus Dla nich idolem jest Ziobro więc wszystko jasne 21.06.10, 18:25
        Osiek - taki symbol niemal tego wszystkiego, co w Polakach najgorsze. Ja juz wszystko rozumiem. Nie będę obrażał ludzi. Ale Ziobro -ich idol, to ma tylko ładnie gadane w Polsce. Jednak jak trzeba naprawdę coś pokazać w Europie, popracować, i gdzie nie ma już cyrku i kamer i popisywania to się okazuje, że Ziobro jest tak beznadziejny, że już nawet przestał do pracy przychodzić. Ale mieszkańcy Osieka o tym nie wiedzą, bo Bruksela jest daleko.
        • chelmiak Osiek symbolem Polski 21.06.10, 18:56
          Dzięki ludziom takim jak mieszkańcy Osiek, Polska przetrwała najazdy
          militarne i kulturowe. Brawo osiaki! Niech żyje tożsamość słowiańska!
          • kadykianus Re: Osiek symbolem Polski 21.06.10, 19:35
            Coś, co było zaletą w czasie najazdów jest wadą w czasach pokojowych.
            Obrona oznacza zastygniecie i siedzenie na okopanych pozycjach. Ale jeśli nikt
            cie nie atakuje a ty siedzisz w okopach to nie zauważasz, że świat gdzieś
            poszedł a ty zostałeś jako ten skansen.
            • chelmiak Re: Osiek symbolem Polski 21.06.10, 20:01
              Niech Japonia będzie ci przykładem, że rozwój gospodarczy jest
              możliwy bez utraty tożsamości. Przeciwko czemu głosowano w Osieku?
              Upadku i grabieży majątku narodowego, deindustralizacji, rosnącego
              zróżnicowania w zamożności, brak bezpieczeństwa przed napływem obcej
              kultury, wyludnieniu...
              • kadykianus Re: Osiek symbolem Polski 21.06.10, 23:44
                Ciekawi mnie jedno szczególnie. Co masz na myśli mówiąc o napływie obcej kultury
                i dlaczego obca kultura jest groźna?
                • chelmiak Strach przed obcą kulturą. 22.06.10, 00:15
                  Oto przykłady, które mnie przerażają: brodaci nawołujący o świcie z
                  minaretu, chińscy wędkarze na Bugu, bloki mieszkaniowe o jednolitej
                  karnacji odmniennej od białej... Zgodnie z wytycznymi unijnymi
                  wszystkie kultury będą sobie równe a my będziemy jedną wielką
                  rodziną. Mozart będzie równoważny kulturowo grze na grzebieniu
                  podczas gdy państwo będzie zapewniać równy podział dóbr wytworzonych
                  bo przecież nie można karać za kulturowe cechy wrodzone czy
                  predyspozycje.
                  • kadykianus Re: Strach przed obcą kulturą. 22.06.10, 11:12
                    OK. Ja też bym nie chciał minaretu pod oknem, ale z tych samych przyczyn, z jakich nie chciałbym kościoła albo synagogi - religie są głupie i głupie rzeczy z nich wynikają dla świata.

Z Murzynami tez mi się nie uśmiecha, ale mam na myśli - tak samo jak Ty chyba - czarną biedotę. Nie mam nic przeciwko mieć za sąsiada szacownego czarnego obywatela. Tak samo nie chciałbym mieć białej biedoty pod nosem. Nie ma tu zatem mowy o kulturze. Kultura czarnych jest bogata. Dla mnie taniec Masajów jest bardziej urzekający niż muzyka Mozarta.

Tak to widzę.
      • ukos Szkieletczyzna przed marszałkami zamyka okiennice 21.06.10, 18:49
        Tak potraktowano marszałka Piłsudskiego (takie było przywiązanie
        ciemnego ludu do ruskiego cara), a teraz Komorowskiego. Za to teraS
        witajOM prawdziwego (z Odessy) patriotEM Jarka.
      • mela_1 Homo sovieticus ala PiS 21.06.10, 18:55
        Najpierw czerwoni, teraz narodowosocjalistyczni. Chcą mieć pana,
        który im powie jak myśleć, jak żyć, jak nie pracować tylko doić
        innych. Lenie patentowane z zerową aktywnością.
        Czerwonobrunatne świętokrzyskie ma najmniej organizacji
        pozarządowych. Bo i po co? Wódz da! A jak nie da, to tak ładnie
        obieca. Województwo leni i nierobów z peronu we Włoszczowej.
      • wiwi2662 Wstyd!! W gminie Osiek Kaczyński zdobył ponad 71% 21.06.10, 18:59
        Ciemnogród,zacofanie,brak wyobraźni.Jak można pozwolić i głosować by krajem
        rządziła stara Panna mocno wątpliwej konduity.Ale cóż poradzić
        skoro biedna ciemnota idzie pod dyktando Ojca dyrektora.
        • srul Re: Wstyd!! W gminie Osiek Kaczyński zdobył ponad 21.06.10, 19:35
          wiwi2662 napisała:

> Ciemnogród,zacofanie,brak wyobraźni.Jak można pozwolić i głosować by krajem
          > rządziła stara Panna mocno wątpliwej konduity.Ale cóż poradzić
          > skoro biedna ciemnota idzie pod dyktando Ojca dyrektora.

A poza tym zrytualizowanym do bólu bełkotem o charakterze mantry masz coś do
          pwiedzenia?
          • wiwi2662 Re: Wstyd!! W gminie Osiek Kaczyński zdobył ponad 21.06.10, 21:41
            Poczekam do 4 lipca a wtedy otworzy wreszcie się śmietnik historii i dokona się
            utylizacja Twojej ukochanej IV R.P.
      • ossi-pol W gminie Osiek? 21.06.10, 19:10
        Taki blamaż! Zmieniam nick!
      • snellville W gminie Osiek Kaczyński zdobył ponad 71 proc. 21.06.10, 19:40
        Caly dzien dreczy mnie mysl.
        Teraz dopiero wiem jak bardzo zacofanym jestesmy narodem.
        30lat niedlugo stuknie mego pobytu na obczyznie i mialem cicha nadzieje ze
        pozbylismy sie chamstwa i ciemnoty.
        Jeszcze potrzebne nastepne pokolenie zmarnowc zeby sie tego pozbyc?
        Martwi mnie mysl ze chyba juz tak nam pisane zeby w tyle za innymi i
        ciemniakiem umrzec.
      • antropoid W gminie Osiek Kaczyński zdobył ponad 71 proc. 21.06.10, 20:13
        Ciemnota wychowana pod butem i nie potrafiąca żyć inaczej.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka