Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Anwil-Idea 20.02. godz.19.00

20.02.02, 15:59
    Jutro mecz - przedsmak finałów. Anwil na dzień dzisiejszy ma więcej atutów i
    pewno wygra (własna sala z kibicami, M. Zieliński kontuzjowany. A.Kul w
    składzie, dołek Śląska), coć może być różnie wszakże na takie mecze drużyny
    mobilizują się dodatkowo. Ciekawe tylko czy nowi strannieri Śląska zmobilizują
    się wystarczająco na ten prestiżowy mecz.

Jeśli ktoś ma ochotę na opinie to proszę bardzo, tylko rzetelne bez żadnych
    CPWCS czy A. Mistrzem.

Maal kibic Anwilu.
    Obserwuj wątek
      • Gość: Morphie Re: Anwil-Idea 20.02. godz.19.00 IP: *.i.tania.siec.osiedlowa.z.firmy.provider.pl 20.02.02, 18:01
        Trudno sie zgodzic, ze Anwil ma wiecej atutow. Jakie to atuty??? Bilans 13-7
        przy 16-4 Idei?? Przed sezonem duzo wiecej spodziewalem sie po Anwilu, myslalem
        ze z Kulem pozamiataja w lidze, w ktorej oprocz Wloclawka bedzie rzadzic tylko
        Idea z Fetisovem i Einikisem... no ale jak to sie zmienia w trakcie sezonu..
        Urlep powinien ich odpowiednio zmobilizowac, pozatym z obecnego skladu Slaska
        mecze przeciwko Anwilowi pamietaja Zielinski, Tomczyk, Adamek... Wiekiera z
        telewizji tez wie o co chodzi ;)

Dlugo bylem pod wrazeniem Noodgarda - faceta o ktorym w ogole nie slyszalem
        zanim sie pojawil w PLK. Rzuca za 3 az milo. Heheh, tylko ze Milosierdov robi
        to nie gorzej [jesli nie lepiej] - no szczerze nie spodziewalem sie tak dobrego
        transferu w srodku sezonu.
        To pokazuje tez jak slaba jest PLK, Milosierdow - koles ktory grzal lawe w
        Skipperze Bolonia, rzuca u nas srednio cos kolo 20 pkt w ostatnich meczach.
        Idea wygrala z Unicaja w Maladze, wiec sadze ze zwyciestwo we Wloclawku jest
        bardzo prawdopodobne - Idea calkiem przyzwoicie gra na wyjazdach, o dziwo
        ostatnie mecze w PLK - z Pruszkowem w Orbicie i Polonia w Hali - przegrala
        bedac w roli gospodarza. No nic zobaczymy jutro o 20.
        Ktos wie czy to spotkanie bedzie mozna zobaczyc w tv?

Morphie - wroclawianin - kibic Slaska
        • Gość: Qba Re: Anwil-Idea 20.02. godz.19.00 IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 20.02.02, 21:10
          Morphie: Nie wiem dlaczego nie zgadzasz sie z twierdzeniem, że Anwil nie ma
          atutów? Nie biorąc pod uwagę powrotu Koula (pierwszy mecz od 3 miesięcy), to
          anwil obecnie ma przewage na każdej pozycji. Zgadzam się, że transfer
          Miłosirdowa to dobre posunięcie. Ale pamietaj o tym, że do Włocławka przyjechał
          anzulović, który od razu pokazał, że jest klasowym graczem. Poza tym inni
          gracze obwodowi stanowią poważne zagrozenie dla każdej drużyny. Santangelo
          potrafi zarówno znakomicie ustawić akcję, a gdy trzeba potrafi rzucić z każdej
          pozycji. Savanović też potrafi wszystko (patrz mecz z legią). O'Bannona nie da
          się porównać z wiekierą, a wright i tak jest od niego dużo, dużo słabszy.
          Jedyna szansa na przewage Śląska to center. Niestety dla wrocławian coraz
          lepiej gra Silobad i Henjak, natomiast Kożeniec jest słabiutki, a szybilski to
          cień gracza z przed kilku lat.
          Tak więc Anwil wygra z Ideą i nie zdziwiłbym się gdyby wynik nie oscylował koło
          remisu.
          • Gość: Morphie Re: Anwil-Idea 20.02. godz.19.00 IP: *.i.tania.siec.osiedlowa.z.firmy.provider.pl 20.02.02, 21:19
            Taaak, tak to wszystko prawda. Tylko dlaczego majac taki 'super sklad' maja
            poki co o 3 porazki wiecej niz grajaca przecietnie Idea, w ktorej byly 2 zmiany
            trenera + wymiana polowy zawodnikow w trakcie sezonu??
            Ktos zna wynik? Nawet w radiu nie moge wylapac transmisji :(
            • Gość: Morphie Re: Anwil-Idea 20.02. godz.19.00 IP: *.i.tania.siec.osiedlowa.z.firmy.provider.pl 20.02.02, 21:26
              'to
              anwil obecnie ma przewage na każdej pozycji'
              ????
              Tzn na ktorej oprocz centra?? [bo przyznaje ze Kul jest lepszy od Wrighta,
              ktory tak naprawde jest raczej graczem na pozycje nr 4 i powinien grac o boku
              jakiegos klasowego centra]. Michael Hawkins, Dainius Adomaitis, Dominik
              Tomczyk, Maciej Zielinski, Aleksander Milosierdow... takich graczy obwodowych
              nie ma nikt w Polsce! Jedyna slabosc Idei to w tej chwili pozycje 4-5, na 1-3
              nie ma w ogole co porownywac graczy Slaska do jakiegokolwiek innego polskiego
              klubu.
              Schetyna jakis czas temu przyznal ze po sezonie znow zloza propozycje
              Miglinieksowi... ehhh oby wrocil, brak mi go we Wroclawiu ;). McNaulla tez,
              Wojcika tez... ale najbardziej Raya. Ale nie ma co plakac nad rozlanym mlekiem,
              jak tylko bedziecie znali wynik to dajcie znac.
              • Gość: Qba Re: Anwil-Idea 20.02. godz.19.00 IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 20.02.02, 21:51
                Mecz jutro o 19:00 i prawdopodobnie będzie transmisja LIVE na TV regionalnej.

Morphie: Nie będę się z Toba kłócił kto jest lepszy, czy zawodnicy Idei czy
                Anwilu. Ja uważam, że lepszy jest O'Bannon i spółka a Ty myślisz odwrotnie.
                Każdy ma prawo do swoich przemyśleń, a kto jest lepszy i ma więcej szczęścia,
                okaże się "w praniu". Kto będzie mistrzem? Mam nadzieje że Anwil. Każdy kibic
                chce żeby jego drużyna wygrywała. Śląskowi nie znudziło się to ciągłe
                wygrywanie? Może czas na zmianę?

Co do zmian w klubach. Anwil też zmienił trenera i 2 zawodników. Poza tym od
                początku gra ułożona była na koula, który szybko złapał kontuzję, a na zmianę
                stylu gry (gdy brakuje głównego zawodnika) potrezeba czasu. myślę, że anwil
                pokaże klase w play-off'ach, a może wcześniej?
                No cóż - zobaczymy...

Pozdrawiam.
              • Gość: Qba Re: Anwil-Idea 20.02. godz.19.00 IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 20.02.02, 21:51
                Morphie:
                Nie będę się z Tobą kłócił kto jest lepszy na jakiej pozycji, bo ty wiesz swoje
                a ja jako kibic Anwilu uważam inaczej. To normalne, że każdy kibic woli swoich
                zawodników. Zobaczymy po meczu i po sezonie. Chciałem Ci jednak przypomnieć, że
                Anwil, tez zmienił trenera i 2 zawodników, a gra od początku sezonu układana
                była na Koula, którego poźniej zabrakło. Nie tak łatwo szybko zmienić styl gry
                gdy zabraknie najważniejszego zawodnika. Poczekamy, zobaczymy...

Co do meczu to jest jutro o 19:00 (chyba) i podobno planują transmisję LIVE na
                regionalnej.

Pozdrawiam.
                • Gość: Morphie Re: Anwil-Idea 20.02. godz.19.00 IP: *.i.tania.siec.osiedlowa.z.firmy.provider.pl 20.02.02, 22:18
                  Anwil zmienil trenera - Idea zmieniala go dwa razy... gra byla ustawiana na
                  Kula? W Idei byla ustawiana na Eikisa, Fetisova i Vinsona... to nie jest powod
                  do chwalenia sie, ale to niestety w Idei byly najwieksze roszady, w porownaniu
                  z tym sytuacja w Anwilu byla spokojna, a w Prokomie niebiansko spokojna ;)

O'Bannon jest graczem na pozycje nr 4, a o czym ja pisalem? O tym ze Slask
                  jest najlepszy na 1-3. Wiekiera przewyzsza O'Bannona tylko rzutami za trzy, nie
                  liczac tego Ed jest znacznie lepszy. Nom ale ja pisalem o obroncach a nie o
                  graczach podkoszowych.

Ja nie opieram swoich przekonan tylko na sympatii do klubu. Prawda jest taka,
                  ze Idea ma lepszy bilans od Anwilu, i to znacznie - bo ma o 3 zwyciestwa
                  wiecej, mimo ww. zmian w klubie. Pisales o dobrej postawie Henjaka. Facet byl
                  za slaby na Slask, Urlep powiedzial ze to absolutnie nie jest wzmocnienie pod
                  koszem. I tez nie widze zeby w Anwilu blyszczal [za to widze Noodgarda i
                  O'Bannona, o nich jakos najglosniej z graczy z Wloclawka]...

No nic cos tak podejrzewalem ze ten mecz jest jutro :) a ja jak glupi dzis
                  czekam i skacze po kanalach radiowych ;)
                  pzdr
        • maal Re: Anwil-Idea 21.02. godz.19.00, DO MORPHIE 21.02.02, 10:33
          Poczekaj aż zobaczysz jak za trzy rzyca Anzulowicz, jest naprawdę niezły. Mecz
          rzeczywiście będzie w tv3 Regionalna o 19.00.
          Jeśli chodzi o dalsze wypowiedzi w wątku, to Anwil ma przewagą na 4 i 5, na
          trójce Adomaitis kontra Prawica lub Nordgaard powiedzmy ze remis, 2 to
          Savanowic kontra Milosierdow i Pacesas tu rzeczywiście Śląsk ma przewage. No
          ale jedynka - zapomniałeś już o stratach Hawkinsa w ostatnich minutach przez
          które i w lidze i euro przegrywał Śląsk? no ale Hawkins ma klase, więc niech
          będzie remis. Więc z moich ocen wynika że 4-3 dla anwilu. Ale to tylko zabawa.
          Ważne by mecz był zacięty i ciekawy. Zapraszam jutro do refleksji.

Mecz rzeczywiście 21.02. Sorry za literówkę.
      • Gość: Qba Re: Anwil-Idea 20.02. godz.19.00 IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 20.02.02, 22:18
        Sorry za powtórkę ale miałem kłopoty z siecią.
        • Gość: Morphier Re: Anwil-Idea 20.02. godz.19.00 IP: *.i.tania.siec.osiedlowa.z.firmy.provider.pl 21.02.02, 14:42
      • dlugopis Re: Do Maala 21.02.02, 16:57
        Czesc
        Czy gdzies w sieci mozna zobaczyc nowa hale Anwilu.
        Jestem w Berlinie i nie mam mozliwosci ogladac dzis meczu i przy okazji hali.
        Na pewno dzis bedzie goraco bez wzgledu na wzmocnenia, oslabienia itp
        Pozdrowionka
        dlugopis kibic Slaska
        • reggie Anwil 21.02.02, 18:11
          To mój faworyt. Zamówiłem już pizzę i browary, siedzimy razem z kumplami i
          czekamy na transmisję!
          Go Anwil!!!!:-))
          Pzdr.
          • Gość: Morphie Re: Anwil IP: *.i.tania.siec.osiedlowa.z.firmy.provider.pl 21.02.02, 21:35
            I jak? Nie ogladalem transmiji, bylem na treningu, z tego co wiem to Idea
            przegrala ale prosilbym o jakies szczegoly, kto ile punktow itd.
            pzdr
            ps. gratulacje dla zwyciezcow
            • reggie Re: Anwil 21.02.02, 22:14
              Ja oglądałem, ale było dużo ludzi i nie za dobrze widziałem już;-)
              Zdaje się Hawkins z Idei koło 30stki, w tym 8 trójek zdaje się, z czego 4 w
              pierwszej kwarcie. Wright coś koło 20stu punktów, miał sporo zbiórek, nawet
              niezle radził sobie z O,Bannonem.
              Pozostali dno, chyba nikt tam( w Sląsku) nie przekroczył 10 punktów, widać było
              brak Zielińskiego i jakis taki chaosik troszkę mały.
              Anwil, tu już punktów w ogóle niet, ale cały zespół coś tam od siebie dodał,
              niezle, naprawdę Sasza Kul po powrocie, bardzo dobrze Nordgaard, sporo trójek.
              W ogóle obydwa kluby miały wiele celnych rzutów za trzy, dawno nie widziałem
              podobnego meczu w PLK.
              Ciekawie i na wysokim poziomie.
              Pzdr.
              • Gość: Morphie Re: Anwil IP: *.i.tania.siec.osiedlowa.z.firmy.provider.pl 21.02.02, 22:29
                Dzieki.. na jakims forum tez juz przeczytalem, ze Hawkins i Wright sami
                ciagneli gre w Slasku... eh to ja sie pytam co w takim razie robili
                Milosierdow, Tomczyk, Pacesas, Adomaitis?
                Zawiodlem sie no ale nic, poziom ligi sie wyrownal i juz nie ma tak ze Slask
                wygrywa wszystko co jest do wygrania [przypominam ze nie tak dawno Slask wygral
                jako pierwszy w historii WSZYSTKIE spotkania rundy zasadniczej PLK + przegral
                tylko 1 mecz w play offs]. Nom nic, mam nadzieje ze wroclawianie lepiej sie
                zgraja i ze Urlep w koncu to wszystko pouklada. Oby zdazyl cos poprawic na mecz
                z Prokomem bo Hawkins i Wright w Sopocie sami nie dadza rady.
                • reggie Re: Anwil 21.02.02, 23:13
                  Widzę Morphie, że popierasz Sląsk?
                  To masz ciężkie dni pewnie. Dawno chłopaki nie grali tak kiepsko. Ale... Może
                  do play offs się odbudują. Ja jednak obstawiam Anwil. Po raz pierwszy.
                  Pzdr.
                  • Gość: Morphie Re: Anwil IP: *.i.tania.siec.osiedlowa.z.firmy.provider.pl 22.02.02, 00:02
                    Popieram Slask, bo a) jestem z Wroclawia b) do Hali Ludowej mam 15 min
                    spacerkiem :) [mieszkam moze z 1500 metrow od Hali]...
                    No fakt cos slabo im idzie.. to przez te zmiany trenerow, polowy zawodnikow,
                    slowem brak stabilizacji.. Wczesniej byl trzon druzyny: Wojcik, Miglinieks,
                    McNaull, Zielinski.. i oni zostawali jako postacie pierwszoplanowe, reszta
                    graczy byla z roku na rok wymieniana na coraz lepszych. A teraz? Z tej 4 w Idei
                    zostal jeden Maciek Zielinski, a z graczy ktorzy moga miec sentyment do Slaska
                    sa jeszcze tylko Dominik Tomczyk i Dainius, ktory tez juz jakis czas tu gra.

Hawkins 35 pkt, 9 rzutow za trzy!!!! Niesamowite, strasznie zaluje ze tego nie
                    widzialem. Nie mam mu za zle tych strat z koncowek meczow Euroligowych..
                    praktycznie to on jest jedynym graczem na 1 we Wroc [bo Pacesas to raczej 2 a
                    Adamek to niestety nie ten poziom], i on gra po 35 min w meczu, ciezko od niego
                    wymagac zeby ciagle blyszczal... chcialbym zeby zostal we Wroc na nastepny
                    sezon.
                    Teraz pozostaje mi trzymac kciuki za zwyciestwo z Sopotem, ale z taka gra
                    bedzie o to bardzo ciezko [no chyba ze Hawkins dwadziescia razy rzuci za 3, to
                    moze wygraja].
                    pzdr
                    • reggie Re: Anwil 22.02.02, 02:06
                      Powody masz mocne faktycznie:-)
                      Ja mam 15 minut spacerkiem do Astorii, ale się do tego raczej nie przyznaję.
                      Kibicuję Anwilowi bo:
                      a) to najbliższa drużyna grająca przyzwoity basket w moim regionie, b) z
                      sentymentu dla starego Nobilesu c) także dla Igora Griszczuka, który zawsze
                      robił na mnie wielkie wrażenie.
                      Następny mecz Slask już powinien wygrać, ale nie postawiłbym wielkich pieniędzy
                      na kolejny tytuł. Ot, widać pęknięcia w tej doskonałej jak do tej pory maszynie.
                      W tej sytuacji... Cóż, to chyba Anwil zgarnie całą pulę.
                      Pzdr.
        • maal Re: Do Długopisa 22.02.02, 08:20
          Nową halę możesz zobaczyć na oficjalnej stronie Anwilu. Z każdego meczu dają
          tam zdjęcia i statystyki podaję Ci adres ;
          www.wtkanwil.com.pl/
          Pozdrawiam Maal

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka