sentar 11.04.04, 09:18 Czy to byl samoboj liberdy, czy gol reissa, na stronie groklinu pisza ze brame strzelil reiss, gazeta mowi o jego 2 bramkach, ale w relacji z meczu jest samoboj liberdy... jak to w koncu bylo????? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
miyagi01 Re: 3 bramka dla lecha.... 11.04.04, 13:27 To był ewidentny samobój liberdy. Co do tego nie ma wątpliwości. Odpowiedz Link Zgłoś
deluks Re: 3 bramka dla lecha.... 11.04.04, 14:48 Wg mnie bramka powinna zostac zaliczona Reissowi. Strzał był na bramkę.Gdyby nie interwencja Liberdy padłby i tak gol. To że Liberdy zawalił i piłka wpadła do siatki bezposrednio po jego interwencji jest niestotny. Jesli potraktujemy to jako samobój to nalezałoby zweryfikować wczesniejsze punktowanie podobnych sytuacji. Kazda interwencja polegajaca na tym że bramkarzowi nie uda się wybić piłki zmierzajacej do bramki na aut, a jedynie zmienic jej lot - i padnie gol - byłaby samobójem? Wg mnie gol samobójczy jest wtedy gdy "samobójca" zmienia lot piłki , która mija bramkę i kieruje ją do siatki. Wszelkie rykoszety, niefortunne interwencje bramkarzy strzałów w światło bramki powinny byc zaliczone piłkarzowi oddajacemu strzał.Jesli sobie przypominam podobna wykładnię przyjęła Redakcja w poprzednich edycjach Piłkarzyków. Pewnie jest to gdzieś na forum. Odpowiedz Link Zgłoś
sentar Re: 3 bramka dla lecha.... 11.04.04, 15:26 calkowicie sie z toba zgadzam delkus, teraz tylko redakcja musi sie wykazac.. Odpowiedz Link Zgłoś
m.a.v.e.r.i.c.k Re: 3 bramka dla lecha.... 11.04.04, 20:16 heh, a ja sie z Toba nie zgadzam. wedlug mnie (nie jestem na 100 % pewien, ale...) sytuacja byla taka, ze liberda uderzyl pilke reka i zmienil jej lot pilki (gol by nie padl), niestety nastepnie uderzyl ja nogami i wpadla do bramki. jezeli tak bylo, a mi sie wydaje ze jednak tak, to ewidentny samoboj (moze nie ewidentny, ale byl :-)). nawet jezeli nie dobil jej nogami, to i tak bardzo zmienil jej tor lotu. pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
remass1 Re: 3 bramka dla lecha.... 12.04.04, 09:12 Mnie się wydaje, że po kotłowaninie piłki między nogami i ciałem Liberdy piłka wychodziła w kierunku pola i wtedy nieskoordynowanym ruchem prawej ręki Liberda przesunął piłke poza linię bramkową Odpowiedz Link Zgłoś