Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

3 bramka dla lecha....

11.04.04, 09:18
    Czy to byl samoboj liberdy, czy gol reissa, na stronie groklinu pisza ze
    brame strzelil reiss, gazeta mowi o jego 2 bramkach, ale w relacji z meczu
    jest samoboj liberdy... jak to w koncu bylo?????
    Obserwuj wątek
      • miyagi01 Re: 3 bramka dla lecha.... 11.04.04, 13:27
        To był ewidentny samobój liberdy. Co do tego nie ma wątpliwości.
      • deluks Re: 3 bramka dla lecha.... 11.04.04, 14:48
        Wg mnie bramka powinna zostac zaliczona Reissowi. Strzał był na bramkę.Gdyby
        nie interwencja Liberdy padłby i tak gol. To że Liberdy zawalił i piłka wpadła
        do siatki bezposrednio po jego interwencji jest niestotny. Jesli potraktujemy
        to jako samobój to nalezałoby zweryfikować wczesniejsze punktowanie podobnych
        sytuacji. Kazda interwencja polegajaca na tym że bramkarzowi nie uda się wybić
        piłki zmierzajacej do bramki na aut, a jedynie zmienic jej lot - i padnie gol -
        byłaby samobójem? Wg mnie gol samobójczy jest wtedy gdy "samobójca" zmienia lot
        piłki , która mija bramkę i kieruje ją do siatki. Wszelkie rykoszety,
        niefortunne interwencje bramkarzy strzałów w światło bramki powinny byc
        zaliczone piłkarzowi oddajacemu strzał.Jesli sobie przypominam podobna
        wykładnię przyjęła Redakcja w poprzednich edycjach Piłkarzyków. Pewnie jest to
        gdzieś na forum.
        • sentar Re: 3 bramka dla lecha.... 11.04.04, 15:26
          calkowicie sie z toba zgadzam delkus, teraz tylko redakcja musi sie wykazac..
        • m.a.v.e.r.i.c.k Re: 3 bramka dla lecha.... 11.04.04, 20:16
          heh, a ja sie z Toba nie zgadzam. wedlug mnie (nie jestem na 100 % pewien,
          ale...) sytuacja byla taka, ze liberda uderzyl pilke reka i zmienil jej lot
          pilki (gol by nie padl), niestety nastepnie uderzyl ja nogami i wpadla do bramki.
          jezeli tak bylo, a mi sie wydaje ze jednak tak, to ewidentny samoboj (moze nie
          ewidentny, ale byl :-)). nawet jezeli nie dobil jej nogami, to i tak bardzo
          zmienil jej tor lotu.
          pozdro
          • remass1 Re: 3 bramka dla lecha.... 12.04.04, 09:12
            Mnie się wydaje, że po kotłowaninie piłki między nogami i ciałem Liberdy piłka
            wychodziła w kierunku pola i wtedy nieskoordynowanym ruchem prawej ręki Liberda
            przesunął piłke poza linię bramkową

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka