Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Darek! Darek! Darek!

13.04.04, 11:03
    "Fijałek" w biegu 13. miał groźny upadek. Na szczęście pierwsze diagnozy,
    mówiące o wstrząsie mózgu i złamaniach obojczyka i ręki, nie potwierdziły
    się. Darek jest tylko bardzo mocno poobijany. Już dzisiaj został nawet
    przewieziony do bydgoskiego szpitala im. dra Jurasza.

/www.btzpolonia.pl/

Zdrowie Darka to chyba najważniejszy dla kibica aspekt wczorajszego meczu, a
    nie paplanie bzdur i odwracanie się od drużyny. Całe szczęście, ze tak sie
    skończyło, bo na gorąco lekarz mówił, silnym wstrząśnięciu mózgu, uszkodzonej
    dłoni, i złamanym obojczyku.. Wracaj do zdrowia Darek - jesteśmy z Tobą!!

Zobaczymy teraz kto naprawdę przywiązany jest do Polonii, a nie medali,
    punktów, Gollobów. Do zobaczenia na ZKŻ'cie z prawdziwymi fanami czarnego
    sportu w Bydgoszczy.
    Obserwuj wątek
      • ivica Re: Darek! Darek! Darek! 13.04.04, 11:05
        DAREK TRZYMAJ SIE!!!!!!!!
        • Gość: peh Re: Darek! Darek! Darek! IP: *.tvgawex.pl 13.04.04, 16:43
          Darek, jesteśmy z Tobą! Potrafisz jeździć i mam nadzieje że jeszcze to pokażesz!
          • sdb Re: Darek! Darek! Darek! 13.04.04, 20:36
            pierdyknal naprawde makabrycznie- az sie wierzyc nie chce ze ten facet juz w
            niedziele bedzie siedzial na motocyklu
            • ivica Re: Darek! Darek! Darek! 13.04.04, 22:06

ha tos nie wiedzial iz u nas sami tacy twardziele ....:)))
            • Gość: Toma Toruń Re: Darek! Darek! Darek! IP: 158.75.216.* 14.04.04, 16:20
              Szanowni kibice Polonii Bydgoszcz. być może swoimi spostrzeżeniami naraże się
              Wam, ale jednak. Żal że taki zawodnik jak Darek Fijałkowski zrobił sobie
              krzywdę na torze. Jest to jednak wyłącznie jego wina, która wynika z przerostu
              ambicji nad umiejętnościami. Niestety popularnego u was Darka czasami ponosi.
              Rozumiem że lubicie go za ambicję i wolę walki, ale Fijałek no powiedzmy
              stwarza swoją jazdą niebiezpieczeństwo na torze. Możecie się z tym zgodzić lub
              nie. Im więcej zaliczy treningow na bydgoskim torze tym pewniej będzie jeździł.
              Na pewno przysporzy Wam wiele radości (jestem przekonany że w Bydzi poradziłby
              sobie Z bajerem).
              • ivica Re: Darek! Darek! Darek! 14.04.04, 20:25

Darek szybko sie uczy. Jak na zawodnika ktory jezdzil w II lidze to i tak radzi sobie fenomenalnie
          • Gość: Magda z Krakowa Re: Darek! Darek! Darek! IP: *.mpec.krakow.pl / 62.233.162.* 14.04.04, 07:36
            Darek jest tylko poobijany i ma wstrząs muzgu. Miło czytać te informacje, a
            jeszcze niedqawno nikt u was o Darku nie słyszał a teraz , lepiej późno niż
            wcale. Pozdrowienia z dalekiego Krakowa Magda
            • m0nk Re: Darek! Darek! Darek! 14.04.04, 20:12
              oczywiscie, ze brakuje mu umiejetnosci jazdy na obcych torach - skad mialby je
              posiadac.
              chlopak bardzo szybko sie uczy a w bydgoszczy jest lepszym technikiem niz
              polowa druzyny. ja w kazdym badz razie jestem z niego zadowolony. lepiej zrobic
              0 przez nadmiar ambicji niz przez jej brak.pozdr.
      • krotoss Re: Darek! Darek! Darek! 18.04.04, 23:07
        Szkoda, że Darek nie mógł przyłożyć kilku punktów do dzisiejszej wygranej z
        ZKŻ. Ale dla mnie swoją postawa na torach moralnie brał udział w tym
        zwycięstwie.

Czy był w ogole w parkingu? Bo nie widziałem w tym tłumie, ale w sumie niech
        sie kuruje spokojnie i we Wrocku objeżdza i nabiera doświadczenia. Hm czy nasz
        polski Anglik Smith, nie mógłby go trochę podszkolić z techniki jazdy na
        łukach? Lub Krzyżaniak lepiej, bo też ma niewybredną a jest mniej więcej
        postury Fijałka to będzie posiadał bardziej adekwatne wskazówki.

Ps. co do jego 'krytykantów' to i pewnie - macie racje, ma chłopak braki, czy
        jeździ niebezpiecznie to nie wiem, ale na pewno nie bardziej niż mistrz
        Pedałsen, który na torze jak i poza pokazał że jest niewart tego tytułu IMŚ.
      • krotoss LECZNICA 25.04.04, 23:28
        ale mamy sezon.. Jonsson w Anglii ale chyba najszybciej z tego wyjdzie, choć i
        strata najdotkliwsza. Darek, w przegrany meczu ambicja chyba nadtto i upadek.
        Robak w takim samym meczu pech, a może tor i również upadek :( Mam nadzieję, że
        na RKM sie wszyscy wykurują. Cała trójka chyba czasem za bardzo chce, warto
        nieraz odpuścić troszeczkę, by potem móc wygrać :)

Wracajcie do zdrowia chłopaki!

Ps.mile widziane aktualne infa na temat ich stanów jak ktoś ma :) Narazie wiem,
        ze Robak miał wstząśnięcie mózgu i poobijane żeba, ale nie wiadomo jak mocno. A
        Jonsson w piątek nie mógł wsiąśc na motocykl nawet - tak go boli.
        • krotoss Re: LECZNICA 26.04.04, 00:29
          przestrzeliłem z tym wstrząśnieniem, zasugerowałem sie innym info. Czyli
          narazie wiadomo tlyko, że Robak ma poobijane żebra i nic dalej nie wiadomo.
          • Gość: peh peh IP: *.tvgawex.pl 26.04.04, 23:02
            Robak miał peha, bo przyjechal do Wrocka na tor, gdzie mysli sie o utrzymaniu
            na motorze, on o tym zapomnial i...
            Andreas i Fiałek to po prostu ambicje i zbyt ryzykowne szarże, co jednak
            Jonssonowi niektórzy pisali przed sezonem...
            ale prawo działa: slabo na wyjezdzie, znakomicie u siebie (jak szkoda tej Unii
            T.!!!) ale mam caly czas nadzieje na zwyciestwa w Rybniku i na Jasnej
            tylko ze taka sama nadzieje mialem jak nasi jechali do Leszna...
            • krotoss Re: peh 27.04.04, 00:07
              wiesz zawsze może być tak u siebie wygrywamy, lejemy i tak wiadomo że ciężko to
              przyjeżdżają tak czy tak w najsilniejszym składzie. A wyjazdy dupczymy, ale
              myslę, ze do czasu bo nagle sie zepniemy na wazne meczy - Rybnik wiadomo, ale
              np. w takiej Częstochowie moga byc zaskoczeni, jak nagle zaczną nasi walczyć na
              maxa i moze sie uda jakies punkty urwać. Choć i tak myślę, że w tym sezonie
              zwyciętwa u siebie wystarczą do baraży, a do utrzymania może wystarczyć nawet
              tylko 6-8punktów.
        • krotoss Re: LECZNICA 27.04.04, 09:57
          Na oficjalnej BTŻu nic o tych zawodnikach nie ma.. wkurza mnie to! Wychwyciłem
          taką informacje o Robackim:

'We wczorajszym pojedynku Atlasu Wrocław z bydgoską Polonią doszło do upadku
          Michała Robackiego. Przy wyjściu z wirażu przez nikogo nie atakowany bydgoski
          zawodnik nie opanował motocykla i upadł na tor koziołkując potem jeszcze
          kilkanaście metrów. Nie wyglądało to groźnie, ale jak stwierdził lekarz zawodów
          po chwilowej utracie przytomności zadecydowano, aby szczegółowo zbadać żużlowca
          w szpitalu.

Jak się dzisiaj dowiedziałem Michał Robacki odczuwał silne bóle w klatce
          piersiowej. Podejrzewano złamanie żeber, ale po badaniach i stwierdzeniu
          wstrząsu mózgu Robacki opuścił szpital i udał się ze swoją ekipą w drogę
          powrotną do Bydgoszczy.'

Także wcale tak różowo nie jest :/ A nie wiadomo jak tam kurują sie Adrealina i
          Fijał.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka