Gość: raa IP: *.dynamic.chello.pl 21.09.11, 17:18 cheater Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: uuu Pistorius: przyzwyczaiłem się już do krytyki. 5... IP: *.adsl.inetia.pl 21.09.11, 17:25 Ja pewnie zaliczam się do tych 5%. Nie mam nic przeciwko temu aby Pistorius sobie biegał, ale startowanie w konfrontacji ze zdrowymi zawodnikami jest po prostu nieuczciwe z jego strony - sztuczne nogi się nie męczą, nie mają zakwasów i nie dostaną skurczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poter Pistorius: przyzwyczaiłem się już do krytyki. 5... IP: *.olsztyn.mm.pl 21.09.11, 17:39 Nikt nie zabrania mu biegać - ale te protezy dają mu większą szansę - której nie mają inni biegacze. Wystawianie go do biegów z innymi sportowcami bez takich protez jest nieuczciwe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x gość ma przewagę i dają go do normalnych IP: *.play-internet.pl 21.09.11, 17:45 równie dobrze mógłbym się z nim scigać na rowerze, ciekawe kto by wygrał na 100m. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jassie Jay Pistorius: przyzwyczaiłem się już do krytyki. 5... IP: *.cable.net-inotel.pl 21.09.11, 17:46 Wygląda jak kaczka na tych protezach haha!! Słyszałem ze ma grać w hokej w NHL Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: flow Re: Pistorius: przyzwyczaiłem się już do krytyki. IP: *.torservers.net 21.09.11, 17:54 Gość portalu: Jassie Jay napisał(a): > Wygląda jak kaczka na tych protezach haha!! Słyszałem ze ma grać w hokej w NHL Zaczekaj kilka lat to ci jakis aug z cybernetyczną protezą tak skopie dupe, ze sraczka wyleci ci penisem, a zwieracz zamieni się miejscami ze strunami głosowymi. Motłoch nigdy nie zrozumie. Ani piękna tej technologii, ani jej przełomowości, ani jej zagrożeń i wynikających z niej problemów moralnych poza debilnym małpim "hua hua zoba jak wyglonda hua hua". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: deusex You aug! IP: *.torservers.net 21.09.11, 17:48 Kampania reklamowa Deus Ex: Human Revolution trwa? ;-) A tak poważnie, piękne jest to, że za 15-20 lat ta technologia będzie tak rozwinięta, że ludzie po amputacjach kończyn nie będą kalekami do końca życia. To jest ten etap kiedy jedna strona zaczyna krzyczeć "you aug!", a druga "you purist!". Będzie mocniej. ;-) A w ogóle... Damn... youtu.be/TW78wbN-WuU ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uuu Re: You aug! IP: *.adsl.inetia.pl 21.09.11, 17:56 Gość portalu: deusex napisał(a): > A tak poważnie, piękne jest to, że za 15-20 lat ta technologia będzie tak rozwi > nięta, że ludzie po amputacjach kończyn nie będą kalekami do końca życia. Ale to nie znaczy, że mają oni startować w zawodach dla zdrowych ludzi. Takie sztuczne nogi dają ogromną przewagę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uy Re: You aug! IP: *.torservers.net 21.09.11, 18:03 > Ale to nie znaczy, że mają oni startować w zawodach dla zdrowych ludzi. Takie > sztuczne nogi dają ogromną przewagę. Przeciwnie. Właśnie powinien startować z pełnosprawnymi. Po pierwsze jako bardzo dobitny proof-of-concept technologii i zwrócenie uwagi w jakim kierunku sprawy zmierzają. Po drugie każdy inteligentny człowiek jest w stanie oglądać zawody sportowe i mieć własne opinie (np. patrząc z przymrużeniem oka na wyniki Pistoriusa). Smutne, że większość sprowadza tą wspaniałą technologię do "oszukiwania w sporcie"... To takie płytkie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uuu Re: You aug! IP: *.adsl.inetia.pl 21.09.11, 18:15 Tak? Powinien startować z pełnosprawnymi? Na razie można na jego wyniki patrzeć z przymrużeniem oka - bo nie wygrywa. Ale co będzie jak zacznie wygrywać, wykorzystując swoją przewagę? W końcu zawsze można zrobić jeszcze lepsze, jeszcze szybsze protezy. Czy wtedy zdrowi zawodnicy będą poddawać się amputacji kończyn aby móc konkurować z ludźmi ze sztucznymi kończynami? To jest chore! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uy Re: You aug! IP: *.uk2net.com 21.09.11, 18:38 > Czy wtedy zdrowi zawodnicy będą poddawać się amputacji kończyn > aby móc konkurować z ludźmi ze sztucznymi kończynami? To jest chore! Dokładnie o tym mowa. O moralnej stronie cybernetycznych protez i innej technologii zastępującej ciało człowieka oraz o granicach człowieczeństwa. Nie o durnych wynikach sportowych. Dla Ciebie teraz to jest chore. Tak jak dla innych lata temu chora była możliwość transplantacji serca od zmarłego dawcy do potrzebującego pacjenta. Masz prawo do takiego zdania. A poważna debata na temat ludzkich "usprawnień" dopiero nas czeka... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cyberpunk Re: You aug! IP: *.81.rev.vline.pl 21.09.11, 18:19 > Ale to nie znaczy, że mają oni startować w zawodach dla zdrowych ludzi. Takie > sztuczne nogi dają ogromną przewagę. gdyby dawały "ogromną przewagę" albo choćby "jakąkolwiek przewagę" to na wszystkich większych mistrzostwach wygrywaliby wyłącznie chińczycy po "przypadkowych" amputacjach. jakoś mało kto jest w stanie zaakceptować, że protezy Pistoriusa nie biegają same i nie poprawiają jego szybkości (są biernym elementem - co wykazały NAPRAWDĘ złożone badania wykonane po jego odwołaniach - ale cóż, niektórzy wiedzą lepiej...) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uuu Re: You aug! IP: *.adsl.inetia.pl 21.09.11, 18:31 Według najnowszych badań protezy dają Pistoriusowi 25-30% przewagę. Tyle ponoć energii mniej musi zużyć do przemieszenia się. Ocenia się, że jest to ok. 10 sekund przewagi nad zdrowymi zawodnikami. Jeżeli Pistoriusowi pozwolą startować ze zdrowymi zawodnikami, gdy zacznie wygrywać na swoich ulepszanych ciągle protezach, to i Chińczycy się pojawią. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cyberpunk Re: You aug! IP: *.81.rev.vline.pl 21.09.11, 19:54 > Według najnowszych badań protezy dają Pistoriusowi 25-30% przewagę. Tyle ponoć > energii mniej musi zużyć do przemieszenia się. Ocenia się, że jest to ok. 10 se > kund przewagi nad zdrowymi zawodnikami. Jeżeli Pistoriusowi pozwolą startować z > e zdrowymi zawodnikami, gdy zacznie wygrywać na swoich ulepszanych ciągle prote > zach, to i Chińczycy się pojawią. jakieś źródło? tych "najnowszych badań"? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sarif Re: You aug! IP: *.torservers.net 21.09.11, 19:01 już niedlugo tez bedziesz mogl taka przewage miec: youtu.be/jdERgfgB9Yc :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: You aug! IP: *.lsanca.fios.verizon.net 21.09.11, 17:57 mocny charakter,skad on jest, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bob 5% ? LOL dobre, dobre IP: 213.134.163.* 21.09.11, 18:26 Nie życzę chłopu źle, ale by już nie przesadzał. Niech się ściga z takimi samymi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: augumented Re: 5% ? LOL dobre, dobre IP: *.uvt.nl 21.09.11, 18:46 > Niech się ściga z takimi samym Niedługo będą też inni. A ich zawody lekkoatletyczne będą w równej mierze zawodami sprawności zawodnika jak i zdolności inżynierów projektujących protezę oraz programistów kodujących software sterujący tej protezy. Ludzie będą robili rzeczy o których nam się nie śni, a namiastka przyszłości nastała już dzisiaj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek Pistorius: przyzwyczaiłem się już do krytyki. 5... IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 21.09.11, 18:27 na pewno biegałby na swoich nogach gdyby je mial - wielki szacun za wytrwałość i samozaparcie.... wielki człowiek no i wielka technologia - brawoooo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jack Re: Pistorius: przyzwyczaiłem się już do krytyki. IP: *.adsl.inetia.pl 21.09.11, 18:36 Gdyby biegał na swoich nogach, to uwzględniając przewagę jaka dają mu te protezy, na 400 m biegałby w czasie ok. 57 sekund - wtedy pies z kulawą nogą by o nim nie wspominał. Odpowiedz Link Zgłoś
petitlamer A ten cytat to.. 21.09.11, 18:42 "Ja przeto biegnę nie jakby na oślep; walczę nie tak, jakbym zadawał ciosy w próżnię, lecz poskramiam moje ciało i biorę je w niewolę, abym innym głosząc naukę, sam przypadkiem nie został uznany za niezdatnego. " Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jenson Reklama protez przyszłości :) IP: *.uvt.nl 21.09.11, 18:53 Dokładnie tak będzie: youtu.be/gnEIEsF1cDM ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yacinthe Pistorius: przyzwyczaiłem się już do krytyki. 5... IP: *.195-178.cust.bluewin.ch 21.09.11, 20:57 Ja przeto biegnę nie jakby na oślep; walczę nie tak, jakbym zadawał ciosy w próżnię, 27 lecz poskramiam moje ciało i biorę je w niewolę, abym innym głosząc naukę, sam przypadkiem nie został uznany za niezdatnego. Poczytajcie - to zrozumiecie... moze? A jak nie - to sobie mozg przeszczepcie! Odpowiedz Link Zgłoś