Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

DO DZIENNIKARZY "GAZETY": POZNAJMY OPINIE SKOCZKÓW

IP: *.glinik.gorlice.pl 14.03.02, 10:55
    zbliża się koniec sezonu w skokach, na pewno będziecie robili jakiś materiał
    podsumowujący, a ja mam propozycję co do jego zawartości.
    otóż chyba najbardziej chciałbym tam zobaczyć obszerne (na ile się da) wywiady
    z prawdziwymi bohaterami sezonu: czily zawodnikami. sezon się kończy więc może
    znajdą czas na coś więcej niż tylko zdawkowe wypowiedzi.
    pytajcie przede wszystkim o zagadnienia sportowe, ocenę sezonu, ale nie
    pomijajcie tematów kontrowersyjnych, w tym sezonie dość licznych.
    co do osób do przepytania: na pewno dwaj główni bohaterowie, czyli małysz i
    hannawald.
    poza standardowymi pytaniami małysza możnaby zapytać np. jak ocenia swoich
    kolegów z drużyny, w kim widzi największą nadzieję na przyszłość. albo (choć to
    już bardziej pytanie do tajnera) jakie będzie w tym roku podejście do sezonu
    letniego. albo kogo z całej stawki skoczków uważa za najbardziej a kogo za
    najmniej sympatycznego.
    hannawalda - wiadomo, można zapytać o kwestię kibiców, w tym czy ma świadomość
    jakie komentarze wywołała w polsce wypowiedź o samogonie, a z drugiej strony,
    czy zdaje sobie sprawę, że ma w polsce nie tylko przeciwników ale i kibiców
    (podobno był jakiś list z przeprosinami) i co sądzi o przypadku martina
    schmitta, który w zeszłym sezonie był przez polaków wygwizdywany, a w tym
    dostaje owacje.
    i właśnie schmitt byłby następny do przepytania. w tym sezonie co prawda nie
    odegrał głównej roli, obudził się dopiero pod koniec - ale to jest właśnie
    ciekawe, jak, będąc typowany na jednego z bohaterów sezonu (słynny plakat - on
    i małysz ze skrzyżowanymi nartami) czuł się będąc w cieniu.
    o podobne sprawy można zapytać ahonena + jak wpłynęło na jego formę pojawienie
    się potomka (żeby miklas był zadowolony:-))))
    m. hautamaeki - co zrobi, żeby uniknąć losu jussilainena, który w zeszłym
    sezonie też był trzeci (nie wierzę żeby matti oddał to miejsce), a wtym spisuje
    się gorzej.
    oczywiście do przepytania są też nadzieje: ammann (nadzieja już po części
    spełniona), kranjec, koch, hocke (będzie coś jeszcze z niego? - w falun skakał
    dobrze)
    i przegrani, np. austriacy, szczególnie jestem ciekaw opinii "nosa" (hoelwartha)

poza tym można wszystkich zapytać o najtrudniejszy/najciekawszy konkurs/moment
    tego sezonu (czy coś w ten deseń)

to tylko kilka luźnych propozycji dotyczących spraw któych ja chciałbym się
    dowiedzieć, pozostałe pytania to już wasza robota.

a wszystkich forumowiczów, których też interesują opinie skoczków, proszę o
    poparcie i ewentualne inne propozycje tematów do wywiadów.
    Obserwuj wątek
      • japoneczka Re: DO DZIENNIKARZY 14.03.02, 10:57
        Ten tekst jest tak długi, że go nie czytałam.
        Generalnie się nie zgadzam z głównymi tezami.
        Odsyłam do dalszej nauki i studiowania dzieł Maxa Webera.
      • Gość: lalka Re: DO DZIENNIKARZY IP: *.dip.t-dialin.net 14.03.02, 11:01
        Ciekawe bylyby tez opinie zawodnikow "przegranych druzyn" - tzn. Austriakow i Japonczykow.
        Tylko bez pytan w rodzaju - "Co pan sadzi o formie Malysza".
        • japoneczka Re: DO DZIENNIKARZY 14.03.02, 11:02
          To by nie było ciekawe więc przestań się już produkować.
          • Gość: lalka Re: DO DZIENNIKARZY IP: *.dip.t-dialin.net 14.03.02, 11:04
            To mnie nie czytaj, Skarbie.
      • Gość: RR Re: DO DZIENNIKARZY IP: 213.76.175.* 14.03.02, 11:15
        Najciekawsze pytanie to by było do trenera niejakiego Tajnera, co sądzi o
        występach innych naszych orłów, niech się wypowie jak to ich wspaniale
        przygotował do sezonu.
      • Gość: Lipek Re: DO DZIENNIKARZY IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 14.03.02, 11:27
        Czy mógłbyś streścić w paru słowach swój post?
        Nie idzie czytać tego słowotoku.
        • Gość: lalka Re: DO DZIENNIKARZY IP: *.dip.t-dialin.net 14.03.02, 11:29
          Ludzie, czy Was powalilo????Nie jestescie w stanie przeczytac wypowiedzi dluzszej niz trzy zdania???????????????
        • Gość: radziwił Re: DO Lipka IP: *.glinik.gorlice.pl 14.03.02, 11:44
          Gość portalu: Lipek napisał(a):

> Czy mógłbyś streścić w paru słowach swój post?
          > Nie idzie czytać tego słowotoku.

ufffff... nie komentuję tylko grzecznie streszczam.

napisałem do dziennikarzy "gw", żeby w podsumowaniu sezonu dali OBSZERNE wywiady
          ze skoczkami i zapytali ich jak oceniają sezon + wyjaśnili konmtrowersyjne kwestie

jeśli popierasz ten pomysł to się podpisz

jeśli masz jakieś pytania do skoczków to je tu zamieść

OK?
      • Gość: Mon Re: DO DZIENNIKARZY IP: 217.153.10.* 14.03.02, 11:42
        Naprawde swietny pomysł....
        Moze wpłyneło by to troche na uspokojenie nastrojow.Wczoraj np wkurzył mnie
        komentator ktory miał nadzieje ze ''po Małyszu inni skocza gorzej po to by
        Małysz byl wyzej.''Oczywiscie nie pokazano rowniez dekoracji no bo po co... A
        pozniej sie dziwimy reakcjom polskich kibicow.
      • Gość: Wur Re: DO DZIENNIKARZY IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 14.03.02, 11:45
        Długo i nudnie.
        Nie dokończyłem tego tekstu.
        Generalnie wydaje mi się, że dziennikarze wiedzą co robią
        i podczas całego sezony można było przeczytać takie wywiady
        i opinie skoczków. Może nie wszystkich, ale zawsze...
        Ja bym np. Małyszowi już dał spokój bo wszyscy chyba
        odczuwają, że jest zmęczony sezonem.
        • Gość: monia Re: DO DZIENNIKARZY IP: 217.97.138.* 14.03.02, 11:52
          A ja bym się chętnie zapytała komentatorów sportowych, skąd im się wzięło pytanie, które z uporem zadawali
          Tajnerowi po sobotnich lotach w Harrachovie " Czy Adam zamierza jutro (tj. w niedzielę) skakać czy też
          zrezygnuje?" Skąd, do cholery, taki pomysł....
          • Gość: radziwił Re: DO DZIENNIKARZY IP: *.glinik.gorlice.pl 14.03.02, 11:58
            Gość portalu: monia napisał(a):

> A ja bym się chętnie zapytała komentatorów sportowych, skąd im się wzięło pyta
            > nie, które z uporem zadawali
            > Tajnerowi po sobotnich lotach w Harrachovie " Czy Adam zamierza jutro (tj. w ni
            > edzielę) skakać czy też
            > zrezygnuje?" Skąd, do cholery, taki pomysł....

to brzana (szpakowski) wymyślił, a on nawet na piłce nożnej, którą komentuje
            ponad 20 lat, się nie zna

ale chyba odchodzimy od tematu...
          • Gość: MON Re: MONIA IP: 217.153.10.* 15.03.02, 10:24
            Gość portalu: monia napisał(a):

> A ja bym się chętnie zapytała komentatorów sportowych, skąd im się wzięło pyta
            > nie, które z uporem zadawali
            > Tajnerowi po sobotnich lotach w Harrachovie " Czy Adam zamierza jutro (tj. w ni
            > edzielę) skakać czy też
            > zrezygnuje?" Skąd, do cholery, taki pomysł....

Ten pomysł swietnie ilustruje podejcie do skokow .Jak Adam wygrywa to jest to
            piekny sport ale jak jest na 18 miejscu to juz nie.Ja sie nawet zastanawiałam czy
            zaraz szpakowski nie powie "Prosze panstwa poniewaz Adanm Małysz jest na 18
            miejscu i nie ma szans na medal to nie bedziemy transmitowali konkursu
            niedzielnego"
            • Gość: monia Re: MONIA IP: 217.97.138.* 15.03.02, 10:47
              Są, po prostu tragiczni, i tyle...Czasem, w trakcie słuchania ich komentarzy do skoków mam wrażenie, że gadaj
              aby gadać, co im slina na język przyniesie.
              • Gość: Mon Re: MONIA IP: 217.153.10.* 15.03.02, 11:24
                Ostanio w Falun tez jakis dał popis wyrazajac nadzieje " ze skoczkowie po
                Małyszu skocza gorzej to wtedy on bedzie wyzej" I jego radosne komentarze
                typu " a wiec niemiecki skoczek gorzej gorzej w drugiej serii wiec Adam Małysz
                przesuwa sie o jedno miejce do gory"...Bez komentarza...
        • Gość: radziwił Re: DO DZIENNIKARZY IP: *.glinik.gorlice.pl 14.03.02, 11:55
          Gość portalu: Wur napisał(a):

> Długo i nudnie.
          > Nie dokończyłem tego tekstu.
          > Generalnie wydaje mi się, że dziennikarze wiedzą co robią
          > i podczas całego sezony można było przeczytać takie wywiady
          > i opinie skoczków. Może nie wszystkich, ale zawsze...
          > Ja bym np. Małyszowi już dał spokój bo wszyscy chyba
          > odczuwają, że jest zmęczony sezonem.

a mi się generalnie wydaje, że wywiadów dotychczas było za mało, były za krótkie
          (dla ciebie to pewnie zaleta), i za banalne. na pewno będzie coś takiego jak
          podsumowanie sezonu i wolałbym, żeby tam było więcej rozmów z zawodnikami a mniej
          dziennikarskich analiz
      • amelia25 Re: DO DZIENNIKARZY 14.03.02, 12:28
        Zgadzam się, ja rzucałam się pożądliwie na każdą wypowiedź osób związanych ze
        skokami (nie tylko w GW), od trenerów, poprzez serwismenów na głównych
        bohaterach czyli skoczkach kończąc. Fakt - wszystko dawkowano w oszczędnych
        porcjach ale to pewnie z braku czasu i mnogości wszelkich sportowych imprez.
        Dlatego teraz kiedy niedługo kończy się sezon jest (czy też będzie) okazja co
        by przydybać paru i dokładnie przepytać i niech się nie tłumaczą, że nie mają
        czasu :)))
        Mniej analiz i osobistych wyznań felietonistów(np kto żałuje że Adam nie ma
        złota...itd) a więcej tego co naprawdę interesujące. Marzy mi się taki dodatek
        Skarb kibica - czyli wszystko co chcielibyście wiedzieć o skokach (skoczkach) a
        o co wstydzicie się zapytać. Na serio - podsumowanie tego sezonu i takie różne
        ciekawostki. (ale nie zdjęcia kolejnych stadiów tego jak się Sven wywalił)
        Pzdr
        • Gość: radziwił Re: DO DZIENNIKARZY IP: *.glinik.gorlice.pl 14.03.02, 12:51
        • Gość: radziwił Re: DO DZIENNIKARZY IP: *.glinik.gorlice.pl 14.03.02, 12:54
          amelia25 napisał(a):

> Zgadzam się, ja rzucałam się pożądliwie na każdą wypowiedź osób związanych ze
          > skokami (nie tylko w GW), od trenerów, poprzez serwismenów na głównych
          > bohaterach czyli skoczkach kończąc. Fakt - wszystko dawkowano w oszczędnych
          > porcjach ale to pewnie z braku czasu i mnogości wszelkich sportowych imprez.
          > Dlatego teraz kiedy niedługo kończy się sezon jest (czy też będzie) okazja co
          > by przydybać paru i dokładnie przepytać i niech się nie tłumaczą, że nie mają
          > czasu :)))
          > Mniej analiz i osobistych wyznań felietonistów(np kto żałuje że Adam nie ma
          > złota...itd) a więcej tego co naprawdę interesujące. Marzy mi się taki dodatek
          > Skarb kibica - czyli wszystko co chcielibyście wiedzieć o skokach (skoczkach) a
          >
          > o co wstydzicie się zapytać. Na serio - podsumowanie tego sezonu i takie różne
          > ciekawostki. (ale nie zdjęcia kolejnych stadiów tego jak się Sven wywalił)
          > Pzdr

dzięki, siostra, za wsparcie
          dokładnie o to mi chodziło, ale u ciebie jak zwykle jest ładniej, mniej chropawo
          i mniej nudno :)))
          • amelia25 Re: DO DZIENNIKARZY 14.03.02, 13:02
            No, no - nie podpuszczaj mnie zbyt skromny bracie! :)
            Co do ewentualnych zdjęć wywalających się skoczków to już lepiej prześledzić
            fikołka Mattiego H., w drużynowym:)
            Pzdr
      • Gość: Kosa Re: DO DZIENNIKARZY IP: 2.3.STABLE* / 10.10.15.* 15.03.02, 14:25
        Brawo Radziwił, bardzo dobry post. Ciekawe pytania, powiedziałbym konspekt do
        analizy. Postawiłbym większy akcent na sprawy polskie(proporcjonalnie większy,
        nie w ogóle). Pytanie czy to zostanie zrobione. Moim zdaniem nie. Dziennikarze
        sportowi są niestety leniwi ,z wyjątkiem redakcji sportowej PR i Canal+(ale oni
        nie piszą).
        Pozdrawiam.
        PS.Jeśli nie pojawi się stosowny podsumowujący materiał, spróbujmy zrobić
        naszą analizę.
        • Gość: radziwił Re: DO DZIENNIKARZY IP: 62.233.163.* 15.03.02, 14:55
          Gość portalu: Kosa napisał(a):

> Brawo Radziwił, bardzo dobry post. Ciekawe pytania, powiedziałbym konspekt do
          > analizy. Postawiłbym większy akcent na sprawy polskie(proporcjonalnie większy,
          > nie w ogóle).

pewnie, że tak, żwłaszcza, że do przepytania pozostają też inni nasi skoczkowie,
          dla których ten sezon był jednym ze słabszych (mam na myśli "starą gwardię",
          przed młodziakami jeszcze wiele)

> Pytanie czy to zostanie zrobione. Moim zdaniem nie. Dziennikarze
          > sportowi są niestety leniwi ,z wyjątkiem redakcji sportowej PR i Canal+(ale oni
          > nie piszą).
          > Pozdrawiam.
          > PS.Jeśli nie pojawi się stosowny podsumowujący materiał, spróbujmy zrobić
          > naszą analizę.

naszą analizę sobie możemy zrobić, ale do skoczków nie dotrzemy. to już robota
          dla dziennikarzy (byle im się tylko chciało przestać się byczyć). dlatego proszę
          ludzi, żeby tu się dopisywali, i może to zostanie zauważone przez redakcję.
      • Gość: radziwił Re: DO DZIENNIKARZY IP: *.phils.uj.edu.pl 18.03.02, 16:28
        ponawiam, żeby się pismaki dobrze przygotowały
        do zakończenia sezonu tylko tydzień!
        • amelia25 Re: DO DZIENNIKARZY 18.03.02, 16:38
          Właśnie w tym samym celu weszłam na forum, żeby zobaczyć jak miewa się Twój
          wątek a tym samym nasze szanse poznania pikantnych szczegółów z życia bohaterów
          zimy :)
          Jeszcze tydzień...., chłopcy muszą być już bardzo zmęczeni....żeby tylko mieli
          siły coś nam opowiedzieć...:)
          Pzdr
          • Gość: radziwił Re: DO DZIENNIKARZY IP: 213.134.139.* 18.03.02, 18:43
            amelia25 napisał(a):

> Właśnie w tym samym celu weszłam na forum, żeby zobaczyć jak miewa się Twój
            > wątek a tym samym nasze szanse poznania pikantnych szczegółów z życia bohaterów
            >
            > zimy :)

równoważąc "miewanie się" tego wątku z "szansami poznania pikantnych szczegółów z
            życia bohaterów zimy", milcząco czynisz dwa założenia
            1. że ktoś w redakcji to przeczyta
            2. że będzie to impuls do wysiłku i przygotowania ciekawego, niebanalnego i
            wyczerpującego materiału na season's end

obydwa założenia są liche i naiwne:))) obym się mylił :))))

pozdr.
            • kubasa Zdecydowanie przeciw! 18.03.02, 22:11
              Żadnych wypowiedzi zawodników, trenerów, fachowców itp.! Oto lista tych którzy
              powinni się wypowiedzieć: Jolanta Kwaśniewska, Aleksander Kwaśniewski, Leszek
              Miller, Zbigniew Kuźmiuk, Adrianna Biedrzyńska, Michał Żebrowski, Paulina
              Holtz, Michał Wiśniewski, Nina Terentiew, Robert Kwiatkowski, Sławomir
              Zieliński, Robert Wichrowski, Anna Popek, Józef Głowa, Andrzej Sołtysik, Tomasz
              Stockinger, Mariusz Siudek, Agnieszka Kotulanka, Mariusz Max Kolonko, Jerzy
              Engel, Marek Siwiec, Marek Sawicki, Antoni Stryjewski, Donald Tusk, Iwona
              Schymalla, Michał Tober.
              • Gość: radziwił Re: Zdecydowanie przeciw! IP: 62.233.151.* 19.03.02, 13:29
                evander holyfield, mike tyson, michael moorer, tim witherspoon, ray mercer,
                żeljko mavrovic, adam walczak, anton josipowicz, david tua, francis bota,
                ryszard czarnecki, andrzej gołota!!!
                :)))))))))))
                ...i krzysztof miklas, na koniec

(a poważnie: jeśli dobrze zrozumiałem ironię, to chyba popierasz mój pomysł?...)
            • amelia25 Re: DO DZIENNIKARZY 20.03.02, 16:54
              Dopiero teraz widzę jakie to liche i naiwne - tzn. moje założenia...:)
              Pzdr.
              • Gość: radziwił do ameliitwentyfive IP: *.phils.uj.edu.pl 21.03.02, 11:44
                amelia25 napisał(a):

> Dopiero teraz widzę jakie to liche i naiwne - tzn. moje założenia...:)
                > Pzdr.

? a czemu? cos się stało?

• amelia25 do Radziwiła 21.03.02, 12:01
                  A tak a propos tego co napisałeś
                  "równoważąc "miewanie się" tego wątku z "szansami poznania pikantnych
                  szczegółów z
                  życia bohaterów zimy", milcząco czynisz dwa założenia
                  1. że ktoś w redakcji to przeczyta
                  2. że będzie to impuls do wysiłku i przygotowania ciekawego, niebanalnego i
                  wyczerpującego materiału na season's end

obydwa założenia są liche i naiwne:))) obym się mylił :))))" - Obyś...

Co się stało? No właśnie nic....Wątek gnił gdzieś pod koniec strony, zero
                  zapowiedzi w GW :)))
                  Chyba nici z rozkładówki ze Schmittem ;)))))
                  • Gość: radziwił amelio miła IP: *.phils.uj.edu.pl 21.03.02, 12:08
                    ...spokojnie

jeszcze się nawet sezon nie skończył (a konkurs w planicy zapowiada się
                    smacznie, oj smacznie), a ty już chcesz zapowiedzi?

ja wierzę w POLSKIE DZIENNIKARSTWO:) potrafił leniarski i s-ka wytropić małysza
                    w zapadłej dziurze w stanach - sprostają i temu zadaniu:)

jak mawia drugi pod względem popularności polak - "ducha nie gaście":)
                    • amelia25 acha.... 21.03.02, 12:39
                      Smaczna, smaczna Planica...(właśnie czytam że Kranjec skoczył 222,5 m) ale
                      jeszcze zostały całe trzy dni do końca sezonu, to chciałeś powiedzieć? A na
                      zapowiedzi to się chyba daje dużo wcześniej;)
                      Myślisz, że będzie na to czas i miejsce gdzieś pomiędzy polską ekstraklasą,
                      finałami LM, a MŚ?
                      Oby...
                      • Gość: radziwił Re: acha.... IP: *.phils.uj.edu.pl 21.03.02, 12:48
                        amelia25 napisał(a):

> Smaczna, smaczna Planica...(właśnie czytam że Kranjec skoczył 222,5 m) ale
                        > jeszcze zostały całe trzy dni do końca sezonu, to chciałeś powiedzieć?

ale zanim przydybią bohaterów... zanim wyduszą z nich wszystko... czekajmy
                        cierpliwie (ale bez przesady:) jakby coś, przejdziemy od próśb do gróźb

>A na
                        > zapowiedzi to się chyba daje dużo wcześniej;)

nie wiem, jestem kawalerem :)))

> Myślisz, że będzie na to czas i miejsce gdzieś pomiędzy polską ekstraklasą,
                        > finałami LM, a MŚ?
                        > Oby...

oby

• amelia25 oby.... 21.03.02, 12:58
                          ....oby mnie z roboty nie wywalili (odpukać!) za to ciągłe studiowanie
                          forum....:)
      • Gość: Gosia Re: Zdecydowanie POPIERAM IP: *.opole.uw.gov.pl 19.03.02, 13:08
        Mnie np. najbardziej w tym sezonie nurtowało pytanie: dlaczego podczas
        ostatniego Turnieju Czterech Skoczni nie przeprowadzono ani jednej kontroli
        antydopingowej (rok wcześniej podczas tego turnieju był ich aż nadmiar - patrz
        Adam Małysz). Może były jakieś tego przyczyny, o których nie wiem.
        • Gość: Kan Re: Zdecydowanie POPIERAM IP: 157.25.84.* 19.03.02, 13:12
          No nie zaczynaj znowu tego tematu bo Radziwił się wkurzy.
          Jego zdaniem, nic się nie stało.
          • Gość: radziwił to kan IP: 62.233.151.* 19.03.02, 13:39
            Gość portalu: Kan napisał(a):

> No nie zaczynaj znowu tego tematu bo Radziwił się wkurzy.
            > Jego zdaniem, nic się nie stało.

a ten znowu...
            kan, ze trzy razy ci odpowiadałem, że nie podobał mi się brak kontroli na t4s. a
            potem się dziwisz zarzutom, że niedokładnie czytasz posty innych. nie rozumiesz?-
            to czytaj 2,3,4,17 razy, aż do ciebie dojdzie. nie piszę tego, żeby ci dopiec,
            tylko żeby dało się z tobą gadać. a tak - znowu muszę udowadniać, że nie jestem
            wielbłądem.

po drugie: dobre pytanie!!! (to o brak kontroli antydopingowych). pisząc, żeby
            nie unikać kontrowersyjnych tematów, m.in. takie miałem na myśli. może nie jest
            to pytanie do zawodników, ale hofer mógłby coś-niecoś wyjaśnić

i po trzecie, ostatnie: zamiast wmawiać mi (i ludziom), że mam inne zdanie niż
            mam, może dałbyś tu coś na temat... co?...
            • Gość: Kan Do radziwił IP: 157.25.84.* 19.03.02, 14:16
              Z tym "to Kan" wyszedł tukan ale niech tam...

No nie wiem, ja nie szukam sensacji za wszelką cenę.
              Nie lubię czytać „pikantnych szczegółów z życia bohaterów
              zimy”. Od tego są brukowce i pisemka w stylu „ i wszystko i nic”
              a najwięcej ploteczek.
              Na różnych portalach sportowych można znaleźć wywiady ze
              skoczkami czy trenerami, wystarczy zadać sobie trud i poszukać.
              Nie szukam odpowiedzi na pytania typu : jaki jest najsympatyczniejszy
              skoczek, a który najmniej.
              Jeśli chodzi o Hannawalda, to już wiemy, że nastąpiła odwilż, wzajemne
              zrozumienie a wreszcie przeprosiny. W Planicy nasi kibice powinni też
              przeprosić, chociażby jakimiś fajnymi transparentami i będzie po kłopocie.

A jeśli chodzi o kontrolę antydopingową na TCS to kto ci teraz coś wyjaśni ?
              Trzeba było zadawać to pytanie po konkursie CS.
              Ja przynajmniej o tym pisałem a Ty przyznałeś racje dopiero po niezłej
              wymianie postów.
              Poza tym, zbrzydł mi już temat Hannawalda, kibiców, słabszej formy
              Małysza, śnieżek itp.
              Ja już czekam na Mundial.
              • Gość: radziwił tu kan again:) IP: 62.233.151.* 19.03.02, 14:43

eeee... trochę wykoślawiłeś to co tu pisze/jest napisane:)
                nie chodzi o jakieś ploteczki rodem z "gali", ale o wyczerpujące, rzetelne
                omówienie sezonu + parę zakulisowych szczegółów, o których kibic nie ma pojęcia
                (bo słucha po raz 328 o trzecim z braci hautamaekich) + poruszenie i wyjaśnienie
                (na ile się da) palących, kontrowersynych, trudnych kwestii (jak np. słabe
                starty "skupniów" czy choćby ta kontrola antydopingowa - zgadzam się, że powinno
                się o to pytać wcześniej, ale lepiej późno niż... właśnie o to mi szło, żeby
                dziennikarze nie unikali tego typu tematów. niech hofer wytłumaczy). taka jest
                idea główna, choć może nie wszystkie pytania, które tu przykładowo zamieściłem
                były wysokiego lotu;)
                nie masz ochoty o tym wszystkim się dowiedzieć - twoja rzecz. mam tylko nadzieję,
                że nie napisałeś tak tylko po to "żeby być przeciw"

i jeszcze coś. napisałeś (odnośnie kontroli na t4s)

> Ja przynajmniej o tym pisałem a Ty przyznałeś racje dopiero po niezłej
                > wymianie postów.

qrdwafuckingshit, nie ustąpisz. zgodziłem się z tobą po pierwszym poście(?!?!?),
                w którym była o tym mowa, tylko ty nie zauważyłeś, i musiałem to jeszcze kilka
                razy wyjaśniać. np. przed chwilą:P

• Gość: Kan Re: tu kan again:) IP: 157.25.84.* 20.03.02, 10:15
                  Hahahahaha...
                  Ja bym powiedział, wzorem A.Banderasa, fuckshitmotherfucker.
                  No już dobrze, nie będę spierał się o te pare postów.
              • amelia25 Do Kana 19.03.02, 15:02
                Nagłówek "do radziwił" ale skoro mnie cytujesz....

> No nie wiem, ja nie szukam sensacji za wszelką cenę.
                > Nie lubię czytać „pikantnych szczegółów z życia bohaterów
                > zimy”. Od tego są brukowce i pisemka w stylu „ i wszystko i nicR
                > 21;
                > a najwięcej ploteczek.
                Dzięki, stary, dzięki - już teraz wiem co mam czytać i gdzie pisać, bo chyba nie
                na super poważnym forum Gazety, gdzie do ironicznej wypowiedzi trzeba zamieszczać
                przypisy.

> Jeśli chodzi o Hannawalda, to już wiemy, że nastąpiła odwilż, wzajemne
                > zrozumienie a wreszcie przeprosiny. W Planicy nasi kibice powinni też
                > przeprosić, chociażby jakimiś fajnymi transparentami i będzie po kłopocie.

Skąd wiemy? Oprócz przepisów na pączki i wzmiankach o Pucharze Przyjaźni, nie
                zauważyłam, żeby media taką samą intensywnością, co polscy pseudokibice
                samogonem ;) upajały się przeprosinami Svena.

> A jeśli chodzi o kontrolę antydopingową na TCS to kto ci teraz coś wyjaśni ?
                > Trzeba było zadawać to pytanie po konkursie CS.

Ktoś, kto o tym zadecydował, miał chyba jakieś powody takiej decyzji i chyba je
                jeszcze pamięta.

> Ja już czekam na Mundial.

Ja też czekam na Mundial ale jeszcze trochę czasu zostało i do tego czasu trzeba
                się czymś zająć ;)
                Pzdr
                • pestroy Re: Do dziennikarzy 19.03.02, 21:15
                  Lepiej późno niż wcale - popieram pomysł zrobienia
                  rzetelnego materiału podsumowującego sezon skoków .
                  Ze swojej strony zadałbym pytanie trenerowi Tajnerowi
                  czy aby nie za rzadko nasi skoczkowie korzystają z
                  tunelów aerodynamicznych. Niemców podczas w nawet
                  krótkich przerw w zawodach PS pokazywano jak "latają "
                  w takich tunelach , podczas gdy nasi "trenują" na
                  ramionach trenera Fijasa albo wcale.Może dlatego dla
                  niemieckich skoczków im większa skocznia - im dłużej
                  trwa faza lotu - tym lepiej. Polacy mają niezłe
                  odbicie,natomiast lot nawet u Małysza pozostawia do
                  życzenia.Poza tym warto byłoby porównać sposoby
                  przygotowań poszczególnych ekip - przede wszystkim
                  Finów i Niemców . Jak Austriacy to robią,że ich
                  zawodnicy nawet po 30stce nadal są w czołówce .Poza tym
                  kwestia prędkości na progu itp itd .Nie wszystko
                  jeszcze zostało powiedziane.
                  • Gość: monia Re: DO DZIENNIKARZY IP: 217.97.138.* 20.03.02, 10:28
                    A mnie interesuje (ciekawosc czysto kobieca) czy Andreas Goldberger po tym sezonie zakończy karierę
                    skoczka..
      • Gość: Kan To Radziwił IP: 157.25.84.* 21.03.02, 11:50
        Gwoli ścisłości.

Czy pod tymi adresami występujesz Ty czy może to inne osoby ?

*.phils.uj.edu.pl

62.233.151.*

*.glinik.gorlice.pl

213.134.139.*
        • Gość: radziwił Re: To Radziwił IP: *.phils.uj.edu.pl 21.03.02, 12:02
          Gość portalu: Kan napisał(a):

> Gwoli ścisłości.
          >
          > Czy pod tymi adresami występujesz Ty czy może to inne osoby ?
          >
          > *.phils.uj.edu.pl

to uczelnia moja

>
          > *.glinik.gorlice.pl
          >

to miejsce zamieszkania

> 62.233.151.*
          >
          >
          > 213.134.139.*

to pewnie jakies kafejki,

nie wiem, czemu pytasz?

ale jak na razie nie zauważyłem, żeby ktoś się pode mnie podszywał

• Gość: radziwił JEST ANONS - "Rok Małysza" IP: 62.233.151.* 22.03.02, 19:18
        trzymam właśnie w dłoni papierową "gazetę sport", i co widzę? - jest anons o
        podsumowaniu sezonu (dałaś na zapowiedzi, siostrzyczko?:)))

ale rzecz wygląda dokładnie w ten sposób

"W PONIEDZIAŁEK

ROK MAŁYSZA
        - podsumowujemy najbardziej
        udany sezon w historii polskich skoków"

? nie jestem przekonany czy był to najbardziej udany sezon w historii polskich
        skoków. to raz.
        dwa. uważam, że małysz skakał w tym sezonie od "dobrze" do "świetnie"
        (częściej świetnie),ale... czy był to "rok małysza"? moim zdaniem ten sezon
        miał wielu bohaterów - i właśnie dlatego był tak ciekawy!!! małysz, hannawald,
        ammann - tych wymienił thoma jako bohaterów, ja się podpisuję, ale dodałbym
        jeszcze hautamaekiego (z sezonu na sezon coraz lepiej, moim zdaniem ta
        tendencja się utrzyma - o ile matti nie pójdzie w ślady risto - hcodzi mi o
        groxny upadek na początku sezonu), pojawiło się wielu młodych, ciekawych
        zawodników, którzy mają okazję zabłysnąć w przyszłości - jak hocke, koch,
        kranjec (+ cały zespół słoweński), rosjanie, alborn miał przebłyski (na
        treningach w planicy też szaleje)... poza tym pod koniec sezonu "podnieśli
        się" - skazywani już przez niektórych - schmitt i ahonen. tyle się działo!!!

a tu - "rok małysza"....

ale do rzeczy. rozumiem, że tytuł "sezon wielu bohaterów" jest mniej nęcący i
        marketingowo słabszy. mam jednak nadzieję, że w podsumowaniu - wy,
        dziennikarze - nie zapomnicie o tym co powyżej i uwzględnicie bogactwo tego
        sezonu, a także dorwiecie w planicy PRZYNAJMNIEJ pierwszą trójkę z pucharu
        świata + ammana (to ci najwięksi z największych) i zrobicie fajne, obszerne
        wywiady. oczywiście opinie innych byłyby ciekawe - zresztą o tym było już
        wcześniej)

na pewno NIE chciałbym, żeby wkładka wyglądała tak:
        - 2 strony analiz, oczywiście "małyszocentrycznych" (jak niestety wskazuje
        tytuł)
        - 1 strona introspekcji "gadzińskich":)
        - 1 strona na 2 potężne wykresy:)
        - wywiadziki z tajnerem i małyszem (oni akurat byli przepytywani najczęściej)

dobra, tyle ode mnie.
        mimo wszystko liczę na ciekawy materiał.
        jak się ktoś nie zgadza to proszę mnie skarcić.

• Gość: radzwił Re: JEST ANONS - IP: 62.233.151.* 22.03.02, 19:53
          jeszcze słówko do dziennikarzy (jeśli to czytają) - sprostowanie:
          cobym nie został źle zrozumiany. jak chcecie to sobie machnijcie jakieś teksty
          o waszych przeżyciach podczas oglądaniu skoków. jakieś wykresy i statystki też
          mogą być. ale wszystko na swoim miejscu. o proporcje idzie.

tyle, spadam na piwko (w końcu piątek! i wiosna!!!)
        • amelia25 Re: JEST ANONS - 23.03.02, 14:47
          Jestem naprawdę wzruszona i nie wiem co powiedzieć:))),

Gość portalu: radziwił napisał(a):

> trzymam właśnie w dłoni papierową "gazetę sport", i co widzę? - jest anons o
          > podsumowaniu sezonu (dałaś na zapowiedzi, siostrzyczko?:)))
          >
          jednak okazuje się że czas od zapowiedzi do wielkiego dnia moze być całkiem
          krótszy....nie wiedziałam, też nie mam doświadczenia w tym temacie....:))))
          >
          > "W PONIEDZIAŁEK
          >
          > ROK MAŁYSZA
          > - podsumowujemy najbardziej
          > udany sezon w historii polskich skoków"
          >
          > ? nie jestem przekonany czy był to najbardziej udany sezon w historii polskich
          > skoków. to raz.
          Zgadzam się, przynajmniej dla mnie bardziej niesamowity był zeszły sezon, ale to
          dlatego że dopiero zaczynaliśmy się przyzwyczajać do "hegemonii" Adama;
          zwycięstwa były tak błyskotliwe, a powtarzalność zwycięstw pozwoliła się
          rozsmakować i zaostrzyła tylko apetyt. Nie jestem w żadnym wypadku malkontentką i
          w tym roku też mi się podobało - w końcu tp sezon olimpijski a jeśli wziąć pod
          uwagę ile wcześniej mieliśmy medali to można się podpisać pod tym stwierdzeniem -
          ale to tylko akademickie dociekania i dygresja. Sam w sobie sezon był niesamowity.

> na pewno NIE chciałbym, żeby wkładka wyglądała tak:
          > - 2 strony analiz, oczywiście "małyszocentrycznych" (jak niestety wskazuje
          > tytuł)
          > - 1 strona introspekcji "gadzińskich":)
          > - 1 strona na 2 potężne wykresy:)
          > - wywiadziki z tajnerem i małyszem (oni akurat byli przepytywani najczęściej)
          >
          > dobra, tyle ode mnie.
          > mimo wszystko liczę na ciekawy materiał.
          > jak się ktoś nie zgadza to proszę mnie skarcić.
          >
          Fajnie -zobaczymy - ja jak już pisałam - pożądliwie rzucę się na każdą "piędź"
          papieru zadrukowaną artykułami o skokach....:))))
          Pzdr.
      • redakcja Odpowiedź redakcji: Będzie podsumowanie! 22.03.02, 20:49
        Drodzy forumowicze,
        Dziękujemy za wiele postow z ciekawymi pomysłami na podsumowanie sezonu w
        skokach narciarskich. Na pewno niektóre z nich wykorzystamy w najbliższych
        dniach.

Jeśli chodzi o postulat główny - wywiady ze skoczkami - to przypominamy, że w
        tym sezonie na stronach Gazety Wyborczej i portalu gazeta.pl zamieściliśmy
        chyba najwięcej w polskich mediach obszernych wywiadów z bohaterami tego
        sezonu - mogliście u nas przeczytać duże rozmowy nie tylko z Adamem Małyszem
        (wielokrotnie), ale także z Martinem Schmittem, Svenem Hannawaldem, Simonem
        Ammannem, Martinem Hoellwarthem, również z trenerami - Apoloniuszem Tajnerem,
        Reinhardem Hessem, Miką Kojonkoskim.

Jeśli chodzi o obszerne wywiady z polskimi skoczkami, to z przyjemnością byśmy
        publikowali ich znacznie więcej. Nawet najlepsze jednak pomysły na to, jakie
        zadać komuś pytanie, okazują się niewiele warte, gdy rozmówca nie ma nic, lub
        prawie nic, do powiedzenia. Stąd też tak często mogliście czytać u nas rozmowy
        z trenerem Tajnerem, gdyż on akurat prawie zawsze udziela odpowiedzi
        wyczerpujących i ciekawych. Choć oczywiście nie wszyscy muszą zgadzać się z
        jego poglądami i ocenami.

Jednak zgodnie z Waszymi życzeniami podsumujemy kończący się sezon.
        Już dziś proponujemy pierwsze takie podsumowanie w wykonaniu świetnego kiedyś
        skoczka, a dziś komentatora telewizyjnego skoków narciarskich Dietera Thomy.

W najbliższych dniach zamieścimy kolejne rozmowy, komentarze i wybór
        najciekawszych zdjęć z całego sezonu. Mamy nadzieję, że usatysfakcjonujemy
        wielu kibiców, choć zapewne nie wszystkich.

Pozdrawiamy i czekamy na Wasze dalsze uwagi,

Dział sportowy Gazety

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka