Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Do Redakcji/Moderatora-ceny zawodnikow

IP: *.range86-186.btcentralplus.com 27.03.13, 17:09
    Czy mozecie wyjasnic uczestnikom gry zasady wzrostu/spadku cen zawodnikow? Na dzien dzisiejszy ogolnie rzecz biorac panuje marazm w tej kwestii-ceny zdecydowanej wiekszosci zawodnikow nie zmieniaja sie lub jezeli juz, to mam wrazenie ze w spospob mocno przypadkowy-przyklad Garncarczyk z G.Zabrze ktorego cena spadla z wyjsciowych 1,2 mln do 800 tys. Skad tak drastyczny spadek? Nie punktuje on rewelacyjnie ale gra w 1 skladzie a zawodnikow punktujacych podobnie jest sporo-a ich ceny sie nie zmienily.
    Gram w Fantasy Premiership i tam ceny uwarunkowane sa popytem lub tez jego brakiem na poszczegolnych zawodnikow-im wiecej graczy kupuje danego zawodnika, tym bardziej jego cena rosnie.
    Odwrotnie jest gdy grascze pozbywaja sie danego zawodnika ze swoich skladow np z powodu kontuzji lub slabszej gry-wtedy jego cena maleje.
    Wszystko podparte jest czytelnymi statystykami pokazujacymi np ilu uczestnikow gry posiada danego zawodnika w swoim skladzie (w zakladce historia zawodnika)
    Szczerze mowiac troche mi brakuje plynnosci cen co uatrakcyjnilo by gre. Podam przyklad Quintany z Jagielonni-ma go w skladzie co drugi gracz a cena ani drgnie, caly czas 1,2mln.
    Sprobujcie to troche ogarnac, zwiekszy to na pewno atrakcyjnosc gry.
    Pozdrawiam,
    K.
    Obserwuj wątek
      • Gość: Rich Re: Do Redakcji/Moderatora-ceny zawodnikow IP: 217.8.163.* 27.03.13, 20:22
        Popieram powyższe uwagi. Jak najbardziej sensowne.
        • Gość: seba Re: Do Redakcji/Moderatora-ceny zawodnikow IP: 212.191.78.* 28.03.13, 09:45
          Też nie mogę zrozumieć na podstawie czego są ceny ustalane
          np. Tosik(Polonia) - w pierwszej kolejce cena skoczyła z 0,3 na 1,8
          Krakowiak (Widzew) - grał całe dwa mecze bez straconej bramki - cena 0,3 bez zmian
          Kaniecki (Lechia) - nie zagrał ani minuty - cena z 0,3 na 1,5
          natomiast Mila (Śląsk) gra słabo i cena z 3,4 na 2,6 spadła
          • Gość: m Re: Do Redakcji/Moderatora-ceny zawodnikow IP: *.elk.mm.pl 28.03.13, 09:53
            Wystarczy, że gracz zarobi punkty minusowe w kolejce to już jego cena leci w dół. Ale jak np. gra kilka meczów z rzędu na słabym poziomie - 1,2 pkt to jego cena się nie zmieni. Wg mnie inne kryteria powinny być dla piłkarzy droższych, a inne dla tańszych - jakaś średnia punktów na przykład. Nie wiem po co ustalane były niskie ceny po 0,3 mln niektórych zawodników, żeby w czasie 1 kolejki wzrosły kilkukrotnie.
            • Gość: MarkoniLDZ Re: Do Redakcji/Moderatora-ceny zawodnikow IP: *.105.135.147.tvsat364.lodz.pl 28.03.13, 16:43
              Najprostszym takim mechanizmem, byłby prosty przelicznik punktów na cenę:
              np. 1-3 punkty nic się nie zmienia, 4-5 - cena rośnie o np. 100 tys, 6-7pkt - rośnie o 200tys i tak dalej oczywiście i wartości punktowe i kwoty są przykładowe.
              Przynajmniej wszystko byłoby czytelne.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka