Dodaj do ulubionych

jak działa euler hermes

IP: *.bielskobiala.vectranet.pl 17.05.11, 17:17
jestem dłużnikiem, firma z którą współpracuję chce mnie oddać do hermesa, jeśli ktoś miał z nimi doczynienia proszę o informację; jak działają? jak ściągają długi??
Obserwuj wątek
    • Gość: fredii Re: jak działa euler hermes IP: *.dynamic.chello.pl 18.05.11, 10:43
      Pełen luz i profeska, żadnych chwytów poniżej pasa
    • Gość: Miętówka :) Re: jak działa euler hermes IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.11, 12:52
      Cześć. Mój mąż miał z nimi do czynienia. Jeżeli nie wykupią twojego długu to nic ci nie zrobią i możesz się dogadać z firmą z którą handlujesz a nie z nimi. Jeśli zaś wykupią, a ty nie wpłacisz im, to oddają sprawę do sądu i potem idzie to do komornika.
      • Gość: gosc Re: jak działa euler hermes IP: *.adsl.inetia.pl 18.05.11, 12:55
        czesć, co znaczy nie wykupią?? nas firma u której mamy dług twierdzi że jesli faktura się przeterminuje 90 dni idzie do hermesa i oni muszą o każdej takiej fakturze ich informować;
        • Gość: Poznań Re: jak działa euler hermes IP: *.internetia.net.pl 05.07.11, 21:17
          Moim zdaniem firma bardzo profesjonalna w swoich działaniach. Jeśli będziesz z nimi współpracować pomogą Ci wyjść z długów. Liczą się tylko twoje chęci. Wszystko zależy od Ciebie. Ja osobiście korzystam z ich windykacji i jestem zadowolony z obsługi mojego doradczy jak ich windykatorów
          • frediiii Re: jak działa euler hermes 05.04.12, 09:29
            Fajny post reklamowy ;)

Jeśli wierzyciel nie zgłosi długu który się przeterminował chyba o 60 dni ( może 90), to traci prawo do wypłaty ubezpieczenia. W umowach jest sporo "małych druczków"
            Nawet jak wypłacą ci odszkodowanie to nigdy na 100%, tylko na część np 50%. Te ubezpieczenie transakcji opłaca się najbardziej euler hermes.
            Co do windykacji, to klasyka, od odwiedzin windykatora terenowego ;) z komornikiem na końcu
            • smallcloud Re: jak działa euler hermes 05.04.12, 09:35
              > Nawet jak wypłacą ci odszkodowanie to nigdy na 100%, tylko na część np 50%. Te
              > ubezpieczenie transakcji opłaca się najbardziej euler hermes.

Reszte moze dochodzic sam wierzyciel na podobnej drodze - sad/komornik
              • Gość: Remas Nie 100% ? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 07.04.14, 15:33
                Dlaczego Hermes nie zabezpiecza 100% należności ale 50% ?
                Proszę o jakiś przykład, ponieważ będę chciał ich poprosić o "ochronę". Jeśli nie oni kogo polecasz?

• Gość: K Re: Nie 100% ? IP: *.dynamic.vectranet.pl 07.04.14, 18:37
                  Kwestia wypłaty odszkodowania w wysokości 50% należności wynika z wynegocjowanego przez Klienta udziału własnego. W odróżnieniu do AC w przypadku umów ubezpieczenia należności udziału własnego nie da się wykupić. Kolokwialnie rzecz ujmując ten udział własny jest po to, aby ubezpieczający dbał o swoje należności i brał czynny udział w ich ściąganiu od swoich odbiorców. Udział własny jest zazwyczaj w przedziale ok. 10-15%, a nie 50%.

Najważniejsza jest kwestia wypłacalności zakładu ubezpieczeń w przypadku szkody jak również wysokości przyznawanych limitów dla Pana odbiorcy. Sama pracuje w towarzystwie zajmującym się tego typu ubezpieczeniami, więc w przypadku pytań pozostaję do dyspozycji.

Pozdrawiam
                • Gość: Stolica Re: Nie 100% ? IP: *.play-internet.pl 16.04.14, 22:35
                  Witam,przeczytałem Pana wpis i dlatego postanowiłem wyjść naprzeciw.Jestem agentem Euler Hermes,(grupa Allianz)jeśli uzna Pan,że warto porozmawiać proszę o kontakt,wyjaśnię wszelkie wątpliwości oraz doradzę.
                  Pozdrawiam
                  Sławomir J.

tel.731542739
            • mordimer.madderdin Re: jak działa euler hermes 05.04.12, 11:50
              frediiii napisał:
              > Fajny post reklamowy ;)

Eee, nie sądzę. Firma z wyższej półki, na tym forum raczej nie ma dla nich potencjalnych klientów. Osobiście znam kogoś "stamtąd", poniekąd więc wiem, jakie mają standardy działania.
          • Gość: Gość Re: jak działa euler hermes IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.13, 14:00
            Nie do końca dotrzymują słowa. W pewnej firmie na koniec roku wyszło mi zobowiązanie. Z kwoty X wpłaciłem 2/3 resztę zdeklarowałem do końca lutego. Natomiast współpraca z dotawcą przeszła z zakupu przelewowego na przedpłate -. Moje ździwienie było tym większe jak zapłaciłem za zamówioną małą partię towaru. Zamówienie przyjęte, jest proforma, poszła na jej konto wpłata i o dziwo euler H..decyduje o tym że wpłąta jest księgowana na poczet zaległości - mimo wczesniejszych ustaleń. Więc niech ktoś nie twierdzi że są ok. Jedyne co jest dla nich ok to to jak zrobić klienta w lewo byle by wpłacił pieniądze.
            • Gość: Może klient EH Re: jak działa euler hermes IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.13, 16:20
              Właśnie jestem przed podpisaniem umowy z EH. Warunki ogólne ubezpieczenia mówią właśnie o tym, że każda wpłata PO okresie jaki mieli na windykację (90 dni od zlecenia) rozliczana jest właśnie w ten sposób, bez względu na ustalenia pomiędzy kontrahentami.
              Wydaje mi się to trochę "dziwne" (sprzeczne z Kodeksem Cywilnym) ale może prawo ubezpieczeniowe tak to precyzuje.
              Z resztą, są to warunki ubezpieczenia, więc sprzedawca chcąc takie ubezpieczenie mieć, musi je akceptować.
              • Gość: michał Re: jak działa euler hermes IP: 81.219.40.* 27.02.13, 17:06
                Ja korzystam z Najlepszej Wywiadowni gospodarczej i jestem im niezmiernie wdzięczny za uratowanie mi kilku naprawdę głębokich wpadek , pewnie dziś nie prowadziłbym biznesu , z tego co się orientuję to chyba D&B jest najlepsze w Polsce...(biznes prowadzi ojciec)
              • Gość: KKKK Re: jak działa euler hermes IP: *.warszawa.vectranet.pl 19.03.13, 20:44
                Pracuję w firmie, która również zajmuje się ubezpieczeniem należności. Termin, o którym piszecie np. 90 dni od zlecenia to jest termin na podjęcie działań windykacyjnych. Termin ten zależy od ustaleń pomiędzy Ubezpieczycielem, a Ubezpieczającym. Ja preferuje swoim Klientom np. 60 dni od daty wymagalności faktury m.in. po to aby wcześniej rozpocząć działania windykacyjne. W przypadku mojej firmy - wszystkie odzyskane kwoty nie przechodzą przez konto Ubezpieczyciela, a właściciela wierzytelności, czyli Klienta. (Ubezpieczającego). W przypadku tego ubezpieczenia fakt jest taki, że warunki są negocjowalne, o czym Klienci nie wiedzą. W moich firmy, którą ja reprezentuje są zapisy, że wpłaty kontrahenta są zaliczane na poczet najdawniej wymagalnych, chyba, że kontrahent zastrzegnie na poczet jakiej wierzytelności/faktury jest płatność - co jest zgodne z kodeksem cywilnym. Chciałabym nadmienić, że tych umów nie da się schować do szuflady, a należy wypełniać warunki umowy, dlatego że obligują one w późniejszym terminie ewentualną wypłatą odszkodowania. Gdybyście mieli Państwo jakieś pytania chętnie udzielę odpowiedzi.
                • Gość: Gal Anonim Re: jak działa euler hermes IP: *.9-79-r.retail.telecomitalia.it 18.02.14, 14:30
                  Witam, proszę o info na temat pani firmy. Szukam ubezpieczenia transakcji. Rozmawiałem dzisiaj z Euler Hermes, ale chcą się ze mną spotkac a ja mieszkam w IT:). Podaję adres email : inforobuka@gmail.com
                  • Gość: kijek Re: jak działa euler hermes IP: *.adsl.inetia.pl 06.06.14, 14:40
                    Zdecydowanie odradzam wchodzenie w interesy z tą firma oszustów. Tak jak ktos wcześniej napisał - działają oni na własną kożyść tylko i wyłącznie. Firma jest nieobliczalna i nie patrzy na kożyści klienta tylko na swoje. "Za wszelką cene" i "po trupachdo celu" - tak dziala eulerhermes
                    • Gość: Gość Re: jak działa euler hermes IP: *.ip-point.pl 14.11.14, 15:23
                      Rzeczywiście, firma nieobliczalna. Prawnik, podobno radca prawny, nie potrafi złożyć pozwu w taki sposób, żeby pieniądze zostały zasądzone na rzecz wierzyciela. Przy zbieżności nazwisk i imion w ceidg popełniają pomyłki: składają fakturę jednego przedsiębiorcy, od niego pełnomocnictwo, a wpis do ewidencji idzie z innej firmy i na inną firmę obsądzona jest sprawa. Żenada! Arogancja i niekompetencja, albo niekompetencja i arogancja. Odradzam szczerze. Nie wiem, jakie pobierają wynagrodzenie, ale za takie cuda nie należy im się nawet złamana złotówka.
                      • Gość: aaa Re: jak działa euler hermes IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.12.14, 13:07
                        Brak kompenencji
    • smallcloud Re: jak działa euler hermes 06.07.11, 15:47
      Normalnie.

Wezwanie do zapłaty,
      W przypadku braku zapłaty - pozew, komornik.
      Przejmują zobowiązanie w drodze cesji (ale częściowo tzn albo 80% albo 75% - bo na tyle ubezpieczali byłego wierzyciela).

Ale zawierają również ugodę podpisują harmonogramy spłat.
    • Gość: historia Re: jak działa euler hermes IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.12, 00:06
      Nie przejmuj się. To firma, która ryczy ale mało leka daje. Ja z nimi miałem do czynienia i nic im nie wyszło. Dzwonili, straszyli, nawet jakieś pannice stanowczo próbowały wydrzeć na mnie presje, że jak nie zapłacę to będę miał problemy. Olałem ich i mam spokój. Kiedyś nawet przyjeżdżał do mnie jakiś koleś co straszył, że jak nie spłace długu to będę miał wielkie, ale to wielkie problemy. I co- nie mam żadnych, mam ich w ........ teraz co roku odpoczywam na Costa Brava.
      • Gość: anonim jak działa euler hermes IP: *.multimo.pl 05.04.12, 07:39
        historia, jesteś cham. po prostu cham. dlaczego nie pozwolisz im odpoczywać na Costa Brava?
        hehe ;))))
        • Gość: Grześ Re: jak działa euler hermes IP: *.204.119.0.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 16.08.12, 20:38
          Jestem dłużnikiem, dzisiaj był u mnie komornik z polecenia Hermesa. I straszył mnie, że jak nie zaczne spłacać długu to Hermes złozy wniosek do prokuratury o mozliwości popełnienia przestepstwa. Słyszał ktos o takich przypadkach ?
          • frediiii Re: jak działa euler hermes 17.08.12, 19:14
            Gość portalu: Grześ napisał(a):

> Jestem dłużnikiem, dzisiaj był u mnie komornik z polecenia Hermesa. I straszył
            > mnie, że jak nie zaczne spłacać długu to Hermes złozy wniosek do prokuratury o
            > mozliwości popełnienia przestepstwa. Słyszał ktos o takich przypadkach ?

Posiadanie długów nie jest karalne, straszyć mogą i tyle, to się nazywa stopniowanie nacisku, jak się boisz to wpłać kilka razy po 50 zł, wykazujesz dobrą wolę ;), nie ma mowy o wyłudzeniu.
            • Gość: natalia Re: jak działa euler hermes IP: *.police.vectranet.pl 18.10.13, 18:45
              akurat metody płacenia "czegoś" by się odczepili nie polecam :) może bardziej zaszkodzić niż poprawić sytuację :d jako windykator oczywiście zachęcam do takich praktyk ułatwi mi to prace... jako dłużnik odradzam :P
      • 19dawid80 Re: jak działa euler hermes 27.01.13, 22:19
        Gość portalu: historia napisał(a):

> teraz co roku odpoczywam na Costa Brava
        > .

To ty biedak jesteś, tylko plebs tam jeździ!!!
    • Gość: Bolo Re: jak działa euler hermes IP: 217.170.171.* 17.08.12, 22:20
      Jak dzia,ta, tak samo jak i inne firemki ( wiem bo zlecalem im sprawy) czyli nijak , ZAPAMIETAJ wierzycielu drogi, jak dluznik nic nie ma to i super -hiper firma z niego nie siagnie !!!!
      ( takie jak Eurohermes ( zle mi sie kojarzy , bo w Legnicy byla kiedys " slynna piwiarnia - mordownia " gdzie piwo i lanie sie po gebach bylo na porzdku dziennym " , lub ostatnio firmemka - mlodych gniewnych - EGZEKUJA. ha ha ha
    • Gość: irmina Re: jak działa euler hermes IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 29.11.16, 15:13
      pełen luz i profeska zadnych chwytów poniżej pasa.... - tylko menda z hermesa mogła napisac cos takiego, wszystkie ciosy poniżej pasa oczywiscie nie od poczatku, mało tego to oszukują swoich klientów
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka