Gość: arko Apostel !! Zejdz na Ziemie !! Jakie 4 punkty ?!!! IP: *.lubin.dialog.net.pl 21.08.04, 09:48 CZlowieku wez mlotek..najlepiej 5 kilowy i pier.....jsie nim w leb..a najleppiej wczesniej Janasa..Wy jestescie Banda głupców !!!Grabarze polskiej pilki,,nabijaja dalej wlasna kiese !! Listkiewicz WON ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek Re: Apostel !! Zejdz na Ziemie !! Jakie 4 punkty IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 21.08.04, 09:50 zróbmy licznik: każdy za dodaje cyfrę przed postem 3 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szarmach apostel zapomnial jak przegral 1:5 z Francja? IP: *.swic.dialup.inetia.pl 21.08.04, 09:50 leoiej niech sie wezmie za szkolenie juniorow, bo co potrafi z seniorami i reprezentacja mial okazje pokazac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vieri Re: apostel zapomnial jak przegral 1:5 z Francja? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.04, 10:55 Tacy życiowi nieudacznicy jak Apostel i inni emeryci bez sukcesów tym bardziej nie powinni zatruwać talentów młodych piłkarzy. W ogóle odsunąć ich od piłki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kilo Najsmutniejsze w tym wszytkim jest to że w takim IP: 5.2.* / *.chello.pl 21.08.04, 10:56 Wydziale Szkolenia sa tacy sami nieudacznicy jak Janas... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bvbvng Re: Apostel: zapomnieli, jak się gra IP: *.olsztyn.mm.pl 21.08.04, 10:57 a może jaśnie pan apostel zakończy już swoją byskotliwą karierę w pzpn?? jestem za rezygnacją z piłkarzy >21 lat. niech sobie chałturzą w klubach. nie jestem zwolennikiem pana janasa - wręcz przeciwnie, ale nie może być tak, że piłkarze decydują o tym kto jest trenerem. nie podoba się koszulka z orzełkiem? won do grecji grzać ławę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Radomir Re: Apostel: zapomnieli, jak się gra IP: 5.2.* / *.chello.pl 21.08.04, 11:03 Apostel ! Jesteś szefem Wydziału Wyszkolenia. Wyszkolenie jest na tragicznym poziomie - w 40 milionowym kraju nie ma wyszkolonych zawodników. Czy to czasem nie oznacza, że Ty za to odpowiedzialność ponosisz ? Przestań więc opowiadać koszałki-opałki, zauważ że jesteś wrzodem (nie tylko Ty rzecz jasna) na organiźmie polskiej piłki, podaj się do dymisji i idź się powiesić. Logika jest prosta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: reksio Re: Apostel: zapomnieli, jak się gra IP: *.lomianki.sdi.tpnet.pl 21.08.04, 11:12 Natychmiast zwolnic Janasa, to przez tego bezmyslnego typa jest jak jest. Natychmiast i oddac reprezentacje na razie komukolwiek. Z Janasem wrocimy z oibydwu meczow wrzesniowych bez punktu i koniec marzen o mistrzostwach swiata. A pozniej trzeba sie wziac za to bagno - PZPN, na czele z hungarysta Listkiewiczem - prezentuje samozadowolenia graniczace z bezmyslnoscia. Dlaczego na czele tej instytucji zawsze stoja kretyni, poprzednio Dziurowicz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grzeslaw Re: Apostel: zapomnieli, jak się gra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.04, 11:35 "Byłem przekonany, że mecz z Danią pokaże, w jakim miejscu jesteśmy, tymczasem pokazał, że w ogóle nie wiemy, gdzie jesteśmy" - Myli się pan, pokazał. Jesteśmy na dnie, drużyna jest po prostu fatalna. "Od 20 min tego meczu Polacy zapomnieli, jak się gra w piłkę. To się musi zmienić." - Ostatnich kilka lat pokazuje, że tylko czasami Polska znajduje w sobie jakieś pokłady ambicji czy waleczności, motywacji by zaprezentować się z dobrej strony, by pokazać, że się umie grać w piłkę. Jednak wiekszość meczy człowiek musi nerwy szarpać, obserwujac naszyh "gwiazdorów", którzy nie potrafią grać w piłkę. Ba, nawet dobrze biegać nie umieją. Nie chcę tego odnosić do wszystkich reprezentantów, nie wszyscy na to zasługują, ale większość jest tragiczna. Reprezentacje Wójcika, Strajlaua, Stachurskiego, Piechniczka, Bońka (nie znam kolejności w jakiej obejmowali repre kolejni trnerzy) były wprost dramatyczne. Nawiązuje do nich repra Janasa. Najwięcej dobrych i równych meczy rozegrała drużyna Engela. Tylko spalili się na MŚ w Korei. JE nie ustrzegł się błędów. Czas jednak pokazuje, że jego dymisja była błędem. Od tego momentu, jesteśmy jak chorągiewka na wietrze. Nie możemy złapać stabilizacji. "W Irlandii musimy wygrać, choć będzie bardzo ciężko, a z Anglią powinniśmy osiągnąć remis." - Nie wiem, skąd ten optymizm, ja myślę, że w obecnej formie, taktyce i selekcji stać nas na remis w Irlandii. Z Anglią przewiduję 0-3. Prawda jest taka, że jeśli nie dojdzie do mega rewolty, zawrotu o 180st, posypania się głów nic się w Polskiej piłce nie zmieni. Będą przychodzić POLSCY trenerzy, bo listkiewicz upiera się, że są równie dobrymi fachowcami jak trenerzy zagraniczni, będą obietnice, czas selekcji, budowa drużyny, kilka gładko wygranych meczy z San Marino czy Wyspami Owczymi na podbudowanie morali i na końcu drogi sromotne lanie od największych przeciwników. Rewolucja musi się zacząć. Cały sztab szkoleniowy PZPN natychmiast wyrzucić, Listkiewicza i jego zastępców. Wszystko trzeba zbudować od podstaw. Odsunąć dziadków, którzy znali się na piłce, ale tej z lat 70-80. Teraz gra się inaczej, a nasz system szkolenia, trenerzy za zmianami nie nadążają. Potrzebna jest budowa obiektów sportowych, stadionów. W każdym województwie powinny być duże szkółki piłkarskie, ze szkołą, internatem. Tylko skąd wziąć na to pieniądze. Jeśli ich nie będzie, nie będzie dobrej piłki w Polsce. Talenty się w naszym kraju rodzą, tylko potem niszczą ich kolejni trenerzy. Olimpiada pokazuje, że nie tylko piłka nożna stoi na fatalnym poziomie, ale praktycznie wszystko za co się Polacy łapią. Nie interesuje mnie, że ktos zajął 7 czy 8 miejsce, albo był 5, blisko podium. Liczą się medale, a tych nei ma. Cały ten kraj prezentuje denny poziom sportowy. Niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
homer101 Re: Apostel: zapomnieli, jak się gra 21.08.04, 11:37 Odpowiadam na wypowiedz pana Apostela , a nie na te epitety . Uwazam ze pan nie ma racji . Czas na podejmowanie decyzji juz dawno minal . Przespaliscie panowie ten czas . Ciekawe co teraz chcecie naprawiac. Najbardziej przeraza mnie ten hurraoptymizm , ktory emanuje z pana Apostela . Pokonamy Irlandie na wyjezdzie , a z Anglia zremisujemy . Nie sadze , patrzac ostatnio na gre naszej reprezentacji , i wcale nie chodzi o mecz z Dunczykami , lecz o ostatnie mecze . Zamiast do przodu , wyraznie cofamy sie . I JEST TO ZASLUGA TRENERA JANASA !!!!!!!!!! Tu trzeba sie zastanowic . Nikt nie zapomina jak sie gra . Nalezy ustawic druzyne . Za to odpowiada trener . Chcecie podejmowac meskie decyzje , to je podejmijcie , a nie ze znowu jakis lub czyjs interes na to nie pozwoli i mzostanie to co jest . Kompromitacja .!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ex Re: Apostel: zapomnieli, jak się gra IP: 217.98.64.* 21.08.04, 11:56 ale ja nie zapomniałem gdy trenerem reprezentacji był Apostel.Wyniki były podobne co teraz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cyg@nek Po co drukować słowa zdziecinniałych emerytów? IP: *.enformatic.pl 21.08.04, 12:26 Koń jaki jest każdy widzi. Trzy najśmieszniejsze określenia, jakie w życiu słyszałem to: "trabant-limuzyna", "parlamentarzyści radzieccy" "polska myśl trenerska". Trzeba mieć tylko jedno zdrowe oko, na dodatek umieszczone w dvpie, żeby nie widzieć degrengolady polskiej piłki. O jakiej odpowiedzialności oni wszyscy pi@rdolą? Na czym niby ta odpowiedzialność ma polegać? Banda zdziecinniałych nieudaczników. Oni wszyscy powinni kupić sobie młoty i łopaty, pi@rdolnąć się młotem w łeb, a następnie zakopać. Janas powinien odejść najpóźniej po towarzyskim meczu ze Szwecją. Zamiast reprezentacji stworzył grupę parkometrów. Na boisku nie ma polskich piłkarzy, tylko 11 stojaków. Można nie umieć grać, ale biegać potrafi nawet Eskimos. Polacy-nie. Dziady bez ambicji i honoru. Odpowiedz Link Zgłoś
sceptyk Nie da rady 21.08.04, 13:20 Gość portalu: cyg@nek napisał(a): > Oni wszyscy powinni kupić sobie młoty i łopaty, pi@rdolnąć się młotem w łeb, a następnie zakopać. W takiej kolejnosci niemozliwe. Po kontakcie mlota z lbem nie jestes w stanie kopac. Nawet tak nieudolnie jak nasi pilkarze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: faf co to jest wydział szkolenia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.04, 13:18 za kadre odpowiada do k..wy nędzy selekcjoner i on powinien byc rozliczany przez prezesa i kibicow a nie przez bande podstarzalych nieudaczników, ktora kolejno przegrywała kolejne eliminacje. jaki ten janas jest kazdy widzi ale jeszcze bardziej denerwuje mnie ten pseudo twor, ktory raz namydlil listkiewiczowi w glowie i w zasaadzie zwolnil engela, otwierajac tym samym droge do rozwalenia kadry nieudacznikowi bonkowi a co bylo dalej to wiemy.... jezeli jednak chcemy demokratyzowac kwestie wyboru selekcjonera to niech funkcje w wydziale pelnią ludzie ktorzy sie praca trenerska nie kompromitowali Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: henryk Re: Apostel: zapomnieli, jak się gra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.04, 14:05 Apostel, Listkiewicz i Janas to grabarze polskiej piłki. Świeć, Panie, nad Jej duszą! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: greg Re: Apostel: zapomnieli, jak się gra IP: *.cern.ch 21.08.04, 15:16 Remis z Anglia, zwyciestwo z Irlandia. Ide zmienic majty, chyba sie posikalem ze smiechu. Jedyny sposob by rozwalic PZPN to taki jak za poprzedniego prezesa Dziurowicza. Naslac jakas kontrole podatkowo/skorbowa. Jak dobrze pojdzie to napewno cos znajda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fazi Re: Apostel: zapomnieli, jak się gra IP: *.dsl.chcgil.ameritech.net 21.08.04, 16:02 co do kandydatury Henryka Kasperczaka-nie sadze,zeby to nastapilo,bo on sie raczej nie zgodzi,zeby ktos mu dyktowal jak ma prowadzic reprezentacje,widac w Wisle ze sam lubi podejmowac decyzje kto ma grac,a kto nie.moim zdaniem sklad ustala PZPN nie selekcjoner,bo nie wazne kto jest trenerem,sklad niewiele sie zmienia,a raczej ciezko,zeby kilku trenerow mialo ten sam pomysl na reprezentacje,szczegolnie,ze sa Polakami,a gdzie Polakow 3-ech tam 6 innych zdan.wiec skoro trenerzy sie zmieniaja,a sklad nie,to znaczy to,ze wybiera go ten co caly czas 3-ma wladze w swoich rekach,czyli PZPN.poza tym czy ktos naprawde mysli,ze rzad rozwiaze PZPN?moim zdaniem NIE,do walki m-dzy tymi dwoma mafiami nie dojdzie. maja wspolny cel:wydymac obywatela-kibica,moze jak nie bedzie czym sie dzielic,to wtedy tak,ale na razie jeszcze jest . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: henryk Re: Apostel: zapomnieli, jak się gra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.04, 16:40 Tylko pyanie- czy My jeszcze pozwolimy sie oszukiwac? Mam nadzieje, ze nie. Trzeba z ta sitwa skonczyc raz na zawsze! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grzeslaw Re: Apostel: zapomnieli, jak się gra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.04, 17:31 Fazi nie ma sensu rozwiązywać PZPN, bo kto by prowadził rozgrywki itd. Sęk w tym, że musi tam nastąpić totalny przewrót, rewolucja. 3/4 mających prawo zabierania głosu i uczestniczenia w posiedzeniach PZPN członków powinno odejść, a jeśli nie widzą, że ich działalnosć jest jedynie dla polskiej piłki szkodliwa, ktoś tam powinien wpaść i zrobić im gnój, pogrzebać w przeszłości, wywlec brudy. Sami ustąpią, pod wpływem ogólnonarodowej nagonki. Nasłać NIK, Urząd skarbowy, prokurature. Wywalić na światło dzienne wszystkie decyzje, kótre tam podjęto. Policzy dokładnie kase, itd. Aha, wątpie by PZPN ustalał skład, na pewno są jakieś naciski na trenera, co by wystawił kogoś. Ale może się to tyczyć ze 2-3 zawodników. Nie 11. Co do taktyki, o ile o takiej w przypadku naszym można mówić, to też nie wydaje mi się żeby PZPN ingerował. Wiem jedno, Polska piłka w tej chwili to jedno wielkie, śmierdzące bagno, w którym jesteśmy po uszy zanużeni. Oby nam tylko nie przykryło całkowicie głowy, bo nawet nie będziemy mogli dostrzec kija, który ktoś mógłby nam na ratunek podać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Matylda Re: Apostel: zapomnieli, jak się gra IP: *.dip.t-dialin.net 21.08.04, 18:08 W filmnie "Poszukiwany, poszukiwana" jest mniej więcej taka scena: paru tęgich inżynierów pochyla się nad modelem osiedla, na którym stoją domki z tektury, sklepy, ulice, park i małe jeziorko i rozprawiają nad tymże modelem. Inżynier K. - jak to szef - próbuje ulepszyć ten model i przenosi blok mieszkalny na jezioro. Pozostali współpracownicy są tą koncepcją zaskoczeni i mówią trochę nieśmiało, że tam jest właśnie woda. A na to inżynier K.: "Jezioro? A, no to jezioro przeniesiemy pod sklep." I przenosi to jezioro. Taka właśnie jest koncepcja gry naszej repezentacji trenera Janasa i całego niewydarzonego PZPN-u z szamanem Listkiewiczem na czele. I co tu się dziwić chłopakom, że nie bardzo wiedzą, czy mają biec w lewo, czy w prawo; kopać piłkę, czy raczej rywali po kostkach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek Re: Apostel: zapomnieli, jak się gra IP: *.cust-adsl.tiscali.it 21.08.04, 19:22 wydaje sie, ze polscy pilkarze podjeli tradycyjny element kultury polskiej - chodzony. Jezeli w starej Polsce szlachta tanczyla chodzonego poloneza, to obecnie polscy pilkarze trwaja przy footbolu chodzonym. To zjawisko bylo widac wyraznie w Korei i Japonii, potem mialem okazje widziec to w meczu Wisly i Lecha (ostatni tydzien) a teraz z Dania. Chyba nalezy odrzucic stara szkole - tzw. ataku pozycyjnego, i podjac sposob footbolu realnego, footbolu atakujacego, z zawodnikami o ambicji wygrania i pojawienia sie na szczycie footbolowej skali. Wyrzucic starych trenerow (w tym Janasa) i wszystkich zawodnikow. Mieszkam od wielu lat za granica i czuje ta kompromitacje na wlasnej skorze. Juz nie wiem, jak tlumaczyc polski footbol Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monika Re: Apostel: zapomnieli, jak się gra IP: *.biaman.pl / *.elpos.net 21.08.04, 20:25 Popatrzcie na reprezentacje Korei Południowej czy Senegalu z ostatnich MŚ. Czy grali tam zawodnicy, których nazwiska pamiętacie? Nie!! Dlaczego grali dobrze i zaszli tak wysoko?? PONIEWAŻ MIELI DOBRYCH TRENERÓW!!!!!!!! Chociaż myślę, że pod względem wyszkolenia mieli też lepszych pilkarzy. U nas młodych piłkarzy trenują zazwyczaj dyletanci. Często w czynie społecznym. Brakuje boisk i placów do gry. Młodzież woli dyskoteki i gry komputerowe. Dzisiaj nie trzeba wielkich umiejętności aby grać w 2 lidze. KIedyś (lata 70-te i 80-te) nabór jednego rocznika to było co najmniej 150-200 chłopaków, dzisiaj 20-40. Zauważam zupełny brak ambicji u naszych "reprezentantów". Można przegrać i siedem - zero, ale po pełnym zaangażowaniu w grę. Niestety niektórzy wychodzą z założenia - po co mam się kopać w jakimś meczu towarzyskim - złapię kontuzję i wylecę ze składu swego klubu. Janas powinien odejść. Ponieważ grają u niego zawodnicy, którzy od kilku ładnych miesięcy albo nie grali w klubach (patrz - Rasiak), albo leczyli kontuzje (Niedzielan, Bąk), albo nie łapią się do pierwszego skladu (Kukiełka), albo są bez formy (kiepski Bąk, słaby od zawsze Kłos). 15-latek grający np w Championship Managera doskonale wie, że powołuje się graczy z jak najwyższą formą, a składem nie wolno żonglować do woli. Podobno Engel bardzo się chwalił, że grywa w CM. Może i stąd były wyniki (ale tylko eliminacje). Teraz pozostaje jedno - poprosić Kasperczaka, aby awaryjnie objął reprę i do składu Wisły dokoptować kilku zawodników (np Milę, może Wichniarka). Inaczej będzie po prostu kiepsko Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hanys Re: Apostel: zapomnieli, jak się gra IP: *.dip0.t-ipconnect.de 21.08.04, 21:37 wy ciule muszymy mieć 6 punktów! piłkarze x i y wydupiać z kadry1 na ślonskim bydzie doping jak pieron!!! jak zawsze!!! chociaż nos gorole niy lubiom,a wiynkszość ślonzoków to pierdoli,to byda za polokami kibicowoł... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chris hanys 100 pkt! IP: *.kfunigraz.ac.at 21.08.04, 22:39 hanys zgadzam sie z toba!!! ma byc 6 punktow!!! otmar hitzfeld jest do wziecia... POLSKA MISTRZEM SWIATA 2006 !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cyg@nek Ja, gorol! IP: *.enformatic.pl 21.08.04, 23:13 Coś Ci się popieprzyło hanys. Ja jestem gorol, ale uważam, że na Śląsku żyją najlepsi ludzie w Polsce. Trudno Was nie lubić. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: clint Re: Apostel: zapomnieli, jak się gra IP: *.188.136.102.gha.mi.chartermi.net 22.08.04, 01:16 Kamien spadl mi z serca PZPN jednak czuwa. Wisla Pany, Wisla Pany Odpowiedz Link Zgłoś
julia2000 Re: Apostel: zapomnieli, jak się gra 22.08.04, 11:55 olać szmaciarzy prponuję bojkot meczu z angolami, może się obudzą w p.z.p.szmacianej jak zobaczą puste trybuny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grzeslaw Re: Apostel: zapomnieli, jak się gra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.04, 14:10 Ludzie przyjdą obejrzeć piłkarzy anglii, więc nie przejdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EDI Re: Apostel: zapomnieli, jak się gra IP: 193.111.145.* 24.08.04, 13:27 MYSLE ZE NAWET JAKBYS WYJEBAL TE WSZYSTKIE QRWY I PEDALOW TO I TAK BY SIE NIC Z TWOJA GLOWA NIE POPRAWILO BIEDNY IDIOTO Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lestek Re: Apostel: zapomnieli, jak się gra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.04, 15:25 Oni nie zapomnieli, oni "nie umiom" po prostu. Janas do Wronek!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś