Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Kolega Borek

IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.04.02, 00:50
    W wieczornym progamie skroty ligi mistrzow Borek zapodal smieszny tekst :)
    Bardzo mnie to rozbawilo. Rozmowa:
    <Matysek> Nie zapomnijmy, ze Bayer bedzie grac jeszcze w finale pucharu Niemiec
    z moimi kolegami z Schalke i...
    <Borek> To tez moi koledzy !
    Obserwuj wątek
      • Gość: wojtek Re: Kolega Borek IP: *.pradnik-czerwony.sdi.tpnet.pl 10.04.02, 01:26
        Matysek miał niezłe rozdwojenie jaźni:
        krytykował Buta za to że ten go wykolegował z klubu
        krytykował Dudka za to że on jest tym pierwszym i gra w lepszym klubie
        chwalił Bayern bo to w końcu był szczyt jego kariery w tym klubie
        był też po stronie Liveroolu bo jego dawny klub pozbył się go podczas kontuzji
      • Gość: iver Re: Kolega Borek IP: *.bg.us.edu.pl 10.04.02, 07:19
        dwojka kretynow na stanowiskach komentatorskich...Matysek procz tego ze jest w
        kiepskiej formie (ktos jeszcze o nim mowi bramkarz reprezentacyjny? bo dla mnie
        on nim juz nie jest i nawet Borek tak nie powiedzial)jako zawodnik to ma
        problemy ze skleceniem zdania w poprawnej formie.....Borek tez sie wczoraj nie
        popisal...komentator powinien byc chyba obiektywnym obserwatorem (procz Zydora
        oczywiscie) a on tylko bayer i bayer...bayer to i bayer tamto...beznadzieja
        • Gość: Cynio Re: Kolega Borek IP: *.166.195.213.2127.waw-mec.leased-e.ids.pl 10.04.02, 14:07
          tak bywa Panowie...
        • Gość: tgaw Re: Kolega Borek IP: *.stacje.agora.pl 10.04.02, 15:01
          > dwojka kretynow na stanowiskach komentatorskich...

hola amatorze! kretynem to narazie sam jestes, powinienes podziekowac p.Matyskowi
          za Oslo..

> ktos jeszcze o nim mowi bramkarz reprezentacyjny? bo dla mnie
          > on nim juz nie jest i nawet Borek tak nie powiedzial

musisz bardziej skupic uwage na ogladanym programie - Borek z 4 razy awizowal
          Matyska per "nasz reprezentacyjny bramkarz"...

> jako zawodnik to ma problemy ze skleceniem zdania w poprawnej formie

Jak dla mnie, Matysek w roli "specjalisty" wypadł bardzo dobrze (mecz ogladalem
          wraz z 3 qmplami - oni takze to zauwazyli) - dobrze formulowal mysli, mial
          pokazny zasob slownictwa, nie popadal w pulapki "dlugiego doboru slow", mowil
          rzeczowo, zwlaszcza opisujac swoj byly klub: jego pilkarzy i trenerow, sporo
          ciekawych historyjek i anegdot, trafne wnioski... a najlepszym dowodem na jego
          dobra robote jest to, ze Borek zachecal go do wypowiedzi!

> .....Borek tez sie wczoraj nie popisal...komentator powinien byc chyba
          > obiektywnym obserwatorem (procz Zydora oczywiscie) a on tylko bayer i
          > bayer...bayer to i bayer tamto...beznadzieja

Malkontent jestes i tyle...

p.s. zyczylbym sobie, zeby wszyscy pilkarze osiagneli tyle co Matysek i umieli
          sie wyslawiac na takim poziomie.
          • Gość: Porter Re: Kolega Borek IP: *.ppp.polbox.pl 11.04.02, 00:36
            Czy to ty z tymi qmplami wystepujesz w reklamach piwa "Krolewskiego"? Jesli
            tak - to zachwyty nad precyzja wyrazania mysli, albo bogactwem jezyka Matyska
            Adama sa dla mnie w pelni zrozumiale.
            • tgaw Re: Kolega Borek 11.04.02, 10:39
              > ....to zachwyty nad precyzja wyrazania mysli, albo bogactwem jezyka Matyska
              > Adama sa dla mnie w pelni zrozumiale.

Jaśniej her Potter! albo wpierw ułóż sobie w głowie co chcesz napisać, albo
              wytrzezwiej, bo bełkot nieprawdopodobny ze swych ust dobywasz...
              • Gość: Porter Re: Kolega Borek IP: *.orion.pl 11.04.02, 13:50
                tgaw napisał(a):

> > ....to zachwyty nad precyzja wyrazania mysli, albo bogactwem jezyka Matysk
                > a
                > > Adama sa dla mnie w pelni zrozumiale.
                >
                > Jaśniej her Potter! albo wpierw ułóż sobie w głowie co chcesz napisać, albo
                > wytrzezwiej, bo bełkot nieprawdopodobny ze swych ust dobywasz...

Przepraszam, tgaw. Obiecuje: nigdy wiecej zdan zlozonych. Rozumiem teraz zachwyt
                nad polszczyzna Matyska. Oraz nad tym jak dobiera wyrazenia. Jeszcze raz
                przepraszam. Zrozumiales, czy jeszcze uproscic?

• tgaw Re: Kolega Borek 12.04.02, 10:55
                  ...bo składac to trzeba umiec :)
                  konczmy ta przepychanke, Porter.
                  wkurzaja mnie tylko ludzie ktorym wiecznie cos nie pasuje, Matysek to, Borek
                  tamto, prawda jest taka, ze krytykanci zazwyczaj krytykowanym do piet nie
                  dorastaja...
                  zeby krytykowac to trzeba miec autorytet... jak to ktos powiedzial, narazie
                  widze to wiekszosc nie dosc, ze go nie maja, to jeszcze nie umieja wlasnej
                  krytyki uzasadnic. Zreszta, swiadectwo wystawiaja jedynie samym sobie, ku
                  chwale wlasnego nicka. Obiecuje, ze bede mniej napastliwy... :)
                  pozdrawiam
            • Gość: kajo95 Re: Kolega Borek IP: *.tychy.sdi.tpnet.pl 11.04.02, 10:51
              Gość portalu: Porter napisał(a):

> Czy to ty z tymi qmplami wystepujesz w reklamach piwa "Krolewskiego"? Jesli
              > tak - to zachwyty nad precyzja wyrazania mysli, albo bogactwem jezyka Matyska
              > Adama sa dla mnie w pelni zrozumiale.

śmiejesz się z matyska a jednocześnie bronisz tomaszewskiego. ten to dopiero
              potrafi powiedzieć, nieprawdaż?
              • tgaw Re: Kolega Borek 11.04.02, 12:13
                o tak, tomaszewski potrafi powiedziec, facet jest "niepoprawny politycznie"...
              • Gość: Porter Re: Kolega Borek IP: *.orion.pl 11.04.02, 13:56
                Gość portalu: kajo95 napisał(a):

> Gość portalu: Porter napisał(a):
                [...]
                > śmiejesz się z matyska a jednocześnie bronisz tomaszewskiego. ten to dopiero
                > potrafi powiedzieć, nieprawdaż?

Tomaszewski mowi tragicznie, moze nawet gorzej niz wiekszosc komentatorow. Bronie
                go z zupelnie innych powodow niz jakosc jezykowa jego wypowiedzi.

• Gość: kajo95 Re: Kolega Borek IP: *.tychy.sdi.tpnet.pl 11.04.02, 14:16

> Gość portalu: kajo95 napisał(a):
                  >
                  > > Gość portalu: Porter napisał(a):
                  > [...]
                  > > śmiejesz się z matyska a jednocześnie bronisz tomaszewskiego. ten to dopie
                  > ro
                  > > potrafi powiedzieć, nieprawdaż?
                  >
                  > Tomaszewski mowi tragicznie, moze nawet gorzej niz wiekszosc komentatorow. Bron
                  > ie
                  > go z zupelnie innych powodow niz jakosc jezykowa jego wypowiedzi.
                  >
                  >

a ja juz zauważam, że na twoich opiniach piętno odciska zdanie tomaszewskiego. on
                  nie lubi matyska ergo ty nie lubisz matyska. ja nie zauważyłem żeby matysek mówił
                  bez sensu a to, że parę razy zdanie złożył nie tak jak trzeba jest zwykłym
                  czepianiem się go. słyszałeś kiedyś pruska z groclinu? pewnie nie. matysek przy
                  nim to erudyta.
                  • Gość: Porter Re: Kolega Borek IP: *.ppp.polbox.pl 12.04.02, 00:53

[...]
                    >
                    > a ja juz zauważam, że na twoich opiniach piętno odciska zdanie tomaszewskiego.
                    > on
                    > nie lubi matyska ergo ty nie lubisz matyska. ja nie zauważyłem żeby matysek mów
                    > ił
                    > bez sensu a to, że parę razy zdanie złożył nie tak jak trzeba jest zwykłym
                    > czepianiem się go. słyszałeś kiedyś pruska z groclinu? pewnie nie. matysek przy
                    >
                    > nim to erudyta.

Wiekszosc pilkarzy to ludzie majacy problemy z wyslawianiem sie. Ale to w koncu
                    dorosli ludzie, wiec trudno traktowac ich jak kretynow i cieszyc sie, jezeli raz
                    na jakis czas uda im sie wypowiedziec spojne zdanie.
                    Pruska od tej strony nie znam, ale slyszalem niedawno Murawskiego - i ten tez nie
                    jest lepszy od Matyska.
                    • Gość: kajo95 Re: Kolega Borek IP: *.tychy.sdi.tpnet.pl 12.04.02, 10:08

>
                      > [...]
                      > >
                      > > a ja juz zauważam, że na twoich opiniach piętno odciska zdanie tomaszewski
                      > ego.
                      > > on
                      > > nie lubi matyska ergo ty nie lubisz matyska. ja nie zauważyłem żeby matyse
                      > k mów
                      > > ił
                      > > bez sensu a to, że parę razy zdanie złożył nie tak jak trzeba jest zwykłym
                      >
                      > > czepianiem się go. słyszałeś kiedyś pruska z groclinu? pewnie nie. matysek
                      > przy
                      > >
                      > > nim to erudyta.
                      >
                      > Wiekszosc pilkarzy to ludzie majacy problemy z wyslawianiem sie. Ale to w koncu
                      >
                      > dorosli ludzie, wiec trudno traktowac ich jak kretynow i cieszyc sie, jezeli ra
                      > z
                      > na jakis czas uda im sie wypowiedziec spojne zdanie.
                      > Pruska od tej strony nie znam, ale slyszalem niedawno Murawskiego - i ten tez n
                      > ie
                      > jest lepszy od Matyska.

jezeli twoim zdaniem murawski nie potrafi mówić składnie i z sensem to nie
                      dziwię, się że popisy tomaszewskiego ty odbierasz tak jak odbierasz a ja ich po
                      prostu nie trawię. widocznie inaczej postrzegamy świat.
                      • Gość: Porter Re: Kolega Borek IP: *.orion.pl 12.04.02, 11:10

[...]
                        > jezeli twoim zdaniem murawski nie potrafi mówić składnie i z sensem to nie
                        > dziwię, się że popisy tomaszewskiego ty odbierasz tak jak odbierasz a ja ich po
                        >
                        > prostu nie trawię. widocznie inaczej postrzegamy świat.

To juz ustalilismy. A Twoja powyzsza wypowiedz jest dowodem na niemoznosc
                        zrozumienia prostego tekstu, na ktora to przypadlosc ja sie nie uskarzam.
                        Murawski jest - jak na pilkarza - szalenie elokwentny i bystry, co plasuje jego
                        inteligencje pomiedzy inteligencja nogi stolowej a mlota kowalskiego. A mimo to
                        mowil ciekawe rzeczy o samej grze w pilke nozna, wiec warto go do telewizji
                        zapraszac. Zupelnie tak samo, jak Tomaszewskiego.

• Gość: kajo95 Re: Kolega Borek IP: *.tychy.sdi.tpnet.pl 12.04.02, 11:37

>
                          > [...]
                          > > jezeli twoim zdaniem murawski nie potrafi mówić składnie i z sensem to nie
                          >
                          > > dziwię, się że popisy tomaszewskiego ty odbierasz tak jak odbierasz a ja i
                          > ch po
                          > >
                          > > prostu nie trawię. widocznie inaczej postrzegamy świat.
                          >
                          > To juz ustalilismy. A Twoja powyzsza wypowiedz jest dowodem na niemoznosc
                          > zrozumienia prostego tekstu, na ktora to przypadlosc ja sie nie uskarzam.
                          > Murawski jest - jak na pilkarza - szalenie elokwentny i bystry, co plasuje jego
                          >
                          > inteligencje pomiedzy inteligencja nogi stolowej a mlota kowalskiego. A mimo to
                          >
                          > mowil ciekawe rzeczy o samej grze w pilke nozna, wiec warto go do telewizji
                          > zapraszac. Zupelnie tak samo, jak Tomaszewskiego.
                          >

taaaaaaaak. twoje teksty są niestety bardzo trudne do zrozumienia czego
                          przykładem to co powyżej. zresztą o ile sie nie myle to juz ktoś na tym forum
                          miał także problem ze zrozumieniem myśli którą usiłowałeś przelać na klawiaturę.
                          tak czy owak czytając twoje spostrzeżenie nt. murawskiwego i tomaszewskiego ręce
                          mi opadają. czy z tobą w domu i w pracy nie jest czasem tak, że ty chcesz dużo
                          powiedzieć tylko nikt za bardzo nie chce tego słuchać?
                          • Gość: Porter Re: Kolega Borek IP: *.orion.pl 12.04.02, 11:46

> Gość portalu: Porter napisał(a):
                            >
                            > > Gość portalu: kajo95 napisał(a):
                            > >
                            > > [...]
                            > > > jezeli twoim zdaniem murawski nie potrafi mówić składnie i z sensem t
                            > o nie
                            > >
                            > > > dziwię, się że popisy tomaszewskiego ty odbierasz tak jak odbierasz a
                            > ja i
                            > > ch po
                            > > >
                            > > > prostu nie trawię. widocznie inaczej postrzegamy świat.
                            > >
                            > > To juz ustalilismy. A Twoja powyzsza wypowiedz jest dowodem na niemoznosc
                            > > zrozumienia prostego tekstu, na ktora to przypadlosc ja sie nie uskarzam.
                            > > Murawski jest - jak na pilkarza - szalenie elokwentny i bystry, co plasuje
                            > jego
                            > >
                            > > inteligencje pomiedzy inteligencja nogi stolowej a mlota kowalskiego. A mi
                            > mo to
                            > >
                            > > mowil ciekawe rzeczy o samej grze w pilke nozna, wiec warto go do telewizj
                            > i
                            > > zapraszac. Zupelnie tak samo, jak Tomaszewskiego.
                            > >
                            >
                            > taaaaaaaak. twoje teksty są niestety bardzo trudne do zrozumienia czego
                            > przykładem to co powyżej. zresztą o ile sie nie myle to juz ktoś na tym forum
                            > miał także problem ze zrozumieniem myśli którą usiłowałeś przelać na klawiaturę
                            > .

Coz, to ze poziom szkolnictwie upada wiadomo nie od dzis. Ale ja juz umowilem sie
                            z tym panem, ze w korespondencji z nim bede sie powstrzymywal od stosowania zdan
                            zlozonych, co powinno radykalnie zmniejszyc problemy, jakie ma ze zrozumieniem
                            moich tekstow.

> tak czy owak czytając twoje spostrzeżenie nt. murawskiwego i tomaszewskiego ręc
                            > e
                            > mi opadają. czy z tobą w domu i w pracy nie jest czasem tak, że ty chcesz dużo
                            > powiedzieć tylko nikt za bardzo nie chce tego słuchać?

Mysle, ze zmieniasz temat z niezrozumialego dla siebie ("marna forma wypowiedzi
                            nie oznacza, ze wypowiedz nie jest ciekawa") na zrozumialy:(dlaczego nikt nie
                            chce cie sluchac, mimo, ze jestes taki bystry)...
                            • Gość: kajo95 POMOCY!!! IP: *.tychy.sdi.tpnet.pl 12.04.02, 11:56

> Mysle, ze zmieniasz temat z niezrozumialego dla siebie ("marna forma wypowiedzi
                              >
                              > nie oznacza, ze wypowiedz nie jest ciekawa") na zrozumialy:(dlaczego nikt nie
                              > chce cie sluchac, mimo, ze jestes taki bystry)...

czy jest ktoś na tym forum kto jest w stanie wytłumaczyć mi co chciał przekazać
                              mi porter w tej złotej myśli?
                              ps.
                              portera proszę o nieinterpretowanie swojej wypowiedzi bo obawiam się, że i tak
                              nie zrozumię.
      • Gość: Bartek Re: Kolega Borek IP: *.ltk.com.pl 10.04.02, 23:09
        Moim zdaniem Borek jest obecnie zdecydowanie najlepszym komentatorem w Polsce,
        ale to, że nosi na palcu obrączkę, którą podarował mu facet, to już lekka
        przesada (co prawda ten facet to Radek Kałużny). Pedał do cholery, czy co?
        Mniejsza o to, i tak jest najlepszy
        • Gość: M Re: Kolega Borek IP: *.chello.pl 10.04.02, 23:38
          Gość portalu: Bartek napisał(a):

> Moim zdaniem Borek jest obecnie zdecydowanie najlepszym komentatorem w Polsce,
          > ale to, że nosi na palcu obrączkę, którą podarował mu facet, to już lekka
          > przesada (co prawda ten facet to Radek Kałużny). Pedał do cholery, czy co?
          > Mniejsza o to, i tak jest najlepszy

A jeżeli woli płeć męską, to co z tego? Jego sprawa.

• Gość: kajo95 Re: Kolega Borek IP: *.tychy.sdi.tpnet.pl 11.04.02, 10:53
            Gość portalu: M napisał(a):

> Gość portalu: Bartek napisał(a):
            >
            > > Moim zdaniem Borek jest obecnie zdecydowanie najlepszym komentatorem w Pol
            > sce,
            > > ale to, że nosi na palcu obrączkę, którą podarował mu facet, to już lekka
            > > przesada (co prawda ten facet to Radek Kałużny). Pedał do cholery, czy co?
            >
            > > Mniejsza o to, i tak jest najlepszy
            >
            > A jeżeli woli płeć męską, to co z tego? Jego sprawa.
            >

borek nie jest pedałem. ostatnio daje w pachwiny takiej ciemnowłosej dupci co
            występowała w "amazonkach".
            • tgaw Re: Kolega Borek 11.04.02, 11:11
              "daje w pachwiny" :)
      • Gość: Mario29 Re: Kolega Borek IP: 157.25.192.* 11.04.02, 10:59
        Borek jeszcze skandaliczniej zachowywal sie wczoraj wyraznie stojac po stronie
        Bayernu .. przeczytacjie moj komentarz ponizej ('luzka dziegciu subiektywna')

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka