Gość: Cyfra IP: *.dip.t-dialin.net 20.04.02, 11:07 Przeczytalem z nim wywiad i moim zdaniem temu przecietnemu/jak na warunki europejskie/ kopaczowi odbilo! www.sports.pl/index.phtml?show=1&s=13&ns=7015 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
campo Boniek - Świerczewski to Pinokio !:-) 20.04.02, 11:17 Zbigniew Boniek po zapoznaniu się z wywiadem, którego udzielił Piotr Świerczewski stwierdził, że „Świerszcz” to wielki wojownik, ale wiceprezes PZPN woli jak gra niż gada – pisze „Tempo. - Od dziś ma u mnie nowy pseudonim – „Pinokio”, a to dlatego, że kłamie. Mówi, że otrzymuje 1000 dolarów za mecz w kadrze. A prawda jest taka, że piłkarze za mecze w eliminacjach MŚ dostawali po 4,5 tysiąca dolarów, a za towarzyskie po 2,5 tysiąca - mówi Boniek. Piotr chyba nie bierze pod uwagę polskiej rzeczywistości, problemów, z jakim borykają się jego rodacy – zakończył wiceprezes PZPN sport.onet.pl/1071785,0,0,wia,482546,ms_2002.html PS Zgadzam się z Cyfrą, troche mu sodówy uderzyło...:-) pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: christop Re: Piotr Swierszewski IP: *.bialan.pl 20.04.02, 12:15 Czytając te brednie "lidera reprezentacji" Świerczewskiego już wiem dlaczego piłkarzom nie chce się grać w reprezentacji. Dowiedziałem się też dlaczego reprezentacja Francji tak dobrze gra. Oświecił mnie też pan Śwerszcz dlaczego występowanie w reklamach PZPN męczy a w reklamach prywatnych nie, oraz czym się różni gra w Marsyli od gry w Arsenalu M O N E T Y Tak na marginesie: Strasznie podoba mi się jak on w każdym wywiadzie porównuje się do Zidana Swierszcz - Polski Zizou buahahahahahha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kataryna Re: Piotr Swierszewski IP: 145.236.241.* 21.04.02, 14:28 Pinokiowi odbilo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Picasso Re: Piotr Swierszewski IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 21.04.02, 23:17 A to ci zadufany palant!!!!!! Do tej pory go lubiłem. Ale teraz "kij mu w oko"! Liczy się tylko kasa????????????? Porównuje się do Zidane'a???????? Myśli, że przejdzie do Arsenalu??????? HEHEHEHEHE Oj panie Piotrze, dałeś pan dupy w meczu ze Słowacją (A.D.1995), ale teraz to już gruba przesada. Już teraz wiem, dlaczego Engel nie szuka nowych zawodników. W reprezentacji utworzyło się lobby kierowane przez Świerszcza: "T.K.M." Nie dopuszczą nikogo nowego. Jeszcze jedna rada dla Piotrusia: TROCHĘ SKROMNOŚCI! Wszyscy w Polsce wiedzą, że rozgrywający z niego "drugiej kategorii", więc niech się nie porównuje do najlepszych! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miki Re: Piotr Swierszewski IP: 217.11.143.* 22.04.02, 10:21 Najgorsze że jest to zarażliwe. Teraz Hajto myśli że jest najlepszym defensorem na świecie. Zobaczymy co te gwiazdy pokażą na MS. Obawiam się że z takim nastawieniem to remis z Koreą klęska z Portugalią i przegrana (ewentualnie remis) z USA. Ot smutna rzeczywistość. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sławekp Re: Piotr Swierszewski IP: *.eds.com 22.04.02, 11:13 Nareszcie ludzie zaczynają coś rozumieć. Myślę, że Pan Trener Engel przejedzie się na swoich pupilkach tak jak niektórzy jego poprzednicy (np. Wójcik na Brzęczku). Ale za to kasa pozostanie w domu. Osobiście zaczynam żałować, że to nie Z. Boniek kieruje związkiem bo to jest chyba jedyny facet we władzach PZPN, który, jako były zawodnik, "kuma" o co w tej chwili biega w drużynie Engela. Bo niech mi nikt nie wmawia, że to jest reprezentacja Polski. Potrzebne jest prezycyjne, chirurgiczne cięcie: Świerczewski, Iwan oraz Hajto WON. To jest wrzód, ktory trzeba usunąć. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
retro Polskie piekełko 22.04.02, 12:06 Jesteście naiwni. Boniek jest macherem od sportowego marketingu. Jego firma Go&Goal, jak i PZPN są czymś w rodzaju finasowych pośredników, którzy decydują o kasie, public relation, kontraktach ze sponsorami i zgarniają z tego prowizję. Nie dziwię się Świerszczowi, że chce złamać ten monopol. W sporcie zawodowym nie ma miejsca na sentymenty. Popatrzcie na Beckhama ( oczywiscie to inna skala ). Negocjacje z MU dotyczące jego nowego kontraktu przeciągają się nie dlatego, że B. chce zarabiać ponad 100 tys funt/per week, ale dlatego, że twardo negocjuje sprzedaż praw do swojego wizerunku, który MU chce wykorzystywać w promocji klubu. PIŁKARZ MA DZISIAJ WIZERUNEK, KTÓRYM MOZE HANDLOWAĆ. DLACZEGO NA WIZERUNKU PIŁKARZA MA ZARABIAĆ BONIEK, A NIE SAM PIŁKARZ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sławekp Re: Polskie piekełko IP: *.eds.com 22.04.02, 12:19 Trudno odmówić Ci pewnych racji. Ale: 1) Co to się dzieje spycha na dalszy plan wynik sportowy. 2) Przykład jest przejaskrawiony. Gdzie tym dupkom do Beckhama. Ja rozumiem, gdyby walczył o to Dudek, Wałdoch lub Olisadebe, a nie ta miernota Świerszcz, który trafił kasę w Olimpique, ktore jest znaną pralnią pieniędzy w całej Europie i szuka kolejnych frajerów. 3) Ludzie, którzy uważają, że Świerczewski może budować wizerunek polskiej reprezentacji powinni udać się do lekarza. 4)To co się dzieje identyfikuje pewien ośrodek władzy w drużynie. I to nie są najlepsi ludzie do kierowanie zespołem. Świadczy o tym zarówno ich poziom sportowym jak i zachowanie przez MŚ. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś