Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Piotr Swierszewski

IP: *.dip.t-dialin.net 20.04.02, 11:07
    Przeczytalem z nim wywiad i moim zdaniem temu przecietnemu/jak na warunki
    europejskie/ kopaczowi odbilo!

www.sports.pl/index.phtml?show=1&s=13&ns=7015
    Obserwuj wątek
      • campo Boniek - Świerczewski to Pinokio !:-) 20.04.02, 11:17
        Zbigniew Boniek po zapoznaniu się z wywiadem, którego udzielił Piotr
        Świerczewski stwierdził, że „Świerszcz” to wielki wojownik, ale wiceprezes PZPN
        woli jak gra niż gada – pisze „Tempo.

- Od dziś ma u mnie nowy pseudonim – „Pinokio”, a to dlatego, że kłamie.

Mówi, że otrzymuje 1000 dolarów za mecz w kadrze. A prawda jest taka, że
        piłkarze za mecze w eliminacjach MŚ dostawali po 4,5 tysiąca dolarów, a za
        towarzyskie po 2,5 tysiąca - mówi Boniek.

Piotr chyba nie bierze pod uwagę polskiej rzeczywistości, problemów, z jakim
        borykają się jego rodacy – zakończył wiceprezes PZPN

sport.onet.pl/1071785,0,0,wia,482546,ms_2002.html

PS
        Zgadzam się z Cyfrą, troche mu sodówy uderzyło...:-)

pzdr.
      • Gość: christop Re: Piotr Swierszewski IP: *.bialan.pl 20.04.02, 12:15
        Czytając te brednie "lidera reprezentacji" Świerczewskiego już wiem dlaczego
        piłkarzom nie chce się grać w reprezentacji.
        Dowiedziałem się też dlaczego reprezentacja Francji tak dobrze gra.
        Oświecił mnie też pan Śwerszcz dlaczego występowanie w reklamach PZPN męczy a w
        reklamach prywatnych nie, oraz czym się różni gra w Marsyli od gry w Arsenalu
        M O N E T Y

Tak na marginesie:
        Strasznie podoba mi się jak on w każdym wywiadzie porównuje się do Zidana
        Swierszcz - Polski Zizou
        buahahahahahha
      • Gość: kataryna Re: Piotr Swierszewski IP: 145.236.241.* 21.04.02, 14:28
        Pinokiowi odbilo.
        • Gość: Picasso Re: Piotr Swierszewski IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 21.04.02, 23:17
          A to ci zadufany palant!!!!!!

Do tej pory go lubiłem.

Ale teraz "kij mu w oko"!

Liczy się tylko kasa?????????????
          Porównuje się do Zidane'a????????
          Myśli, że przejdzie do Arsenalu???????

HEHEHEHEHE

Oj panie Piotrze,
          dałeś pan dupy w meczu ze Słowacją (A.D.1995),
          ale teraz to już gruba przesada.

Już teraz wiem, dlaczego Engel nie szuka nowych zawodników.
          W reprezentacji utworzyło się lobby kierowane przez Świerszcza:
          "T.K.M."
          Nie dopuszczą nikogo nowego.

Jeszcze jedna rada dla Piotrusia:
          TROCHĘ SKROMNOŚCI!
          Wszyscy w Polsce wiedzą, że rozgrywający z niego "drugiej kategorii", więc
          niech się nie porównuje do najlepszych!
      • Gość: miki Re: Piotr Swierszewski IP: 217.11.143.* 22.04.02, 10:21
        Najgorsze że jest to zarażliwe. Teraz Hajto myśli że jest najlepszym defensorem
        na świecie. Zobaczymy co te gwiazdy pokażą na MS. Obawiam się że z takim
        nastawieniem to remis z Koreą klęska z Portugalią i przegrana (ewentualnie
        remis) z USA. Ot smutna rzeczywistość.
      • Gość: sławekp Re: Piotr Swierszewski IP: *.eds.com 22.04.02, 11:13
        Nareszcie ludzie zaczynają coś rozumieć. Myślę, że Pan Trener Engel przejedzie
        się na swoich pupilkach tak jak niektórzy jego poprzednicy (np. Wójcik na
        Brzęczku). Ale za to kasa pozostanie w domu. Osobiście zaczynam żałować, że to
        nie Z. Boniek kieruje związkiem bo to jest chyba jedyny facet we władzach PZPN,
        który, jako były zawodnik, "kuma" o co w tej chwili biega w drużynie Engela. Bo
        niech mi nikt nie wmawia, że to jest reprezentacja Polski. Potrzebne jest
        prezycyjne, chirurgiczne cięcie: Świerczewski, Iwan oraz Hajto WON. To jest
        wrzód, ktory trzeba usunąć.
        Pozdrawiam
        • retro Polskie piekełko 22.04.02, 12:06
          Jesteście naiwni. Boniek jest macherem od sportowego marketingu. Jego firma
          Go&Goal, jak i PZPN są czymś w rodzaju finasowych pośredników, którzy decydują
          o kasie, public relation, kontraktach ze sponsorami i zgarniają z tego
          prowizję. Nie dziwię się Świerszczowi, że chce złamać ten monopol. W sporcie
          zawodowym nie ma miejsca na sentymenty. Popatrzcie na Beckhama ( oczywiscie to
          inna skala ). Negocjacje z MU dotyczące jego nowego kontraktu przeciągają się
          nie dlatego, że B. chce zarabiać ponad 100 tys funt/per week, ale dlatego, że
          twardo negocjuje sprzedaż praw do swojego wizerunku, który MU chce
          wykorzystywać w promocji klubu.
          PIŁKARZ MA DZISIAJ WIZERUNEK, KTÓRYM MOZE HANDLOWAĆ. DLACZEGO NA WIZERUNKU
          PIŁKARZA MA ZARABIAĆ BONIEK, A NIE SAM PIŁKARZ?
          • Gość: sławekp Re: Polskie piekełko IP: *.eds.com 22.04.02, 12:19
            Trudno odmówić Ci pewnych racji. Ale:
            1) Co to się dzieje spycha na dalszy plan wynik sportowy.
            2) Przykład jest przejaskrawiony. Gdzie tym dupkom do Beckhama. Ja rozumiem,
            gdyby walczył o to Dudek, Wałdoch lub Olisadebe, a nie ta miernota Świerszcz,
            który trafił kasę w Olimpique, ktore jest znaną pralnią pieniędzy w całej
            Europie i szuka kolejnych frajerów.
            3) Ludzie, którzy uważają, że Świerczewski może budować wizerunek polskiej
            reprezentacji powinni udać się do lekarza.
            4)To co się dzieje identyfikuje pewien ośrodek władzy w drużynie. I to nie są
            najlepsi ludzie do kierowanie zespołem. Świadczy o tym zarówno ich poziom
            sportowym jak i zachowanie przez MŚ.
            Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka